Ilija Jurišić- All about

kmirsad

#1 Ilija Jurišić- All about

Post by kmirsad »

Pregledah sve teme na ovom PDF-u i ostadoh iznenađen... nema nijedne posvečene Iliji Jurišiću...
Dragi sugrađani... jednostavno ne smijemo ostati po strani dok naš nevini komšija guli robiju u srbijanskom gulagu... ostavljajuči njega, zaboravljenog, tamo... tabamo stazu za svoj odlazak ne isto mjesto...
Zato evo... otvaram temu... jednom od najboljih ljudi kajeg je ovaj grad iznjedrio...i to namjerno...baš na ovom PDF-u...na Sjeveroistočnoj Bosni... odatle bi i trebala da dođe najjača i konkretna podrška ovom dobrom i nevinom čuvjeku...
"... i zato nikada ne pitaj kome zvone zvona... tebi zvone..."
Image
Očekuje se više od 10.000 ljudi
Tuzlanski rudari organizirano dolaze na protest • Poruka i Sarajevu i Beogradu...
15.10.2009. 10:16

Na mitingu podrške Iliji Jurišiću pod nazivom "Pravda za Iliju", koji će 19. oktobra biti održan na Trgu slobode u Tuzli s početkom u 13 sati, organizatori očekuju više od 10.000 ljudi. Cilj mitinga je da se još jednom digne glas protiv nepravomoćne presude Suda za ratne zločine u Beogradu, koji je osudio Jurišića na 12 godina zatvora zbog događaja od 15. maja 1992. na Brčanskoj Malti.

- Miting je simbolično zakazan za ponedjeljak u 13 sati, jer je tog dana i u to vrijeme izrečena sramna presuda u Beogradu - kaže Sinan Alić iz Fondacije "Istina, pravda, pomirenje", koja je tehnički organizator protesta.

On dodaje da je kampanja čiji je cilj okupiti što više ljudi na tuzlanskom Trgu slobode, već odmakla.

- Postavili smo džambo plakate od Mostara, preko Sarajeva i Zenice, do Tuzle. Očekujemo da nam se pridruže i ljudi iz drugih gradova. Već nam je potvrđeno da će mitingu organizirano prisustvovati veliki broj tuzlanskih rudara. Također, s Ministarstvom obrazovanja TK razmatramo mogućnost da mitingu prisustvuju i učenici srednjih škola - kaže Alić.

Urađeni su i plakati, leci, radio i TV džinglovi, zastavice... Također, svi učesnici protesta dobit će žute trake na kojima je plavom bojom iscrtana granica BiH.

- To je simbol naše obilježenosti i zatočeništva. Protestom želimo poslati poruku zvaničnom Sarajevu da konačno shvati da su građani BiH taoci u vlastitoj zemlji i da uradi nešto u slučaju "Jurišić". Također, to je poruka i Beogradu da je osudio nevinog čovjeka i da je cijeli grad uz njega - ističe Alić.

Besplatan prijevoz

Na dan mitinga autobusi GIPS-a i tuzlanski taksisti besplatno će prevoziti one koji žele doći na Trg slobode. Predviđeno je da se u ime Općine Tuzla obrate načelnik Jasmin Imamović i predsjedavajuća Općinskog vijeća Nada Mladina, te neke osobe iz kulturnog, sportskog i javnog života.

Autor: E. H.
googi

#2 Re: Ilija Jurišić- All about

Post by googi »

kmirsad wrote:Pregledah sve teme na ovom PDF-u i ostadoh iznenađen... nema nijedne posvečene Iliji Jurišiću...
Dragi sugrađani... jednostavno ne smijemo ostati po strani dok naš nevini komšija guli robiju u srbijanskom gulagu... ostavljajuči njega, zaboravljenog, tamo... tabamo stazu za svoj odlazak ne isto mjesto...
Zato evo... otvaram temu... jednom od najboljih ljudi kajeg je ovaj grad iznjedrio...i to namjerno...baš na ovom PDF-u...na Sjeveroistočnoj Bosni... odatle bi i trebala da dođe najjača i konkretna podrška ovom dobrom i nevinom čuvjeku...
"... i zato nikada ne pitaj kome zvone zvona... tebi zvone..."
Image
Očekuje se više od 10.000 ljudi
Tuzlanski rudari organizirano dolaze na protest • Poruka i Sarajevu i Beogradu...
15.10.2009. 10:16

Na mitingu podrške Iliji Jurišiću pod nazivom "Pravda za Iliju", koji će 19. oktobra biti održan na Trgu slobode u Tuzli s početkom u 13 sati, organizatori očekuju više od 10.000 ljudi. Cilj mitinga je da se još jednom digne glas protiv nepravomoćne presude Suda za ratne zločine u Beogradu, koji je osudio Jurišića na 12 godina zatvora zbog događaja od 15. maja 1992. na Brčanskoj Malti.

