Zanimaju me vasa iskustva. Kad je najbolje da se zenkica sterilise? Kod koga ste to radili? Koliko ste placali (cujem da je postupak jednostavan, a vet. mi trazi 120km...)?
Hvala!
Sterilizacija/Kastracija psa
Moderator: anex
- blackberry
#2 Re: Sterilizacija/Kastracija psa
Što se tiče sterilizacije, bilo da je u pitanju maca ili pas - najbolje je da malena prvo dobije dvije vakcine (vakcinacija i revakcinacija) i da bude očišćena od parazita. Zatim, najbolje je to uraditi u periodu do jedne godine starosti - prije no što dobije prvo tjeranje (u periodu od 6. do 12. mjeseca starosti). Zahvat je rutinski. Ja preporučujem da se uradi u toku vikenda (da možeš biti uz nju - jer će joj prvi dan trebati sva tvoja pažnja i bit će preplašena, bit će joj hladno (zbog anestezije), pa će joj trebati sva tvoja ljubav). Zahvat je rutinski, ali ipak treba birati ko će ga uraditi, jer u slučaju da se ne uradi kako treba - može doći do infekcije rane i krajnji ishod može biti fatalan. Ja ne bih voljela da se iko uči na mojoj curici...Što se tiče izbora veterinara - tu od srca preporučujem veterinara Amara Popovića (njegov broj mobilnog ti mogu poslati putem pp-a)..radi u čistim i higijenskim uslovima, jako je strpljiv sa životinjama, pažljivo radi operacije, ništa ne prepušta slučaju i što je najvažnije - ima jako mnogo iskustva po tom pitanju i jako je stručan u tome što radi. Što se tiče cijene - mislim da je i među najjeftinijim, ali oko konačne cifre ćeš ipak morati pitati njega...
Eto, nadam se da sam barem malo pomogla
Eto, nadam se da sam barem malo pomogla
- matan
#3 Re: Sterilizacija/Kastracija psa
smijem ja ovo kometarisati .... molim vas da mi date tu cast .......

-
amelino
#4 Re: Sterilizacija/Kastracija psa
Hajde molim te @matane zelim da cujem tvoj komentar 
-
A71
#5 Re: Sterilizacija/Kastracija psa
Ja sam sterilisala svog psa prošle godine(40km za mužijaka do 15kg), ljetos sam pomogla jednoj ženi koja je u teškoj financijskoj situaciji da steriliše svoju kujicu. Ono što mi je najviše odgovaralo je to što se pas operiše u kući vlasnika pa nema problema da se pas transportuje dok je još pod anastezijom. U oba slučaja završilo se fantastično. Cijena je za kujicu 70 km(barem je tolika bila u Augustu). Veterinar je Enver Karahmet i on je to i specijalizirao, tako mi je bar rečeno. Moj pas je kada je u pitanju sterilizacija savršeno i jedino se kajem što sam dugo, skoro godinu oklijevala da to uradim zbog raznih priča.liliput99 wrote:Zanimaju me vasa iskustva. Kad je najbolje da se zenkica sterilise? Kod koga ste to radili? Koliko ste placali (cujem da je postupak jednostavan, a vet. mi trazi 120km...)?