Izbori

Post Reply
ponosni

#1 Izbori

Post by ponosni »

Demokrac(t)ija se temelji na izborima i to je vladavina većine. Većina ljudi izlazi na izbore a da ne znaju za koga glasa(u)ju. Glasuju za stranku, a stranka postavi koga postavi. Znači, to je naša demokracija. Onda je li to mi (većina) još uvijek glasujemo za Franju, Aliju, Slobodana (Radovana) i Tita? Svak za svoga, pa kako nam bude? A kad će se pojaviti neko koga zanima cijeli narod i to onakav kakav je? I kada će se uvesti pravilo da se onaj ko izlazi na izbore mora kvalificirati - da zna što se sve nudi i da on tu bira, a ne da ne mora ništa znati? A kad će se uvesti pravilo da političari moraju proći testove (poštenja, zdravstveni, psiho-test)? Ako zabrlja automehaničar, mijenjaš ga. Ako zubar, mijenjaš ga. A mi biramo puno važnije glavonje, samo ne možeš ih mijenjati 4 godine, a biraš ih i ponovo. Do kad tako?
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#2 Re: Izbori

Post by Truba »

60 godina
ispucali smo 20
dakle 2050 :mrgreen:
ponosni

#3 Re: Izbori

Post by ponosni »

E jebi ga, ja ću onda imati 100 godina. :lol:
Zašto smo tako glupi, znaš li ti odgovor?
Ja se učlanio u jednu novu stranku i evo šta sam zaključio:
1. čovjek koji je zaposlen i ima svoga posla, nema se vremana baviti politikom.
2. čovjek koji je oženjen i ima malu djecu i koji je posvećen obitelji nema vremena ići na sastanke.
3. iz točke 1. i 2. ja sam zaključio da se ne mogu aktivno baviti politikom.

Pitanje je ko su ti ljudi i šta oni znaju i kakvi su to likovi?
Jesu li inače nezaposleni? Imaju li nekakav baka servis, imaju li odraslu djecu i znaju li oni šta je obitelj?
Ili su žrtvovali dobre karijere i podigli djecu i sada su slobodni ko ptičice.
A lova i veze od politike dobro će doći njihovoj djeci...

E nisam ja za politiku. Ali ako ćemo pustiti pokvarenjake i budale, sami smo krivi. :dance:
_BaD_BoY

#4 Re: Izbori

Post by _BaD_BoY »

ponosni wrote:E jebi ga, ja ću onda imati 100 godina. :lol:
Zašto smo tako glupi, znaš li ti odgovor?
Ja se učlanio u jednu novu stranku i evo šta sam zaključio:
1. čovjek koji je zaposlen i ima svoga posla, nema se vremana baviti politikom.
2. čovjek koji je oženjen i ima malu djecu i koji je posvećen obitelji nema vremena ići na sastanke.
3. iz točke 1. i 2. ja sam zaključio da se ne mogu aktivno baviti politikom.

Pitanje je ko su ti ljudi i šta oni znaju i kakvi su to likovi?
Jesu li inače nezaposleni? Imaju li nekakav baka servis, imaju li odraslu djecu i znaju li oni šta je obitelj?
Ili su žrtvovali dobre karijere i podigli djecu i sada su slobodni ko ptičice.
A lova i veze od politike dobro će doći njihovoj djeci...

E nisam ja za politiku. Ali ako ćemo pustiti pokvarenjake i budale, sami smo krivi. :dance:
pa bar to kod nas nije problem..i onako nista ne rade ja ne vidim neku aktivnost nasih politicara :mrgreen:
tako da imaju kod nas vremena za svasta :D
Lincoln-Burrows

#5 Re: Izbori

Post by Lincoln-Burrows »

ponosni wrote: Onda je li to mi (većina) još uvijek glasujemo za Franju, Aliju, Slobodana (Radovana) i Tita? Svak za svoga, pa kako nam bude? A kad će se pojaviti neko koga zanima cijeli narod i to onakav kakav je?
da, lijepo si opisao ovo glasovanje,
jer ne možeš biti za vjerske slobode a stalno biti protiv crkve,
ne možeš se zalagati za slobodu medija a imati konrtolirani medij,
ne možeš biti za državu BiH a stalno raditi na otcjepljenju,
i obratno želiti BiH po svojoj mjeri.

u svakom slučaju zaključak je da u nas nema takvog čovjeka,
ili će se zalagati za uvođenje na pr. šerijata ili će isticati parolu "ova kapa sa tri roga borit će se protiv Boga".
Jasno je da mi nemamo europski nivo tolerancije,
hoćemo li ga imati? odgovor je možda, ja poznajem vrlo malo takvih u svome okruženju.
hadzofield

#6 Re: Izbori

Post by hadzofield »

Ima jedna stvar... nama niko nevalja .. nijedan politicar... pa cak i ako je posten ... onda mu se nalazi mana
nema potporu svog naroda, glavat je , klempav itd...

