Benzinske pumpe u Sarajevu

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
Bellica

#1 Benzinske pumpe u Sarajevu

Post by Bellica »

Pozdrav!

Interesuje me gdje vi sipate gorivo,na kojoj pumpi u Sarajevu!?Gdje je po vasem misljenju najkvalitetnije gorivo?Gdje se gorivo ne mijesa s vodom?????
Last edited by Bellica on 26/08/2009 17:17, edited 1 time in total.
duboka_misao

#2 Re: Benziske pumpe u Sarajevu

Post by duboka_misao »

ima vec tema `pitanje o gorivu` i benziNskim pumpama :)
Bellica

#3 Re: Benzinske pumpe u Sarajevu

Post by Bellica »

Izvini onda,trazila sam i nisam mogla da nadjem tu temu,a zanima me koja je najbolja ili bar jedna od boljih benzinskih pumpi u Sarajevu!
NEOPLAN

#4 Re: Benzinske pumpe u Sarajevu

Post by NEOPLAN »

Po meni najbolje su tri pumpe: PETROL u Brijescu, OMV bilo koji, te NIRS PETROL u Lukavici. Na ovoj zadnjoj su cijene 10-15 pfeninga niže od ostalih, jer sipaju gorivo iz Rafinerije Brod. Znam da je većina vas skeptična prema domaćem gorivu, ali je fakat kvalitetno, ni sa jednim gorivom mi auto ne radi tako mirno kao kad naspem na ovoj pumpi. Da napomenem, sipam eurodizel. Preporuka da probate, stvarno je super gorivo a jeftinije je dosta. A sto se tice PETROL-a i OMV-a, nema se sta reci, zna se da je gorivo odlično.
Bellica

#5 Re: Benzinske pumpe u Sarajevu

Post by Bellica »

NEOPLAN wrote:Po meni najbolje su tri pumpe: PETROL u Brijescu, OMV bilo koji, te NIRS PETROL u Lukavici. Na ovoj zadnjoj su cijene 10-15 pfeninga niže od ostalih, jer sipaju gorivo iz Rafinerije Brod. Znam da je većina vas skeptična prema domaćem gorivu, ali je fakat kvalitetno, ni sa jednim gorivom mi auto ne radi tako mirno kao kad naspem na ovoj pumpi. Da napomenem, sipam eurodizel. Preporuka da probate, stvarno je super gorivo a jeftinije je dosta. A sto se tice PETROL-a i OMV-a, nema se sta reci, zna se da je gorivo odlično.
Hvala lijepo na odgovoru!Ja sam sipala na SELEX pumpi,pa mi je nekoliko puta stalo auto-razlog lose gorivo-tako kazu majstori,onda jedno vrijeme na pumpi INA-opet lose,onda na ENERGOPETROL-ovoj u zadnjih 10-tak mjeseci!Sinoc mi naspu gorivo pomijesano s vodom i odmah mi auto pokaze gresku na motoru! Inace sipam Bezolovni benzin i rekli su mi da jednom sipam 95,drugi put 98,pa opet 95 i sve tako,a sada sam saznala da ima i bezolovni 100,pa cu probati!Hvala jos jednom!
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#6 Re: Benzinske pumpe u Sarajevu

Post by KatarinaKosaca »

Ja sipam bezlovni, pa idem na OMW jer imaju 100 jedini u gradu. Ipak, gdje god sam sipala nije mi se upalila lampica za prljavo gorivo (u Sarajevu), a to mi se dva puta desilo kada sam sipala negdje u PC blizu Broda.
Bellica

#7 Re: Benzinske pumpe u Sarajevu

Post by Bellica »

KatarinaKosaca wrote:Ja sipam bezlovni, pa idem na OMW jer imaju 100 jedini u gradu. Ipak, gdje god sam sipala nije mi se upalila lampica za prljavo gorivo (u Sarajevu), a to mi se dva puta desilo kada sam sipala negdje u PC blizu Broda.
Super onda i ja moram sipati na OMV pumpi jer imaju bezolovni 100!I ja sam cula da su oni jedini u gradu!Meni se upalila lampica nekoliko puta,a desavalo mi se da nisam mogla ni upaliti!
starii

#8 Re: Benzinske pumpe u Sarajevu

Post by starii »

