Gdje kupiti auto cd mp3 player?

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
frankwhite

#1 Gdje kupiti auto cd mp3 player?

Post by frankwhite »

Odradili su mi cd player neku noc i sad kontam uzet novi, pa vas pitam gdje je najjeftinije i najbolje uzeti auto cd mp3 player? Također ako neko prodaje slucajno nek se javi. Pozdrav.
johntra

#2 Re: Gdje kupiti auto cd mp3 player?

Post by johntra »

ja sam neku noć jedan odradio, pa eto ako hoćeš, javi se :D
šalim se...imaš brate raznih prodavnica, od specijaliziranih audio do prodavnica tehnike...što se tiče ovog drugog, imaš mobilmediu, tehnomag, tehnomarket...tvoj izbor, a cijene su u pet deka...
shape of despair

#3 Re: Gdje kupiti auto cd mp3 player?

Post by shape of despair »

Autopijaca
Oxygenn

#4 Re: Gdje kupiti auto cd mp3 player?

Post by Oxygenn »

Nije bas najjeftinije - caraudio.ba ,
na njihovom forumu imas polovan Alpine CDA 9885 ako ti pase

Pozdrav
dottore

#5 Re: Gdje kupiti auto cd mp3 player?

Post by dottore »

ako hoces kvalitet-Alpine(internet ili Caraudio)
ako hoces samo muziku-Slony, Pioneer...to mozes nabaviti u svakoj trafici :mrgreen:
mayab

#6 Re: Gdje kupiti auto cd mp3 player?

Post by mayab »

A sto ne npr.JVC, ja ima jedan stariji model, doduse nije MP3 ali sam prezadovoljan kvalitetom, takodjer, radio prijem je odličan!
Takodje, razmisli o nekom modelu koji ima USB ulaz za usb stick, hebeš CD, taj medij izumire :D , i nemas problema sa preskakanjem itd.
vnm

#7 Re: Gdje kupiti auto cd mp3 player?

Post by vnm »

mayab wrote:nemas problema sa preskakanjem itd.
vidi se da imas klasicni cd player. novi playeri ucitaju MP3 u memoriju i onda nema preskakanja. :D
ado-šampion

#8 Re: Gdje kupiti auto cd mp3 player?

Post by ado-šampion »

dottore wrote:ako hoces kvalitet-Alpine(internet ili Caraudio)
ako hoces samo muziku-Slony, Pioneer...to mozes nabaviti u svakoj trafici :mrgreen:
A šta to fali Pioneeru? Čovjeku su odradili tvornički CD vjerovatno, što ne znači da sad treba skršit milju maraka za Alpine.

@ frankwhite

Ako hoćeš CD-player samo da svira, uzmi Sony u Mobilmediji. Ako hoćeš nešto bolje onda Pioneer u Mobilmediji ili Kenwood, njihova prodavnica je negdje na Ciglanama.

JVC isto dolazi u obzir, ALI: JVC je nekad renomirana audio firma (kao i Sony). Ja imam njihov gramofon iz '79. koji jede pola današnjih CD-plejera koji se mogu kupiti za neki realan iznos. Ali oni danas imaju i dobrih i loših stvari, više loših. Nažalost, oni se danas petljaju u sve i svašta kao i Sony, i sve su lošiji i lošiji.

Alpine, Clarion, i sl. su visoka klasa i oni svoju cijenu opravdavaju samo u jako skupim sistemima. Nema onoga koji će me ubijedit da će za do 500 maraka Alpine dat više od Pioneera ili Kenwooda.
corolla02
Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
Horoskop: Gemini

#9 Re: Gdje kupiti auto cd mp3 player?

Post by corolla02 »

Ne mogu te uputiti gdje da kupis :D ali svi proizvodjaci CD/mp3 su u biti podjednaki danas i svi ti nude od najskupljih do jeftinijih modela, tj. zavisno od opcija koje ti nude i koliko si voljan istresti $$$ za svoj cejf. Ako bih sebi izabirao onda bi lista izgledala ovako:
Alpine (najvecu paletu proizvoda nude)
Kenwood Excelon ( takodjer, najvecu paletu proizvoda nude)
Eclipse
Clarion
Ostali (Pioneer, JVC, Sony, Panasonic, itd)

PS
Blaupunkt su nekad bili vrhunski nosaci zvuka ali nisam bas upucen kako danas stoje protiv ovih gore najjacih.
ado-šampion

#10 Re: Gdje kupiti auto cd mp3 player?