Jer kod nas na izborima moze pobijediti samo onaj ko je protiv druga dva naroda...
bilo iz kog da dolazi..
znas ono
"joj jest ga dodik sukno muslimanima"
"joj jest ga silajdzic sukno dodiku"
popajic

#7 Re: Izbori

Post by popajic »

@ponosni
A kad će se uvesti pravilo da političari moraju proći testove (poštenja, zdravstveni, psiho-test)?
:D
pa, u tom slucaju bi bili zemlja bez politickog vrha. Niko ne bi prosao test.
spokojan

#8 Re: Izbori

Post by spokojan »

ponosni

Dotakao si se srzi problema ovih prostora. Nazalost politikom se dominantno bave ljudi velike ambicije i zelje za lovom "na guzove", a jako niske strucne sposobnosti odnosno bez dokazanosti u vlastitoj struci. Jako je malo idealista i onih politicara koji se sustinski bore za neke ideale.

Tuga je to pregolema. Skoro pa beznadezna situacija.

Ljudi koji imaju visoke moralne norme i stvarne organizacijske sposobnosti uglavnom su na nekim rkovodnim pozicijama vecih firmi ili banaka, ili pak vode svoje biznise ...

Vjeruj da vodeci ljudi najvecih politickih stranaka namjerno ne daju blizu sebe takvim kvalitetnim ljudima, umjesto da ih na koljenima mole da se pridruze cupanju drzave iz nevolja, oni ih izbjrgavaju.
hadzofield

#9 Re: Izbori

Post by hadzofield »

spokojan wrote:ponosni

Dotakao si se srzi problema ovih prostora. Nazalost politikom se dominantno bave ljudi velike ambicije i zelje za lovom "na guzove", a jako niske strucne sposobnosti odnosno bez dokazanosti u vlastitoj struci. Jako je malo idealista i onih politicara koji se sustinski bore za neke ideale.

Tuga je to pregolema. Skoro pa beznadezna situacija.

Ljudi koji imaju visoke moralne norme i stvarne organizacijske sposobnosti uglavnom su na nekim rkovodnim pozicijama vecih firmi ili banaka, ili pak vode svoje biznise ...

Vjeruj da vodeci ljudi najvecih politickih stranaka namjerno ne daju blizu sebe takvim kvalitetnim ljudima, umjesto da ih na koljenima mole da se pridruze cupanju drzave iz nevolja, oni ih izbjrgavaju.
Ima jako nogo kvalitetnih ljudi koji su se okusali u politici a nisu uspjeli ...
jer kod nas je Politicar = Lopov ... cak i kad je posten ipak je lopov ili mu se nalazi neka mana...
ponosni

#10 Re: Izbori

Post by ponosni »

U politici mogu uspjeti (imati rezultate) dobri i loši ljudi. Loše nećemo računati. Pogledajmo u prošlost neke primjere. Hrvatska je imala dva dobra političara od čega je jedan stvorio temelje (Starčević) za uspjeh drugoga (Stjepan Radić). Starčević je imao viziju stvaranja samostalne hrvatske države. Odrekao se privatnog života, nikada se nije ženio, bio je po austrijskim tamnicama. Na kraju je ostao napušten od suradnika, koji su se priklanjali Madzarima ili Austrijancima, tko ponudi više. Često ga prikazuju kao radikala, a bio je vrlo liberalan. Za Bosnu je rekao da se ne isplati pozivati se na povijesno pravo, ako se pravo kroji mačem. Jer ako je tako, onda imaju pravo i oni koji su tamo prije nešto zauzeli silom. Za Hrvatsku da neka je mala i 5 kilometara, samo da u njoj živ slobodnii sretni ljudi. Je li to govor jednog ustaše? Bio je obrazovan i britak. Odbijao je poklone moćnih, a za grob je odabrao selo blizu Zagreba, da ne bude pokopan na Mirogoju blizu "pokvarene zagrebačke gospode". A naš Franjo je dobio glavno mjesto u Mirogoju, iako on nije bio ni neuk ni nesposoban. Ali je pao na taštini.
Radić je bio visokoobrazovan, poliglot i uz to iz seljačke obitelji i baš pravi seljak. Današnji HSS ima vođe koji nisu u životu primirisali rad na zemlji. Posvetio se terenskom radu i odabrao je suradnike po ovom principu: ako je ugledan u selu, ako je dobar prema djeci, ako ne tuče ženu, ako je čak poziva da jedu za istim stolom, ako je pismen. To je za ono doba značilo da ima dobrog, pametnog, moralnog, uglednog i hrabrog čovjeka. Bio je pošten i istinoljubiv. Bio je i on bezbroj puta u zatvoru. Takvi su opasni i zato ga je ubio. Ovi sada imaju sve uvjete, pa ništa. Ne žele se žrtvovati, a neko mora.
_BaD_BoY

#11 Re: Izbori

Post by _BaD_BoY »

Ima jako nogo kvalitetnih ljudi koji su se okusali u politici a nisu uspjeli ...
jer kod nas je Politicar = Lopov ... cak i kad je posten ipak je lopov ili mu se nalazi neka mana..
potpisujem :thumbup:
ponosni

#12 Re: Izbori

Post by ponosni »

Nema idealnih. Mislim, glavno je ne dati im da kradu i ubijaju, a vrijeme će ih učiniti smiješnima. Mislim da nam fali načitanih ljudi sa stavom, a imamo viška neobrazovanih i zatucanih. Mene muči pitanje nacionalizma i internacionalizma. Sigurno je dobro jedno i drugo, a jednako je i loše jedno i drugo. Nisam to proučio. Ali ako ne činim zlo, nema od mene štete.
Post Reply