Bellica wrote:
KatarinaKosaca wrote:Ja sipam bezlovni, pa idem na OMW jer imaju 100 jedini u gradu. Ipak, gdje god sam sipala nije mi se upalila lampica za prljavo gorivo (u Sarajevu), a to mi se dva puta desilo kada sam sipala negdje u PC blizu Broda.
Super onda i ja moram sipati na OMV pumpi jer imaju bezolovni 100!I ja sam cula da su oni jedini u gradu!Meni se upalila lampica nekoliko puta,a desavalo mi se da nisam mogla ni upaliti!
:D :D :run:
dottore

#9 Re: Benzinske pumpe u Sarajevu

Post by dottore »

ooo sta to ti vozas pa moras sipat stotku..? :mrgreen:
ado-šampion

#10 Re: Benzinske pumpe u Sarajevu

Post by ado-šampion »

Šta ti je današnji majstor - navratit djevojku da baca pare. :-)

@ Bellica

Ako je za tvoje auto propisan Euro 95, nema nikakve potrebe da sipaš Euro 100. Majstori ti preporučuju da s vremena na vrijeme sipaš Euro 98 jer misle da ovaj 95 benzin koji se sipa kod nas nema 95 oktana. Ako je propisano 90 oktana, kao npr. kod mene, 95-ica će uvijek biti dovoljna.
Haris.ba

#11 Re: Benzinske pumpe u Sarajevu

Post by Haris.ba »

Bellica wrote:Sinoc mi naspu gorivo pomijesano s vodom i odmah mi auto pokaze gresku na motoru
Filter goriva otisao? Imas servisnu, sta ti pise koje gorivo ide? Ovo sto avlijaneri(moze majstor raditi i u ovlastenom servisu, ali biti i gori od avlijanera) majstori preporuce sipanje jacega goriva ja sam uglavnom vidjao kada im je ili mrsko raditi ili ne znaju sta je sa motorom, pa udri po gorivu. Istina Energopetrolove pumpe imaju "cudno" gorivo, ali to ne znaci da moras sipati gorivo sa vise oktana.Promjeni pumpu, ne moras sipati jace gorivo(ako ti je majstor rekao da mozes sipati 98, mozes i mjesati npr. pola rezervoara 95 - pola 98).

P.S.
Dok se karanana nije kutarisao teme o povecanju kamata, da se mi dogovorimo da se nadjemo da ti objasnim to oko mehanike i auta, i tako. :D
Bellica

#12 Re: Benzinske pumpe u Sarajevu

Post by Bellica »

Haris.ba wrote:
Bellica wrote:Sinoc mi naspu gorivo pomijesano s vodom i odmah mi auto pokaze gresku na motoru
Filter goriva otisao? Imas servisnu, sta ti pise koje gorivo ide? Ovo sto avlijaneri(moze majstor raditi i u ovlastenom servisu, ali biti i gori od avlijanera) majstori preporuce sipanje jacega goriva ja sam uglavnom vidjao kada im je ili mrsko raditi ili ne znaju sta je sa motorom, pa udri po gorivu. Istina Energopetrolove pumpe imaju "cudno" gorivo, ali to ne znaci da moras sipati gorivo sa vise oktana.Promjeni pumpu, ne moras sipati jace gorivo(ako ti je majstor rekao da mozes sipati 98, mozes i mjesati npr. pola rezervoara 95 - pola 98).

P.S.
Dok se karanana nije kutarisao teme o povecanju kamata, da se mi dogovorimo da se nadjemo da ti objasnim to oko mehanike i auta, i tako. :D
Hvala na odgovoru!

Pa pise da sipam bezolovni 95,ali mi kazu da jednom sipam 95,a drugi put 98,a razlog ne znam!Inace ne znam nista oko auta i stalno mi se desava da mi neki majstor nesto popravi,odem kuci,sutradan vidim da nesto drugo ne valja,pa opet kod majstora i dok pravi ovo,usput pokvari nesto drugo itd.A zasto su mi preporucili bezolovni 100,isto nemam pojma,kazu da je to najbolje!Srecom,ugasili su mi lampicu na tabli i nadam se da ce sada biti ok!Dobro,mijenjam pumpu pa cu da vidim!
Ti si bas neki direktan momak,drago mi je da ima i takvih,super,dogovorit cemo se,treba mi neko ko se razumije u automehaniku jer ja nemam pojma :)
starii

#13 Re: Benzinske pumpe u Sarajevu

Post by starii »

Bellica wrote:
Haris.ba wrote:

P.S.
Hvala na odgovoru!

