HOLLYWOOD antiteroristicka organizacija
- trijezan
#1 HOLLYWOOD antiteroristicka organizacija
ne zelim biti optuzen za antisemitizam, ali iskreno me zanima kako objasniti holivudske filmove koji rasisticki predstavljaju razne etnicke, rasne... grupe kao niza bica, primitivce itd. najveci stereotip je o arapima. arapi kao divljaci, umno poremećeni seksualno hiperaktivni, primitivci itd. postoji dobar broj tekstova, novinara emisija kako jevreji drze holivud i da ova slika o arapima kao teroristima samo je produzena ruka politike. da je holivud u sluzbi politike. nekad bili njemci, japanci sad arapi
http://www.youtube.com/watch?v=Ko_N4BcaIPY
http://www.youtube.com/watch?v=K4tqzeisltY
http://www.youtube.com/watch?v=Mi1ZNEjEarw&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=Mi1ZNEjEarw&feature=related
- cute poison
#2 Re: HOLLYWOOD antiteroristicka organizacija
http://www.youtube.com/watch?v=lnHllNDcv4A&feature=fvsttrijezan wrote:ne zelim biti optuzen za antisemitizam, ali iskreno me zanima kako objasniti holivudske filmove koji rasisticki predstavljaju razne etnicke, rasne... grupe kao niza bica, primitivce itd. najveci stereotip je o arapima. arapi kao divljaci, umno poremećeni seksualno hiperaktivni, primitivci itd. postoji dobar broj tekstova, novinara emisija kako jevreji drze holivud i da ova slika o arapima kao teroristima samo je produzena ruka politike. da je holivud u sluzbi politike. nekad bili njemci, japanci sad arapi
http://www.youtube.com/watch?v=Mi1ZNEjE ... re=related
AMERICAN CAROL
Ne znam da li si gledao taj film, al tu je bas ismijavanje arapa glavna tema, iako je samo komedija...
- Luke Perry
#3 Re: HOLLYWOOD antiteroristicka organizacija
Nikad necu zaboraviti srpsku vojsku na konjima u seriji JAG 
- ja.neron
#4 Re: HOLLYWOOD antiteroristicka organizacija
Luke Perry wrote:Nikad necu zaboraviti srpsku vojsku na konjima u seriji JAG
gledao sam tu epizodu i smijao se
imam jedno ozbiljno pitanje ima li ijedan film u kojem se ismijavaju jevreji i da je sniman u americi
- dr.Gonzo
#6 Re: HOLLYWOOD antiteroristicka organizacija
E jesam se nasmijao kad prikazase isjecke iz Aladina. Izgleda da je neko previdio da su i Aladin i njegova princeza Arapitrijezan wrote:ne zelim biti optuzen za antisemitizam, ali iskreno me zanima kako objasniti holivudske filmove koji rasisticki predstavljaju razne etnicke, rasne... grupe kao niza bica, primitivce itd. najveci stereotip je o arapima. arapi kao divljaci, umno poremećeni seksualno hiperaktivni, primitivci itd. postoji dobar broj tekstova, novinara emisija kako jevreji drze holivud i da ova slika o arapima kao teroristima samo je produzena ruka politike. da je holivud u sluzbi politike. nekad bili njemci, japanci sad arapi
http://www.youtube.com/watch?v=Mi1ZNEjE ... re=related
Uz sve simpatije prema palestiskoj borbi, i svjesnost o tome sta cini amerika, moram reci da su ovi clipovi debilni. Pogotovo ovaj drugi.
- trijezan
#7 Re: HOLLYWOOD antiteroristicka organizacija
naravno. debilni su. jer predstavljaju jedan dio svijeta u negativnom kontekstu. nekad bili indijanci, pa sad arapi... kako lijep svijet.dr.Gonzo wrote:E jesam se nasmijao kad prikazase isjecke iz Aladina. Izgleda da je neko previdio da su i Aladin i njegova princeza Arapitrijezan wrote:ne zelim biti optuzen za antisemitizam, ali iskreno me zanima kako objasniti holivudske filmove koji rasisticki predstavljaju razne etnicke, rasne... grupe kao niza bica, primitivce itd. najveci stereotip je o arapima. arapi kao divljaci, umno poremećeni seksualno hiperaktivni, primitivci itd. postoji dobar broj tekstova, novinara emisija kako jevreji drze holivud i da ova slika o arapima kao teroristima samo je produzena ruka politike. da je holivud u sluzbi politike. nekad bili njemci, japanci sad arapi
http://www.youtube.com/watch?v=Mi1ZNEjE ... re=related![]()
Uz sve simpatije prema palestiskoj borbi, i svjesnost o tome sta cini amerika, moram reci da su ovi clipovi debilni. Pogotovo ovaj drugi.
