Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
nabacio sam malo viska kila pa bih zelio da se rijesim toga i da jos poboljsam svoju fizicku pripremljenost, zato,
interesuje me da li neko od vas zna da li postoji neki klub borilačkih vještina (koji po mojoj pretpostavci imaju najžešće kondicione treninge) ili nekog drugog sporta na čije je treninge moguće dolaziti ali samo da se trenira kondicija.Recimo kada je kondicioni trening da se dolazi ili da se ucestvuje samo u kondicionim dijelovima svih treninga, neka takva varijanta. Naravo, uredno bih plaćao treniranje kao i bilo koji drugi član tog kluba.
znate li mozda neki klub koji samo time i bavi - ovo je na dugom stapu
Ne trebaju ti klubovi borilachkih vjeshtina, nego samo malo dobre volje da poradish na svom tijelu.
Redukuj ishranu, pazi na unos shtetnih materija u svoj organizam, uchlani se u neku teretanu i opleti po steperu, biciklu, traci za trchanje, a i plivanje ti je odlichna stvar, ako ne i najbolja za skidanje masnih naslaga i pretvaranje u mishice.
Ne trebaju ti klubovi borilachkih vjeshtina, nego samo malo dobre volje da poradish na svom tijelu.
Redukuj ishranu, pazi na unos shtetnih materija u svoj organizam, uchlani se u neku teretanu i opleti po steperu, biciklu, traci za trchanje, a i plivanje ti je odlichna stvar, ako ne i najbolja za skidanje masnih naslaga i pretvaranje u mishice.
Sretno!
visina - 187
tezina - 95 recimo, moram skinut jedno pet kila
ok, znam da je ishrana podjednako vazna kao i treniranje, samo problem je sto kad odem u teretanu na steper,biciklo,trcanje hvata me depresija. To mi je strasno dosadno, monotono, ubija me u pojam.Nema nikakve dinamike nista se ne mijenja, smori me.Probavao sam ja to.Zato se raspitujem za treniranje jer to mi je interesantno.Kad sam bio malo mladji pa trenirao razne sportove ti kondicioni treninzi su mi bili genijalna stvar.Sto se tice plivanja ,to je super ideja, to bih mogo probat.
kanoute wrote:
visina - 187
tezina - 95 recimo, moram skinut jedno pet kila
ok, znam da je ishrana podjednako vazna kao i treniranje, samo problem je sto kad odem u teretanu na steper,biciklo,trcanje hvata me depresija. To mi je strasno dosadno, monotono, ubija me u pojam.Nema nikakve dinamike nista se ne mijenja, smori me.Probavao sam ja to.Zato se raspitujem za treniranje jer to mi je interesantno.Kad sam bio malo mladji pa trenirao razne sportove ti kondicioni treninzi su mi bili genijalna stvar.Sto se tice plivanja ,to je super ideja, to bih mogo probat.
hvala ti u svakom slucaju
Na tu visinu ja nishta ne bih dirao, taman ti je to.
Samo da pretvorish dobar dio masnih naslaga u mishice.
Po meni, ako je vec monotono steper, biciklo, traka...preostaje ti samo trchanje tj dzoging, i puno zanimljivije plivanje. Ako si iz Sarajeva, pravac bazen na Otoci, 3-4 puta sedmichno po sat vremena, i necesh se prepoznati za mjesec dana.
Hocel' ta "Otoka" djelovati i na mene!?
Visok sam 186, a imam oko 100 kg!
Da li je konacno dozvoljeno plivanje u sorcu za kupanje ili se jos uvijek moraju koristiti speedo gacice?
Sajo---: wrote:Hocel' ta "Otoka" djelovati i na mene!?
Da li je konacno dozvoljeno plivanje u sorcu za kupanje ili se jos uvijek moraju koristiti speedo gacice?
Svaki oblik fizichke aktivnosti djeluje na ljude, ali nije samo to dovoljno da bi se postigli zapazheniji rezultati.
Prije svega, pred sebe chovjek mora postaviti cilj, a onda napraviti plan kako ga dostici.
