Osnovna kultura dijaloga
-
chilli
#1 Osnovna kultura dijaloga
Nadajuci se da ste gledali vecerasnju emisiju Posteno govoreci na FTV postavljam temu za diskusiju... Da li ste primjetili tok vecerasnje debate tj.samu formu izrazavnja...nedostatak osnovnog bontona i kulture dijaloga/ primjerice podsmijavanje dok vas sugovornik govori/ i to ne bilo koga...to su nasi uvazeni profesori,politicari... kako to utjece na nas mlade...
-
andrija2007
#2 Re: Osnovna kultura dijaloga
Negativno.adijata wrote:Nadajuci se da ste gledali vecerasnju emisiju Posteno govoreci na FTV postavljam temu za diskusiju... Da li ste primjetili tok vecerasnje debate tj.samu formu izrazavnja...nedostatak osnovnog bontona i kulture dijaloga/ primjerice podsmijavanje dok vas sugovornik govori/ i to ne bilo koga...to su nasi uvazeni profesori,politicari... kako to utjece na nas mlade...
- Halleluhwah
- Location: Among and above strange people, mit dir Lili Marleen
#3 Re: Osnovna kultura dijaloga
Ne slažem se, veleštovani i veleuvaženi kolega.andrija2007 wrote:Negativno.adijata wrote:Nadajuci se da ste gledali vecerasnju emisiju Posteno govoreci na FTV postavljam temu za diskusiju... Da li ste primjetili tok vecerasnje debate tj.samu formu izrazavnja...nedostatak osnovnog bontona i kulture dijaloga/ primjerice podsmijavanje dok vas sugovornik govori/ i to ne bilo koga...to su nasi uvazeni profesori,politicari... kako to utjece na nas mlade...
Ja bih rekao: pozitivno ili pozitivno ili negativno.
-
andrija2007
#4 Re: Osnovna kultura dijaloga
Evo vidim ključ, 
- Halleluhwah
#5 Re: Osnovna kultura dijaloga
Kod mene mrak.andrija2007 wrote:Evo vidim ključ,
-
chilli
#6 Re: Osnovna kultura dijaloga
nije nam jos potrebna ta doza sarkazma i na forumima gdje se sakuplja omladina...pitanje je bilo direktno i zavrjedjuje takav odgovorHalleluhwah wrote:Ne slažem se, veleštovani i veleuvaženi kolega.andrija2007 wrote:Negativno.adijata wrote:Nadajuci se da ste gledali vecerasnju emisiju Posteno govoreci na FTV postavljam temu za diskusiju... Da li ste primjetili tok vecerasnje debate tj.samu formu izrazavnja...nedostatak osnovnog bontona i kulture dijaloga/ primjerice podsmijavanje dok vas sugovornik govori/ i to ne bilo koga...to su nasi uvazeni profesori,politicari... kako to utjece na nas mlade...
Ja bih rekao: pozitivno ili pozitivno ili negativno.
-
andrija2007
#7 Re: Osnovna kultura dijaloga
Ovo je tapija,garant.Halleluhwah wrote:Kod mene mrak.andrija2007 wrote:Evo vidim ključ,
-
andrija2007
#8 Re: Osnovna kultura dijaloga
Omladinko adijata, moj odgovor nije zapravo bio sarkastičan nego jednostavan, direktan i realan. Na pitanje:
Kako ovo sve utiče na omladinu?
Odgovor je: Negativno.
- Halleluhwah
#9 Re: Osnovna kultura dijaloga
Ja sam za to da se emisije diskusije i dijaloga ukinu, a pogotovo ona koju vodi Duška Jurišić, te da se govori samo počinjaviši rečenice sa ''Ja'' i ''Mi'' i da svaki televizijski monolog vodi Emir Kusturica. Da li je ovo sarkazam?
Ja vidim zvijezde i ostalu romantiku.
Ja vidim zvijezde i ostalu romantiku.
-
chilli
#10 Re: Osnovna kultura dijaloga
andrija2007 wrote:Omladinko adijata, moj odgovor nije zapravo bio sarkastičan nego jednostavan, direktan i realan. Na pitanje:
hahahha...nekada taj jednostavan odgovor zvuci tako sarkasticno uvazeni kolega... nemoguce je pronaci dva istomisljenika ali dal opravdavate onako tretiranje oponenata
- Halleluhwah
#11 Re: Osnovna kultura dijaloga
Pozitivno.adijata wrote:Nadajuci se da ste gledali vecerasnju emisiju Posteno govoreci na FTV postavljam temu za diskusiju... Da li ste primjetili tok vecerasnje debate tj.samu formu izrazavnja...nedostatak osnovnog bontona i kulture dijaloga/ primjerice podsmijavanje dok vas sugovornik govori/ i to ne bilo koga...to su nasi uvazeni profesori,politicari... kako to utjece na nas mlade...
