što me majko u bosni rodi
voditelji iz dijaspore
- starii
#1 voditelji iz dijaspore
što me majko u bosni rodi
-
Gazija80
#2 Re: voditelji iz dijaspore
93.5 MegaHeraaaca haha..jooj drama
-
zelenashica
#3 Re: voditelji iz dijaspore
o mama draga..............zar mi stvarno u dijaspori nemamo nikog ko bi se bunio protiv ove sramote
...
pa ovi ljudi ne znaju ni pričati a kamoli obavljati voditeljsko-novinarske poslove
pa ovi ljudi ne znaju ni pričati a kamoli obavljati voditeljsko-novinarske poslove
- Edin H.
#4 Re: voditelji iz dijaspore
Prejaki su 
-
haris_ja
#5 Re: voditelji iz dijaspore
moze na hayatu raditi nista nisu bolji ovdje
- derion
#6 Re: voditelji iz dijaspore
Hahaha, ovo je moćno! Voditeljica je za petnaest! Dikcija joj ubija, a ne može riječi da kaže a da ne pogleda u papir. Gramatika joj je također na nivou.
Ovo mi je osvijetlilo pomalo sumornu nedjelju.
- pape
- Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.
#7 Re: voditelji iz dijaspore
Ne nalazim nista posebno cudno u ovome. Isprobana formula.
Dijasporaski narodnjaci deru svojim putem, po ugledu na narodnjake iz domovine.
Koga jos interesuje profesionalnost i eticnost, ... sve je samo trka za parama.
Ambiciozne seljacine skontale kako doci do para. Iskamcile od drzave domacina dozvolu i subsidiju za rad TV stanice, ... publika koja ih gleda je istog nivoa i za to odvaja pare u vidu pretplate. Ako se neko ne zeli pretplatiti na gledanje ovog smeca, proglase ga pokondirenim, bosnomrscom i ekskomuniciraju ga iz zajednice, oliti "dzemata".
Dijasporaski narodnjaci deru svojim putem, po ugledu na narodnjake iz domovine.
Koga jos interesuje profesionalnost i eticnost, ... sve je samo trka za parama.
Ambiciozne seljacine skontale kako doci do para. Iskamcile od drzave domacina dozvolu i subsidiju za rad TV stanice, ... publika koja ih gleda je istog nivoa i za to odvaja pare u vidu pretplate. Ako se neko ne zeli pretplatiti na gledanje ovog smeca, proglase ga pokondirenim, bosnomrscom i ekskomuniciraju ga iz zajednice, oliti "dzemata".
- derion
#8 Re: voditelji iz dijaspore
Pape, ipak bih rekao da se ovdje ne radi o komercijalnoj TV stanici. Mislim da ovi ljudi rade na dobrovoljnoj bazi. Koliko god bilo amaterski, ne treba ih previše napadati, barem ne što se tiče komercijale.
Ali dobro, možemo se mi ovdje, obični ljudi, smijati, ali mislim da je nisko od Senada i Centralnog Dnevnika da na ovakav način ismijavaju ljude. Po meni je to loše novinarstvo, tipično naše balkansko, parohijalno ruganje, i to još na televiziji koja se prati širom svijeta. Sa ovom vrstom novinarstva Senad se, nažalost, vrlo teško izdiže iznad TV Esbjerga (ili kako se već zove televizija).
Ali dobro, možemo se mi ovdje, obični ljudi, smijati, ali mislim da je nisko od Senada i Centralnog Dnevnika da na ovakav način ismijavaju ljude. Po meni je to loše novinarstvo, tipično naše balkansko, parohijalno ruganje, i to još na televiziji koja se prati širom svijeta. Sa ovom vrstom novinarstva Senad se, nažalost, vrlo teško izdiže iznad TV Esbjerga (ili kako se već zove televizija).
-
Pera Trta
- Location: Zabela kod Požarevca,rodnog mesta predsednika,njegova je zadužbina i njegova verna slika.
#9 Re: voditelji iz dijaspore
"Bosanski pisac u Bosni i Hercegovini..."
Jok, eto, bosanski pisac u dijaspori.
Jok, eto, bosanski pisac u dijaspori.
- pape
- Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.
#10 Re: voditelji iz dijaspore
derion wrote:Pape, ipak bih rekao da se ovdje ne radi o komercijalnoj TV stanici. Mislim da ovi ljudi rade na dobrovoljnoj bazi. Koliko god bilo amaterski, ne treba ih previše napadati, barem ne što se tiče komercijale.
I Senad, ... kao novinar sa debelim iskustvom iza sebe, pravi greske, ... pogresno ocjenjuje i procjenjuje, kao uostalom i svaki ziv covjek. On je ipak, pored svega, profesionalac.
Kako se odnositi prema ovim "diletantima" sa TV Esbjerg, ili slicnima u bilo kojoj djelatnosti?
Kako se odnositi prema ljudima, koji se "metiljaju" u nesto sto ocito ne znaju raditi?
Misljenja sam da treba biti direktan, .... popu pop - bobu bob.