- trijezan
#8 Re: HOLLYWOOD antiteroristicka organizacija
ovo ti nije ismijavanje. ovo su cinjenice koje priznaju i jevreji. kad nadjes film u kojem je jevrej bad guy, idiot ili neki ekstremista poput onih u izraelu sa m-kama medju palestincima javiFair Life wrote:
- dr.Gonzo
#9 Re: HOLLYWOOD antiteroristicka organizacija
Debilni su i jer uzimaju primjere koji nemaju beze sa mozgom, kao recimo sa Aladinom. Nisu primjetili da je glavni junak i pozitivac u tome film Arap, dok su isto primjetili za sve sporedne negativce.naravno. debilni su. jer predstavljaju jedan dio svijeta u negativnom kontekstu. nekad bili indijanci, pa sad arapi... kako lijep svijet.
Debilni su i jer okrivljuju jevreje za zavjeru bez ikakvih dokaza, cak i pokazuju slike ljudi koji sa citavom pricom vjerovatno nemaju nista, osim sto su eto rodjenjem jevreji i sto rade u Hollywoodu. Ili mozda stvarno mislis da Sean Penn i Jack Black kuju zavjeru protiv Arapa sirom svijeta?
O negativnom stereotipu o Arapima se svakako moze govoriti (i ja mislim da postoje, ipak je Hollywood dio mocne americke propagandne masinerije), ali ovi clipovi sto si postavio svakako nisu dobar materijal za pocetak diskusije.
-
samo malo
#10 Re: HOLLYWOOD antiteroristicka organizacija
Ja sam dovoljno star da se sjetim kako su sovjeti optuzivali holivud kao "antisovjetsku zavjeru"
Daj ljudi, kakvi Zidovi i zavjera, kakvi bakraci, holivud je produkcija (cesto jeftine) zabave kojoj su silom prilika potrebni "losi momci", nekad su to bili sovjeti (kako se tek njih ismijavalo, to nije normalno) na cemu se moze "zahvaliti" blokovskoj podjeli, danas su to Arapi cemu je "zasluzan" 11. septembar.
Postoji i citav niz "losih momaka" za epizodne uloge, Srbe recimo cesto koriste za ulogu "crne strane", pa kojekakve diktatore iz izmisljenih zemalja, uglavnom sta je aktualno u tom momentu.
Uostalom nije li i jugoslovenski ratni film od njemackog vojnika napravio debila, a poznato je da su oni sve bili samo ne debili. Medjutim, kad Bata izvadi smajser, jednim metkom ubije desetoricu, a oni i kad pogodjeni padaju, padaju ko debili.
To je ono sto gledaoci zele vidjeti, i tako se snima. Poenta filma kao zabave.
Daj ljudi, kakvi Zidovi i zavjera, kakvi bakraci, holivud je produkcija (cesto jeftine) zabave kojoj su silom prilika potrebni "losi momci", nekad su to bili sovjeti (kako se tek njih ismijavalo, to nije normalno) na cemu se moze "zahvaliti" blokovskoj podjeli, danas su to Arapi cemu je "zasluzan" 11. septembar.
Postoji i citav niz "losih momaka" za epizodne uloge, Srbe recimo cesto koriste za ulogu "crne strane", pa kojekakve diktatore iz izmisljenih zemalja, uglavnom sta je aktualno u tom momentu.
Uostalom nije li i jugoslovenski ratni film od njemackog vojnika napravio debila, a poznato je da su oni sve bili samo ne debili. Medjutim, kad Bata izvadi smajser, jednim metkom ubije desetoricu, a oni i kad pogodjeni padaju, padaju ko debili.
