DERBI SARAJEVO-ŽELJO BEZ MANIJAKA!!! BOJKOT!!!!!!!!!!!!!

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
bošnjo

#1 DERBI SARAJEVO-ŽELJO BEZ MANIJAKA!!! BOJKOT!!!!!!!!!!!!!

Post by bošnjo »

BOJKOT!

Thursday, 28 October 2004
Postovani Manijaci,

svi vec sigurno znate, a danas je to i zvanicno, predstojeca utakmica na stadionu Kosevo protiv nasih nekadasnjih ljutih rivala bit ce odigrana bez Manijaka! Da ovu utakmicu treba bojkotovati misljenje je ogromne vecine navijaca FK Zeljeznicar, a razloga ima vise.

Kao prvo, krajnji je bezobrazluk odluka uprave malih komsija da karta za ovu utakmicu bude 20 KM, i to samo za Zeljine navijace, odnosno za tribine Jug i Zapad. Da ne pominjemo da ovo predstavlja prvoklasnu diskriminaciju i narusavanje ljudskih prava. O tome se dosta diskutovalo prije posljednjeg derbija na Grbavici,kada je odluka naseg predsjednistva bila da cijene ulaznica za Istok i Jug budu iste - 10 KM. Toliko o njihovoj prici 'da nam samo vracaju'.

Drugi razlog je sto male komsije pokusavaju da se izvuku iz finansijskog ponora preko nasih ledja, jer, neko je to fino izracunao, mali klub sa Betanije bi samo od Manijaka zaradio preko 200 000 KM! Dovoljno da do kraja sezone placaju sudije i protivnicke ekipe i tako kupuju bodove. To im necemo dozvoliti!

Povodom ove akcije, veceras u 19 sati na svetoj juznoj tribini stadiona Grbavica "Dzevad Begic Dzilda" bit ce odzan sastanak navijaca, na kojem ce se odluciti sta ce Manijaci uraditi tokom ove utakmice. Postoji mnogo prijedloga, a bit ce onako kako odluci vecina. Pozivamo sve Manijake da dodju na ovaj sastanak i iznesu svoj stav.

Ono sto je najbitnije, jos jednom cemo pokazati da smo najjaca i najsloznija navijacka grupacija u zemlji i sire, a na vama je da ovu odluku navijaca prenesete svima, jer ova akcija ce uspjeti tek kada na Jugu ne bude NITI JEDAN NAVIJAC FK ZELJEZNICAR. U akciji cemo istrajati i u slucaju da se cijena karata smanji, jer bi tek onda to bio pravi poraz za vjestacku tvorevinu sa Zuban-polja. Bojkot ce biti najavljen i u svim dnevnim izdanjima sutra, u petak, a potrudit cemo se da i elektronski mediji na odgovarajuci nacin proprate nasu akciju.

Parola akcije je:

SVI ZA JEDNOG, JEDAN ZA SVE: BOJKOT ZA DZEVADA BEGICA - DZILDU!
baba

Post by baba »

Blago teb kad nemas sta drugo raditi nego glavu razbijati oko trcerazrednog nogometa. Kako bi bilo da se negdje zaposlis. Mani nse gluposti.
manijak1

Post by manijak1 »

:D :D I ti se riješi trećerazrednih :D komentara.
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

Dragi/a baba,
ako ne mozes dati komentar vezan za temu, nemoj ga ni davati!

DERBI je oduvijek bio VITALNI INTERES gradjana ovog grada pa i sire i ako ti ne volis fudbal/nogomet NASE lige, onda prebaci kanal....
mIRCerka

Post by mIRCerka »

manijak1 wrote::D :D I ti se riješi trećerazrednih :D komentara.

:-) gazi gazi gazi....
bošnjo

Post by bošnjo »

baba wrote:Blago teb kad nemas sta drugo raditi nego glavu razbijati oko trcerazrednog nogometa. Kako bi bilo da se negdje zaposlis. Mani nse gluposti.
Draga "Baba",

je sam upravo na poslu za razliku od tebe klošara ali to nije poenta već da onim smradovima kitarima ne damo ni marke jer su kontali da će ih manijaci izvući iz govana e vala neće moći ove noći....

dabogda mu se sjeme zatrlo ko god navijamo za Njanjajevo

ŽELJO ŠAMPION.......................
mIRCerka

Post by mIRCerka »

bošnjo wrote:
Draga "Baba",

je sam upravo na poslu za razliku od tebe klošara ali to nije poenta već da onim smradovima kitarima ne damo ni marke jer su kontali da će ih manijaci izvući iz govana e vala neće moći ove noći....

dabogda mu se sjeme zatrlo ko god navijamo za Njanjajevo

ŽELJO ŠAMPION.......................