Misljenja sam da presucivanjem cinimo medvjedju uslugu i "diletantima" i prema sebi samima. Misljenja sam da je licemjerno presucivati.
Misljenja sam da je uzasna greska izabrati podobnog nad sposobnim.
-
ludilo konstantno
#11 Re: voditelji iz dijaspore
Otkad Hari postade Alen?
Presjek naše dijaspore! Žalosni
Presjek naše dijaspore! Žalosni
- pirmin
#12 Re: voditelji iz dijaspore
Bas neki dan kontam o tome koja od bivsih ex-Yu nacionalnosti ima najveci procenat krkanluka i papanluka u svojim redovima i dolazim do zakljucka da smo mi sa sigurnoscu negdje u vrhu tabele ako ne i prvi.
Moja procjena: nekih 85%.
Al` sto neko onomad rece: "Krivi smo mi!"
Moja procjena: nekih 85%.
Al` sto neko onomad rece: "Krivi smo mi!"
- cute poison
#13 Re: voditelji iz dijaspore
"...megaheraca..."

- Maraschino
#14 Re: voditelji iz dijaspore
Je li ovo nova serija '' Nadrealista''...

- drmadzija
#15 Re: voditelji iz dijaspore
Valja l' sta ovaj parfem? Ako se pogodi prvo pitanje, je l' se automatski kvalifikujem i za digitron, ili moram ponovo nazvat'?
- tranquil
#16 Re: voditelji iz dijaspore
Ljudi jesu diletanti, ovo vjerovatno i jeste bazirano na nekom "community" zalaganju prije nego na komercijalnoj osnovi. Pa ipak se možemo malo nasmijati kada voditelj čačka zube jezikom ili kad voditeljica npr. totalno pogrešno imenuje pjesmu Muse Ćazima Ćatića (pjesma se zova "Teubei Nesuh- pokajanje jednog grešnog pjesnika", a kao naslov je naveden prvi stih pjesme, i to pogrešno).pape wrote:derion wrote:Pape, ipak bih rekao da se ovdje ne radi o komercijalnoj TV stanici. Mislim da ovi ljudi rade na dobrovoljnoj bazi. Koliko god bilo amaterski, ne treba ih previše napadati, barem ne što se tiče komercijale.
Ali dobro, možemo se mi ovdje, obični ljudi, smijati, ali mislim da je nisko od Senada i Centralnog Dnevnika da na ovakav način ismijavaju ljude. Po meni je to loše novinarstvo, tipično naše balkansko, parohijalno ruganje, i to još na televiziji koja se prati širom svijeta. Sa ovom vrstom novinarstva Senad se, nažalost, vrlo teško izdiže iznad TV Esbjerga (ili kako se već zove televizija).Ma kad ti kazem, ... sve se vrti oko love. Amaterima je i to "malo" sasvim dovoljno za lagodan zivot.
I Senad, ... kao novinar sa debelim iskustvom iza sebe, pravi greske, ... pogresno ocjenjuje i procjenjuje, kao uostalom i svaki ziv covjek. On je ipak, pored svega, profesionalac.
Kako se odnositi prema ovim "diletantima" sa TV Esbjerg, ili slicnima u bilo kojoj djelatnosti?
Kako se odnositi prema ljudima, koji se "metiljaju" u nesto sto ocito ne znaju raditi?
Misljenja sam da treba biti direktan, .... popu pop - bobu bob.
Misljenja sam da presucivanjem cinimo medvjedju uslugu i "diletantima" i prema sebi samima. Misljenja sam da je licemjerno presucivati.
Misljenja sam da je uzasna greska izabrati podobnog nad sposobnim.
Ipak zanimljivo je gledati jednog voditelja zabavnih emisija i samozvanu novinarsku veličinu da se na ovakav način, brutalno i sa "profesionalne" visine, obračunava sa svojim kolegama amaterima, pokazujući da uprkos boljoj tehnici, šminci i skupom odijelu, ipak nije daleko od njih po pitanju profesionalnosti, a sasvim sigurno je ispod njih po pitanju etike.
Zato si u pravu pape, ne treba prešutjeti niti očiglednu nedostatak sposobnosti ovih voditelja iz dijaspore da naprave gledljiv program, ali ne treba prešutjeti niti zabavne kolaže van granice dobrog ukusa po kojima je Senad H. godinama poznat, i zbog kojih sam još davno prestao gledati emisije koje on vodi.
-
Pera Trta
- Location: Zabela kod Požarevca,rodnog mesta predsednika,njegova je zadužbina i njegova verna slika.
#17 Re: voditelji iz dijaspore
Senad Hadžifejzović ili, kako ga ja zovem, Sheepfucker. 
-
daleko
#18 Re: voditelji iz dijaspore
Esbjerg.....svaka cast Senade, gdje ga nade.
Naravno da se radi o lokalnom udruzenju sa nekoliko stotine clanova, koji su se ETO izborili za mozda max. dva sata sedmicno da se pojave na ekranima clanova udruzenja i kazu nesto i na bosanskom jeziku. Vjerujem da nisu placeni, ama bas ni jednu dansku krunu, vjerujem da je to bilo : "Ko hoce na TV neka se javi?"