- trijezan
#11 Re: HOLLYWOOD antiteroristicka organizacija
klip reel bad.. je radjen po knjizi američkog univerzitetskog profesora jacka g.s. koji ima dvije knjige reel bad... i guilty. ima niz studija i knjiga na ovu tem,u. ja sam slucajno dosao do ovog klipa i kad sam se prisjtio svih filmova narocito akcionih onda je nemoguce da je sve zabava. ne govorim ja o zavjeri glumaca protiv nekog, vec filmskih kuca koje su usko povezane sa idejama vlade. pa daj ba sjetite se svih filmova o vijetnamu. http://www.zuti-titl.com/specijal/holly ... .-dio.html ovaj autor najbolje objasnjava tu vezu politike i holivuda. i ne samo on već Laurie Goodstein: “Hollywood Now Plays Cowboys and Arabs, 10. Valantin, Jean-Michel: „Hollywood, the Pentagon, and Washington: The Movies and National Security from World War II to the Present Day”, Boggs, Carl; Pollard, Tom: "Hollywood and the Spectacle of Terrorism i mnogi drugi. medij je danas najvece oruzje. arap je u filmovima sinonim za teroriste i divljake. a aladin... da, pozitivan lik koji je ujedno kradljivac od ruznih zlocestih arapa. taj klip je samo dio. kako ljudi nece postat antiamerikanci kad u filmovima ako Arap nije eksplicitno predstavljen kao frustrirani terorist, onda je krvno, bračno ili poslovno doveden u vezu sa teroristima.dr.Gonzo wrote:Debilni su i jer uzimaju primjere koji nemaju beze sa mozgom, kao recimo sa Aladinom. Nisu primjetili da je glavni junak i pozitivac u tome film Arap, dok su isto primjetili za sve sporedne negativce.naravno. debilni su. jer predstavljaju jedan dio svijeta u negativnom kontekstu. nekad bili indijanci, pa sad arapi... kako lijep svijet.
Debilni su i jer okrivljuju jevreje za zavjeru bez ikakvih dokaza, cak i pokazuju slike ljudi koji sa citavom pricom vjerovatno nemaju nista, osim sto su eto rodjenjem jevreji i sto rade u Hollywoodu. Ili mozda stvarno mislis da Sean Penn i Jack Black kuju zavjeru protiv Arapa sirom svijeta?
O negativnom stereotipu o Arapima se svakako moze govoriti (i ja mislim da postoje, ipak je Hollywood dio mocne americke propagandne masinerije), ali ovi clipovi sto si postavio svakako nisu dobar materijal za pocetak diskusije.
mozemo mi govorit o zabavi, al kad uzmes filmove poput Savior (1998)... gdje srbijanski redatelj "objektivno " predstavlja konflikete... ma daj dobro je nama reko noam comski sto tako vjerujemo “Uglavnom je populacija miroljubiva, baš kako je bila i tijekom Prvoga svjetskog rata. Javnost ne vidi razlog za uplitanje u vanjske pustolovine, ubijanje, mučenje. Zato ih treba natjerati. A da bi ih natjerali, trebamo ih uplašiti (...) U '30-ima ih je Hitler natjerao na strah od židova i cigana. Morali ste ih uništiti kako bi se obranili. Mi isto tako imamo svoje načine. U zadnjih deset godina svaku godinu ili dvije smišljeno je nekakvo grozno čudovište od kojega se moramo braniti. Rusi su uvijek bili na raspolaganju. Ali oni kao neprijatelji gube svoju privlačnost i sve ih je teže gledati kao neprijatelje i zato moramo izmisliti nove... Svijet će pokoriti međunarodni teroristi, preprodavači droge, zaluđeni Arapi i Saddam Hussein, novi Hitler. Neprijatelji se moraju neprestano pojavljivati, jedan za drugim. Preplašiš narod, teroriziraš ih, ulijevaš im strah u kosti tako da se svi boje putovati i sakriju se. Onda se desi veličanstvena pobjeda nad Grenadom, Panamom, ili nekom trećom vojskom trećega svijeta koju smo u stanju pretvoriti u prah prije nego li se potrudimo pogledati je, a to se upravo dogodilo. Olakšanje. Spasili smo se u zadnji čas. Ovo je samo jedan od načina kako spriječiti zbunjeno stado da obraća pozornost na stvarne događaje i kako ih držati po strani i pod kontrolom...”samo malo wrote:Ja sam dovoljno star da se sjetim kako su sovjeti optuzivali holivud kao "antisovjetsku zavjeru"![]()
- tranquil
#12 Re: HOLLYWOOD antiteroristicka organizacija
Problem je u glupoj osjetljivosti.
