Putovanje u Portugal - Baraz
- awekenings
#1 Putovanje u Portugal - Baraz
Eh .. da vidimo ...imal ko u planu da ide u Portugal (iz BiH) .. kako planirate ici, znate li imal' shta organizovano ici .. zasad sam ja vidio da ima ponuda SOLAZURA 675 km (koja ne ukljucuje svasta nesto) i plus na to ostaje se 6-7 dana po nekakvim raznim gradovima (shto meni nikako ne odogovara - pos'o, kuca, fax) ... i avionom za koju mislim da je bash preskupa ( 1295 KM) ... imal ko kakvih ideja da se malo bolje prodje s kesom, da se ne ostaje 20 dana nego sam vikend i dobrih ideja motele, hostele, hotele i sve ostalo shto trebamo znati o Lisabonu ....Bilo bi lepo pogledati ovo, ne desava se ovo svaki dan ... 
- Rauber
#2 Re: Putovanje u Portugal - Baraz
I mene ovo interesuje. Sad za sad sam vidio na FB-u "Uskoro... Sa Centrotransom u Lisabon" tako da ce sigurno i oni izaci s nekom ponudom, ko prvi sazna neka javi 
- karanana
#3 Re: Putovanje u Portugal - Baraz
pa eno vec ima centrotrans ponudu za avion 1295 maraka. pa ja nisam ni ocekivao jeftinije kad je estonija bila 1000.
- awekenings
#4 Re: Putovanje u Portugal - Baraz
Ma i jesam otvorio temu da bi raja saznala koju informaciju vishe (plis i mene puno interesuje) ... a znam da nas ima dosta koji bi voljeli otici ...Rauber wrote:I mene ovo interesuje. Sad za sad sam vidio na FB-u "Uskoro... Sa Centrotransom u Lisabon" tako da ce sigurno i oni izaci s nekom ponudom, ko prvi sazna neka javi
- Rauber
#5 Re: Putovanje u Portugal - Baraz
Da,evo i ja sad vidio ponudu centrotransa. Volio bih ici, ali skupo brate u pm

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine 14. novembra gostuje u Portugalu, gdje će sa domaćom selekcijom igrati prvu utakmicu baraža za odlazak na Svjetsko prvenstvo naredne godine u Južnoj Africi.
I ovoga puta Centrotrans je obezbijedio aranžman za utakmicu decenije za naše Zmajeve: Bodrimo zajedno reprezentaciju BiH u Portugalu, na stadionu Benfice Estadio da Luz!
Provjereni recept uspjeha, odlazak na utakmicu fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine u aranžmanu Centrotransa, i ovog puta Vam stoji na usluzi. Centrotrans je organizovao odlazak na prvu utakmicu baraža kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo, a to je prilika koju nijedan zaljubljenik u "najvažniju sporednu stvar na svijetu" ne bi smio propustiti.
Centrotrans je već organizovao odlazak na utakmicu pretposljednjeg kola kvalifikacija, kada su Zmajevi trijumfovali u Estoniji, a utisci sa tog puta pravi su putokaz svima koji žele prisustvovati historijskoj utakmici naše reprezentacije. Provjereno, sigurno i bez briga, tako bi se u kratkim crtama mogao opisati Centrotransov aranžman.
Polazak za Portugal predviđen je u petak 13. novembra. Okupljanje putnika je na Sarajevskom aerodromu. Polijetanje aviona u jutarnjim satima. Let na relaciji Sarajevo-Zagreb-Lisabon. Dolazak u portugalsku prijestonicu u podnevnim satima. Slijedi transfer i smještaj u hotel. U popodnevnim satima polazak na fakultativno panoramsko razgledanje grada uz kratka zaustavljanja: vožnja pored tipičnog kvarta Alfama, Bairro Alto, trga Rossio, nastavak do Belema gdje se nalazi Padrao dos Descombrimentos, spomenik posvećen svim slavnim portugalskim moreplovcima i njihovim otkrićima, kratko zaustavljanje kod Torre de Belem uz rijeku Tagus, na listi svjetske baštine UNESCO, odakle je Vasco da Gama isplovio na putovanje do Indije.
SUBOTA (14.11.2009.) Utakmica Portugal - BiH
Fakultativni odlazak prema Sintri, malom šarmantnom gradiću u šumi planine Sintre, koja je postala besmrtna pjesmom „Slavni Eden“ svjetski poznatog Lorda Byrona. Nalazi se oko 30 km sjeverozapadno od Lisabona. Posjeta Kraljevskoj palači Sintra, prekrasnoj rezidenciji portugalskih
kraljeva, sa krilima i dvoranama iz 13./14. vijeka. Slobodno vrijeme za kupovinu suvenira i rukotvorina. Odlazak do Cabo da Roce, najzapadnije tačke kontinentalne Evrope te zaustavljanje na stijenama iznad Atlantika. Nastavak uz obalu uz poznatu Guincho plažu i Boca do Inferno (Usta pakla)
- prelijepu stijenu koju je izdubilo more. Odlazak do starog ribarskog sela Cascaisa, koje je 1940.-ih bilo izabrano kao rezidencija za evropsko kraljevsko plemstvo u izgnanstvu te slobodno u lijepom zaljevu s brojnim ribarskim brodićima. Povratak u Lisabon obalnom cestom kroz mjesto
Estoril. Zajednički odlazak na utakmicu Portugal - Bosna i Hercegovina.