Post by ado-šampion »

corolla02 wrote:Ne mogu te uputiti gdje da kupis :D ali svi proizvodjaci CD/mp3 su u biti podjednaki danas i svi ti nude od najskupljih do jeftinijih modela, tj. zavisno od opcija koje ti nude i koliko si voljan istresti $$$ za svoj cejf. Ako bih sebi izabirao onda bi lista izgledala ovako:
Eclipse
Clarion

PS
Blaupunkt su nekad bili vrhunski nosaci zvuka ali nisam bas upucen kako danas stoje protiv ovih gore najjacih.
Gdje turi Clarion ispod Kenwooda :-) Isto Pioneer u isti koš sa Sonyjem :-)

Izuzevši neke egzotične firme (Nakamichi npr.), Alpine i Clarion su najbolji od ovoga što je masovno dostupno, ali su jako skupi. Oni dolaze u obzir kod sistema u kojim se samo za plejer izdvaja preko 1000 KM. Ispod cca 300 KM se ne može uzeti nikakav Alpine. Za 300 KM se može uzeti Pioneer koji je prilično ozbiljan uređaj za današnje pojmove. Pioneer i Kenwood su danas best buy, za one koji traže dobru muziku, a žele najviše za svoje pare. Ovdje se radi o sistemima čija je ukupna cijena do oko 2000 KM, znači plejer do nekih 700 KM.

Sony, Panasonic, vjerovatno i JVC su uređaji koji služe samo da korektno sviraju i da su pouzdani i dugotrajni.
corolla02
Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!

#11 Re: Gdje kupiti auto cd mp3 player?

Post by corolla02 »

ado-šampion wrote:
corolla02 wrote:Ne mogu te uputiti gdje da kupis :D ali svi proizvodjaci CD/mp3 su u biti podjednaki danas i svi ti nude od najskupljih do jeftinijih modela, tj. zavisno od opcija koje ti nude i koliko si voljan istresti $$$ za svoj cejf. Ako bih sebi izabirao onda bi lista izgledala ovako:
Eclipse
Clarion

PS
Gdje turi Clarion ispod Kenwooda :-) Isto Pioneer u isti koš sa Sonyjem :-)

Izuzevši neke egzotične firme (Nakamichi npr.), Alpine i Clarion su najbolji od ovoga što je masovno dostupno, ali su jako skupi. Oni dolaze u obzir kod sistema u kojim se samo za plejer izdvaja preko 1000 KM. Ispod cca 300 KM se ne može uzeti nikakav Alpine. Za 300 KM se može uzeti Pioneer koji je prilično ozbiljan uređaj za današnje pojmove. Pioneer i Kenwood su danas best buy, za one koji traže dobru muziku, a žele najviše za svoje pare. Ovdje se radi o sistemima čija je ukupna cijena do oko 2000 KM, znači plejer do nekih 700 KM.

Sony, Panasonic, vjerovatno i JVC su uređaji koji služe samo da korektno sviraju i da su pouzdani i dugotrajni.
U sustini svi su oni tu u par deka, zavisno kakve opcije ti nude tako da imas recimo Sony skuplji od Alpine i sl.
Alpine i Kenwood (ne obicni i to Kenwood Excelon) su ipak mozda i dva ponajbolja izmedju ovih gore, po meni. Malo u koju prodavnicu da sam ulazio cijenom ili dizajnom Pioneer da tuce ova dva. Clarion jest dobar ali ipak iza dva prvaka, dok Nakamichi se rijetko moze naci bilo gdje osim interneta.
Takodjer, vidim da se slazemo oko Sonya, JVC, Panasonic :D pa jos dodaj tu Pioneer i lista obicnih smrtnika je potpuna! :D
ado-šampion

#12 Re: Gdje kupiti auto cd mp3 player?

