Ernasa...
Posto spadam u "privilegovane" kucevlasnike,a nisam gradjevinske struke,zelim samo nekih par stvari da ti kazhem...
Ne bih zelio da te prepdam,ali da sam znao da ce mene moja ovoliko kostati ne bih je mozdha ni poceo graditi,ali ovako barem znam na sta sam potrosio pare...
Na materijalu i opremanju nisam stedio,nadzor mi je radio otac koji ima 40 godina iskustva u tom poslu i tolika je picajzla da je meni nebroj puta izvadio zhivce
('a sto to mora ovako a ne mozhe ovako)

Mislim da nam je na kraju svima bitna krajnja cijena i onako da ti kazhem m2 te dodje oko 1200-1300 KM,kad sve natkrijes,ubacis plocice u kupatila itd..
naravno na svakom cosku se mozhe ustediti,ima plocica za WC koje su po 5KM a koje ja ne bih ni u javni WC,a imah ih koje su i preko 50
Prozora imas plasiticnih iz turske koji su tako jeftini da se covjek zapita kako se nekome isplati praviti tako jeftino a imas i prozore od bijele borovine...
Uglavnom kuca je da se u njoj zhivi i uzhiva´,recimo nedavno sam bio na "danu otvorenih vrata" u novim Vrtovima Sunca na Breci,isao sam samo da vidim kvalitetu izvedbe radova i onda sam sracunao koliko su gradjevinske firme "dobre" na cijeni kvadrata od 2300+PDV

Sto se tice izvedbe radova,mozhes angazhovati gradj.firmu da ti to odradi ali onda ce sve biti znatno skuplje,jer u tom slucaju moras sklopiti ugovor,platiti PDV,vlasnik gradj. firme mora sve to provesti kroz knjge itd.
Ovako ako se opredjelis za opciju "solarnog" placanja tj (franko dlan) onda ce sve ispasti zantno jeftinije