Malo mozganja...
-
upsala
#1 Malo mozganja...
Evo zanimljivog zadatka,pa da malo pokušamo mozgati...
http://www.dgt.uns.ac.rs/fun.html
http://www.dgt.uns.ac.rs/fun.html
- awekenings
#2 Re: Malo mozganja...
trudim se ... zasad zahebano .. 
- ellmichak
#3 Re: Malo mozganja...
kako ide, ja sam pokupila ovaj neki papir, bateriju i epruvetu, ali nemam pojma sta s njima:) a sto se one 'sifre' tice, ima 7 na 7 kombinacija... uh sto me zadevera
- blue_sky
#4 Re: Malo mozganja...
Dobro ovo pravo,zadeverala sam se
naslo se svasta nesta,samo malo zapelo 
@ ellmichak hosh da ti kazem
al nece ti bit zanimljivo
@ ellmichak hosh da ti kazem
- McMoy
#5 Re: Malo mozganja...
Ja nasao papir ispod stolice, dugme na slici (valjda njega moras pokupiti u roku od 10 sec; ono sto na papiru pise), kljuc iz kofercica i epruvetu!
Nije mi jasno gdje si nasla bateriju?!
Kako li se otvara ona epruveta, jer izgleda da i u njoj nesto ima??
Zar nikad niste culi za timski rad...
Nije mi jasno gdje si nasla bateriju?!
Kako li se otvara ona epruveta, jer izgleda da i u njoj nesto ima??
- ellmichak
#6 Re: Malo mozganja...
hahahha ma to je dugme onda, nije baterija, jbg ucinilo mi seodoh onda ispocetka ako ga treba naci za 10 sec:PMcMoy wrote:Ja nasao papir ispod stolice, dugme na slici (valjda njega moras pokupiti u roku od 10 sec; ono sto na papiru pise), kljuc iz kofercica i epruvetu!![]()
Nije mi jasno gdje si nasla bateriju?!![]()
Kako li se otvara ona epruveta, jer izgleda da i u njoj nesto ima??![]()
-
Gray
#7 Re: Malo mozganja...
Mislim da je ono baterija i imaju dvije, jedna sa strane Da Vincijevog Covjeka a jedna sa desne strane stolice na zidu (može se gledati sa obje strane stolice).
Ono deset sekundi je za otvaranje onog drugog poklopca, dugme se mora držati 10 sekundi. Unutra ima još jedan ključ pod šifrom, i zlatna poluga.
Dotle sa ja došao
Ono deset sekundi je za otvaranje onog drugog poklopca, dugme se mora držati 10 sekundi. Unutra ima još jedan ključ pod šifrom, i zlatna poluga.
Dotle sa ja došao
- ellmichak
#8 Re: Malo mozganja...
Svaka cast za onu drugu bateriju, jedva je skontah:) a sigurno ima neki fazon sa onim shalterom, ne bi se mogao zumirati da nema:))Gray wrote:Mislim da je ono baterija i imaju dvije, jedna sa strane Da Vincijevog Covjeka a jedna sa desne strane stolice na zidu (može se gledati sa obje strane stolice).
Dotle sa ja došao
- sinus
#9 Re: Malo mozganja...
Ej pa nije fazon da jedni drugima govorite šta se gdje nalazi...
Samo da kažem da ima još jedna baterija, ali gdje se nalazi to trebate sami da skontate... i ja sam zaglavio ali bezveze da neko kaže rješenje...
Samo da kažem da ima još jedna baterija, ali gdje se nalazi to trebate sami da skontate... i ja sam zaglavio ali bezveze da neko kaže rješenje...
- awekenings
#10 Re: Malo mozganja...
Jel' neko iskoristio Duracell baterije?
Značenje nekog papirića na kome piše:
1. d3
2. a2
3. c3
4. b2
????
Značenje nekog papirića na kome piše:
1. d3
2. a2
3. c3
4. b2
????
-
SSemir
#11 Re: Malo mozganja...
hjoj, za sta li sluzi ona chakija 
-
SSemir
#12 Re: Malo mozganja...
eto, nema mi spavati veceras 
- ellmichak
#13 Re: Malo mozganja...
hehehhe al znam zasto sluzi zlatna poluga, mada ne znam to iskoristit:)SSemir wrote:eto, nema mi spavati veceras
- blue_sky
#14 Re: Malo mozganja...
ja vam samo mogu reci da je cakija cudo
nema sta ne otvara,po podu,po zidu,ma cak i onu uticnicu odnosno salter na zidu odsarafi s njom 
-
Gray
#15 Re: Malo mozganja...
