nova seferova knjiga!?
-
almanesic
#1 nova seferova knjiga!?
Osim napisa u medijima da li je neko od vas citao knjigu, novosti, zanimljivi detalji, nesto?
do tada postiram ovo iz dva tri medija. pozdrav, i nadam se da i od tove teme necete napraviti klaonoicu medjusobnu.
24 SATA
Život Sefera Halilovića iza zidina zatvora u Haagu
Knjiga, "Nije kriv-priča o montiranoj optužnici i haškom suđenju", autora Sefera Halilovića, predstavljena je večeras u Sarajevu.
O djelu, koje predstavlja autorovu osobnu ispovijest i svojevrsno svjedočanstvo o tome što se događalo bivšem komandantu Armije RBiH tokom šestogodišnjeg procesa pred Haškim tribunalom (ICTY), a čiji je epilog bila oslobađajuća presuda, govorili su promotori - bivša glasnogovornica haškog Tužiteljstva i novinarka Florence Hartmann, general Stjepan Šiber i brigadir Asim Džambasović.
Istaknuli su kako " Halilovićev slučaj" predstavlja primjer za to da se za pravdu i istinu treba i vrijedi boriti, te da su ove vrijednosti dostižne, bez obzira na visoku cijenu i sve teškoće koje na tom putu objektivno postoje. Ukazali su na distinkciju između prava i pravde, ocjenivši kako ICTY u određenim slučajevima nije bio na očekivanom nivou. Knjiga govori o samom procesu, odbrani optuženog, njegovom susretu s glavnom haškom tužiteljicom Carlom Del Ponte, ali oslikava i Halilovićev život iza zidina zatvora u Den Haagu. Posebno upečatljivi su opisi susreta Sefera Halilovića s drugim "stanovnicima" Scheveningena poput Slobodana Miloševića, Vojislava Šešelja, Momčila Krajišnika i drugih protagonista agresije na BiH. Halilović je prisjećajući se dana kada je stvarana multietnička Armije RBiH ukazao na moguće motive djelovanja protiv njega, te izrazio uvjerenje da će prave vrijednosti koje se vezuju za sudbinu BiH jednom biti valorizirane na pravi način, bez ideoloških i politikantskih primjesa.
http://www.dnevniavaz.ba/dogadjaji/teme ... -za-istinu
eto
do tada postiram ovo iz dva tri medija. pozdrav, i nadam se da i od tove teme necete napraviti klaonoicu medjusobnu.
24 SATA
Život Sefera Halilovića iza zidina zatvora u Haagu
Knjiga, "Nije kriv-priča o montiranoj optužnici i haškom suđenju", autora Sefera Halilovića, predstavljena je večeras u Sarajevu.
O djelu, koje predstavlja autorovu osobnu ispovijest i svojevrsno svjedočanstvo o tome što se događalo bivšem komandantu Armije RBiH tokom šestogodišnjeg procesa pred Haškim tribunalom (ICTY), a čiji je epilog bila oslobađajuća presuda, govorili su promotori - bivša glasnogovornica haškog Tužiteljstva i novinarka Florence Hartmann, general Stjepan Šiber i brigadir Asim Džambasović.
Istaknuli su kako " Halilovićev slučaj" predstavlja primjer za to da se za pravdu i istinu treba i vrijedi boriti, te da su ove vrijednosti dostižne, bez obzira na visoku cijenu i sve teškoće koje na tom putu objektivno postoje. Ukazali su na distinkciju između prava i pravde, ocjenivši kako ICTY u određenim slučajevima nije bio na očekivanom nivou. Knjiga govori o samom procesu, odbrani optuženog, njegovom susretu s glavnom haškom tužiteljicom Carlom Del Ponte, ali oslikava i Halilovićev život iza zidina zatvora u Den Haagu. Posebno upečatljivi su opisi susreta Sefera Halilovića s drugim "stanovnicima" Scheveningena poput Slobodana Miloševića, Vojislava Šešelja, Momčila Krajišnika i drugih protagonista agresije na BiH. Halilović je prisjećajući se dana kada je stvarana multietnička Armije RBiH ukazao na moguće motive djelovanja protiv njega, te izrazio uvjerenje da će prave vrijednosti koje se vezuju za sudbinu BiH jednom biti valorizirane na pravi način, bez ideoloških i politikantskih primjesa.
http://www.dnevniavaz.ba/dogadjaji/teme ... -za-istinu
eto
- karanana
#2 Re: nova seferova knjiga!?
ima li ko njegovu knjigu iz 97. cini mi se da je izdanje? zove se lukava strategija i trazim je vec bukvalno godinama. mnogi su mi obecavali da ce je nabaviti ali nista. alma imas li lukavu strategiju?
