Kur'an : "U vjeri nema prisiljavanja"
-
BosnjakAga
#1 Kur'an : "U vjeri nema prisiljavanja"
Kur'an (5:32)
"Ako neko ubije nekoga neduznog, ili onoga koji na Zemlji nered ne čini - kao da je sve ljude poubijao; a ako neko bude uzrok da se nečiji život sačuva - kao da je svim ljudima život sačuvao. "
(Kur'an 2, 256)
"U vjeri nema prisiljavanja"
http://--- NO LINKS ---/modules.php?op ... 002&page=1
"Ako neko ubije nekoga neduznog, ili onoga koji na Zemlji nered ne čini - kao da je sve ljude poubijao; a ako neko bude uzrok da se nečiji život sačuva - kao da je svim ljudima život sačuvao. "
(Kur'an 2, 256)
-
u_prolazu2
#2 Re: Kur'an : "U vjeri nema prisiljavanja"
nema nikako.......BosnjakAga wrote:Kur'an (5:32)
"Ako neko ubije nekoga neduznog, ili onoga koji na Zemlji nered ne èini - kao da je sve ljude poubijao; a ako neko bude uzrok da se neèiji ¾ivot saèuva - kao da je svim ljudima ¾ivot saèuvao. "
(Kur'an 2, 256)
"Because of their iniquity, We forbade the Jews wholesome things which were formerly allowed them; because time after time they have debarred others from the path of God; because they practice usury - although they were forbidden from it - and cheat others of their possessions." Women #159
"The unbelievers among the People of the Book and the pagans shall burn forever in the fire of Hell. They are the vilest of all creatures." The Proof (Al-Bayyinah - 98 ) #5
"When you meet the unbelievers in the battlefield strike off their heads and, when you have laid them low, bind your captives firmly. Then grant them their freedom or take a ransom from them, until War has laid down her burdens."
Muhammad (47) #4
"Unbelievers are those that say: 'God is the Messiah, the son of Mary.' For the Messiah himself said: 'Children of Israel, serve God, my Lord and your Lord.' He that worships other deities besides God, God will deny him Paradise, and the Fire shall be his home. None shall help the evil-doers. Unbelievers are those that say: 'God is one of three.' There is but one God. If they do not desist from so saying, those of them that disbelieve shall be sternly punished." The Table #71-
"Believers, do not befriend your fathers or your brothers if they choose unbelief in preference to faith. Wrongdoers are those that befriend them." Repentance (3)#23
"Believers, take neither the Jews nor the Christians for your friends1. They are friends with one another. Whoever of you seeks their friendship shall become one of their number. God does not guide the wrongdoers." The Table (5) #51. (Response 1, 2)
"Muhammad is God's apostle. Those who follow him are ruthless to the unbelievers but merciful to one another." Victory 48:29
"Believers, do not make friends with any but your own people. They [the unbelievers] will spare no pains to corrupt you. They desire nothing but your ruin. Their hatred is evident from what they utter with their mouths, but greater is the hatred which their breasts conceal." The Imrans 3:118
-
nepoznat
"Because of their iniquity, We forbade the Jews wholesome things which were formerly allowed them; because time after time they have debarred others from the path of God; because they practice usury - although they were forbidden from it - and cheat others of their possessions." Women #159
/
We forbade the Jews wholesome things which were formerly allowed them
pa znas li ti ko ovo govori u kuranu, to We ili Mi se odnosi na Boga a ne na ljudi ako mislis da su ljudi zabranjivali zidovima neke stvari onda si totalno pogresno razumio
"The unbelievers among the People of the Book and the pagans shall burn forever in the fire of Hell. They are the vilest of all creatures." The Proof (Al-Bayyinah - 98 ) #5
/ pa da , BOg sam to kaze da ce ih da kazni ako umru kao nevjernici, a muslimani ih nesmiju kaznjavati ako su krscani ili zidovi
/ u cemu je ovdje problem, Bog kaze kako se sa njima treba ratovati ako nas napadnu , sta bih trebali da dignemo ruku u zrak i da se ne branimo a da nas drugi po glavi , bas si pametan decko"When you meet the unbelievers in the battlefield strike off their heads and, when you have laid them low, bind your captives firmly. Then grant them their freedom or take a ransom from them, until War has laid down her burdens."
Muhammad (47) #4
"Unbelievers are those that say: 'God is the Messiah, the son of Mary.' For the Messiah himself said: 'Children of Israel, serve God, my Lord and your Lord.' He that worships other deities besides God, God will deny him Paradise, and the Fire shall be his home. None shall help the evil-doers. Unbelievers are those that say: 'God is one of three.' There is but one God. If they do not desist from so saying, those of them that disbelieve shall be sternly punished." The Table #71-
/ u cemu je ovdje problem ????
