system_for wrote:Ovih dana ubrzano teku aktivnosti na agitiranju novih članova u
ASDA, Stranka Demokratske Aktivnosti.
Pošto sam odlučio da se politički aktiviram to sam se savjetovao sa prijateljem koji ukratko obrazložio osnovne postavke (temelje) stranke.
Budući da nisam od onih koji se "zalijeću" bez razmišljanja na životne projekte to koristim priliku da zamolim za savjete (kritički osvrt) na ovu stranku.
Dakle, molim za inf. čemu poziva ova stranka, ko su ljudi koji vode ovu stranku, ko ih finansira, šta im je cilj i na kraju vrijedi li biti dio njihovog tima.
Unaprijed zahvalan
Pozz raja
inicijativa za pokretanje stranke pokrenuta u Cazinu, od strane ljudi koje je SDA izbacila iz svog tora. razlozi su mnogobrojni, a najveci je to da su ti delegati tadasnje zajednicke SDA odbili da udu u koaliciju na kantonalnom nivou sa SDP-om... (razlozi za to su posebna prica, i sezu u 1950-u godinu, ako te zanima javi se na pp).
koliko ja znam, na zadnjim opstim izborima, uz tesanj, to je bila jedina opstina u BiH u kojoj je broj glasova SDA povecan u odnosu na prethodne izbore. znaci uradili dobar posao.
dalje, kada su ih izbacili, osnovali stranku gdje je pola kadra SDA preslo kod njih, dosta clanova SBiH itd.
danasnji problem, jos uvjek nije formirano OV Cazin zbog prepucavanja dojucerasnjih stranackih kolege SDA i ASDA.
eto ukratko