-
almanesic
#3 Re: nova seferova knjiga!?
nemam. nazovi na seferovu stranku ili otidji na njihov web, ili ne znam ferhadija ulicni prodavaci ili pojma nemam....to bi bile neke opcije jel
- karanana
#4 Re: nova seferova knjiga!?
sve vec uradio. na ulici nema. iz stranke mi javili poslati ali ima i tome pola godine.
nista. izvini sto ti malo skrenuh sa tvoje teme i nove knjige. procitat cu je ali jos nisam niti sam je uzeo.
nista. izvini sto ti malo skrenuh sa tvoje teme i nove knjige. procitat cu je ali jos nisam niti sam je uzeo.
- kokakolas
#5 Re: nova seferova knjiga!?
Izvinjavam se za offtopic, ali ljudi dragi mislim da je BPS fenomenalna alternativa. Sefer je castan covjek cistog obraza, sa dobrim ljudima oko sebe i dobrim programom stranke. Mislim da mu trebamo dati sansu i moj glas i glasovi velikog kruga prijatelja idu BPS-u.
-
avdo
#7 Re: nova seferova knjiga!?
Čestitke Generalu da je pored svih obaveza uspio uraditi ovu knjigu bio sam na promociji kupio knjigu i pročitao,Hrabar čovjek gazija šta je preživio iza zidina Haškog zatvora i dokazao istinu cijelom svijetu.Genarale znam da živiš za istinu kako reče g-din Šiber istraj u tome.
-
trofej
#8 Re: nova seferova knjiga!?
Otkako je "utrčao" tamo gdje mu realno nije ni bilo mjesto, a nakon što su ga njegovi protažeri marginalizirali, General svim silama nastoji ostati u generalnom fokusu. Međutim, takav generalni fokus ne mora neminovno biti i generalski, a posebno ne ukoliko mu ne prethodi činjenično sintetiziran i funkcionalno progresivan slijed ciljeva i ishoda.avdo
Čestitke Generalu da je pored svih obaveza uspio uraditi ovu knjigu, ...
-
Babonić
#9 Re: nova seferova knjiga!?
Knjiga Sefera Halilovića pod nazivom Nije kriv promovisana je 26 oktobra u hotelu Holliday inn,na promociji knjige se mogla kupiti i knjiga Lukava strategija od istog autora.Knjiga Nije kriv opisuje dane generala Sefera Halilovića u zatvoru haškog tribunala i sam proces suđenja i sve peripetije vezane za tužbu.Ova knjiga je očiti dokaz o veleizdaji sadašnje i prošle vlasti republike BiH.Uprkos lažnoj medijskoj slici koju je servirala vlast od 1993 godine pa do dana današnjeg da je general Sefer Halilović špijun KOS-a čitajuči knjigu čitalac se nemože oteti utisku koju je žrtvu podnio Sefer Halilović za dobrobit Bosne i Hercegovine a ta ista vlast mu je zahvalila monstruoznim procesima protiv njega i njegove porodice.Lažnu sliku o Seferu Haliloviću su kreirali Fikret Muslimović i Rasim Delić sa svojim poslušnicima i prosuli je naivnom da nekažem glupom narodu bolje rečeno širim narodnim masama.Sefer Halilović je jedini političar koji bi nas izvukao iz problema u kojima se nalazimo ali ga u tome spretno sprječavaju iz SDA,Sz BiH i SDP-ea.Sve šta se u zadnje vrjeme dešava u ovoj nesretnoj zemlji je dobro izrežirano od gorepomenutih stranaka.Farsa oko boraca,invalida,penzionera se nastavlja problemi socijalne prirode se nerješavaju a zastrašivanje ratom je postalo svakodnevna pojava kako bi se zaboravilo na lošu socijalnu sliku i katasrofalnu ekonomiju,u ovom zločinačkom projektu protiv građana Bosne i Hercegovine su udružene sve stranke iz BiH uz blagonakolnu pomoč međunarodne zajednice jer nekome odgovara stanje haosa u našoj domovini.No srećom tu je Sefer Halilović koji je balans kriminalcima uprkos malom učesču u vlasti na svim nivoima itekako putem svojih političkih predstavnika bori se protiv kriminala i predlaže rješenja koja se nekad usvoje a nekad ne,ali konitnuirano politički djeluje i polako ali sigurno povečava svoj broj simpaitzera u BiH i dijaspori.Treba pročitati sve njegove knjige i njegovog sina Semira i vidjeti da borba za pravdu ima smisla uprkos velikim žrtvama,pošteno govoreči ko je danas spreman da podnese bilo kakvu žrtvu za dobrobit BiH ruku na srce malo ko.Zato treba poštovati žrtvovanje Sefera Halilovića i kada se krene u borbu protiv nepravde i kriminala treba se sjetiti da nema slobode bez žrtve a upravo kroz pakao političke zbilje su prošli Sefer i njegova porodica. (n)(h) 
- Lakat Jebić
#10 Re: nova seferova knjiga!?