Pa pise da sipam bezolovni 95,ali mi kazu da jednom sipam 95,a drugi put 98,a razlog ne znam!Inace ne znam nista oko auta i stalno mi se desava da mi neki majstor nesto popravi,odem kuci,sutradan vidim da nesto drugo ne valja,pa opet kod majstora i dok pravi ovo,usput pokvari nesto drugo itd.A zasto su mi preporucili bezolovni 100,isto nemam pojma,kazu da je to najbolje!Srecom,ugasili su mi lampicu na tabli i nadam se da ce sada biti ok!Dobro,mijenjam pumpu pa cu da vidim!
Ti si bas neki direktan momak,drago mi je da ima i takvih,super,dogovorit cemo se,treba mi neko ko se razumije u automehaniku jer ja nemam pojma :)

belice dođi da ti čiko pokaže automehaniku i sta je benzin :D
Bellica

#14 Re: Benzinske pumpe u Sarajevu

Post by Bellica »

:) :):):):)
Bellica

#15 Re: Benzinske pumpe u Sarajevu

Post by Bellica »

ado-šampion wrote:Šta ti je današnji majstor - navratit djevojku da baca pare. :-)

@ Bellica

Ako je za tvoje auto propisan Euro 95, nema nikakve potrebe da sipaš Euro 100. Majstori ti preporučuju da s vremena na vrijeme sipaš Euro 98 jer misle da ovaj 95 benzin koji se sipa kod nas nema 95 oktana. Ako je propisano 90 oktana, kao npr. kod mene, 95-ica će uvijek biti dovoljna.
Hvala na savjetu!
Ma ovo je nista,obicno kad odvezem na popravak,obavezno dok prave ovaj dio pokvare neki drugi,pa opet moram da odvezem,da mi napravi to nesto,tako da iako imam relativno nov auto moram da provodim dosta vremena kod automehanicara,a jednom mi se desilo da su mi i nov dio iz mog auta zamijenili nekim starim!Ma cirkus je sve to,moram da ucim automehaniku!
Nisu oni mene ni pitali koliko je propisano,ma ni ja ne mogu da vjerujem da mi treba bezolovni 100,kad mi je jacina motora 1.1,a predpostavljam da je to u vezi,ako nije onda se izvinjavam jer stvarno nemam pojma o automehanici!!!
starii

#16 Re: Benzinske pumpe u Sarajevu

Post by starii »

Bellica wrote:
ado-šampion wrote:Šta ti je današnji majstor - navratit djevojku da baca pare. :-)

@ Bellica

Hvala na savjetu!
Ma ovo je nista,obicno kad odvezem na popravak,obavezno dok prave ovaj dio pokvare neki drugi,pa opet moram da odvezem,da mi napravi to nesto,tako da iako imam relativno nov auto moram da provodim dosta vremena kod automehanicara,a jednom mi se desilo da su mi i nov dio iz mog auta zamijenili nekim starim!Ma cirkus je sve to,moram da ucim automehaniku!
Nisu oni mene ni pitali koliko je propisano,ma ni ja ne mogu da vjerujem da mi treba bezolovni 100,kad mi je jacina motora 1.1,a predpostavljam da je to u vezi,ako nije onda se izvinjavam jer stvarno nemam pojma o automehanici!!!

belice najbolje da pocnes sipati kerozin, bices brža i od boinga :)
respo

#17 Re: Benzinske pumpe u Sarajevu

Post by respo »

pusti suplju tih majstora
razlog toga je da im dodjes na servis u vecini slucajeva

i ja sipam bezolovni 95 u 2.0 masinu u koju komotno moze i 98 i do sada mi se ni jednom nije desio neki "kvar" sto se toga tice

takodjer sipam na selexu u hrasnom vec 4 godine i za sada sve ok ne znam zasto je tebi to

i koje auto vozis?
Bellica

#18 Re: Benzinske pumpe u Sarajevu

Post by Bellica »

respo wrote:pusti suplju tih majstora

i ja sipam bezolovni 95 u 2.0 masinu u koju komotno moze i 98 i do sada mi se ni jednom nije desio neki "kvar" sto se toga tice

takodjer sipam na selexu u hrasnom vec 4 godine i za sada sve ok ne znam zasto je tebi to

i koje auto vozis?
Neces vjerovati kad ti kazem koje auto vozim Renault Twingo 1.1

Pa ja sam sipala na Selexu i nisam imala problema,ali su mi rekli da cu imati ako nastavim sipati kod njih,a pravi problem mi je napravilo gorivo koje sam sipala na Ininoj pumpi!Od tada sam sipala na Energopetrolovoj,nisam imala problema do sinoc kad su mi nasuli gorivo pomijesano s vodom!I odvezem majstoru jer mi se upalila lampica koja pokazuju gresku na motoru!Ugase mi danas u servisu lampicu i kazu da sipam ovo gorivo bezolovni 100!!!
Monsignor