- Miting je simbolično zakazan za ponedjeljak u 13 sati, jer je tog dana i u to vrijeme izrečena sramna presuda u Beogradu - kaže Sinan Alić iz Fondacije "Istina, pravda, pomirenje", koja je tehnički organizator protesta.

On dodaje da je kampanja čiji je cilj okupiti što više ljudi na tuzlanskom Trgu slobode, već odmakla.

- Postavili smo džambo plakate od Mostara, preko Sarajeva i Zenice, do Tuzle. Očekujemo da nam se pridruže i ljudi iz drugih gradova. Već nam je potvrđeno da će mitingu organizirano prisustvovati veliki broj tuzlanskih rudara. Također, s Ministarstvom obrazovanja TK razmatramo mogućnost da mitingu prisustvuju i učenici srednjih škola - kaže Alić.

Urađeni su i plakati, leci, radio i TV džinglovi, zastavice... Također, svi učesnici protesta dobit će žute trake na kojima je plavom bojom iscrtana granica BiH.

- To je simbol naše obilježenosti i zatočeništva. Protestom želimo poslati poruku zvaničnom Sarajevu da konačno shvati da su građani BiH taoci u vlastitoj zemlji i da uradi nešto u slučaju "Jurišić". Također, to je poruka i Beogradu da je osudio nevinog čovjeka i da je cijeli grad uz njega - ističe Alić.

Besplatan prijevoz

Na dan mitinga autobusi GIPS-a i tuzlanski taksisti besplatno će prevoziti one koji žele doći na Trg slobode. Predviđeno je da se u ime Općine Tuzla obrate načelnik Jasmin Imamović i predsjedavajuća Općinskog vijeća Nada Mladina, te neke osobe iz kulturnog, sportskog i javnog života.

Autor: E. H.
Ma pusti to,vidiš da se približava baraž :zoka:
dario_džamoja

#3 Re: Ilija Jurišić- All about

Post by dario_džamoja »

U ponedjeljak svi na trg (simbolicnog naziva) slobode
Bosanac sa dna kace

#4 Re: Ilija Jurišić- All about

Post by Bosanac sa dna kace »

....daleko sam od BiH.... :( :( :( :(
fukara_tz

#5 Re: Ilija Jurišić- All about

Post by fukara_tz »

Ivo Lola

#6 Re: Ilija Jurišić- All about

Post by Ivo Lola »

sramota za sve ove tuzlanske studentske organizacije
neki dan protestuju zato sto ih ne pustaju da bezuslovno predju na godinu, a nisu se zalozili da se obezbjedi prisustvo svih profesora i sto veceg broja studenata sutra na trgu
nego cemo ja i svi slicni koji sutra budemo tamo dobiti po nekoliko izostanaka

blago nama kad nam akademska zajednica brine o prokisnjavanju krovova, a ne o ovakvim stvarima

jel se zna da li ce biti organizovanog dolaska iz drugih gradova???
nevenkagaragic

#7 Re: Ilija Jurišić- All about

Post by nevenkagaragic »

Licno mislim da je ovo trebalo biti organizovano (i TRAJATI) od 2007.godine kad je Ilija Jurisic uhapsen!

Image

Image
kmirsad

#8 Re: Ilija Jurišić- All about

Post by kmirsad »

Potpuno se slažem sa prethodno iznesenom kritikama na račun našeg inertnog odnosa prema prema ovom čovjeku i strašnoj sudbini kuju je doživio... Kafkin Proces je dječija igra spram ovoga...
ali hajmo barem sada... diči se... protestvovati ... pisati nadležnima...održavati neprekidnu medijsku pažnju domače , regionalne i svjetske javnosti...
Nemojmo da nas ova kiša spriječi da pokažemo solidarnost spram jedne ljudske sudbine... nemojte da nas kiša spriječi da pokažemo da smo ...ipak...časani ljudi...
nova_korisnica

#9 Re: Ilija Jurišić- All about

Post by nova_korisnica »

moze li neko napisati sta se trenutno desava u Tz??
nevenkagaragic

#10 Re: Ilija Jurišić- All about

Post by nevenkagaragic »

nova_korisnica wrote:moze li neko napisati sta se trenutno desava u Tz??