Post by ado-šampion »

corolla02 wrote:
U sustini svi su oni tu u par deka, zavisno kakve opcije ti nude tako da imas recimo Sony skuplji od Alpine i sl.
Alpine i Kenwood (ne obicni i to Kenwood Excelon) su ipak mozda i dva ponajbolja izmedju ovih gore, po meni. Malo u koju prodavnicu da sam ulazio cijenom ili dizajnom Pioneer da tuce ova dva. Clarion jest dobar ali ipak iza dva prvaka, dok Nakamichi se rijetko moze naci bilo gdje osim interneta.
Takodjer, vidim da se slazemo oko Sonya, JVC, Panasonic :D pa jos dodaj tu Pioneer i lista obicnih smrtnika je potpuna! :D
Ne može se Pioneer ipak svrstat u smrtnike. :) Ja ne znam kakva je situacija zadnjih par godina, ali Kenwood je uvijek bio best buy s Pioneerom (po zvuku, u ostalo ne ulazim), a Alpine i Clarion iznad njih. Znam da je prije nekoliko godina najskuplji Kenwoodov plejer bio oko 1300 KM, dok je Clarionov bio preko 1700.

Pioneer P77 je dugo bio apsolutni best buy na tržištu CD plejera.

Image

Zaboravio sam da po izgledu ne možeš ništa zaključiti, pogledaj samo kako izgledaju Nakamichi uređaji pa im pogledaj cijene. :)
corolla02

#13 Re: Gdje kupiti auto cd mp3 player?

Post by corolla02 »

@ado
Evo ih priblizno jednakih po svojim specifikacijama od ova gore 4 proizvodjaca i pribliznih $$$:

Image
Image
Image
Image

Inace imam Kenwood Excelon KDC-X889 (naravno ne radi se vise) i napakovan je kojekakvim glupostima, usustini koje niko ne treba ali uvjek su bili nekako vodeci u tim inovacijama. Znam kad sam ga ja uzimao 2005/6 vec su tada bili izdali onaj USB fazon na nekim modelima, te nedugo zatim i prikljucak za MP3 player.
NEOPLAN

#14 Re: Gdje kupiti auto cd mp3 player?

Post by NEOPLAN »

Joj jeste vi meni ljudi smiješni...:-) U vrijeme ekonomske krize vi se razbacujete stotinama i hiljadama maraka za radio... Odes brate u Robot, uzmeš BIRA CD, 59 KM, a za ostale pare uradis redovni servis na autu i jos odes na ćevape:-) Taj BIRA CD je ustvari proizvod korejske firme NEO koja opet radi u koncernu SAMSUNG. Robot to uvozi i stavlja svoju markicu BIRA, tako da CD nije toliko loš. Da se razumijemo, nije na nivou premijum brendova po broju opcija koje sadrži ali reprodukcija zvuka je sasvim pristojna. Nekidan vidjoh i model sa USB ulazom, malkice skuplji, ali opet nije strašno. Ko ne pati od naziva BIRA, ovo je super kupovina, za svoju cijenu nudi i previše. A opet, ako čovjeku pare nisu problem, naravno da je bolji izbor medju poznatijim i skupljim markama.
mayab

#15 Re: Gdje kupiti auto cd mp3 player?

Post by mayab »

Kazu da kad imas Biru u autu , rizikujes da ti dva puta obiju auto!
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Prvi put kad ti ga "maznu", a drugi put da ti ga vrate :lol: :lol: :lol: :lol:
Van Music

#16 Re: Gdje kupiti auto cd mp3 player?

Post by Van Music »

Sasvim solidan auto cd mp3 plejer mozes kupiti za 120-160 km ako ne planiras da glumis seljaka da ono otvaras prozor i pustas muziku za pola carsije i sl(u tom slucaju vidi ove kenwood,pioneer sa dobrim pojacalima i slicnim glupostima).
Ja sam skoro sebi uzeo LG i sasvim sam zadovoljan-radi radnju bez problema.Taj moj LG sam platio 160km u onoj radnji na obali i tu imas i jeftinijih(i da sam te jeftinije uzeo ne bih se prevario).
Neko je pomenuo i te Bira i vjerujem da su dovoljno ok a i pravo su povoljni.
ado-šampion

#17 Re: Gdje kupiti auto cd mp3 player?

