XP Logo bullshit
Moderator: Benq
-
nezvanicni_zlenko
#1 XP Logo bullshit
Dragi svi,
na kompjuteru posjedujem modem PCTel HSP56MR on board naravno,i otkad stavih XP Professional jednostavno ne radi (stalno mi se pojavljuje XP Logo test),pa me interesuje da li da kupujem novi modem ili ima neki nacin da se zaobidje ova provjera.
Probao sam najmanje 20 drivera sto skinuh sa neta i uvjek isto,posto nema digitally sign nema ni instalacije.
Unaprijed hvala.
na kompjuteru posjedujem modem PCTel HSP56MR on board naravno,i otkad stavih XP Professional jednostavno ne radi (stalno mi se pojavljuje XP Logo test),pa me interesuje da li da kupujem novi modem ili ima neki nacin da se zaobidje ova provjera.
Probao sam najmanje 20 drivera sto skinuh sa neta i uvjek isto,posto nema digitally sign nema ni instalacije.
Unaprijed hvala.
-
BigusDickus
Ma samo reci "Continue anyway!"... a ako ti je to onemoguceno, onda si na neki nacin ukljucio "System policy" koji kaze nesto u stilu: "Prevent installation of unsigned dirvers"... a to ces ispraviti, na sljedeci nacin:
Otvori "Control Panel", onda otvori "System" (klikni na "Switch to Classic View", ukoliko se ne vidi)... ili jednostavnije, desnim "rightclick" misem na My Computer -> Properties... tu odaberes tab "Hardware"... vidjet ces dugme, Driver Signing ('mal' ne rekoh Singing
)... odaberi opciju "Warn" ili "Ignore" ("Warn" je default)... i eto, reci OK i ozzezziiii

Otvori "Control Panel", onda otvori "System" (klikni na "Switch to Classic View", ukoliko se ne vidi)... ili jednostavnije, desnim "rightclick" misem na My Computer -> Properties... tu odaberes tab "Hardware"... vidjet ces dugme, Driver Signing ('mal' ne rekoh Singing
-
nezvanicni_zlenko
Nista od ovoga,pomagajte ljudi dobre volje,cak sam i modem zamjenio koji je XP digitally sign,ali i dalje nemam pristupa dial up konekciji (jedino da predjem na broadband ili razbijem kompjuter,ili skinem XP i vratim se na DOS.
Jednostavno dial up konekcija je sto bi rekli greyed out i nema opcije za kliknuti i krenuti dalje.
Unaprijed hvala.
http://www.resellerratings.com/forum/at ... id=1005612
(pogledaj image mog problema)
Jednostavno dial up konekcija je sto bi rekli greyed out i nema opcije za kliknuti i krenuti dalje.
Unaprijed hvala.
http://www.resellerratings.com/forum/at ... id=1005612
(pogledaj image mog problema)
-
The_Flyer2002
pokusaj ovo mozda uspije
otvori explorer idi na tools >internet options>connections>trebo bi da imas ispod "Dial-up and Virtual Private Network settings" neku vrstu dial up-a ako nema nista onda je to tvoj problem klikni na add i samo prati wizard tj klikni na najgornji izbor (dial up to private netvork) klikni next ukucaj br telefona koji koristis> ukucaj ime konekcije (bilo sta) i klikni finish
onda idi na start>network connections>i trebo bi da imas ispod dial up naziv konekcije tj dial up konekciju koju si napravio prije toga
klikni na nju dva puta brzo i u roku 30 sec trebo bi surfat netom
otvori explorer idi na tools >internet options>connections>trebo bi da imas ispod "Dial-up and Virtual Private Network settings" neku vrstu dial up-a ako nema nista onda je to tvoj problem klikni na add i samo prati wizard tj klikni na najgornji izbor (dial up to private netvork) klikni next ukucaj br telefona koji koristis> ukucaj ime konekcije (bilo sta) i klikni finish
onda idi na start>network connections>i trebo bi da imas ispod dial up naziv konekcije tj dial up konekciju koju si napravio prije toga
klikni na nju dva puta brzo i u roku 30 sec trebo bi surfat netom
-
TkoSmeta
Mislim da ti nije do modema... Ajde idi na properties od modema i vidi da li je sve ok. Ako ga vidis (a ako ne provjeri u BIOS-u da li je modem uopste enable), ako nema nikakav upitnik i ako pise da radi ok, onda nije do njega nego do nacina na koji ti pokusavas da napravis konekciju. Sudeci po onoj slici za koju si ostavio link tu si se i zeznuo. Koliko sam shvatio hoces da konfigurises dial-up konekciju, a u wizard-u si izabrao cable... treba da izaberes prvu opciju connect using a dial-up modem. Sto se tice drajvera BigusDickus ti je vec odgovorio. Znaci samo nastavi bez obzira na poruku koja ti se pojavljuje. Trebalo bi da radi pod uslovom da imas dobar drajver. Valjda jedan od tih 20 ce da radi. Nadam se da sam ti pomogao. Pozdrav
-
BigusDickus
Sudeci po slici koju si postirao, modem ti uopce nije ni instaliran, jer je onemogucena opcija "Connect using dial-up modem"....
