Pokloni za cure

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Static-X

#1 Pokloni za cure

Post by Static-X »

Kada su u pitanju pokloni za djevojke, u tome sam nula. Nije problem koliko cu uloziti za poklon nego me uvjek proganja to dali ce ona biti zadovoljna s poklonom. Glupo je pitati sta zeli za poklon jer ipak to bi trebalo biti iznenadjenje, uostalom onda nebi ni bio poklon.
Zato pitanje za djevojke: Sta najvise zelite za poklon (npr. za rodjendan) ili uposte poklon. Koje stvari predlazete kao poklon sa kojim bi djevojka bila zadovoljna. Znaci, koje stvari vi prizeljkujete.
Ovdje govorim o djevojci koja ima 21 godinu.
wendy

#2 Re: Pokloni za cure

Post by wendy »

Evo ziheraski poklon za hladne dane : sal i rukavice nekih neutralnih tonova su uvijek dobro dosli. Neces je uvrijediti (ko se vrijedja na to) pogresnim brojem konfekcije, za kapu je opet pitanje stoji li joj, sa nakitom i parfemom mozes fulit pravo... Ovo je slatko. Prijedlog: imas u BBI u prizemlju - SIX, jako simpaticnih stvari za mlade. Eto :)
pjegica

#3 Re: Pokloni za cure

Post by pjegica »

Ja se uvijek obradujem kada mi kupi srebreni nakit. Onako, neka kombinacija srebra i nekih kamenčića, ali tako da ne bude pređiđavo.
Parfeme mnoge moje jaranice vole, ne i ja, ali i to možeš uzeti u obzir.
Ako je ljubitelj knjiga, filmova ili tako nečega, isto možeš oslušnuti da li ima nešto od toga što želi da ima, al ne može da nađe, pa je obraduješ time.
Ne znam, ne pada mi ništa više na pamet.

Što neko gore reče, šal i kapa su isto simpa poklon.
Static-X

#4 Re: Pokloni za cure

Post by Static-X »

Jessie B wrote:Ja sam djevojka. Volim poklanjati a isto tako me obraduju pokloni. Ljetos za rođendan me je najviše oduševio poklon prijateljice koju znam tek godinu dana a koja je za rođendanski poklon odabrala pet sitnica koje odražavaju mene i stvari koje je shvatila kroz naše druženje da mi znače. Od ljetos potpuno drugačije pristupam odabiru i kupovini poklona ljudima do kojih mi je stalo.
Sad se trudim da kupim ono što mi sve vrijeme pokazuju da vole i žele a ne ono što ja želim da oni žele. Lako je kupiti bilo šta ali je velika razlika kad pri odabiru poklona pokažeš da zapravo obraćaš pažnju svakodnevno ko je ta osoba kojoj kupuješ poklon i šta je zapravo može obradovati.
Jes lakse kad znas vise o osobi kao u tvom primjeru gdje si dobila poklon od prijateljice. Ja neznam djevojku dovoljno da bi znao sta zeli jer ipak to je zenski svijet - tesko razumjeti - zato otprilike koje su to stvari da bi se trebale svidjeti svakoj tipicnoj djevojci.
fatality

#5 Re: Pokloni za cure

Post by fatality »

da i ja malo glumim moderatora :-)
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... 23&t=69762

p.s to sto je nazivas "tipicnom" je prvi korak ka propasti :-) :-)
Static-X

#6 Re: Pokloni za cure

Post by Static-X »

fatality wrote:da i ja malo glumim moderatora :-)
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... 23&t=69762

p.s to sto je nazivas "tipicnom" je prvi korak ka propasti :-) :-)
Ma jok ba, nezovem 'nju' tipicnom samo kazem pokloni koji bi se trebali svidjeti svakoj curi - ako takvi uopste ima.
Nekako je najlakse od toga poceti i onda nadovezati stvari njenog ukusa.
baby_blue19

#7 Re: Pokloni za cure

Post by baby_blue19 »

Eh ovako....ja bas bas bas volim poklone.....postoji ono poklonu se ne gleda u zube ali je svakoj djevojci/momku drago kada mu/joj se poklon svidja.
Ja sam pristalica parfema...sa takvim poklonom su male sanse da pogrijesis. Slabo ko voli prejake parfeme tako da tu imas olaksicu da nadjes neku blazu varijantu:D Recimo meni su bas bas dobri Cceruti 1881, Bvlgari BLV, neki D&G ....a uostalom uvijek mozes indirektno da je pitas, da osjetis kakav parfem vec koristi pa nadjes nesto slicno...
Nakit ....divno....ali NE ZUTO ZLATO.....radije kupi najjeftinije srebro
Odjeca ne bas.....knjige pa ne znam......obuca nikako.....elem...parfem i nakit su mi najbolji izbor.
Static-X

