Malo mozganja...

Naučna otkrića, edukacija, školstvo, univerziteti, fakulteti...
upsala

#1 Malo mozganja...

Post by upsala »

Evo zanimljivog zadatka,pa da malo pokušamo mozgati...
http://www.dgt.uns.ac.rs/fun.html
awekenings

#2 Re: Malo mozganja...

Post by awekenings »

trudim se ... zasad zahebano .. :D
ellmichak

#3 Re: Malo mozganja...

Post by ellmichak »

kako ide, ja sam pokupila ovaj neki papir, bateriju i epruvetu, ali nemam pojma sta s njima:) a sto se one 'sifre' tice, ima 7 na 7 kombinacija... uh sto me zadevera
blue_sky

#4 Re: Malo mozganja...

Post by blue_sky »

Dobro ovo pravo,zadeverala sam se :lol: naslo se svasta nesta,samo malo zapelo :mrgreen:

@ ellmichak hosh da ti kazem :D al nece ti bit zanimljivo
McMoy

#5 Re: Malo mozganja...

Post by McMoy »

Ja nasao papir ispod stolice, dugme na slici (valjda njega moras pokupiti u roku od 10 sec; ono sto na papiru pise), kljuc iz kofercica i epruvetu! :D
Nije mi jasno gdje si nasla bateriju?! :?
Kako li se otvara ona epruveta, jer izgleda da i u njoj nesto ima?? :razz:

Zar nikad niste culi za timski rad... :mrgreen:
ellmichak

#6 Re: Malo mozganja...

Post by ellmichak »

McMoy wrote:Ja nasao papir ispod stolice, dugme na slici (valjda njega moras pokupiti u roku od 10 sec; ono sto na papiru pise), kljuc iz kofercica i epruvetu! :D
Nije mi jasno gdje si nasla bateriju?! :?
Kako li se otvara ona epruveta, jer izgleda da i u njoj nesto ima?? :razz:

Zar nikad niste culi za timski rad... :mrgreen:
hahahha ma to je dugme onda, nije baterija, jbg ucinilo mi seodoh onda ispocetka ako ga treba naci za 10 sec:P
Gray

#7 Re: Malo mozganja...

Post by Gray »

Mislim da je ono baterija i imaju dvije, jedna sa strane Da Vincijevog Covjeka a jedna sa desne strane stolice na zidu (može se gledati sa obje strane stolice).

Ono deset sekundi je za otvaranje onog drugog poklopca, dugme se mora držati 10 sekundi. Unutra ima još jedan ključ pod šifrom, i zlatna poluga.

Dotle sa ja došao :D
ellmichak

#8 Re: Malo mozganja...

Post by ellmichak »

Gray wrote:Mislim da je ono baterija i imaju dvije, jedna sa strane Da Vincijevog Covjeka a jedna sa desne strane stolice na zidu (može se gledati sa obje strane stolice).

Ono deset sekundi je za otvaranje onog drugog poklopca, dugme se mora držati 10 sekundi. Unutra ima još jedan ključ pod šifrom, i zlatna poluga.

Dotle sa ja došao :D
Svaka cast za onu drugu bateriju, jedva je skontah:) a sigurno ima neki fazon sa onim shalterom, ne bi se mogao zumirati da nema:))
sinus

#9 Re: Malo mozganja...

Post by sinus »

Ej pa nije fazon da jedni drugima govorite šta se gdje nalazi...

Samo da kažem da ima još jedna baterija, ali gdje se nalazi to trebate sami da skontate... i ja sam zaglavio ali bezveze da neko kaže rješenje... :thumbup:
awekenings

#10 Re: Malo mozganja...

Post by awekenings »

Jel' neko iskoristio Duracell baterije?
Značenje nekog papirića na kome piše:

1. d3
2. a2
3. c3
4. b2
????
SSemir

#11 Re: Malo mozganja...

Post by SSemir »

hjoj, za sta li sluzi ona chakija :-D
SSemir

#12 Re: Malo mozganja...

Post by SSemir »

eto, nema mi spavati veceras :)
ellmichak

#13 Re: Malo mozganja...

Post by ellmichak »

SSemir wrote:eto, nema mi spavati veceras :)
hehehhe al znam zasto sluzi zlatna poluga, mada ne znam to iskoristit:)
blue_sky

#14 Re: Malo mozganja...

Post by blue_sky »

ja vam samo mogu reci da je cakija cudo :lol: nema sta ne otvara,po podu,po zidu,ma cak i onu uticnicu odnosno salter na zidu odsarafi s njom :D
Gray

#15 Re: Malo mozganja...