#19 Re: Benzinske pumpe u Sarajevu

Post by Monsignor »

Ne zelim da vas razocaram ali svi koji misle da sipanjem goriva na OMV-ovim pumpama njihov limeni ljubimac koristi "austrijsko" gorivo moram otkriti da isti taj OMV dovozi gorivo sa depoa u Kaknju kao i INA kao i 70% privatnih pumpi u federaciji. Ovo se ne odnosi na pumpe u RSu.
U federaciji takodje imate dizel koji je iz rafinerije u Brodu ali su maloprodavci duzni da istaknu natpis.

Ne zelim vam prosipati pamet nego se samo krecem u krugu ljudi koji rade za firme koje se bave uvozom i maloprodajom nafte i njenih derivata.

Sretno gdje god sipali :)
respo

#20 Re: Benzinske pumpe u Sarajevu

Post by respo »

Bellica wrote:

i koje auto vozis?

Pa ja sam sipala na Selexu i nisam imala problema,ali su mi rekli da cu imati ako nastavim sipati kod njih,a pravi problem mi je napravilo gorivo koje sam sipala na Ininoj pumpi!Od tada sam sipala na Energopetrolovoj,nisam imala problema do sinoc kad su mi nasuli gorivo pomijesano s vodom!I odvezem majstoru jer mi se upalila lampica koja pokazuju gresku na motoru!Ugase mi danas u servisu lampicu i kazu da sipam ovo gorivo bezolovni 100!!!
fino pravac selex i nastavi sipati 95-icu i sve ce ti biti kako treba
vjeruj mi
mayab

#21 Re: Benzinske pumpe u Sarajevu

Post by mayab »

Nikad nisam obraćao pažnju na to gdje sipam gorivo, bukvalno sipam gdje se zateknem!
Sve dok u zadnjih pola godine nisam dva puta imao pobleme sa autom, jednom sam čak zbog toga jedva dosao sa mora do Sa!
I analizom svega , zaključih da je problem bio u gorivu sa SELEX pumpe, kako u Sa tako i one pred Mostarom. :x :x :x
Dakle, što se mene tiče, SELEX će me vidjeti samo da provjerim pritisak u gumama!Meni više neće prodati ni kap goriva! :x
za_sada_bez_dobrog_nicka

#22 Re: Benzinske pumpe u Sarajevu

Post by za_sada_bez_dobrog_nicka »

Čitam ove komentare i razna mišljenja, a ja zaključih samo jedno:

Kako su mi vozila relativno nova - meni svaka pumpa dobra.
gurabija78

#23 Re: Benzinske pumpe u Sarajevu

Post by gurabija78 »

respo wrote:
Bellica wrote:

i koje auto vozis?

fino pravac selex i nastavi sipati 95-icu i sve ce ti biti kako treba
vjeruj mi
od 5 razlicitih ljudi sam cuo prituzbe na benzin sa Selex pumpe...
Qler

#24 Re: Benzinske pumpe u Sarajevu

Post by Qler »

ja ne gledam gdje sipam, ali najcesce je to selex jer mi je najblizi, i nisam do sada nikada imao nikakvih problema. Sipam 95-icu

Doduse nisam imao ni na jednom pumpi, ali eto..
AdnanSA

#25 Re: Benzinske pumpe u Sarajevu

Post by AdnanSA »

U službena vozila sipam euro dizel 4 i 5 na Hifinoj pumpi u Hotonju. Nismo nikada imali nikakvih problema.
U svog Volva benzinca sipam gdje bilo i nikada nikakve razlike nisam osjetio. Ide pa ide svejedno čak i u najvećim hudžarama po RS-u sam sipao i sve je regulara. Plin sipam isključivo na Terexu (opet RS 0,80 KM :) )valjda što mi je na ruku i tamo sve funkcioniše ok.
Ja u te priče nevjerujem da negdje je gorivo bolje ili lošije sve dok ne vidim neku ozbiljnu hemijsku analizu goriva sa barem tridesetak pumpi iz BiH. Valjda će doći i taj dan da neki nezavisni autoritet napravi ozbiljnu analizu i objelodani u medijima. Tako nešto je prije par godina radio hrvatski Auto klub.
Fino se vidi ko je dobio 5 zvjezdica a ko dvije zvjezdice za kvalitet goriva.
Post Reply