#8 Re: Pokloni za cure

Post by Static-X »

Bil tangice odgovarale za poklon :D
Pikaboo

#9 Re: Pokloni za cure

Post by Pikaboo »

Ako imas love kupi joj neku figuricu u Swarovskom.
Karen

#10 Re: Pokloni za cure

Post by Karen »

Torbe, novčanik. Ja obožavam torbe :D
Volim dobiti knjigu, neki aktualni roman, može i stručno.
Lampe isto volim.
Parfeme.

E sad, ne znam koji stil nosi, ali meni bi npr super bilo da me neko iznenadi starkama (iako nisam non stop u njima), mislim da je to baš simpa poklon (a i starija sam od 21) :)

U principu nešto što znaš da neće sama sebi kupiti a voli to.
Static-X

#11 Re: Pokloni za cure

Post by Static-X »

Ili mozda je vako lakse doci do odgovora
Stabi voljele iz inostranstva jer toga nema u Sarajvu ili je tesko doci do toga
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#12 Re: Pokloni za cure

Post by ladyblue18 »

Static-X wrote:Ili mozda je vako lakse doci do odgovora
Cek da napravim spisak. :oops: :mrgreen:

Nego, pokloni...jah. Onaj... :D
100 ljudi 100 cudi, tako da ne postoji sigurno poklon koji ce se 100% svidjeti svakoj curi. Ono sto se meni svidja vjerovatno se ne bi svidjelo nekoj drugoj djevojci itd.
Mislim da ako ces vec igrati na kartu sigurnog parfem ne bi trebao biti fula. Ali tu opet zavisi ukus neciji. :-)
Ili mozda nakit. Srebro.
Ali problem je sto su ovo sve pokloni koji su vise tako reci "ofucani" i malo je originalnosti danas, a da bi bio originalan moras poznavati osobu poprilicno dobro i da znas sta je moze obradovati, sta voli, njen ukus, i na kraju kao sto neko rece kupiti ono sto nikada sebi ne bi kupila.
fatality

#13 Re: Pokloni za cure

Post by fatality »

ladyblue18 wrote:

Ili mozda nakit. Srebro.
nakit nikada !!!
ja sam mami jednom dok sam bio jos klinac (nekih 10-11 godina) kupio prsten u zlatari za 8-mart
elem prica se zavrsila na tome da sam ga morao vratiti (hem joj nije odgovarao veliciniom , hem joj se nije svidjao ) , uglavnom jako ponizno iskustvo po mene i od tada nakitu govorim NE
ladyblue18

#14 Re: Pokloni za cure

Post by ladyblue18 »

fatality wrote:
ladyblue18 wrote:

Ili mozda nakit. Srebro.
nakit nikada !!!
ja sam mami jednom dok sam bio jos klinac (nekih 10-11 godina) kupio prsten u zlatari za 8-mart
elem prica se zavrsila na tome da sam ga morao vratiti (hem joj nije odgovarao veliciniom , hem joj se nije svidjao ) , uglavnom jako ponizno iskustvo po mene i od tada nakitu govorim NE
Pa dobro ne mora prsten, ali neka narukvica ili ogrlica je sasvim ok i mislim da se to vecini djevojaka dopada, ali opet mislim da vecina djevojaka ima toliko nakita da ga moze komotno dijeliti. :roll:
Static-X

#15 Re: Pokloni za cure

Post by Static-X »

ladyblue18 wrote:
Cek da napravim spisak. :oops: :mrgreen:

Nego, pokloni...jah. Onaj... :D
100 ljudi 100 cudi, tako da ne postoji sigurno poklon koji ce se 100% svidjeti svakoj curi. Ono sto se meni svidja vjerovatno se ne bi svidjelo nekoj drugoj djevojci itd.
Mislim da ako ces vec igrati na kartu sigurnog parfem ne bi trebao biti fula. Ali tu opet zavisi ukus neciji. :-)
Ili mozda nakit. Srebro.
Ali problem je sto su ovo sve pokloni koji su vise tako reci "ofucani" i malo je originalnosti danas, a da bi bio originalan moras poznavati osobu poprilicno dobro i da znas sta je moze obradovati, sta voli, njen ukus, i na kraju kao sto neko rece kupiti ono sto nikada sebi ne bi kupila.
E bas to, nesto originalno da je al neznam sta :D haman mi kreativnost losa strana. A sto se tice ovi uobicajni poklona nakita i parfema nebi da se blamiram, da je sta simpaticno poslati nako da vidi da mi znaci. :D
ladyblue18