NEDJELJA (15.11.2009.)
Slobodno vrijeme do polaska na aerodrom. Polijetanje aviona za Sarajevo u poslijepodnevnim satima. Dolazak u Sarajevo u večernjim satima.
Cijena: 1.295,00 KM
U cijenu je uključeno:
- Avio prijevoz Sarajevo-Zagreb-Lisabon-Sarajevo,
- Smještaj u hotelima 4 zvijezdice u Lisabonu u ½ sobi na bazi 2 noćenja sa doručkom,
- Transfer aerodrom-hotel-aerodrom,
- Putničko-zdravstveno osiguranje i ulaznica na utakmicu
- Usluge pratioca grupe
U cijenu nije uključeno:
- Schengen viza i aerodromske takse
- Fakultativni obilasci i drugi individualni troškovi
Potrebna dokumentacija za portugalsku schengen vizu:
- Uredno popunjen obrazac za vizu
- Pasoš + kopija pasoša (pasoš mora važiti 3 mjeseca nakon isteka vize)
- Dvije fotografije formata za pasoš,
- Potvrda o zaposlenju,
- Kopija radne knjižice, M2 obrasca i lične karte
Naravno, oko viza ne trebate brinuti, jer će Centrotrans za vas završiti sve administrativne poslove.
- Cholina_Lokica
#6 Re: Putovanje u Portugal - Baraz
ev i ja od jutros gledam sta i kako i presabiram se... i ja nasla samo te ponude...
- karanana
#7 Re: Putovanje u Portugal - Baraz
pa ovo sa solazurom i busom nije skupo. jedino ste ti treba jedno 4-5 dana godisnjeg ako radis. jeste malo umora, ali je dosta fino i zabavno u busu. plus fino azurna obala montecarlo, barca..ovo ono.
-
ocaj
#8 Re: Putovanje u Portugal - Baraz
Joj i ja sam za putovanje za Portugal. Zanima me samo putovanje sa avionom, ali kao sto vec rekoste, ova ponuda Centrotransa je bas preskupa. A opet mislim da se samo putem ovog organizovanog putovanja moze doci do karata za utakmicu. Vidim u ponudi Centrotransa je to ukljuceno.
Nista jedino mi preostaje da igram kakve igre na srecu, pa zaradim jedno milju i po i pravac Portugal!
Nista jedino mi preostaje da igram kakve igre na srecu, pa zaradim jedno milju i po i pravac Portugal!
-
Nikki27
#9 Re: Putovanje u Portugal - Baraz
Mislim da moze jeftinije od navedenih 1300 KM ili koliko je vec bilo, s tim da morate biti malo strpljivi sto se tice presjedanja po Europi itd. Brussel Airlines ima dosta povoljnih ponuda za Portugal. Hoteli su prilicno jeftini, a tako isto i hosteli. Nisam bas sigurna da li je moguce usparati 500KM na ovome, ali vjerujem da je moguce usparati nesto, pa ko zeli neka pokusa.
- Cholina_Lokica
#10 Re: Putovanje u Portugal - Baraz
pa i nijje toliko, znaci 675km plus viza osiguranje i te gluposti...
od 10.-17. skroz fina tura. skontace se sta valjda
od 10.-17. skroz fina tura. skontace se sta valjda
- karanana
#11 Re: Putovanje u Portugal - Baraz
ima li koja bh fanatikosica da je zainteresovana sjediti i pajkiti pokraj mene u busu?
-
ocaj
#12 Re: Putovanje u Portugal - Baraz
karanana wrote:ima li koja bh fanatikosica da je zainteresovana sjediti i pajkiti pokraj mene u busu?
Ja sam bh fanatikosica koja je ipak vise zainteresovana za avion.
-
Nikki27
#13 Re: Putovanje u Portugal - Baraz
Avion iz Zagreba kosta 500KM, bus do ZG 50 KM. Hosteli u Lisabonu se krecu od 12-16 eura jer je van sezone, sto je dobro. Sad dodatno dolazi ulaznica za tekmu koja se moze kupiti direktno preko interneta i stranice fudbalskog saveza Portugala. Za vize nemam blage. U svakom slucaju moglo bi se nesto malo usparati.
