Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Eto prijedloga kako da zaradim bogatstvo. Ovih dana cu postaviti stand u Ferhadiji, i prodavacu burrito. Isto ono u New Yorku hotdog-ove... Money money money.
musac wrote:Eto prijedloga kako da zaradim bogatstvo. Ovih dana cu postaviti stand u Ferhadiji, i prodavacu burrito. Isto ono u New Yorku hotdog-ove... Money money money.
Ima sad i materijala, mercator i tus imaju ponudu mexsicke hrane osnove a na tebi je da zavrsis recept. Moj dragi se ustelio pravo i moram priznati da je super ukusno i super stvaar za napraviti kad se drustvo skupi
Pa eno vam u merkatoru santa maria citav repertoar.To nije tesko napravit,plus imaju i recepti na tortiljama.Ja cesto kuci pravim buritose i fajitas,i tako je najbolje.Mada mi se ovaj sad program ne svidja toliko,ima i drugih mnogo ukusnijih vani po marketima,al daj sta das jer do skoro nije bilo nista.pitanje je do kad ce i ovo da traje,tako da je najbolje da se obezbijedite kolicinski dok jos ima
Ja u SAD gotivim "buritos dos manos' kojeg ima u Baha Fresh lancu tex-mex brze ali ipak malo zdravije hrane. - a u njemu ima rize, graha, pavlake, mesa (govedje ili piletina), i jos nekih sastojaka kojih se trenutno ne sjecam, ali ovi su glavni. Ogroman je, a nije strasan po pitanju kalorija, a ukus je odlican. Ne znam sta ima trenutno u Sarajevu, no buritos u sustini nije losa alternativa hrani potopljenoj u par-dana-przenom ulju.
karanana wrote:iskreno, nigdje. imaju onda dva mex restorana na breci i dzidzikovcu ali burito nije nesto. nema ukusa. ima hacienda, ista stvar.
mozda ti je najbolja solucija: napravi sam. ali fali materijala za pravi burro
Šta je materijal za pravi burito kojeg nema u Sa ? Od čega ga prave ?
pa nema univerzalnog recepta za burito. stavljas manje vise sta hoces, nesto slicno kao pizza. ali meni su na pamet pale stvari kao koriander koji se koristi u pravljenju salse za burito i jalapenjo papricice koje se takodjer koriste kao dio salse. u meksiku takodjer koriste kukuruzne tortilje za burito koje nemamo ovdje (ja licno i ne volim kukuruzne, imaju cudan shmek, tako da mi ni ne fale). pa eto, ustvari mozda samo da mi je naci gdje ima koriandera i jalapenja, mada moze i bez njih kad skontam.
arni, gdje u bbi-u? bio sam tamo samo jednom pa ne znam.
jofla, svak valjda ima svoj ukus. meni koriander/cilantro zaista daje nekako dobar ukus kao dio salse sastavljenje od paradajza, crvenog luka, jalapenosa limetinog soka i koriandera. ali razumijem i kad se ljudima ne svidja.
Regina na Marin Dvoru, u stvari u Kranjcevicevoj iza Holiday Inna, chicken i beef burito ( 8 i 9 KM ), nije tipa fast food, dobijes bas lijep tanjir, jami.
Taj u BBI je beze, jer ne stave rizu, tako da je previse jak. Uostalom stavljaju mrkvu i gljive mislim, a nimalo nije ljut, stavljaju paradajz sos umjesto salse. Isto tako meni je bolji sa junetinom nego sa piletinom kao sto je u BBI. Da ne spominjem kako je zamotan i da se ne moze jesti bez viljuske i noza. Hebo taj burito. Cijena je 6 KM.
statix wrote:Taj u BBI je beze, jer ne stave rizu, tako da je previse jak. Uostalom stavljaju mrkvu i gljive mislim, a nimalo nije ljut, stavljaju paradajz sos umjesto salse. Isto tako meni je bolji sa junetinom nego sa piletinom kao sto je u BBI. Da ne spominjem kako je zamotan i da se ne moze jesti bez viljuske i noza. Hebo taj burito. Cijena je 6 KM.
statix wrote:Taj u BBI je beze, jer ne stave rizu, tako da je previse jak. Uostalom stavljaju mrkvu i gljive mislim, a nimalo nije ljut, stavljaju paradajz sos umjesto salse. Isto tako meni je bolji sa junetinom nego sa piletinom kao sto je u BBI. Da ne spominjem kako je zamotan i da se ne moze jesti bez viljuske i noza. Hebo taj burito. Cijena je 6 KM.
pa da ne idem onda ?
Nemoj ići, tačno je ovako kako je napisano. Taj burrito ti može preporučiti samo neko ko ga nije jeo vani.
Ako ti je blizu Maribor, imaš kod Stare Trte (najstarija vinova loza na svijetu, tako kažu) meksički restoran. Najbolja hrana na svijetu . Ali znam da nije, već si negdje rekao da živiš u Sarajevu :