Sto puta sam čuo da se neko Jevrejsko, Arapsko, Crnačko udrženje javlja povodom nekog filma, kao uvrijeđeni su...
Izgleda mi kao da postoje ljudi koji samo gledaju medije i čekaju da negdje budu uvrijeđeni pa da dignu galamu.
Objesiš takvo ponašanje. Ko želi da bude uvrijeđen, biće uvrijeđen u bilo čemu.
Postoje, naravno, filmovi koji stvarno vrijeđaju - prijeratni (WWII) Hollywood je, iz današnje perspektive, bio izrazito netolerantan prema crncima. Te gluposti su u međuvremenu nestale. Niko više neće finansirati produkciju u kojoj se vrijeđa bilo koja etnička ili religijska grupa. Ovi što se osjećaju uvrijeđenim jer su teroristi u filmovima često Arapi bi mogli malo da pogledaju vijesti. Uostalom, takvi filmovi se u zadnje vrijeme baš i prave tako da neki dobri Arap ili musliman uvijek bude na strani pozitivaca, čisto da bi razbio stereotip (ili da budem ciničan, izbjegao optužbe za promovisanje stereotipa).
Postoje slučajevi kada je ljudima u Hollywood-u stradala karijera zbog nekog rasističkog ispada - uzmite primjer Mel Gibsona (ne, ne govorim o filmu, nego o incidentu s policijom), čovjeka je nestalo poslije incidenta, neko će reći da je to zato što Jevreji vladaju Hollywoodom - ali uzmimo primjer Michael-a Richards-a ("Cosmo Kramer" iz "Seinfeld-a") - lik je imao rasistički ispad na račun crnaca o poslije toga nema ga nigdje. Jel' to sada i crnci vladaju Hollywoodom?
Nije, nego većina ljudi jednostavno ne želi da sarađuje sa takvim ljudima kao što su Gibons ili Richards, bez obzira na to koja grupa je predmet njihove mržnje ili podsmijeha. Zamislite se sa da probate da sarađujete sa nekim ko npr. negira Srebrenicu ili Jasenovac ili govori "prljavi <UBACITE IME ETNIČKE GRUPE>", govori stalno vlah ili balija al' pri tome stvarno misli da uvrijedi - kada zamislite da radite s takvim, skontati ćete zašto neke ljude jednostavno svi izbjegavaju.
BTW na temu je da preporučim da treba odgledati epizodu South Parka "Super Best Friends". Nije preporučeno onima koji imaju sklonost da svako malo budu uvrijeđeni.
Sto puta sam čuo da se neko Jevrejsko, Arapsko, Crnačko udrženje javlja povodom nekog filma, kao uvrijeđeni su...
Izgleda mi kao da postoje ljudi koji samo gledaju medije i čekaju da negdje budu uvrijeđeni pa da dignu galamu.
Objesiš takvo ponašanje. Ko želi da bude uvrijeđen, biće uvrijeđen u bilo čemu.
Postoje, naravno, filmovi koji stvarno vrijeđaju - prijeratni (WWII) Hollywood je, iz današnje perspektive, bio izrazito netolerantan prema crncima. Te gluposti su u međuvremenu nestale. Niko više neće finansirati produkciju u kojoj se vrijeđa bilo koja etnička ili religijska grupa. Ovi što se osjećaju uvrijeđenim jer su teroristi u filmovima često Arapi bi mogli malo da pogledaju vijesti. Uostalom, takvi filmovi se u zadnje vrijeme baš i prave tako da neki dobri Arap ili musliman uvijek bude na strani pozitivaca, čisto da bi razbio stereotip (ili da budem ciničan, izbjegao optužbe za promovisanje stereotipa).
Postoje slučajevi kada je ljudima u Hollywood-u stradala karijera zbog nekog rasističkog ispada - uzmite primjer Mel Gibsona (ne, ne govorim o filmu, nego o incidentu s policijom), čovjeka je nestalo poslije incidenta, neko će reći da je to zato što Jevreji vladaju Hollywoodom - ali uzmimo primjer Michael-a Richards-a ("Cosmo Kramer" iz "Seinfeld-a") - lik je imao rasistički ispad na račun crnaca o poslije toga nema ga nigdje. Jel' to sada i crnci vladaju Hollywoodom?