- Mjesanac
#14 Re: Putovanje u Portugal - Baraz
Joj kako su mi glupe ove ponude. Hocu da idem gledat Bosnu, a ne krstarit Mediteranom. Nabije mi cjenu zbog tih nekih obilazaka. Vala imam ja svoje noge i mogu malo po Lisboi ako mi se cefne 
Last edited by Mjesanac on 20/10/2009 17:01, edited 2 times in total.
- Edin H.
#15 Re: Putovanje u Portugal - Baraz
ocaj wrote:karanana wrote:ima li koja bh fanatikosica da je zainteresovana sjediti i pajkiti pokraj mene u busu?
![]()
![]()
![]()
![]()
Ja sam bh fanatikosica koja je ipak vise zainteresovana za avion.
- Edin H.
#16 Re: Putovanje u Portugal - Baraz
Ma kakav Centrotrans.
Jeftinije je taksijem otici do Lisabona (samo da nije taksista sa aerodroma ili zeljeznicke stanice
).
Jeftinije je taksijem otici do Lisabona (samo da nije taksista sa aerodroma ili zeljeznicke stanice
- nostalgicar
#17 Re: Putovanje u Portugal - Baraz
Znal neko jel moze to na rate,ono da im svaki mjesec nosim po cenera...??
- nostalgicar
#18 Re: Putovanje u Portugal - Baraz
Znal neko jel moze to na rate,ono da im svaki mjesec nosim po cenera...??
-
dinogagic
#19 Re: Putovanje u Portugal - Baraz
Ja i jos 4 prijatelja idemo u Portugal rent a car kombijem. Izracunali smo da nam za gorivo,putarinu,rent a car vozilo, spavanje i ostalo treba oko 300 EUR ( na bazi 8 putnika). Trebaju nam jos 3 saputnika. Ako ima zainteresovanih neka se jave. Polazak bi bio u cetvrtak ujutro.
- awekenings
#20 Re: Putovanje u Portugal - Baraz
Nisam siguran da moze biti 300 evra za sve te stvari shto si nabrojao ... nedavno sam rentao kombi (bash taj sa 8 mjesta- Opel Vivaro) i otprilike kosta oko 140-180 km po danu ... racunajuci na to gorivo i putarine i ostalo mislim da bi trebalo izaci malo vishe ... al' s obzirom da ide 8 ljudi mislim da ta opcija uopce nije losha ... chak shtavishe aj lajk it ...dinogagic wrote:Ja i jos 4 prijatelja idemo u Portugal rent a car kombijem. Izracunali smo da nam za gorivo,putarinu,rent a car vozilo, spavanje i ostalo treba oko 300 EUR ( na bazi 8 putnika). Trebaju nam jos 3 saputnika. Ako ima zainteresovanih neka se jave. Polazak bi bio u cetvrtak ujutro.
- awekenings
#21 Re: Putovanje u Portugal - Baraz
I ja kazem isto ... ako idem da gledam tekmu koji vrag me vode u Firencu (to cu sam ici obilaziti u svoje slobodno vreme)... ako je za Estoniju aranzman bio oko 400 + viza (i mozda plus josh neke stvarke) mislim da bi i za Portugal trebala biti priblizna cijena ...Mjesanac wrote:Joj kako su mi glupe ove ponude. Hocu da idem gledat Bosnu, a ne krstarit Mediteranom. Nabije mi cjenu zbog tih nekih obilazaka. Vala imam ja svoje noge i mogu malo po Lisboi ako mi se cefne
- awekenings
#22 Re: Putovanje u Portugal - Baraz
Cisto sumnjam da to sada igdje ima ....nostalgicar wrote:Znal neko jel moze to na rate,ono da im svaki mjesec nosim po cenera...??
-
bauhaus
#23 Re: Putovanje u Portugal - Baraz
zasto se ne bi iznajmio bus od 50 mjesta.mislim ne bi bilo vise od 5000 eur.samo nafta+ulje+parking +putarina +ev. zeleni karton je oko 3000 eur. 2000 eur za sam autobus i 2 vozaca.
ako se podje od npr. 40 putnika u busu, to je onda oko 125 eur po putniku sto bi bilo povoljno.
2 noci u portugalu, neki jeftiniji hotel, nije vise od 50 €.elem sve u svemu do 200 eur po osobi.
ako se podje od npr. 40 putnika u busu, to je onda oko 125 eur po putniku sto bi bilo povoljno.
2 noci u portugalu, neki jeftiniji hotel, nije vise od 50 €.elem sve u svemu do 200 eur po osobi.
- Mjesanac
#24 Re: Putovanje u Portugal - Baraz
Hajmo mi lagano pjeske. Necemo ovako nikad

- Ja_Ja
#25 Re: Putovanje u Portugal - Baraz
St.Louis - Lisabon 12 nov - 17 nov...hotel 4*, avio prevoz i hotel sa taksama $790....pa jeftinije iz Amerike doci do Portugala no iz Bosne...