imam jakaranana wrote:ima li ko njegovu knjigu iz 97. cini mi se da je izdanje? zove se lukava strategija i trazim je vec bukvalno godinama. mnogi su mi obecavali da ce je nabaviti ali nista. alma imas li lukavu strategiju?
- karanana
#11 Re: nova seferova knjiga!?
hm.....Lakat Jebić wrote:imam jakaranana wrote:ima li ko njegovu knjigu iz 97. cini mi se da je izdanje? zove se lukava strategija i trazim je vec bukvalno godinama. mnogi su mi obecavali da ce je nabaviti ali nista. alma imas li lukavu strategiju?
nemas je slucajno u elektronskoj verziji?
pretpostavljam da ne
- Lakat Jebić
#12 Re: nova seferova knjiga!?
'97, izdanjekaranana wrote:hm.....Lakat Jebić wrote:imam jakaranana wrote:ima li ko njegovu knjigu iz 97. cini mi se da je izdanje? zove se lukava strategija i trazim je vec bukvalno godinama. mnogi su mi obecavali da ce je nabaviti ali nista. alma imas li lukavu strategiju?
nemas je slucajno u elektronskoj verziji?
pretpostavljam da ne
- karanana
#13 Re: nova seferova knjiga!?
pa nista. mislim da je tiraz bio svega 2000, i ne znam jeli bilo drugih izdanja. hajde valjda ce je nekad neko skenirati i staviti u elektronsku verziju.
-
trofej
#14 Re: nova seferova knjiga!?
General neizlječivo boluje za onim "gore" i neizlječivo je imun na one "dolje".
-
Adi_vp
#15 Re: nova seferova knjiga!?
Lukava strategija je beton od kjige i karanana tacno je da je mali tiraz skroz.Ja je nemam u elektronskoj verziji ali probaj sa antikvarnicama u gradu,oni vazda zastekaju pokoji primjerak.Obavezno procitati spomenutu knjigu,more informacija,cifri,mnostvo detalja o kojima se malo pricalo skroz
...
-
trofej
#16 Re: nova seferova knjiga!?
"Lukava strategija" je tragikomična ispovjest, u kojoj autor ne iznosi ništa novo kada je u pitanju kvislinška politika kojoj je i sam služio, ali iz koje je očito da ni on sam nije bio dorastao funkciji na koju ga je navedena politika protežirala.
-
almanesic
#17 Re: nova seferova knjiga!?
iza ovog nicka trofej se krije osoba koja je tako frustirana Seferom Halilovicem. i ocito jako zlobna osoba.
trebas znati da Bosna nikada nije imala vojsku do Seferovog dolaska i njegovih saradnika i postenih ljudi. u 1000 godina tradicije i historije nikada bosna armije imala nije pa eto SEfer je njen prvi komandant i glavni osnivac sa svojim ljudima, nasoim ljudima. dorastao je Sefer za dosta stvari u politici, ali bosnjaci nisu dorasli politickoj zrelosti Sefera. da ste slusali sta je pricao 97, ne bi se danas u 2009. jagmili da citate lukavu strategiju. tuzno, zalosno gdje zivim.
trebas znati da Bosna nikada nije imala vojsku do Seferovog dolaska i njegovih saradnika i postenih ljudi. u 1000 godina tradicije i historije nikada bosna armije imala nije pa eto SEfer je njen prvi komandant i glavni osnivac sa svojim ljudima, nasoim ljudima. dorastao je Sefer za dosta stvari u politici, ali bosnjaci nisu dorasli politickoj zrelosti Sefera. da ste slusali sta je pricao 97, ne bi se danas u 2009. jagmili da citate lukavu strategiju. tuzno, zalosno gdje zivim.