aman, ne psuj i ne ljuti se toliko.... de mi reci sta je bilo sa onim planom da se ode IZA jzne tribine kosevskog stadiona? pretrazih site, ali ni rijeci o tome nema....
iami

Post by iami »

PI#KE SA JUGA

MALO VAS JE MALO VAS JE PI#KICE

hahahaha

nego gdje su mi oni sto ce 100 KM dati da gledaju zelju?????
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

Post by Truba »

moj vitalni interes je da se oženim
za lijepu, mladu, pametnu i nadasve perspektivnu djevojku :D

:D :D :D
mIRCerka

Post by mIRCerka »

iami wrote:PI#KE SA JUGA

hahahaha

Tu sam ja iami dragi, ako zelis, ako ti nije ofirno, mozemo se naci prije tekme da ti dam pare....
kupi si knjigu zove se BONTON :D ipak je sramno jednu mladu, pametnu i nadasve perspektivnu djevojku nazivati pi*kom.... ako vi vase Kraljice Zla smatrate takvima, to je vas problem....

komi, jel se mogu ja prijaviti na konkurs?
Robot

Post by Robot »

Apsolutno podrzavam BOJKOT i vidimo se veceras u 19:00

Do konacne pobjede (titule) !

Poruka za pitare: Bolje vam je da ostanete kuci i vjezbate Play Station.
Truba

Post by Truba »

mIRCerka wrote:
8) 8) 8) već si aplicirala :D
aplikacija prihvaćena 8)

nemoj me nervirati :x
manijak1

Post by manijak1 »

Iami :D kad tebe pročitam kao da slušam Kurvine sinove :D :D u naivnom izdanju :D
Protiv FCS i pet je puno , kontaš :D :D :D :D tepsije ti ?????
zaključak bi bio , zavisi s kojim timom igraš a ne s nekim kojeg redovno šamaramo kad treba ići u Ligu prvaka ili u Kup UEFA ili te treba podsjetiti da ste opet pred derbi plaho počeli sa sranjima čiji smrad vas prati sve do slijedećeg susreta.
Znaš li ti šta je derbi ( ovo više nije ni gradski jer ste svojim ponašanjem bliži šumi nego asfaltu )?????
Komi sutra je petak . :D
mIRCerka

Post by mIRCerka »

komi wrote:
mIRCerka wrote:
8) 8) 8) već si aplicirala :D
aplikacija prihvaćena 8)

nemoj me nervirati :x
To je bio interni konkurs!!! ne zachatavaj temu!! :D:D:D
idi kupi prsten!!!!

IAMI, nesto se ne javljas??
Da neces mozda i ti doci na Grbavicu da se dogovaras s nama?
Image
iami

Post by iami »

mIRCerka wrote:

hahahaha

Tu sam ja iami dragi, ako zelis, ako ti nije ofirno, mozemo se naci prije tekme da ti dam pare....
kupi si knjigu zove se BONTON :D ipak je sramno jednu mladu, pametnu i nadasve perspektivnu djevojku nazivati pi*kom.... ako vi vase Kraljice Zla smatrate takvima, to je vas problem....

ni u kom kontekstu tebe nisam nazvao pi*kom jer smatram da si i mlada i pametna i perspektivna i vjerujem nadasve lijepa iako o ljepoti ne bih iz cisto suptilnih razloga :-) ... ko se razumije u derbi i medjukomsijske odnose zna dobro sta hocu da kazem okice moje slatke plave :-) ... nasa stara dobra pjesmica posvecena malim plavim... uvijek ste bili mali i plavi...

meni tvoje pare ne trebaju, ja govorim o principu, o ljubavi i dosljednosti i odanosti... kako ono kaze transparent... "volim te mama ali ne vise od zelje" ili onaj "sa zweljom do groba"... tako nesto... .a ni cvancigu ne mozete dati.... slaba vam ta ljubav...
manijak1

Post by manijak1 »

Vidjećemo tebe na ljeto , 50 :D :D
Truba

Post by Truba »

manijak1 wrote:Vidjećemo tebe na ljeto , 50 :D :D
znao sam :D :D :D

joj
mIRCerka

Post by mIRCerka »

iami wrote:
mIRCerka wrote:

hahahaha

ni u kom kontekstu tebe nisam nazvao pi*kom jer smatram da si i mlada i pametna i perspektivna i vjerujem nadasve lijepa iako o ljepoti ne bih iz cisto suptilnih razloga :-) ... ko se razumije u derbi i medjukomsijske odnose zna dobro sta hocu da kazem okice moje slatke plave :-) ... nasa stara dobra pjesmica posvecena malim plavim... uvijek ste bili mali i plavi...

meni tvoje pare ne trebaju, ja govorim o principu, o ljubavi i dosljednosti i odanosti... kako ono kaze transparent... "volim te mama ali ne vise od zelje" ili onaj "sa zweljom do groba"... tako nesto... .a ni cvancigu ne mozete dati.... slaba vam ta ljubav...
Oci su mi smedje ali hvala na komplimentima Image
znam ja kakva je pjesmica, nije moje grlo jednom izgovorilo to isto za vas...ali ja to radim na UTAKMICI na stadionu, a ne na forumu....