Pogledaj u "Device manager", da se uvjeris da nema nekih upitnika ili usklicnika i sl. Tek kad je modem ispravno instaliran, mozes napraviti novu konekciju.
Pretpostavljam da je modem interni...moguce je da nije dobro "utaknut"...
Mozes probati premjestiti modem u drugi PCI slot...
Pogledaj u "Device manager", da se uvjeris da nema nekih upitnika ili usklicnika i sl. Tek kad je modem ispravno instaliran, mozes napraviti novu konekciju.
Pretpostavljam da je modem interni...moguce je da nije dobro "utaknut"...
Mozes probati premjestiti modem u drugi PCI slot...
-
nezvanicni_zlenko
Vozdra,
hvala vam svima puno i od srca na savjetima,konacno sam dohakao problemu i sad fercera sve odlicno.
Cackao sam malo na ovijem stranjskim forumima i shvatio da najmanje 40 % korisnika XP pro nakon instalacije ima isti problem kao i moja malenkost.
Naime kroz cmd se mora doci do hotkey opcija (popisa),te deletirati odredjena 2 foldera,i nakon toga se naime iznenada-odmah pojavila opcija za dial up konekciju kao i sve ostale.
Modem je bio svo vrijeme ispravan,a XP pro ipak ima vecih propusta (izdacemo mi i SP 8 samo da zaradimo).
Eto ko trazi taj i nadje,a Vama fakat lafica.
hvala vam svima puno i od srca na savjetima,konacno sam dohakao problemu i sad fercera sve odlicno.
Cackao sam malo na ovijem stranjskim forumima i shvatio da najmanje 40 % korisnika XP pro nakon instalacije ima isti problem kao i moja malenkost.
Naime kroz cmd se mora doci do hotkey opcija (popisa),te deletirati odredjena 2 foldera,i nakon toga se naime iznenada-odmah pojavila opcija za dial up konekciju kao i sve ostale.
Modem je bio svo vrijeme ispravan,a XP pro ipak ima vecih propusta (izdacemo mi i SP 8 samo da zaradimo).
Eto ko trazi taj i nadje,a Vama fakat lafica.
-
nezvanicni_zlenko
Usput zaboravih detaljno objasniti kako rijesiti gore navedeni problem,pa evo:
Start, Run: regedit
Otvaraj foldere slijedecim redom:
-HKEY_LOCAL_MACHINE
-SYSTEM
-Current Control Set
-Services
-RasMan
-PPP
-EAP
-kada dodjes do ove tacke vidjeces slijedece foldere (brojevi 4, 13, 25, 26)
-DELETE: foldere 25 i 26
Ako kome bude trebalo da se ne pati 10 dana kao ja.
Zivjeli svi.
Start, Run: regedit
Otvaraj foldere slijedecim redom:
-HKEY_LOCAL_MACHINE
-SYSTEM
-Current Control Set
-Services
-RasMan
-PPP
-EAP
-kada dodjes do ove tacke vidjeces slijedece foldere (brojevi 4, 13, 25, 26)
-DELETE: foldere 25 i 26
Ako kome bude trebalo da se ne pati 10 dana kao ja.
Zivjeli svi.
-
neko iz mase
odgovor za sve vase probleme sa windows-om na
http://www.gentoo.org
http://www.gentoo.org
-
el maffo
vjerovatno kad instaliras modem driver mozda onda i uspijes se konektovati na net.
evo ti link pa skini driver
http://www.modem-drivers.com/drivers/88/88516.htm
evo ti link pa skini driver
http://www.modem-drivers.com/drivers/88/88516.htm