-
andrija2007
#12 Re: Osnovna kultura dijaloga
Nešto mi govori, da uspostavljamo stanovitu i rudimentalnu formu dijaloga.adijata wrote:andrija2007 wrote:Omladinko adijata, moj odgovor nije zapravo bio sarkastičan nego jednostavan, direktan i realan. Na pitanje:
hahahha...nekada taj jednostavan odgovor zvuci tako sarkasticno uvazeni kolega... nemoguce je pronaci dva istomisljenika ali dal opravdavate onako tretiranje oponenata
- Been
#13 Re: Osnovna kultura dijaloga
gledao i ostao šokiran... Prvo "gospodin" Banjac koji ne može držati gubice zatvorene 5 sekundi... Drago mi je da mu je Duška na kraju rekla da nema osnovne kulture i da ne poštuje voditelja.. Drugo, "gospodin" Govedarica upada u riječ ženi koja je od njega starija minimalno 20 godina... Zaista, rijetko viđena nekultura i neobično osebujan arsenal drskih izjava ! Da sam voditelj te emisije, 2 gore navedena gosta bi letjela van iz studija, ko učenik iz razreda ...adijata wrote:Nadajuci se da ste gledali vecerasnju emisiju Posteno govoreci na FTV postavljam temu za diskusiju... Da li ste primjetili tok vecerasnje debate tj.samu formu izrazavnja...nedostatak osnovnog bontona i kulture dijaloga/ primjerice podsmijavanje dok vas sugovornik govori/ i to ne bilo koga...to su nasi uvazeni profesori,politicari... kako to utjece na nas mlade...
-
chilli
#14 Re: Osnovna kultura dijaloga
i to su ljudi koji nam kreiraju ne samo knjige po kojima se obrazujemo vec kao politicari donose zakone koji se ticu nase buducnosti...Been wrote:gledao i ostao šokiran... Prvo "gospodin" Banjac koji ne može držati gubice zatvorene 5 sekundi... Drago mi je da mu je Duška na kraju rekla da nema osnovne kulture i da ne poštuje voditelja.. Drugo, "gospodin" Govedarica upada u riječ ženi koja je od njega starija minimalno 20 godina... Zaista, rijetko viđena nekultura i neobično osebujan arsenal drskih izjava ! Da sam voditelj te emisije, 2 gore navedena gosta bi letjela van iz studija, ko učenik iz razreda ...adijata wrote:Nadajuci se da ste gledali vecerasnju emisiju Posteno govoreci na FTV postavljam temu za diskusiju... Da li ste primjetili tok vecerasnje debate tj.samu formu izrazavnja...nedostatak osnovnog bontona i kulture dijaloga/ primjerice podsmijavanje dok vas sugovornik govori/ i to ne bilo koga...to su nasi uvazeni profesori,politicari... kako to utjece na nas mlade...
-
chilli
#15 Re: Osnovna kultura dijaloga
nej meni bi draze bilo da pokusamo predociti kako se uistinu vodi debata...i pokazati kako se to radi onima zbog kojih sada vodimo ovu diskusiju...andrija2007 wrote:Nešto mi govori, da uspostavljamo stanovitu i rudimentalnu formu dijaloga.adijata wrote:andrija2007 wrote:Omladinko adijata, moj odgovor nije zapravo bio sarkastičan nego jednostavan, direktan i realan. Na pitanje:
-
andrija2007
#16 Re: Osnovna kultura dijaloga
Postoji objašnjenje i za ovo, ali ono sigurno nije racionalne prirode, pa je stoga, nažalost - neobjašnjivo.adijata wrote:i to su ljudi koji nam kreiraju ne samo knjige po kojima se obrazujemo vec kao politicari donose zakone koji se ticu nase buducnosti...Been wrote:gledao i ostao šokiran... Prvo "gospodin" Banjac koji ne može držati gubice zatvorene 5 sekundi... Drago mi je da mu je Duška na kraju rekla da nema osnovne kulture i da ne poštuje voditelja.. Drugo, "gospodin" Govedarica upada u riječ ženi koja je od njega starija minimalno 20 godina... Zaista, rijetko viđena nekultura i neobično osebujan arsenal drskih izjava ! Da sam voditelj te emisije, 2 gore navedena gosta bi letjela van iz studija, ko učenik iz razreda ...adijata wrote:Nadajuci se da ste gledali vecerasnju emisiju Posteno govoreci na FTV postavljam temu za diskusiju... Da li ste primjetili tok vecerasnje debate tj.samu formu izrazavnja...nedostatak osnovnog bontona i kulture dijaloga/ primjerice podsmijavanje dok vas sugovornik govori/ i to ne bilo koga...to su nasi uvazeni profesori,politicari... kako to utjece na nas mlade...