Prenos uzivo

http://www.rtvtk.ba/index.php?option=co ... Itemid=171
nova_korisnica

#11 Re: Ilija Jurišić- All about

Post by nova_korisnica »

tnx!
kmirsad

#12 Re: Ilija Jurišić- All about

Post by kmirsad »

Pokiso sam do kože...i smrzo sam se...ali se baš nešto osječam dobro...što sam tuzlak... :-D
nevenkagaragic

#13 Re: Ilija Jurišić- All about

Post by nevenkagaragic »

Zalosno je sta je sebi dozvolila drzava BiH, Federacija BiH, Tuzlanski kanton, Opstina Tuzla, “pravosudne” (naravno, pod navodnicima) institucije i ostali samobusajuci likovi politicke zabokrecine!
Slazem se sa tekstom Ekrema Avdica, uz onu narodnu : “Uzdaj se use i u svoje kljuse”! Drugo nam nista ne preostaje!

Povratak otpisanih:Život damo, Trst ne damo!

http://tuzlalive.ba/portal/2009/10/povr ... t-ne-damo/
seln

#14 Re: Ilija Jurišić- All about

Post by seln »

nevenkagaragic wrote:Zalosno je sta je sebi dozvolila drzava BiH, Federacija BiH, Tuzlanski kanton, Opstina Tuzla, “pravosudne” (naravno, pod navodnicima) institucije i ostali samobusajuci likovi politicke zabokrecine!
Slazem se sa tekstom Ekrema Avdica, uz onu narodnu : “Uzdaj se use i u svoje kljuse”! Drugo nam nista ne preostaje!

Povratak otpisanih:Život damo, Trst ne damo!

http://tuzlalive.ba/portal/2009/10/povr ... t-ne-damo/
Jos da Ekrem nije, manirom podle minderpuze, iskoristio priliku da i sam malo politizira i potkaci "komunjare". pa da se i ja slozim s njim.
Fair Life

#15 Re: Ilija Jurišić- All about

Post by Fair Life »

Image
kmirsad

#16 Re: Ilija Jurišić- All about

Post by kmirsad »

Ma nemam ništa novo za reči... samo mi i danas na um pade Ilija... bože dragi... koje li tuge i nepravde... potpuno nevin čovjek robija... a zlikovci svuda oko nas... kradu, ubijaju, pljačkaju, siluju, ruše državu... a ostali, uključujući i mene...nezainteresovani, spremaju se za Bajrame, Božiće, Nove Godine...
no_pasaran

#17 Ilija Jurisic 4 dana bez vode!

Post by no_pasaran »

Ilija zna i po četiri dana biti bez vode, trpi torture i uvrede,...

http://www.radiosarajevo.ba/content/view/21767/60/

Da je Ilija Alija mnogo bi se više pričalo. Žalosno je to na šta su spali bosanski muslimani, kako Ganića brane a Iliju prešućuju... FUJ!

ILIJA! BOSANCI I HERCEGOVCI ZDRAVE PAMETI SU UZ TEBE! NADAM SE DA ĆEMO USKORO BITI DOVOLJNO JAKI DA I TEBI POMOGNEMO I POSVETIMO VRIJEME KAO ŠTO SE POMAŽE GANIĆU!

(Da petokolonaši ne bi začatavali bezze, i jedan i drugi bi trebalo da su na slobodi ili da im sudi međunarodni sud, ali Srbija kao AGRESOR - NIKADA!)
Control panel

#18 Re: Ilija Jurisic 4 dana bez vode!

Post by Control panel »

no_pasaran wrote:Ilija zna i po četiri dana biti bez vode, trpi torture i uvrede,...

Da je Ilija Alija mnogo bi se više pričalo. Žalosno je to na šta su spali bosanski muslimani, kako Ganića brane a Iliju prešućuju... FUJ!

ILIJA! BOSANCI I HERCEGOVCI ZDRAVE PAMETI SU UZ TEBE! NADAM SE DA ĆEMO USKORO BITI DOVOLJNO JAKI DA I TEBI POMOGNEMO I POSVETIMO VRIJEME KAO ŠTO SE POMAŽE GANIĆU!

