PipiDugaDevetka wrote:Jagmujan wrote:PipiDugaDevetka wrote:Namjerno ne čitaš šta sam napisao, JA SAM TAJ KOJI JE ''IZVISIO'' ZA STAN I SVIH PETORO IZ MOJE PRIMARNE PORODICE su ''izvisili''. Samo je otac, šesti član primarne porodice dobio stan na koji sada atakuju PEV, FAMOS-GRADNJA I prokleto Ministarstvo.
Iskreno se nadam da će upraviteljstvo biti ukinuto, a održavanje zaj. dijelova zgrada prepušteno EV jer se pokazalo kao jeftinije i efikasnije kada to rade bez posredovanja upraviteljske firme.
Mogao bi ministar i odgovarati za nezakonitosti u vezi sa neodređivanjem upravitelja za stotine zgrada u Kantonu.
Evo opet pročitah, jesi li ti živiš u svom stanu dodijeljenom prije rata i otkupljenom certifikatima poslije rata, naslijeđenim od oca il' tu žive mali zeleni? Šta je trebalo, da je svih 6 članova tvoj primarne porodice dobilo po stan, dok recimo @enx nije dobila ni šupu i još ogroman broj ljudi, koji su isto kao i tvoja 6-člana primarna porodica uplaćivali za stanogradnju, nisu ništa dobili?? Nisi baš jasan.
Eto, ja se iskreno nadam da upraviteljstvo neće biti ukinuto i da će etažni vlasnici u većem broju nego sad početi da brinu o svojoj privatnoj imovini.
Kako nisam jasan kada se EV masovno obraćaju ministarstvu sa upitima i traženjem objašnjenja, a sve nakon moje animacije EV putem Sarajevo-x Foruma.
Ponosan sam na sebe što sam animirao sve te ljude koji su krv propišali, litre znoja i suza prolili da bi kupili taj svoj stan. Ministarstvo radi, donosi novi Zakon da bi našminkali mrtvaca i tako opravdali svoje postojanje. Znači, donesu novi Zakon i dalje mogu mirno nastaviti da uzimaju IMT od EV koji odluče da se oslobode upravitelja. Malo morgen! No passaran. UKINUĆEMO UPRAVITELJSTVO, a krivi su sami urpavitelji što su od dobre ideje napravili njenu suprotnost.
SKUPLJE JE ODRŽAVANJE UZ POMOĆ UPRAVITELJA NEGO KADA TO SAMI EV RADE!
Vlast ako hoće da ''prođe'' i na slijedećim izborima, mora UKINUTI UPRAVITELJSTVO i tako omogućiti EV, a svojim glasačima da to rade na efikasniji i jeftiniji način.
Meni kažeš da ne čitam postove, a ti još ni jednom nisi odgovorio na pitanja.
Recimo da mali zeleni još nisu došli do BiH pa zaključujem da ipak ti živiš u gore opisanom stanu, a spotčitavaš ostalima koji su takođe "krv propišali, litre znoja i suza prolili da bi kupili taj svoj stan", a nisu mogli kupiti ni šupu, da su sami sebi krivi.
Ja fakat ne znam šta bi ministarstvo radilo bez tvoje animacije EV, vjerujem da su i oni ponosni na tebe, ustvari ne samo oni nego svi mi

. Hvala ti što upućuješ ljude na jedini pravi i zakonit put da rješavaju svoje probleme, ustvari čekaj, jel' ono ti reče ljudima da se ugledaju na @vryzasov i još nekih 5 zgrada na Dobrinji protivzakonit način održavanja zgrade? Imaš li možda još kakvih sjajnih protivzakonitih ideja da predložiš?

Kao da se ministarstvo bavi samo upraviteljstvom pa pravljenjem novog zakona opravdava svoje postojanje, pa bolan ne bio, bar otiđi na njihovu stranicu pa pročitaj čime se oni još bave

.
Vlast ako hoće da "prođe" i na sljedećim izborima, mora približiti i pojasniti etažnim vlasnicima šta je ustvari svrha, kako sam kažeš, dobre ideje upraviteljstva i koje su koja su njihova prava i obaveze kao osnove održavanja zajedničkih dijelova zgrada "
i tako omogućiti EV, a svojim glasačima da to rade na efikasniji i jeftiniji način.". Ček malo, pa oni to ustvari i rade pravljenjem detaljnijeg i jasnieg zakona iz te oblasti.