Nije, nego većina ljudi jednostavno ne želi da sarađuje sa takvim ljudima kao što su Gibons ili Richards, bez obzira na to koja grupa je predmet njihove mržnje ili podsmijeha. Zamislite se sa da probate da sarađujete sa nekim ko npr. negira Srebrenicu ili Jasenovac ili govori "prljavi <UBACITE IME ETNIČKE GRUPE>", govori stalno vlah ili balija al' pri tome stvarno misli da uvrijedi - kada zamislite da radite s takvim, skontati ćete zašto neke ljude jednostavno svi izbjegavaju.
BTW na temu je da preporučim da treba odgledati epizodu South Parka "Super Best Friends". Nije preporučeno onima koji imaju sklonost da svako malo budu uvrijeđeni.
- trijezan
#13 Re: HOLLYWOOD antiteroristicka organizacija
Zbunjeno stado je problem. Trebali bi zaustaviti njihov bijes i divljanje. Moramo im skrenuti pažnju. Neka gledaju Superbowl ili humoristične serije ili filmove pune nasilja. Svako malo zovemo ih da pjevaju besmislene pjesmice kao što je "Podržavajmo naše trupe". Treba ih držati uplašenima, jer ako se nedovoljno boje svakakvih zlikovaca koji će ih uništiti izvana ili iznutra mogli bi početi razmišljati, što je opasno jer nisu kompetentni za razmišljanje. Zato im je potrebno skrenuti pažnju i marginalizirati ih. Noam Chomsky
-
Pera Trta
- Location: Zabela kod Požarevca,rodnog mesta predsednika,njegova je zadužbina i njegova verna slika.
#14 Re: HOLLYWOOD antiteroristicka organizacija
Evo upravo na Pro Siebenu, noć uoči Bajrama, ide "Delta Force", "najantiarapskiji" film koji sam gledao.
-
Hendrix
#15 Re: HOLLYWOOD antiteroristicka organizacija
E jesu bosanski muslimani najveći pehovi u istoriji holivudskog šikaniranja. Prvo smo bili komunisti koji su bili mrži od đavola godinama a sada muslimani koji su opet na tapetu zbog terorista, sve to fino u filmovima upakovano i prezentirano, jer USA opstaje na činjenici da uvijek imaju neprijatelja zbog kojeg se strahuje, strah je najveći prijatelj vlasti.
- respo
#16 Re: HOLLYWOOD antiteroristicka organizacija
robin hood princ lopova (cini mi se da se tako zove izvorno) sa kevin costner-om je hollywood-ski film zar ne?
tu je morgan freeman glumio arapa i to mnogo pametnijeg i naprednijeg od svih pripadnika druzine iz sherwood-ske sume koji su englezi
tu je morgan freeman glumio arapa i to mnogo pametnijeg i naprednijeg od svih pripadnika druzine iz sherwood-ske sume koji su englezi
- Skyfox
#17 Re: HOLLYWOOD antiteroristicka organizacija
umjesto rusa i arapa nasli nove negativce bosance
sad smo skoro pa u svakoj seriji spomenuti...
- dinaraaa
#18 Re: HOLLYWOOD antiteroristicka organizacija
Neki dan gledah taj film.... i "nikako mi nije jasno" zašto u taj film ubaciše araperespo wrote:robin hood princ lopova (cini mi se da se tako zove izvorno) sa kevin costner-om je hollywood-ski film zar ne?
Kada je onaj prvi (i još neki Robin Hood) i najbolji film bez ikakvog pominjanja arapa
Morgan Freeman mislim da u ovom filmu nije baš prikazan kao musliman već neki otpadnik i zatočenik.
Ali zato obavezna scena koja je česta u dosta filmova gdje su židovi producenti.... arapi su obavezno prikazani sa zasrašujućim oštrim facama koji po nekoliko jurišaju sa sabljama da ubiju Robina Hooda ali pošto su uvijek "smotani" Roobin ih sve pobijedi
- respo
#19 Re: HOLLYWOOD antiteroristicka organizacija
siguran sam 100% da je predstavljen kao musliman i cini mi se da ima scena gdje pominje alaha i tako todinaraaa wrote:Neki dan gledah taj film.... i "nikako mi nije jasno" zašto u taj film ubaciše araperespo wrote:robin hood princ lopova (cini mi se da se tako zove izvorno) sa kevin costner-om je hollywood-ski film zar ne?
tu je morgan freeman glumio arapa i to mnogo pametnijeg i naprednijeg od svih pripadnika druzine iz sherwood-ske sume koji su englezi![]()
Kada je onaj prvi (i još neki Robin Hood) i najbolji film bez ikakvog pominjanja arapa![]()
Morgan Freeman mislim da u ovom filmu nije baš prikazan kao musliman već neki otpadnik i zatočenik.