Za uspjeh je neophodna prije svega jaka, da ne kazhem chelichna volja, jer mnogi odustanu nakon 10-ak treninga, nebitno o kojoj vrsti aktivnosti se radilo. Pored volje, treba napraviti izmjene u svojim prehrambenim navikama, i tijelu obezbijediti 7-8 sati zdravog sna. Nakon shto se isposhtuje ova procedura, skoro je pa nemoguce da izostanu vidljiviji rezultati kroz relativno kraci vremenski period.
burek_in_space wrote:
Na tu visinu ja nishta ne bih dirao, taman ti je to.
Samo da pretvorish dobar dio masnih naslaga u mishice.
Po meni, ako je vec monotono steper, biciklo, traka...preostaje ti samo trchanje tj dzoging, i puno zanimljivije plivanje. Ako si iz Sarajeva, pravac bazen na Otoci, 3-4 puta sedmichno po sat vremena, i necesh se prepoznati za mjesec dana.
e vidish bureche, tek nakon 20 minuta trchanja organizam pochinje da sagorijeva masno tkivo, e sad zamisli koliko treba vremena i dzogiranja, za nekog ko nema kondicije, da bi mogao da trchi recimo sat vremena, (a dzogiranje fakat jeste podosadno) potrebno je dosta vremena i volje da se samo dzogiranjem smrsha, zato bi trebalo u kombinaciji sa nekim drugim vjezbama..
i ja bi mu preporuchio plivanje, efikasno je a istovremeno i zabavno, i mozda jedini sport koji aktivira bas sve misice
black wrote:
e vidish bureche, tek nakon 20 minuta trchanja organizam pochinje da sagorijeva masno tkivo, e sad zamisli koliko treba vremena i dzogiranja, za nekog ko nema kondicije, da bi mogao da trchi recimo sat vremena, (a dzogiranje fakat jeste podosadno) potrebno je dosta vremena i volje da se samo dzogiranjem smrsha, zato bi trebalo u kombinaciji sa nekim drugim vjezbama..
i ja bi mu preporuchio plivanje, efikasno je a istovremeno i zabavno, i mozda jedini sport koji aktivira bas sve misice
Upravo zato sam mu i rekao da se bavi najmanje sat vremena po treningu odredjenom aktivnoshcu, jer sam i sam svjestan vremena potrebnog za sagorijevanje masti. Nema mi nishta gore nego, kada vidim nekoga kako se nakachi na biciklo ili steper i svega 5-6 minuta trchi ili "vozi", i kazhe kako nisam uspio da smrsham.
Sajo---: wrote:Hocel' ta "Otoka" djelovati i na mene!?
Svaki oblik fizichke aktivnosti djeluje na ljude, ali nije samo to dovoljno da bi se postigli zapazheniji rezultati.
Prije svega, pred sebe chovjek mora postaviti cilj, a onda napraviti plan kako ga dostici.
Za uspjeh je neophodna prije svega jaka, da ne kazhem chelichna volja, jer mnogi odustanu nakon 10-ak treninga, nebitno o kojoj vrsti aktivnosti se radilo. Pored volje, treba napraviti izmjene u svojim prehrambenim navikama, i tijelu obezbijediti 7-8 sati zdravog sna. Nakon shto se isposhtuje ova procedura, skoro je pa nemoguce da izostanu vidljiviji rezultati kroz relativno kraci vremenski period.
kofol motiviras covjeka, a onda pogleda u tvoj avatar, pa sve mora ispocetka
nabacio sam malo viska kila pa bih zelio da se rijesim toga i da jos poboljsam svoju fizicku pripremljenost, zato,
interesuje me da li neko od vas zna da li postoji neki klub borilačkih vještina (koji po mojoj pretpostavci imaju najžešće kondicione treninge) ili nekog drugog sporta na čije je treninge moguće dolaziti ali samo da se trenira kondicija.Recimo kada je kondicioni trening da se dolazi ili da se ucestvuje samo u kondicionim dijelovima svih treninga, neka takva varijanta. Naravo, uredno bih plaćao treniranje kao i bilo koji drugi član tog kluba.
znate li mozda neki klub koji samo time i bavi - ovo je na dugom stapu
Hvala
Za trcanje napolju je hladno sad, ja sam trcao prosle sedmice pa evo grlo me razvaljuje. A ako ti je mrsko plivati onda definitivno boks negdje upisi i treniraj!
