Sidran i Kusturica: Razgovori o filmu u oktobru u Gorazdu

Kulturna dešavanja, predstave, izložbe, festivali, obrazovanje i budućnost mladih...

Moderator: Chloe

dijaliza

#1 Sidran i Kusturica: Razgovori o filmu u oktobru u Gorazdu

Post by dijaliza »

Sidran i Kusturica: Razgovori o filmu u oktobru u Goraždu

Historijski kulturna činjenica, kako su je ocjenjivali italijanski mediji, desit će se ipak u BiH...

08.09.2009. 07:35

Nakon što su brojni italijanski i domaći mediji špekulirali o susretu scenariste Abdulaha Sidrana i reditelja Emira Kusturice u Ankoni, "Dnevnom avazu" je ekskluzivno potvrđeno od obojice da će se ta historijska kulturna činjenica desiti početkom oktobra u Goraždu.

Naime, susret Sidrana i Kusturice planirali su direkcija Internacionalnog festivala "Adriatico Mediterraneo" i italijanski izdavač Pjero del Đudiče (Pierro del Giudice), no kontroverzni reditelj nije želio da kratkotrajno druženje s našim akademikom bude inicijativa Italijana, nego da se njihovo prvo viđenje nakon 20 godina organizira u BiH.

Sjajna knjiga

Iako je Kusturica u Ankoni izazvao ogromno interesiranje italijanskih medija, nije želio davati izjave ni intervjue nikome osim urednici "Dnevnog avaza", s kojom je u višesatnom druženju razgovarao o Sidranu i novim filmskim projektima.

- Doći ću u Goražde. Tamo ćemo Sidran i ja na miru razgovarati o svemu. Čitao sam "Balkanski roman" i mislim da je to sjajna knjiga. Vidim da je ostao prisutan taj Sidranov autentični jezik i to me raduje. Nažalost, nisam pročitao scenarij "Prvi put s ocem na izbore" - rekao je Kusturica za naš list, što je, inače, njegova prva izjava za sarajevske medije posljednjih godina.

Moguća saradnja

Upravo je ovaj scenarij bio povod za susret koji su italijanski domaćini zagovarali, a kako bi razgovarali o tome da ga Kusturica režira. Sidran je obradovan mogućom saradnjom unatoč svemu što se između njih dvojice, nekadašnjeg sjajnoj tandema na filmovima "Otac na službenom putu" i "Sjećaš li se Doli Bel", dešavalo proteklih godina.

- Sve je u najboljem redu i onako kako smo očekivali. Festivalske atmosfere nisu za duže razgovore o našem filmskom poslu, pa smo našli da je najpametnije da se nađemo u Goraždu. Drago mi je da Emir dođe tamo, ne znam da li je on ikad nogom kročio u Bosnu nakon 1995. godine. Napravit ćemo najpreciznije dogovore o tome šta jeste naš eventualni budući filmski posao. Ako se pametni ljudi ne slažu politički i ideološki, mogu ostati prijatelji ako se ne dotiču te teme, a u interesu filma, kulture i talenata. Svako je dužan biti spreman na saradnju - rekao nam je jučer Sidran.

U isto vrijeme

Zanimljivo je da su na Festivalu "Adriatico Mediterraneo" u isto vrijeme učestvovali Abdulah Sidran, koji je promovirao knjigu "Balkanski roman", Emir Kusturica, čiji su filmovi prikazivani svakodnevno i koji je zatvorio festival koncertom s "The No Smoking Orchestra" te slikar Edin Numankadić, inače rođak Kusturice, koji je u Ankoni imao izložbu slika.

JE LI OVO REALNO?
Admir_1984
Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće

#2 Re: Sidran i Kusturica: Razgovori o filmu u oktobru u Gorazdu

Post by Admir_1984 »

Sto nije, sve za $$$$, nema veze sto si prije pricao. Svakako smo mi narod koji kratko pamti
Luke Perry

#3 Re: Sidran i Kusturica: Razgovori o filmu u oktobru u Gorazdu

Post by Luke Perry »

Pustite umjetnike jer cudan je to svijet.
Jazz_Junkie

#4 Re: Sidran i Kusturica: Razgovori o filmu u oktobru u Gorazdu

Post by Jazz_Junkie »

Iako je Kusturica u Ankoni izazvao ogromno interesiranje italijanskih medija, nije želio davati izjave ni intervjue nikome osim urednici "Dnevnog avaza", s kojom je u višesatnom druženju razgovarao o Sidranu i novim filmskim projektima.
:D
ari2009