Last edited by almanesic on 04/11/2009 16:37, edited 1 time in total.
- karanana
#18 Re: nova seferova knjiga!?
gdje ima tih antikvarnica u gradu? nisam nesto preveliki zaljubljenik knjige pa osim par knjizara u gradu, nemam pojma gdje se nalaze ove prodavnice starijih knjiga.Adi_vp wrote:Lukava strategija je beton od kjige i karanana tacno je da je mali tiraz skroz.Ja je nemam u elektronskoj verziji ali probaj sa antikvarnicama u gradu,oni vazda zastekaju pokoji primjerak.Obavezno procitati spomenutu knjigu,more informacija,cifri,mnostvo detalja o kojima se malo pricalo skroz...
- muha_sa
#19 Re: nova seferova knjiga!?
izadješ is tramvaja kod Katedrale--okreneš se prema caršiji i vratiš se nazad stotinjak metara te predješ ulicu i drito si u antikvarnicikaranana wrote:gdje ima tih antikvarnica u gradu? nisam nesto preveliki zaljubljenik knjige pa osim par knjizara u gradu, nemam pojma gdje se nalaze ove prodavnice starijih knjiga.Adi_vp wrote:Lukava strategija je beton od kjige i karanana tacno je da je mali tiraz skroz.Ja je nemam u elektronskoj verziji ali probaj sa antikvarnicama u gradu,oni vazda zastekaju pokoji primjerak.Obavezno procitati spomenutu knjigu,more informacija,cifri,mnostvo detalja o kojima se malo pricalo skroz...
komšija--nadam se da sam jasan
-
trofej
#20 Re: nova seferova knjiga!?
Klasična kvislinška haranga na Bosnu i Bošnjane, poprilici od soja kojem su Bosna i Bošnjani trn u oku jednako kao i mecenama im.almanesic dana 04/11/2009 17:17
iza ovog nicka trofej se krije osoba koja je tako frustirana Seferom Halilovicem. i ocito jako zlobna osoba.
-
suX
#21 Re: nova seferova knjiga!?
Ja sam uspjela ovo naci... jeste da je sa fashisticke stranice, i jeste da pola listova fali... ali moze se dosta procitati:
Sefer Halilovic - Lukava Strategija
http://slobodanpraljak.com/TISAK_I_KNJI ... njiga.html
- karanana
#22 Re: nova seferova knjiga!?
direkcije jasne. ostaje mi da vidim imaju li knjigu.muha_sa wrote:izadješ is tramvaja kod Katedrale--okreneš se prema caršiji i vratiš se nazad stotinjak metara te predješ ulicu i drito si u antikvarnicikaranana wrote:gdje ima tih antikvarnica u gradu? nisam nesto preveliki zaljubljenik knjige pa osim par knjizara u gradu, nemam pojma gdje se nalaze ove prodavnice starijih knjiga.Adi_vp wrote:Lukava strategija je beton od kjige i karanana tacno je da je mali tiraz skroz.Ja je nemam u elektronskoj verziji ali probaj sa antikvarnicama u gradu,oni vazda zastekaju pokoji primjerak.Obavezno procitati spomenutu knjigu,more informacija,cifri,mnostvo detalja o kojima se malo pricalo skroz...
![]()
komšija--nadam se da sam jasan
hvala sux. fasista je vjerovatno samo skenirao ono sto njemu odgovara i sto ga zanima ali i ovo je nesto. zalosno je kada se niko drugi nije sjetio da ovo skenira i kada je fasista jedini koji je skenirao ovu knjigu i vjerovatno je upotrebljava u pogresne svrhe.
- -Romeo-
#23 Re: nova seferova knjiga!?
ovo je zločin nad knjigama. ne volim čitati parcijalno i to kako mi drugi serviraju.suX wrote:Ja sam uspjela ovo naci... jeste da je sa fashisticke stranice, i jeste da pola listova fali... ali moze se dosta procitati:
-
almanesic
#24 Re: nova seferova knjiga!?
ima li iko da ista postira od nove knjige iz haga? jel neko uzeo, gdje ima?
-
suX
#25 Re: nova seferova knjiga!?
Pa ko hoce nek cita... vecina knjige je tu... i ja ne volim polovicne knjige, pogotovo s takvih stranica, al kad nema bolje.....