- Halleluhwah
#17 Re: Osnovna kultura dijaloga
andrija2007 wrote:Postoji objašnjenje i za ovo, ali ono sigurno nije racionalne prirode, pa je stoga, nažalost - neobjašnjivo.adijata wrote:i to su ljudi koji nam kreiraju ne samo knjige po kojima se obrazujemo vec kao politicari donose zakone koji se ticu nase buducnosti...
-
andrija2007
#18 Re: Osnovna kultura dijaloga
Hm, diskusija, dijalog, debata?
Mislim da je za diskusiju potrebno minimum odgoja, po mogućnosti kućnog, dok je, pak, za dijalog potrebno rudimentalno poštovanje sagovornika, za debatu je najvjerovatnije potreban fakultet, naravno, ne završen na štelu.
Mislim da je za diskusiju potrebno minimum odgoja, po mogućnosti kućnog, dok je, pak, za dijalog potrebno rudimentalno poštovanje sagovornika, za debatu je najvjerovatnije potreban fakultet, naravno, ne završen na štelu.
-
chilli
#19 Re: Osnovna kultura dijaloga
slazem se sa vasim komentarom izuzev zadnjeg... za debatu je potrebno samo poznavanje osnovne kulture dijaloga...a to se kako ste vec naveli stjece prije svega kucnim odgojom...andrija2007 wrote:Hm, diskusija, dijalog, debata?
- Tvrtko II Kotromanić
#20 Re: Osnovna kultura dijaloga
profesorice Vlaisavljević da li ste to vi? xDadijata wrote:Nadajuci se da ste gledali vecerasnju emisiju Posteno govoreci na FTV postavljam temu za diskusiju... Da li ste primjetili tok vecerasnje debate tj.samu formu izrazavnja...nedostatak osnovnog bontona i kulture dijaloga/ primjerice podsmijavanje dok vas sugovornik govori/ i to ne bilo koga...to su nasi uvazeni profesori,politicari... kako to utjece na nas mlade...
-
andrija2007
#21 Re: Osnovna kultura dijaloga
Mlada omladinko Adijata, dozvolite mi, da je zadnji komentar bio sarkastične prirode, naravno općenite, ničim upućen, protivu vaše cijenjene osobnosti.adijata wrote:slazem se sa vasim komentarom izuzev zadnjeg... za debatu je potrebno samo poznavanje osnovne kulture dijaloga...a to se kako ste vec naveli stjece prije svega kucnim odgojom...andrija2007 wrote:Hm, diskusija, dijalog, debata?
-
chilli
#22 Re: Osnovna kultura dijaloga
zasto koristite suvisno nagomilavanje rijeci...kada vec koristite mlada nije potrebno jos i omladinka i obrnuto...andrija2007 wrote:Mlada omladinko Adijata, dozvolite mi, da je zadnji komentar bio sarkastične prirode, naravno općenite, ničim upućen, protivu vaše cijenjene osobnosti.adijata wrote:slazem se sa vasim komentarom izuzev zadnjeg... za debatu je potrebno samo poznavanje osnovne kulture dijaloga...a to se kako ste vec naveli stjece prije svega kucnim odgojom...andrija2007 wrote:Hm, diskusija, dijalog, debata?
-
chilli
#23 Re: Osnovna kultura dijaloga
Tvrtko II Kotromanić wrote:profesorice Vlaisavljević da li ste to vi? xDadijata wrote:Nadajuci se da ste gledali vecerasnju emisiju Posteno govoreci na FTV postavljam temu za diskusiju... Da li ste primjetili tok vecerasnje debate tj.samu formu izrazavnja...nedostatak osnovnog bontona i kulture dijaloga/ primjerice podsmijavanje dok vas sugovornik govori/ i to ne bilo koga...to su nasi uvazeni profesori,politicari... kako to utjece na nas mlade...
-
andrija2007
#24 Re: Osnovna kultura dijaloga
Iz čisto kurtoaznih, a ne gramatičkih niti pravopisnih razloga, kojih sam duboko svjestan, moj klimoglav, mlada damo.
-
chilli
#25 Re: Osnovna kultura dijaloga
a odkuda znate da sam mlada???andrija2007 wrote:Iz čisto kurtoaznih, a ne gramatičkih niti pravopisnih razloga, kojih sam duboko svjestan, moj klimoglav, mlada damo.