Post by Gray »

ellmichak wrote:
Isto ovdje.

Kakva poluga, gdje??? :D
SSemir

#16 Re: Malo mozganja...

Post by SSemir »

isti sam. stavim je gdje treba i onda..nista. vrati je nazad i klikaj dalje :D
ja nigdje ne nadjoh ovaj papir sa siframa sto gore spominju
blue_sky

#17 Re: Malo mozganja...

Post by blue_sky »

zagazaga wrote:ja nasla dvije baterije, epruvetu sa porukom (kako se otvori?) i polugu.........kakva cakija?
evo samo mala pomoc,cakija kao sto rekoh otvara sve,pa i tu epruvetu sa porukom,ali samo onim alatom vijugom onom :-)
ali ako nisi otvorio kofer nemas ni cakije opet,zahebano nema sta.Dvije baterije su ti za lasera,ali trebas naci i trecu naravno da bi radio.Kad ih skupis upalis laser i on prikazuje sifru,e dalje kontaj i meni je zapelo malkice :lol:
awekenings

#18 Re: Malo mozganja...

Post by awekenings »

ellmichak wrote:
shta treba s polugom .. ajd podjeli s rajom ... :D
Gray

#19 Re: Malo mozganja...

Post by Gray »

awekenings wrote:
ellmichak wrote:
shta treba s polugom .. ajd podjeli s rajom ... :D

Kada gledaš kofer u klikneš desni ćošak sobe i tu ima labava daska koja se može podići. Kada staviš polugu na nju ona ostaje podignuta, ali nikakve fajde od toga za sada.
blue_sky

#20 Re: Malo mozganja...

Post by blue_sky »

Ih zlatna poluga je cudo (tu se i sad divim kako je skontah :lol: ) uglavom kliknes negdje desno pored kofera na podu.Ima dascica na podu koja se dize,ali nece da stoji tek tako tu nastupa poluga koja je pritisne :lol: :lol: i naravno mocna cakija koja odvaljuje dascicu.Nakon toga skini polugu i klikni na dasku,cini mi se da se tada otvara i dolazis do nekog skenera :-)
amortizer

#21 Re: Malo mozganja...

Post by amortizer »

sta kada sam dosao do auta?
Je li ovo paljenje bez kljuca na neku karticu? Da li je neko nasao istu?
SSemir

#22 Re: Malo mozganja...

Post by SSemir »

de mi samo reci kako da koristim cakiju? otvorim parket sa zlatnom polugom, i cakijom pritiscem svugdje ali nista??? kako da "otvorim" cakiju
Gray

#23 Re: Malo mozganja...

Post by Gray »

blue_sky wrote:Ih zlatna poluga je cudo (tu se i sad divim kako je skontah :lol: ) uglavom kliknes negdje desno pored kofera na podu.Ima dascica na podu koja se dize,ali nece da stoji tek tako tu nastupa poluga koja je pritisne :lol: :lol: i naravno mocna cakija koja odvaljuje dascicu.Nakon toga skini polugu i klikni na dasku,cini mi se da se tada otvara i dolazis do nekog skenera :-)

Našao sam čakiju ali nije mi jasno kako se sa njom može odvaliti daska i otvoriti epruveta. Šta treba urtaditi da bi se to uspjelo? kliknem na čakiju i klikam po dasci ali ništa.
amortizer

#24 Re: Malo mozganja...

Post by amortizer »

Gray wrote:
blue_sky wrote:Ih zlatna poluga je cudo (tu se i sad divim kako je skontah :lol: ) uglavom kliknes negdje desno pored kofera na podu.Ima dascica na podu koja se dize,ali nece da stoji tek tako tu nastupa poluga koja je pritisne :lol: :lol: i naravno mocna cakija koja odvaljuje dascicu.Nakon toga skini polugu i klikni na dasku,cini mi se da se tada otvara i dolazis do nekog skenera :-)

Našao sam čakiju ali nije mi jasno kako se sa njom može odvaliti daska i otvoriti epruveta. Šta treba urtaditi da bi se to uspjelo? kliknem na čakiju i klikam po dasci ali ništa.
Kada uzmes cakiju, onda ALT+F4
blue_sky

#25 Re: Malo mozganja...

Post by blue_sky »

Gray wrote:

pa otvori je i mijenjaj alat.Mislim da ti za tu situaciju treba obicni onaj noz,ako ne bude mijenjaj.A sa onom vijugom na cakiji otvori epruvetu.
Post Reply