... znas i sam da zadnjih 6 godina nije bilo neke ekstra akcije na derbijima...il nerjeseno il vas uzmemo...dva puta ste nas uzeli, i to u Kupu.... prvenstvo - Nula.... uopceno govoreci, nije neka dinamika....
eh, sto se tice te ljubavi - pa zar nisi vidio da je dosta manijaka islo na zeljina evropska gostovanja? sami placali sve... nije u pitanju cvaja, u pitanju je princip!!!
i obzirom na "svi za jednog jedan za sve" , radije cu pare proslijediti nekome kome je potrebnije a ne da Merdan i slicni njemu otvaraju jos kafica....
PS Gdje mi je Kimun?
CarpeDiem

Post by CarpeDiem »

Smjesni ste :-D Kao prvo, sve je krenulo od vas i sada nemojte da pricate price za malu djecu. Sa primitivcem koji sebe naziva Bosnjo necu ni da se raspravljam. Necu se nikada spustiti na taj nivo pa vas klub nazivati onako kako je on u svom "pamfletu" nazvao FK Sarajevo i stadion Kosevo. Pokusacu biti civiliziran, ukoliko vi znate sta to znaci. Da krenem od pozetka "pamfleta". Zasto "sveto ime" Dzildino petljate u sve ovo. Svaki pravi pitar postuje Dzildu i kao navijaca Zelje koji je bio pravi navijac, ali i kao osobu koja je svoj zivot dala za grad Sarajevo (ne za Zelju). Tako da svaki pravi sarajlija postuje Dzildino ime. A ovo oko karata je smjesno zbog vise razloga. Prica o "diskriminaciji" ljudskih prava je komicna. Pa koga vi vec godinama trpate u cosac sjevera i dio istoka na vasoj Grbavici. Na zadnjem derbiju na Grbavici je "vas" dio sjevera bio poluprazan i to znate i sami, dok smo se mi sabijali po trojica-cetvorica na jednom stepeniku. To dakle nije diskriminacija. U svijetu je normalno da su cijene za domace i gostujuce navijace razlicite. Niko nije pricao o diskriminaciji kada se navijacima Norveske, Danske, SCG.. naplacivale skuplje karte nego domacim navijacima. Kada igraju Fener protiv Galate, protivnicki navijaci dobiju karte po duplo vecim cijenama i to samo par hiljada. Vi imate svu tribinu za 20 KM. A mi smo imali komadic za 15 KM. I ako ste pravi navijaci doci cete. I ovo ce pokazati koliko ste veliki. A nama ne trebaju, Bosnjo, pare za sudije. Time se ne bavimo. I zato smo tu gdje jesmo. Igrate bijedno kao sto i mi igramo, ali to ne smeta vama da kujete sampionske planove, jer znate da ne igra samo zeleni teren, bec i vise od toga. Za to ste vi maheri Brkovic&Co. I na kraju, samo da citiram jednog navijaca koji je lijepo rekao neki dan na radijskoj emisiji "Dajte nam slijedeci derbi citav sjever i naplacujte ga 30 KM, pa cete vidjeti kako se voli klub". Hvala!!!
horns&drums
Location: Quaff a cup to the dead already and hooray for the next to die

Post by horns&drums »

Samo da ne bude da nas pola ode, a pola ne ode na tekmu. A kao da gledam - tako ce biti
horns&drums

Post by horns&drums »

CarpeDiem wrote: Pa koga vi vec godinama trpate u cosac sjevera i dio istoka na vasoj Grbavici
Vas, a nakon ovoga ni to niste zasluzili. Bijednici!!!
manijak1

Post by manijak1 »

naplacujte ga 30 KM, pa cete vidjeti kako se voli klub". Hvala!!!
50 :D
Truba

Post by Truba »

horns&drums wrote:Samo da ne bude da nas pola ode, a pola ne ode na tekmu. A kao da gledam - tako ce biti
kokuz je kokuz bez obzira za koji tim navijao :D
ma neće s tolikim cijenama doći ni 20% navijača
horns&drums

Post by horns&drums »

Sta fali doci cemo do stadiona i stati. Niko ne treba ulaziti
manijak1

Post by manijak1 »

Svakako .i opet ćemo biti glasniji od pobjegulja :D sa Sjevera .
Post Reply