Optimalna tezina za tvoju visinu je ako si visok 187-110 = 77 kg, (po formuli)
cute poison wrote:Optimalna tezina za tvoju visinu je ako si visok 187-110 = 77 kg, (po formuli)
Ne... to je ta formula za žene... Za muškarce je -100. Dakle, 87 kg, u ovom slučaju.
Mada se danas najviše koristi BMI (Body Mass Index):
Tjelesna masa osobe u kilogramima se podijeli sa kvadratom visine u metrima:
cute poison wrote:Optimalna tezina za tvoju visinu je ako si visok 187-110 = 77 kg, (po formuli)
Ne... to je ta formula za žene... Za muškarce je -100. Dakle, 87 kg, u ovom slučaju.
BMI = m / h2
normala da je za zene...na sta bih ja licio da imam 77 kg ,nidje veze, heheh...
Nema skidanja kila bez napora...
TROSI VISE NEG STO UNOSIS... Nemoj jesti svakakva sranja kao sto si naviko.. jedi kad moras.
Kad treniras zadaj kolko mozes.
BMI je lose mjerilo... Ja imam BMI od 24 tj. na granici sam sa "debelim", al ja jedem djecu Igram fudbal
Uzmi i obichni bicikl (ne onaj sobni ) i zadaj ga po kakvim gudurama. 'Em ce biti dobar trening, 'em ce ti biti interesantno, svashta se mozhe vidjeti.
ArtefakT wrote:BMI je lose mjerilo... Ja imam BMI od 24 tj. na granici sam sa "debelim", al ja jedem djecu Igram fudbal
BMI svakako nije savršen, nego tek okvirni izračun.
Nije savršen upravo iz razloga koji si i ti pomenuo:
Pretilost ili debljina mogu se samo okvirno procjeniti uporabom BMI indeksa. BMI index prikazuje odnos težine i visine tijela, međutim ne uzima u obzir tjelesnu građu pojedinca, pa je njegova uporaba ograničena.
BMI index ne može ilustrirati postotak masnog tkiva u odnosu na mišićnu ili koštanu masu – što su osnovni kriteriji za procjenu da li je određena osoba debela ili mršava. Pojedinci s velikom tjelesnom masom i visokim BMI indeksom ne mogu se automatski kategorizirati kao pretili; na primjer, kod bodybuildera i krupno građenih ljudi, udio mišićne i koštane mase u odnosu na visinu je veliki, ali to ne znači da su debeli.
Stoga BMI ne može biti mjerilo za procjenu zdravlja odn. pretilosti, ali se koristi kao dobra statistička mjera uhranjenosti.
ima na m.dvoru neka "teretana" il sta je vec. tamo ima da se trenira valjda kick box il nesh slicno nisam siguran. uglavnom pitat cu ti napisati ovde detaljnije. znam da je 35 km mjesecno i mozes i teretanu koristiti meni se cini. jaran moj koji ide tamo koji inace je u formi i trenira vec godinama kaze da nakon tog prvog kondicionog 2 dana nije mogao da se sagne sebi carape da obuce
kad smo vec kod toga i ja moram da se malo sklesem previse sam se zapustio 198cm - 107kg ... da je kakvu masinu za jednosatno skidanje nezeljenih masti
PriNc_ba wrote:ima na m.dvoru neka "teretana" il sta je vec. tamo ima da se trenira valjda kick box il nesh slicno nisam siguran. uglavnom pitat cu ti napisati ovde detaljnije.
PriNc_ba wrote:ima na m.dvoru neka "teretana" il sta je vec. tamo ima da se trenira valjda kick box il nesh slicno nisam siguran. uglavnom pitat cu ti napisati ovde detaljnije. znam da je 35 km mjesecno i mozes i teretanu koristiti meni se cini. jaran moj koji ide tamo koji inace je u formi i trenira vec godinama kaze da nakon tog prvog kondicionog 2 dana nije mogao da se sagne sebi carape da obuce
kad smo vec kod toga i ja moram da se malo sklesem previse sam se zapustio 198cm - 107kg ... da je kakvu masinu za jednosatno skidanje nezeljenih masti
Ja znam da je tamo u blizini bila Sfera, teretana i salica za borilačke, je li to to?