#5 Re: Sidran i Kusturica: Razgovori o filmu u oktobru u Gorazdu

Post by ari2009 »

Jazz_Junkie wrote:
:D
ZAMISLI SAMO UREDNICI DNEVNOG AVAZA :x :x :x
hamzibeg

#6 Re: Sidran i Kusturica: Razgovori o filmu u oktobru u Gorazdu

Post by hamzibeg »

Pare pare pokrecu svijet a obraz.........DJON, SVE U IME UMJETNOSTI.....PUJ IEBEM TI .....FUJ..... :x :x
Adriatic

#7 Re: Sidran i Kusturica: Razgovori o filmu u oktobru u Gorazdu

Post by Adriatic »

Žali bože onih poštenih ljudi koji su izginuli.
A ove dvije protuhe treba objesiti.
Incub

#8 Re: Sidran i Kusturica: Razgovori o filmu u oktobru u Gorazdu

Post by Incub »

Edo Majka je najbolje repao ovaj dio:"Kad se isprazni kasa postat cemo 4 asa"...
Nema dzaba je para vrti dje burgija nece,vazda bilo.
Samo mi smeta sto se prica o umjetnosti kao sve za nju.
Suti Sidrane uzimaj pare a nama se ne moras pravdati...
zimomor

#9 Re: Sidran i Kusturica: Razgovori o filmu u oktobru u Gorazdu

Post by zimomor »

Pa zar Sidran nije nedavno u jednom intervjuu (cini mi se kod Stankovica na HRT-u) rekao da i on, kao i sve, ima svoju cijenu?
atko

#10 Re: Sidran i Kusturica: Razgovori o filmu u oktobru u Gorazdu

Post by atko »

Rezultat njihovih pregovora/dogovora ce biti neka "ciganija(da)" 100% :D :lol:

Sta vam je cemu uzbudjenje ... samo lagano :wink:

Kusturica je tenkre, narkos i alkos ...
Sidran je alkos sa jednom nogom u grobu ...

Ali oba su umjetnici svog zanata ... i kud dalje ???

... dalje nazad u proslost do onih vremena da se malo reciklira stara slava ;)

I svi ce mediji da im aplaudiraju ... i svi ce da potrce da pogledaju novu "ciganiju" ... svi smo mi u pet deka ;)

Svi samouvjereno gaze svojim nacionalnim govnovodom u PM ... a svima je govana preko glave samo se pretvaramo ... i kad pozelimo da se sjetim oda smo neka bili ljudi ... moramo ocigledno unazad

... samo ce nas ministar kulture KS odrecitovati jedan potresni recital o svemu tome ... a kasnije ce prihvatiti negu ulogu ... a brega bi mogo malo muzike sarnuti za to ... i malo jos dodati neleta i djure :lol: :lol: :D

the balkan ti je to i to na bosanski nacin ... jebajga
viva_castro

#11 Re: Sidran i Kusturica: Razgovori o filmu u oktobru u Gorazdu

Post by viva_castro »

Da ne znam da AKADEMIK Abdulah Sidran prima minimalnu penziju(!!!) Da živi jedva i od ničeg, da mu grijanje u Goraždu plaća neki lokalni bogataš (grije se od milostinje) dobro bih se začudio, i onda kad je izašao na listi a i sada.

Danas kad znam, nimalo me ne čudi, ako ga mi, ova država i ovaj narod tako tretiramo zašto on ne bi s Nemanjom po druku, zaprav one vidim uopšte razlog, pored njegovih moralnih osnova, da se i on ne bi "vratio veri pradedovskoj" i predio ime u Miloš. Šta ga to zaustavlja? Evropa ga hvali na sva usta, divi mu se i uzdiše dok ga čita, mi ga pljujemo, smijemo mu se, dajemo mu da kao AKADEMIK živi na minimalcu, od milostinje!

Da je otišao u Srbiju imao bi do sad svoje selo, svoje milione,...

Kolko god da su oni pogan u ratu, mi smo sto puta veća pogan u miru, i ne zaslužujemo ništa drugo do ovog što nam se i dešava i što nam se dešavalo, zapravo ovo je preblago, ovo je milostivo za ono što treba da nas zadesi.

Pogledajte malo iza kulise i shvatit ćete, pogledajmo svi malo u ogledalo.