Jedno je sigurno, Senad je sa svojom VELIKOM novosti iz dijaspore uspio motivisati cijelu naciju na ismijavanje i zasigurno uspio i ugusiti ta dva sata u Esbjergu, koja njemu ( a ni naciji) nista nisu znacila.
Nego bitno je Senade da si ti naciju nasmijao, dva sata slanja sedmicno si nasao, u Esbjergu. Svaka ti cast. To pokazuje i visinu novinarstva, dubinu i infomacije koje je podijelio sa gledaocima kako bi vi znali o kakvim se voditeljima radi, ko stoji iza sve toga, kako su dobili pravo na slanje emisije na bosanskom jeziku, koliko uopste Bosanaca zivi u Esbjergu, GDJE je uopste Esbjerg????
Svaka cast.......
Da nije sve tako crno, i da svi voditelji nisu tako losi, evo jedan link malo uspjesnijeg projekta, koji je napunio svojih 15 godina postojanja u Danskoj.
http://dobrevibracije.dk/index.php/radio/
Naravno da se radi o lokalnom udruzenju sa nekoliko stotine clanova, koji su se ETO izborili za mozda max. dva sata sedmicno da se pojave na ekranima clanova udruzenja i kazu nesto i na bosanskom jeziku. Vjerujem da nisu placeni, ama bas ni jednu dansku krunu, vjerujem da je to bilo : "Ko hoce na TV neka se javi?"
Jedno je sigurno, Senad je sa svojom VELIKOM novosti iz dijaspore uspio motivisati cijelu naciju na ismijavanje i zasigurno uspio i ugusiti ta dva sata u Esbjergu, koja njemu ( a ni naciji) nista nisu znacila.
Nego bitno je Senade da si ti naciju nasmijao, dva sata slanja sedmicno si nasao, u Esbjergu. Svaka ti cast. To pokazuje i visinu novinarstva, dubinu i infomacije koje je podijelio sa gledaocima kako bi vi znali o kakvim se voditeljima radi, ko stoji iza sve toga, kako su dobili pravo na slanje emisije na bosanskom jeziku, koliko uopste Bosanaca zivi u Esbjergu, GDJE je uopste Esbjerg????
Svaka cast.......
Da nije sve tako crno, i da svi voditelji nisu tako losi, evo jedan link malo uspjesnijeg projekta, koji je napunio svojih 15 godina postojanja u Danskoj.
http://dobrevibracije.dk/index.php/radio/
-
Salsaon2
#19 Re: voditelji iz dijaspore
Sta da kazem, ovaj potez od Senada me ne cudi uopste, jer danas je u modi pljuvati i ismijavati druge u svojim emisijama, jer ruku na srce, ljudima je interesantnije da gledaju kako se neko ofira i sl. Mislim phuy!, a glede Senada, totalno neprofesionalno a o moralu da i ne pricam... najobicniji licemjer...
-
in33sa
#20 Re: voditelji iz dijaspore
Pa jel vi gledate cijeli prilog ili samo dio sa nepismenim voditeljima iz danske? koga Senad ismijava? on samo aludira da je zalosno sto se medijski prostor i vrijeme ne iskoristi za promociju BH kulturnih vrijednosti, vec ovakvi nepismeni diletanti orgijaju pred kamerama.
U ovom slucaju podrzavam Senada, ovo je dno dna, dobili su medijski prostor i umjesto da ga popune kvalitetnim sadrzajem, oni pozicionirali nepismene krkane pred kamere, valjda je ova "ispod ekrana" cerka lokalnog gazde dzemata a ovaj megaherac mu je bice brat ili ko ce ga znat`.
U ovom slucaju podrzavam Senada, ovo je dno dna, dobili su medijski prostor i umjesto da ga popune kvalitetnim sadrzajem, oni pozicionirali nepismene krkane pred kamere, valjda je ova "ispod ekrana" cerka lokalnog gazde dzemata a ovaj megaherac mu je bice brat ili ko ce ga znat`.
- Edin H.
#21 Re: voditelji iz dijaspore
Meni su odlicni, bolji i od Milana Tarota.
Pravi "reality show".
Treba ukljuciti ovaj program na jednu od bosanskih televizija.
Pravi "reality show".
Treba ukljuciti ovaj program na jednu od bosanskih televizija.
- upravnik
#22 Re: voditelji iz dijaspore
ne kontam zašto je onaj digitron upakovan u kesicu za zamrzivač 
- ja.neron
#23 Re: voditelji iz dijaspore
starii wrote:
što me majko u bosni rodi![]()
ovaj je zoomketov zemljak zajedno su u Danskoj
-
gigant!
#24 Re: voditelji iz dijaspore
nema to nikakve veze sho su oni dijaspora, svi ste vi "tu negdje" sho bi se reklo
- Šeha
#25 Re: voditelji iz dijaspore
Jao lik me podsjeti na Ristu Djogu. Trnci me prodjose... brrr.