Post by ado-šampion »

Van Music wrote:Sasvim solidan auto cd mp3 plejer mozes kupiti za 120-160 km ako ne planiras da glumis seljaka da ono otvaras prozor i pustas muziku za pola carsije i sl(u tom slucaju vidi ove kenwood,pioneer sa dobrim pojacalima i slicnim glupostima).
Ja sam skoro sebi uzeo LG i sasvim sam zadovoljan-radi radnju bez problema.Taj moj LG sam platio 160km u onoj radnji na obali i tu imas i jeftinijih(i da sam te jeftinije uzeo ne bih se prevario).
Ja ovih bisera. :lol: Ti očigledno nikad nisi poslušao dobru muziku na dobrom sistemu. Nije svaka muzika glasna, nit je svakom ćejf da je sluša glasno. ;-)

Za te pare što si ti naveo može se uzeti pouzdan i dugotrajan uređaj poput Sonyja ili Panasonica ili JVC-a, uglavnom japanski, ja ne bih išao na Korejce, iako imam kući LG kućno kino i radi bez problema. :-) Ali da će taj uređaj svirati dobro - hoće ako slušaš radio, tj. pustiš samo da ti nešto svira.

Ako u autu imaš neko qrac tvorničko ozvučenje, ja bih išao na jedno od tri gore navedena, najbolje Sony jer ima na svakom ćošku. Ali ako je u autu ozvučenje solidno, ili postoji namjera da se uloži u par iole kvalitetnijih zvučnika, koji ne mora biti skup (Pioneerova emotion serija npr., oko 150 KM par), ja bih išao na Kenwood ili Pioneer. Opet sve zavisi šta ko sluša. Ako slušaš Pink Floyd npr. grehota je to slušat na Sonyju. :-D
Van Music

#18 Re: Gdje kupiti auto cd mp3 player?

Post by Van Music »

ado-šampion wrote:
Van Music wrote:Sasvim solidan auto cd mp3 plejer mozes kupiti za 120-160 km ako ne planiras da glumis seljaka da ono otvaras prozor i pustas muziku za pola carsije i sl(u tom slucaju vidi ove kenwood,pioneer sa dobrim pojacalima i slicnim glupostima).
Ja ovih bisera. :lol: Ti očigledno nikad nisi poslušao dobru muziku na dobrom sistemu. Nije svaka muzika glasna, nit je svakom ćejf da je sluša glasno. ;-)

Za te pare što si ti naveo može se uzeti pouzdan i dugotrajan uređaj poput Sonyja ili Panasonica ili JVC-a, uglavnom japanski, ja ne bih išao na Korejce, iako imam kući LG kućno kino i radi bez problema. :-) Ali da će taj uređaj svirati dobro - hoće ako slušaš radio, tj. pustiš samo da ti nešto svira.

Ako u autu imaš neko qrac tvorničko ozvučenje, ja bih išao na jedno od tri gore navedena, najbolje Sony jer ima na svakom ćošku. Ali ako je u autu ozvučenje solidno, ili postoji namjera da se uloži u par iole kvalitetnijih zvučnika, koji ne mora biti skup (Pioneerova emotion serija npr., oko 150 KM par), ja bih išao na Kenwood ili Pioneer. Opet sve zavisi šta ko sluša. Ako slušaš Pink Floyd npr. grehota je to slušat na Sonyju. :-D
Ado,nisam dugo na ovom forumu a tebe sam primjetio na nekoj temi vezanoj za vozacke...I tamo kao i ovdje si nesto pokusao da budes pametan i tamo kao i ovdje ostalo je na pokusaju.
Prvo procitaj o cemu se radi i budi sto kraci tako ces manje lupati.Da li u automobilu treba imati neki dobar sistem ili ne je neka druga tema.
frankwhite

#19 Re: Gdje kupiti auto cd mp3 player?

Post by frankwhite »

evo samo da javim da sam kupio player sinoc, hvala na savjetima
mayab

#20 Re: Gdje kupiti auto cd mp3 player?

Post by mayab »

frankwhite wrote:evo samo da javim da sam kupio player sinoc, hvala na savjetima
I, šta kupi???
dottore

#21 Re: Gdje kupiti auto cd mp3 player?

Post by dottore »

kupio sLony garantujem :mrgreen:
frankwhite

#22 Re: Gdje kupiti auto cd mp3 player?

Post by frankwhite »

dottore wrote:kupio sLony garantujem :mrgreen:
kako znas? hehe, kupio sony cdx gt23 mp3/wma aux ulaz, dobar je nisam imo love za alpine i sl. ovaj uzeo za 80km polovan
Post Reply