SIDRANE SAMO NAPRIJED, KO NAS *EBE KAD SMO OVAKVI!
Jimmy_The_Saint

#12 Re: Sidran i Kusturica: Razgovori o filmu u oktobru u Gorazdu

Post by Jimmy_The_Saint »

Alkodemik Patuljak je od "vlasti" i kunte i pante dobio više hiljada maraka posljednjih godina, nego što je litara viskija strusio, a strusio je viskija kao malo ko.

Da je od tog uvakat crk'o manje bi smrdio, što ovdje što tamo u Goraždu, gdje eto živi od milostinje - k'o da je ikad živio od ičeg drugog. A Srbi(janci), da su ga šćeli uzeli bi ga, koji će him kurac.

Kusta? Nakon što je milošću Božjom a slovenačkim i inim europskim novcima, bez ikakve pomoći ovih smetljara što su Sidranu davali gute para za "scenarističku građu" nikad snimljenih "istina o Bosni", rođeni Sarajlija i Hercegovac s pedigreom Danis Tanović podig'o onu paliju "ZA MOJU ZEMLJU, ZA BOSNU", Kusta je meni sasvim nebitan, i kao čovjek i kao umjetnik i kao Sarajlija, i kao Srbin.

Što rek'o Đoka Balijašević "Svejedno dal se krstilo il' klanjalo". Nego, žao mi konja. Goražda mi žao. Mog. Nije zaslužilo. Nek' se ova dvojica genijalaca sastanu na Gorici kod "Čika Miše", ili u Parkuši, ili tako neđe. Na svom. Jok, oni bi na mom.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#13 Re: Sidran i Kusturica: Razgovori o filmu u oktobru u Gorazdu

Post by pici »

dijaliza wrote: Iako je Kusturica u Ankoni izazvao ogromno interesiranje italijanskih medija, nije želio davati izjave ni intervjue nikome osim urednici "Dnevnog avaza", s kojom je u višesatnom druženju razgovarao o Sidranu i novim filmskim projektima.
:mrgreen:

:bih:
trofej

#14 Re: Sidran i Kusturica: Razgovori o filmu u oktobru u Gorazdu

Post by trofej »

Cijeli režižiserski opus Emira Kusturuce je potjera za sjenkama. Vjerovatno je njegov nesretni fenotip filogenetski režiran da strahuje i od vlastite ontogenetske sjenke. To bi, dalje, značilo da mu je gvozdena pesnica balkanskog krvnika, stegnuta oko goloruke šije bosanske, predstavljala spasonosnu i, usto, neupitno profitabilnu priliku.

S druge strane, krvnik i njegovi šegrti bili su, jesu i bit će sveta ruka palim anđelima pod - poput stećka nedogodivim i neodgodivim - bosanskohercegovačkim nebom, za povampirenje njihovih kvislinških misija među Dobrim Bošnjanima na Ničijoj zemlji. Bosnocidna simbioza scenarija i režije traje milenij, ne/djela su globalno ekranizirana. Međutim, ni Dobrim Bošnjanima još nije jasno: kako i zašto Bosna još postoji? Odgovor na ovo pitanje se ne može naći ni na jednoj antropološkoj katedri, on se – živi!
doktor78

#15 Re: Sidran i Kusturica: Razgovori o filmu u oktobru u Gorazdu

Post by doktor78 »

E,moj Avdo, zar si zaboravio sta je Nemanja pisao o tebi '96. u NIN-u? Ako jesi, procitaj ponovo u novom broju Dana, podsjeti se...
colt

#16 Re: Sidran i Kusturica: Razgovori o filmu u oktobru u Gorazdu

Post by colt »

KUSTURICA: NIKAD VIŠE SA SIDRANOM
00:20 / 12.09.2009.

Kada ste ukidali jugoslovenstvo, niste me štedjeli, bio sam predmet najcrnjih uvreda, nipodaštavanja, pljuvanja, i to usred rata... Nažalost, jedan od ljudi koji se isticao u mom ’sahranjivanju’ bio je Abdulah Sidran, zato ne želim da prihvatim taj poziv, da po njegovom tekstu napravim film.“ U ekskluzivnom razgovoru za...

... „Novosti“, Emir Kusturica dodaje: neki drugi povod za susret sa scenaristom ostvarenja „Sjećaš li se Doli Bel“ i „Otac na službenom putu“ bio bi prihvatljiv.

