Radi se o sljedecem: presjekli mi cijev za dovod plina. Cijev sa glavnog voda ide preko tudjeg zemljista, i sad je to zemljiste neko kupio i poceo radove - kucu pravi. Prije pocetka radova obavjesten je taj novi vlasnik i bagerista da postoji plinska cijev, oko pola metra ispod zemlje, bagerista mi rece nije mi to niko reko (ovdje bi odmah postavio pitanje, zar trebaju biti recene takve stvari izvodjacu radova il oni trebaju to utvrditi).
Poslije rata, kada smo uveli plin, inzinjerka iz SarajevoGas-a je utvrdila da cijev moze ici preko tog zemljista, tada je jedan covjek tu zivio, koji je tvrdio da to nije njegov posjed, uglavnom nije se znalo kome to pripada.
Bio sam na poslu kada su presjekli cijev, tek kasnije me obavjestio jedan od radnika da su dolazili iz SarajevoGasa, zatvorili glavni ventil, napravila je policija zapisnik, koji su predali ljudima iz SarajevoGasa. Zvao sam SarajevoGas i rekose mi da ce doci ekipa na uvid sutra ujutro.
E sad, ako ima ovdje pravnika ili ljudi sa slicnim iskustvima ili jednostavno neko ko je upoznat sa ovom problematikom, zelio bih da podijeli ta iskustva sa mnom ili me uputi kako dalje sa par savjeta, bio bih veoma zahvalan
Jos jedno pitanje:
- Nije mi se taj novi vlasnik javio, ne znam jel uopste u drzavi, uglavnom moze reci ne zelim da ide ta cijev preko mog zemljista, onda se mora naci alternarivna ruta. Ko placa kopanje i postavljanje nove cijevi na toj alternativnoj ruti (izvodjac radova ciji je radnik presjekao cijev ??)