Isto ovdje.ellmichak wrote:hehehhe al znam zasto sluzi zlatna poluga, mada ne znam to iskoristit:)SSemir wrote:eto, nema mi spavati veceras
Kakva poluga, gdje???
-
SSemir
#16 Re: Malo mozganja...
isti sam. stavim je gdje treba i onda..nista. vrati je nazad i klikaj dalje 
ja nigdje ne nadjoh ovaj papir sa siframa sto gore spominju
ja nigdje ne nadjoh ovaj papir sa siframa sto gore spominju
- blue_sky
#17 Re: Malo mozganja...
evo samo mala pomoc,cakija kao sto rekoh otvara sve,pa i tu epruvetu sa porukom,ali samo onim alatom vijugom onomzagazaga wrote:ja nasla dvije baterije, epruvetu sa porukom (kako se otvori?) i polugu.........kakva cakija?
ali ako nisi otvorio kofer nemas ni cakije opet,zahebano nema sta.Dvije baterije su ti za lasera,ali trebas naci i trecu naravno da bi radio.Kad ih skupis upalis laser i on prikazuje sifru,e dalje kontaj i meni je zapelo malkice
- awekenings
#18 Re: Malo mozganja...
shta treba s polugom .. ajd podjeli s rajom ...ellmichak wrote:hehehhe al znam zasto sluzi zlatna poluga, mada ne znam to iskoristit:)SSemir wrote:eto, nema mi spavati veceras
-
Gray
#19 Re: Malo mozganja...
awekenings wrote:shta treba s polugom .. ajd podjeli s rajom ...ellmichak wrote:hehehhe al znam zasto sluzi zlatna poluga, mada ne znam to iskoristit:)SSemir wrote:eto, nema mi spavati veceras
Kada gledaš kofer u klikneš desni ćošak sobe i tu ima labava daska koja se može podići. Kada staviš polugu na nju ona ostaje podignuta, ali nikakve fajde od toga za sada.
- blue_sky
#20 Re: Malo mozganja...
Ih zlatna poluga je cudo (tu se i sad divim kako je skontah
) uglavom kliknes negdje desno pored kofera na podu.Ima dascica na podu koja se dize,ali nece da stoji tek tako tu nastupa poluga koja je pritisne
i naravno mocna cakija koja odvaljuje dascicu.Nakon toga skini polugu i klikni na dasku,cini mi se da se tada otvara i dolazis do nekog skenera 
- amortizer
#21 Re: Malo mozganja...
sta kada sam dosao do auta?
Je li ovo paljenje bez kljuca na neku karticu? Da li je neko nasao istu?
Je li ovo paljenje bez kljuca na neku karticu? Da li je neko nasao istu?
-
SSemir
#22 Re: Malo mozganja...
de mi samo reci kako da koristim cakiju? otvorim parket sa zlatnom polugom, i cakijom pritiscem svugdje ali nista??? kako da "otvorim" cakiju
-
Gray
#23 Re: Malo mozganja...
blue_sky wrote:Ih zlatna poluga je cudo (tu se i sad divim kako je skontah) uglavom kliknes negdje desno pored kofera na podu.Ima dascica na podu koja se dize,ali nece da stoji tek tako tu nastupa poluga koja je pritisne
![]()
i naravno mocna cakija koja odvaljuje dascicu.Nakon toga skini polugu i klikni na dasku,cini mi se da se tada otvara i dolazis do nekog skenera
Našao sam čakiju ali nije mi jasno kako se sa njom može odvaliti daska i otvoriti epruveta. Šta treba urtaditi da bi se to uspjelo? kliknem na čakiju i klikam po dasci ali ništa.
- amortizer
#24 Re: Malo mozganja...
Kada uzmes cakiju, onda ALT+F4Gray wrote:blue_sky wrote:Ih zlatna poluga je cudo (tu se i sad divim kako je skontah) uglavom kliknes negdje desno pored kofera na podu.Ima dascica na podu koja se dize,ali nece da stoji tek tako tu nastupa poluga koja je pritisne
![]()
Našao sam čakiju ali nije mi jasno kako se sa njom može odvaliti daska i otvoriti epruveta. Šta treba urtaditi da bi se to uspjelo? kliknem na čakiju i klikam po dasci ali ništa.
- blue_sky
#25 Re: Malo mozganja...
pa otvori je i mijenjaj alat.Mislim da ti za tu situaciju treba obicni onaj noz,ako ne bude mijenjaj.A sa onom vijugom na cakiji otvori epruvetu.Gray wrote:blue_sky wrote:Ih zlatna poluga je cudo (tu se i sad divim kako je skontah) uglavom kliknes negdje desno pored kofera na podu.Ima dascica na podu koja se dize,ali nece da stoji tek tako tu nastupa poluga koja je pritisne
![]()