- U bosanskoj euforiji ukidanja jugoslovenstva, ja sam se okrenuo svom porijeklu, morao sam znati ko sam i šta sam. To je bila isključivo moja, duboko lična i individualna stvar. Uslijedio je najprljaviji linč, a Sidran je u tome učestvovao. Zašto, nikada nisam do kraja shvatio - kaže Kusturica. - Nisam osvetoljubiv, nikada ne razmišljam o tim ružnim stvarima koje su se sručile na mene. Zato, neka vrijeme ispred svih nas bude kreativno, usmjereno na dobro, ali bez mog učešća u Sidranovom poslu.

Kusturica dodaje da je susret sa Abdulahom Sidranom ipak moguć, „nema razloga da se ne vide“.

- Nove granice su blizu, ja ne živim u Beogradu, ni Sidran ne živi u Sarajevu. Neka on dođe u Mokru Goru ili ja u Goražde, sješćemo i pričati - kaže proslavljeni reditelj.

Italijanski mediji su prethodnih dana najavljivali da će tokom festivala „Adrijatiko mediteraneo“ u Ankoni, doći do „istorijskog susreta“ dvojice umjetnika poslije 20 godina, na inicijativu izdavača Pjera del Đudičea. Bilo je predviđeno da tokom festivala, održanog od 29. avgusta do 6. septembra, Sidran predstavi svoju knjigu „Balkanski roman“, a da Kusturica sa „No smoking orkestra“ održi koncert, pišu Novosti.

Sidran je najavljivao da će Kusturici tada ponuditi svoj scenario za film „Prvi put s ocem na izbore“.

- Koncerta nije bilo, pa ni prilike za susret. Pored toga, ja imam ugovorene obaveze za nerednih pet godina, biću veoma zauzet - Kusturica je objasnio zašto sa Sidranom nije došlo do razgovora, pišu Novosti.
trofej

#17 Re: Sidran i Kusturica: Razgovori o filmu u oktobru u Gorazdu

Post by trofej »

Emir Kusturica je imao masu izbora različitih od onog koji je izabrao, poput: ostanka u Sarajevu, odlaska u Beograd, Berlin, Paris, New York... I sve to samo pod jednim jedinim uvjetom, da bude – čovjekom, pa čak i potpuno distanciranim od onoga što se događalo u „balkanskoj krčmi“. Međutim, on to nije učinio, izabrao je da misli i djeluje kao krvnikov šegrt . Vjerovatno bi isto učinio da je oko goloruke bosanske (čitaj: ljudske!) šije bila Hitlerova čelična pesnica.

Šgrtovanje krvniku nije proizvod nikakvih slučajnosti, u pitanju je svjesno pristajanje na suradnju sa krvnikom, pošto je Emir Kusturica imao masu izbora različitih od onog koji je izabrao, poput: ostanka u Sarajevu, odlaska u Beograd, Berlin, Paris, New York... I sve to samo pod jednim jedinim uvjetom, da bude – čovjekom, pa čak i potpuno distanciranim od onoga što se događalo u „balkanskoj krčmi“. Međutim, on to nije učinio, izabrao je da misli i djeluje kao krvnikov šegrt. Vjerovatno bi isto učinio da je oko goloruke bosanske (čitaj: ljudske!) šije bila Hitlerova pesnica u brzopoteznoj režiji novog globalnog poretka.

Ne pristaje li Abdulah Sidran na ulogu šegrta krvnikovom šegrtu? Ako je tako, neka susret upriliče na mostu „Alija Izetbegović“ u Goraždu.
Banksy

#18 Re: Sidran i Kusturica: Razgovori o filmu u oktobru u Gorazdu

Post by Banksy »

Hvala bogu pa nas je otkačio u startu, i spriječio da se ponovo izvrgnemo ruglu i da se ponižavamo uvlačeći mu se kao da ništa nije bilo. Osevapio se Nemanja ovdje.
doktor78

#19 Re: Sidran i Kusturica: Razgovori o filmu u oktobru u Gorazdu

Post by doktor78 »

Banksy wrote:Hvala bogu pa nas je otkačio u startu, i spriječio da se ponovo izvrgnemo ruglu i da se ponižavamo uvlačeći mu se kao da ništa nije bilo. Osevapio se Nemanja ovdje.
Mozemo misliti o njemu sta hocemo, ali barem je ovdje ispao principijelan, za razliku od ljige Sidrana...
connected