#16 Re: Pokloni za cure

Post by ladyblue18 »

Static-X wrote:
E bas to, nesto originalno da je al neznam sta :D haman mi kreativnost losa strana. A sto se tice ovi uobicajni poklona nakita i parfema nebi da se blamiram, da je sta simpaticno poslati nako da vidi da mi znaci. :D
Da, razumijem te...to je najteze. :-D A i meni je 21. pa sam pokusala otprilike nekako da ti docaram, ali na kraju sve se svodi na njen licni ukus.
Hajd valjda ces sta skontati. ;-)
Static-X

#17 Re: Pokloni za cure

Post by Static-X »

Ma jasta, ima jos vremena do valentina i rodjendana, valjda ce naletiti nesto.
ladyblue18

#18 Re: Pokloni za cure

Post by ladyblue18 »

Static-X wrote:Ma jasta, ima jos vremena do valentina i rodjendana, valjda ce naletiti nesto.
:lol: :lol: :lol: Pa dje si poletio. :D Ja mislila rodjendan jako sutra. :-D
todd_smith

#19 Re: Pokloni za cure

Post by todd_smith »

ma daj joj pare samo, one to vole najvise :lol: :lol:
Static-X

#20 Re: Pokloni za cure

Post by Static-X »

ladyblue18 wrote:
Static-X wrote:Ma jasta, ima jos vremena do valentina i rodjendana, valjda ce naletiti nesto.
:lol: :lol: :lol: Pa dje si poletio. :D Ja mislila rodjendan jako sutra. :-D
:D hehehe ma znas kako vrijeme leti ako nepocnem ranije misliti nista od toga nece biti
Karen

#21 Re: Pokloni za cure

Post by Karen »

Meni je iz inozemstva donesena kozmetika koje em nema ovdje em i da je nadjem 3 puta skuplja (clinique).
I gapove majice :-D Stvar je u tome da ne mora to biti nesto ekstra vrijedno.
Mozda da joj uzmes nesto od apple-a, ipod shuffle nije preskup? Iako ne znam cijene u EU, mislim da su jeftiniji nego kod nas.
anđeo s greškom

#22 Re: Pokloni za cure

Post by anđeo s greškom »

ženama treba poklanjati praktične stvari... znači kozmetiku, parfeme, nakit ili odjeću. ja se uvijek držim toga i gotovo nikada nisam pogriješila. isto tako, volim dobivati praktične stvari - mada su moji omiljeni predmeti i vatrena sam kolekcionarka - knjiga. njih rađe kupujem sama.

dakle, šminka i parfemi i nema greške..., kupi nešto kvalitetno i sigurno nećeš pogriješiti... koja bi žena bila nezadovoljna da dobije Miss Dior na poklon?????? :-D
Better Man

#23 Re: Pokloni za cure

Post by Better Man »

Najbolji poklon za prijateljicu, djevojku je dobar cd ili dobra knjiga i naravno lijepa čestitka. Svojoj dobroj prijateljici za rođendan poklonim cd ili dvd od grupe, pjevača, pjevačice što voli, a ona meni za moj neku dobru knjigu. Njoj je važnije od samog poklona da se sjetiš njenog rođendana i da joj na fin način čestitaš, a što se tiče poklona vrijednost istog joj nikad nije bila bitna, kao ni da je nešto ekskluzivno i skupo. Sama činjenica da si joj nešto poklonio za rođendan za nju predstavlja radost i znak da je cijeniš i poštuješ kao prijateljicu. iznenadili bi ste se kad bi znali da nekad male sitnice više obraduju vašu prijateljicu, djevojku, nego neke skupe stvari.
Last edited by Better Man on 24/11/2009 14:17, edited 1 time in total.
Static-X

#24 Re: Pokloni za cure

Post by Static-X »

Knjige ili filmovi mozda nisu losa ideja samo sto bi ih morao prevesti prije nego posaljem :lol:
ladyblue18

#25 Re: Pokloni za cure

Post by ladyblue18 »

Better Man wrote:iznenadili bi ste se kad bi znali da nekad male sitnice više obraduju vašu prijateljicu, djevojku, nego neke skupe stvari.
:thumbup:
Post Reply