(Da petokolonaši ne bi začatavali bezze, i jedan i drugi bi trebalo da su na slobodi ili da im sudi međunarodni sud, ali Srbija kao AGRESOR - NIKADA!)
ma ovo je sve suplja. fol mi mu dajemo podrsku. izdrzi ilija jos koji dan bez vode. :-)
on je najbolji primjer kako drzava vodi brigu o svojim gradjanima. mi smo trebali kontramjere uvesti prema srbiji. bez obzira sta ovi domaci srbi mislili o tome.
mislim da ce oni u srbiji uciniti sve da taj covjek ne izadje ziv iz zatvora. :x
AGRESORI pa neka se ljuti ko god hoce.
cyprus

#19 Re: Ilija Jurisic 4 dana bez vode!

Post by cyprus »

Naslov pomalo istrgnut iz kontexta, ali sve ostalo stoji... :sad:
theTruePath

#20 Re: Ilija Jurisic 4 dana bez vode!

Post by theTruePath »

ajd ne provociraj :x

eto podji od sebe,sta si TI uradio??
Control panel

#21 Re: Ilija Jurisic 4 dana bez vode!

Post by Control panel »

theTruePath wrote:

ima malo istine, ili malo vise.

a sta mu mi mozemo pomoci. i da se napise stotine i hiljade stranica podrske sve je to bez veze.
imali neki nacin da se covjek izvuce iz tog srbijanskog kazamata.
Prpa.ba

#22 Re: Ilija Jurisic 4 dana bez vode!

Post by Prpa.ba »

no_pasaran wrote:Ilija zna i po četiri dana biti bez vode, trpi torture i uvrede,...

Ilija je uhicen u Beogradu, Ganica tek zele izruciti Beogradu. Uocavate li razliku?
no_pasaran

#23 Re: Ilija Jurisic 4 dana bez vode!

Post by no_pasaran »

Control panel wrote:
theTruePath wrote:

ima malo istine, ili malo vise.

a sta mu mi mozemo pomoci. i da se napise stotine i hiljade stranica podrske sve je to bez veze.
imali neki nacin da se covjek izvuce iz tog srbijanskog kazamata.
Kao osoba sam uradio mnogo toga. Mlad sam i jošp uvijek nisam na poziciji da uradim dovoljno ali se ne predajem.

Nisam glasao za ljude koji su nas spustili ovako nisko i doveli nas u ovako nemoćan položaj. Nisam dozvolio sebi da budem dio mase koja je zavarana pričom "naš i vaš", reagovao sam u sklopu organizacija i glasom organizacija koje vodim i u kojima sudjelujem, obrazujem se, učim i borim da što prije dođem tu gdje ću moći više uraditi.
Ne sekiraj se ti za mene, uradio za svoje mogućnosti mnogo, i odlučio da nikada neću reći da sam učinio dovoljno, a da ću tome uvijek težiti.

Temu sam aktivirao jer se uvijek moramo podsjećati i boriti. Ne da bi pokrenuo facebook revoluciju, nego zato što se bojim da prebrzo zaboravljamo i da zbog drugog problema zanemarujemo ovaj, jednako velik.
no_pasaran

#24 Re: Ilija Jurisic 4 dana bez vode!

Post by no_pasaran »

Prpa.ba wrote:

Ilija je uhicen u Beogradu, Ganica tek zele izruciti Beogradu. Uocavate li razliku?
DA! Iliju je agresor direktno napao i odmah ga zatvorio a onda ga osudio da leži duže nego što je monstrum Biljana!

Hoćeš da kažeš da ćemo se ušutiti kada i ako Srbija zatvori Ganića?

Logika nam je naopaka a razmišljanje jadno.
Prpa.ba

#25 Re: Ilija Jurisic 4 dana bez vode!

Post by Prpa.ba »

no_pasaran wrote: Hoćeš da kažeš da ćemo se ušutiti kada i ako Srbija zatvori Ganića?

Logika nam je naopaka a razmišljanje jadno.
Ne postoji tema koja ce mjesecima ostati aktuelna u javnosti, a posebno u nasoj bosanskohercegovackoj. Surovo, ali tako je. Cak i ako se dobiju sve eventualne pravne bitke za slobodu Ilije Jurisica, srbija ce to odugovlaciti koliko im bude trebalo. Ganic i ima neku nadu da ga se ne izruci srbiji. Jedino rjesenje je reciprocitet, jer ako cemo mi trpjeti stetu, onda ce vala i oni jer niko nece biti siguran nigdje, pa ko duze izdrzi. Tu je prednost sto srbadija putuje bezvizno, sto znaci da mozemo podici vise optuznica od njih. :D
Post Reply