#20 Re: Sidran i Kusturica: Razgovori o filmu u oktobru u Gorazdu

Post by connected »

interesantno je da je Kusturica na samoj granici Srbije i BiH (Mokra Gora) a da je Sidran na samoj granici Federacije (ali doslovno živi na granici) i RS u pravcu Kusturicine Mokre Gore i dijeli ih nekih 30-tak kilometara mrske RS...

predlažem im da se nadju na nekoj brodici na jezeru i nek potonu zajedno s njom...i i priča za odličan scenario je tu... :lol:
edis69

#21 Re: Sidran i Kusturica: Razgovori o filmu u oktobru u Gorazdu

Post by edis69 »

obojica su smradovi obicni i tu se nema sta dodati niti oduzeti - jes' da me malo vise tangira i boli zbog sidrana (prljavog i razularenog kusturicu vec dugo niko ni u srbiji ne moze da gleda, zato se i osamio u svom begovatu i mlati srpske drzavne pare, riskirajuci zivot od tamosnjih seljaka kojima otima sumu i naplacuje prolaz kroz njihovu imovinu - njegov sin-neandertalac Stribor je vec 2-3 puta dobre batine dobivao po uzicu i okolini...), ali nazalost ovaj nas vajni akademik i pretpostavljeni bosnjacki intelektualni autoritet je samo dokazao da ga sve u zivotu zanima samo onoliko dokle je to "nesto" profitabilno: nekad patriotizam, sada "ko nas bre zavadi" pristup, u medjuvremenu malo i politika... helem, jadni mi i bijedni ako nam je moralna vertikala gnjida i prodana dusa poput njega!
stochar

#22 Re: Sidran i Kusturica: Razgovori o filmu u oktobru u Gorazdu

Post by stochar »

ono sto je mozda blago neopazeno proslo u javnosti, jeste cinjenica da dok sud izrice presude protiv Andreja Nikolaidisa koji Kusturici mora isplatiti nekoliko desetina hiljada maraka na ime 'dusevne boli', Slobodna Bosna ciji je Nikolaidis kolumnist objavljuje ljigavi dupeuvlakacki tekst o Kusturici u kojem ga hvale i pisu o njegovoj dobroti kao da je Branko Kockica, a svi znamo kako se godinama ponasao prema sarajevskim novinarima!

Image

kada sam vidio naslovnicu, mislio sam da ce biti kriticki tekst, ali kad sam vidio reportazu i fotke, zgadilo mi se sve! smijem se kladiti da kad bi sutra Kusta uradio taj film sa Avdom, da bi svjetla obraza dosao na SFF, setao carsijom i crvenim cilimom i svi bi dosli da mu aplaudiraju!

Na vijest o presudi, Kusturica je izjavio: „Svaka čast crnogorskom sudstvu". Ovom presudom, Crna Gora je, iz usta svog Vrhovnog suda, pljunula na mišljenje Sarajlija i na njihovu solidarnost sa mnom i Monitorom. Kao što Monitor nije uspio da ih spriječi da krenu na Dubrovnik, kao što nismo uspjeli da ih spriječimo da grbavičkog koljača Batka puste da pobjegne iz zatvora, kao što nismo uspjeli da ih spriječimo da upadaju u Hercegovinu i pomažu Slobi da Radovanovim rukama davi Sarajevo, ni sada nismo uspjeli.
Zbog toga: Sarajevo, oprosti.

http://www.monitorcg.com/index.php?opti ... Itemid=363

ja bih sad dodao:

Andreje, oprosti!!!
stochar

#23 Re: Sidran i Kusturica: Razgovori o filmu u oktobru u Gorazdu

Post by stochar »

moram dodati jos izvrsni osvrt Faruka Šehića:

...Imam tu sreću da nisam iz ovog grada, tako da će Nemanja Emir biti uskraćen za golemu količinu hrakotine, koju bi mu rado sasuo u lice, ali, jebiga, ne mogu, nemam četverogodišnje iskustvo života pod granatama u Sarajevu. Nemam etičku tapiju koju ima Slobodna Bosna, i ne samo ona, jer ovdje je kanon moralne nedosljednosti uveden upravo od onih ljudi što se u svojim tekstovima kunu u principijelnost i čistoću svojih intelekta i duša. Tu čistoću su izgradili konstantnim javnim napadima prema nekom drugom (uvijek taj Drugi), bilo da je on Sandžaklija, Srbin, papak, nacionalista, ultrabošnjak, kriminalac, tajkun, novinar, pisac, neprijateljima nikad kraja.