Ali zato obavezna scena koja je česta u dosta filmova gdje su židovi producenti.... arapi su obavezno prikazani sa zasrašujućim oštrim facama koji po nekoliko jurišaju sa sabljama da ubiju Robina Hooda ali pošto su uvijek "smotani" Roobin ih sve pobijedii uz to još ismijava
- pirmin
#20 Re: HOLLYWOOD antiteroristicka organizacija
http://www.youtube.com/watch?v=NBcI64QzXNcja.neron wrote:
imam jedno ozbiljno pitanje ima li ijedan film u kojem se ismijavaju jevreji i da je sniman u americi
Sve redom
-
BaileyS
#21 Re: HOLLYWOOD antiteroristicka organizacija
Meni je recimo bilo sokantno koliko mrznje i predrasuda se provlaci kroz cijelu knjigu "Andjeli i Demoni".
Naravno glavni negativac je tamnoputi Maurin koji iz dna duse mrzi zene pa ih iz tog razloga siluje i ubija uz usputno objasnjenje da su oni tako navikli u dijelu svijeta iz kojeg on dolazi.
Da se razumijemo, samo neko ko se zeli praviti budala moze poricati da se danas svi oblici medija koriste u propagandne svrhe i da se kroz te medije slika svijeta kreira po zelji odredjenih krugova. Samo ja se tome ne iscudjavam jer sam svjestan da bi i mi isto postupali da su kojim slucajem uloge zamijenjene. Onaj ko je mocan i ima kontrolu koristi tu moc za svoje interese. Ne znam sta je tu cudno?
Naravno glavni negativac je tamnoputi Maurin koji iz dna duse mrzi zene pa ih iz tog razloga siluje i ubija uz usputno objasnjenje da su oni tako navikli u dijelu svijeta iz kojeg on dolazi.
Da se razumijemo, samo neko ko se zeli praviti budala moze poricati da se danas svi oblici medija koriste u propagandne svrhe i da se kroz te medije slika svijeta kreira po zelji odredjenih krugova. Samo ja se tome ne iscudjavam jer sam svjestan da bi i mi isto postupali da su kojim slucajem uloge zamijenjene. Onaj ko je mocan i ima kontrolu koristi tu moc za svoje interese. Ne znam sta je tu cudno?
- trijezan
#22 Re: HOLLYWOOD antiteroristicka organizacija
samo sam ceko ko ce spomenut ovaj film. ev ja cu jos jedan 13 ratnik. al ne mogu shvatit kako smo tako naivni. hitler je koristio medije protiv jevreja. sada ameri protiv arapa. veliki problem je sto kod arapa je zabranjeno snimanje filmarenje pa oni ne mogu sebe ni branit od epiteta teroriste primitivcarespo wrote:robin hood princ lopova (cini mi se da se tako zove izvorno) sa kevin costner-om je hollywood-ski film zar ne?
-
Sounder
#23 Re: HOLLYWOOD antiteroristicka organizacija
Skyfox wrote:umjesto rusa i arapa nasli nove negativce bosance
Bi li mogao navesti par serija?
- respo
#24 Re: HOLLYWOOD antiteroristicka organizacija
ja sam ti pomenuo film u kojem arap nije negativac a ti sada o naivnosti i nekim skrivenim porukamatrijezan wrote:samo sam ceko ko ce spomenut ovaj film. ev ja cu jos jedan 13 ratnik. al ne mogu shvatit kako smo tako naivni. hitler je koristio medije protiv jevreja. sada ameri protiv arapa. veliki problem je sto kod arapa je zabranjeno snimanje filmarenje pa oni ne mogu sebe ni branit od epiteta teroriste primitivcarespo wrote:robin hood princ lopova (cini mi se da se tako zove izvorno) sa kevin costner-om je hollywood-ski film zar ne?
- Priorat
- Location: Naučio sam krajnje oprezno upotrebljavati riječ nemoguće...
#25 Re: HOLLYWOOD antiteroristicka organizacija
pokretacu teme: meni nije jasno da ti dosad nisi skontao da je cijeli svijet jedan holivud a ovo je moderni krstaski rat u rukavicama...