Napisao sam to već prije (Start br. 241) kako će od sarajevskog aerodroma do Vječne vatre biti napravljen red carpet od ljudskih tijela, tepih kojim će se prošetati noge starog Sarajlije, a u prvom safu, odmah nakon izlaska iz aviona, ležaće upravo oni koji su Kusturicu svih ovih godina napadali teškom medijskom artiljerijom. Može se lako pretpostaviti ko će imati autorska prava na ekskluzivu. Tako završavaju moralni svjetionici, u raljama medijskog žutila, proizvodeći sveopšti zaborav koji je, vjerovatno, najbolja metafora ovog i ovakvog Sarajeva, i Bosne i Hercegovine. Druže Nemanja samo reci, lećećemo kano meci!...

http://www.zurnal.info/home/index.php?o ... Itemid=122
Pera Trta
Location: Zabela kod Požarevca,rodnog mesta predsednika,njegova je zadužbina i njegova verna slika.

#24 Re: Sidran i Kusturica: Razgovori o filmu u oktobru u Gorazdu

Post by Pera Trta »

Šta je čudno za SB? Oni su još 1998. objavili "prvi ekskluzivni intervju" sa Kusturicom, u stvari prepričavanje pijančenja sa Kustom u Italiji od strane izvjesnog Edina Avdića, jedne od ljigavijih pojava na poslijeratnom bh. novinarskom nebu. Avdić 2 je Kusturicu doslovno kovao u zvijezde, dok ga u narednom broju Kusta nije opalio po ušima reagovanjem tvrdeći da je sve što je E.A. napisao nije ništa drugo nego njegove alkoholizirane fantazije.
stochar

#25 Re: Sidran i Kusturica: Razgovori o filmu u oktobru u Gorazdu

Post by stochar »

kakavdanakneiskustvu wrote:
stochar wrote:ono sto je mozda blago neopazeno proslo u javnosti, jeste cinjenica da dok sud izrice presude protiv Andreja Nikolaidisa koji Kusturici mora isplatiti nekoliko desetina hiljada maraka na ime 'dusevne boli', Slobodna Bosna ciji je Nikolaidis kolumnist objavljuje ljigavi dupeuvlakacki tekst o Kusturici u kojem ga hvale i pisu o njegovoj dobroti kao da je Branko Kockica, a svi znamo kako se godinama ponasao prema sarajevskim novinarima!

Image

kada sam vidio naslovnicu, mislio sam da ce biti kriticki tekst, ali kad sam vidio reportazu i fotke, zgadilo mi se sve! smijem se kladiti da kad bi sutra Kusta uradio taj film sa Avdom, da bi svjetla obraza dosao na SFF, setao carsijom i crvenim cilimom i svi bi dosli da mu aplaudiraju!

Na vijest o presudi, Kusturica je izjavio: „Svaka čast crnogorskom sudstvu". Ovom presudom, Crna Gora je, iz usta svog Vrhovnog suda, pljunula na mišljenje Sarajlija i na njihovu solidarnost sa mnom i Monitorom. Kao što Monitor nije uspio da ih spriječi da krenu na Dubrovnik, kao što nismo uspjeli da ih spriječimo da grbavičkog koljača Batka puste da pobjegne iz zatvora, kao što nismo uspjeli da ih spriječimo da upadaju u Hercegovinu i pomažu Slobi da Radovanovim rukama davi Sarajevo, ni sada nismo uspjeli.
Zbog toga: Sarajevo, oprosti.

http://www.monitorcg.com/index.php?opti ... Itemid=363

ja bih sad dodao:

Andreje, oprosti!!!

zar ti je to nešto čudno,pa isto tako je većina sarajlija dočekala i bregovića
i to sto kazes... docekasmo Bregu k'o Titu... dobro Rukfa kaze, a moram jos jednom ponoviti:

od sarajevskog aerodroma do Vječne vatre biti napravljen red carpet od ljudskih tijela, tepih kojim će se prošetati noge starog Sarajlije, a u prvom safu, odmah nakon izlaska iz aviona, ležaće upravo oni koji su Kusturicu svih ovih godina napadali teškom medijskom artiljerijom. Može se lako pretpostaviti ko će imati autorska prava na ekskluzivu. Tako završavaju moralni svjetionici, u raljama medijskog žutila, proizvodeći sveopšti zaborav koji je, vjerovatno, najbolja metafora ovog i ovakvog Sarajeva, i Bosne i Hercegovine. Druže Nemanja samo reci, lećećemo kano meci!...
Post Reply