"Believers, do not befriend your fathers or your brothers if they choose unbelief in preference to faith. Wrongdoers are those that befriend them." Repentance (3)#23
"Believers, take neither the Jews nor the Christians for your friends1. They are friends with one another. Whoever of you seeks their friendship shall become one of their number. God does not guide the wrongdoers." The Table (5) #51. (Response 1, 2)
"Muhammad is God's apostle. Those who follow him are ruthless to the unbelievers but merciful to one another." Victory 48:29
"Believers, do not make friends with any but your own people. They [the unbelievers] will spare no pains to corrupt you. They desire nothing but your ruin. Their hatred is evident from what they utter with their mouths, but greater is the hatred which their breasts conceal." The Imrans 3:118
/ u cemu je ovdje problem
u islamskoj drzavi krscani i zidovi smiju da ispovijedaju svoju verju i da imaju crkve i sinagoge
a Muhammed kaze:
"Onaj ko ubije neduznog krscanina ili zidova bez razloga u islamskoj drzavi neka sebi pripremi mjesto u paklu"
-
u_prolazu2
imali su i u tursko doba crkve i sinagoge...imaju oni i puno veca prava...danak u krvi. naprimjer.nepoznat wrote: u islamskoj drzavi krscani i zidovi smiju da ispovijedaju svoju verju i da imaju crkve i sinagoge
placanje posebnih poreza, definiranih u kuranu. gradjani treceg reda.
zasto bi meni kuran odredjivao prava? zamisli kad bi tako svak definirao prava pomocu svoje knjige? zasto ne zive u svojim drustvima nego sele na zapad. zasto koriste prava nevjernika, kad imaju bolja?
by the way: na koji nacin smiju ispovjedati, kad je u nekim zemljama zabranjeno unosenje biblije!
definiraj pojam "neduzan". ja bi vec odavno bio duzan. neduzan je onaj koji ne smije reci nista protiv islama. koji se poklopi i suti, dok drugi smiju reci kako je sve njegovo krivotvoreno u sto vjeruje. psiholosko okruzenje u kom je islam jedini ispravan a drugi se toleriraju pod odredjenim uvjetima ili se nikako ne toleriraju, ovisno o tumacenju!nepoznat wrote: a Muhammed kaze:
"Onaj ko ubije neduznog krscanina ili zidova bez razloga u islamskoj drzavi neka sebi pripremi mjesto u paklu"
-
nepoznat
placanje posebnih poreza, definiranih u kuranu. gradjani treceg reda.
zasto bi meni kuran odredjivao prava? zamisli kad bi tako svak definirao prava pomocu svoje knjige? zasto ne zive u svojim drustvima nego sele na zapad. zasto koriste prava nevjernika, kad imaju bolja?
by the way: na koji nacin smiju ispovjedati, kad je u nekim zemljama zabranjeno unosenje biblije!
.placanje posebnih poreza, definiranih u kuranu. gradjani treceg reda
ne ne ne , slusaj sad dobro, vidim da si nadojen propagandom od onih sto mrze islam
ovako to ide
muslimani moraju placati jedan dio svoje imovine za drzavu, da se dijele te pare siromasnim i za druge potrebe ljudima u islamskoj drzavi
sta bih to ti sad, da muslimani placaju jedan dio imovine a da krscani i zidovi ne placaju , bas si pametan
sta bih bilo kad bi na zapadu krscani i zidvoi placali porez a muslimani kazu , ne mi necemo jer smo ugrozeni na taj nacin , eh tako ti razmisljas
jer taj dio sto muslimani placaju je jedan vid ko poreza pa tako ko zivi u islamskoj drzavi moraju placati taj porez , bio ti musliman ili krscanin ili zidov , to samo sto muslimani daju zekat a ne muslimani dzizja
tako to ide, jesil sad razumio
zasto ne zive u svojim drustvima nego sele na zapad. zasto koriste prava nevjernika, kad imaju bolja?
zato sto na svcijetu sad nema islamske drzave, nego muslimani vladaju nevjernici , sad , onaj ko misli da je saudijska arabija, egipat, i sta ja znam koja drzava islamska, varaju se , tamo vlada korupsija, diktatura i sta ja znam sve pa zato muslimani i bjeze iz takvih mjesta.
na koji nacin smiju ispovjedati, kad je u nekim zemljama zabranjeno unosenje biblije!
e za ovo neznam, ali znam da za verijme muhameda , muhamed nije zabaranjivao zidovske i krscaniske knjige
definiraj pojam "neduzan". ja bi vec odavno bio duzan. neduzan je onaj koji ne smije reci nista protiv islama. koji se poklopi i suti, dok drugi smiju reci kako je sve njegovo krivotvoreno u sto vjeruje. psiholosko okruzenje u kom je islam jedini ispravan a drugi se toleriraju pod odredjenim uvjetima ili se nikako ne toleriraju, ovisno o tumacenju!
ako nisi ubio nekoga, ako nisi silovao zene itd na takve stvari se mislidefiniraj pojam "neduzan".
tad si neduzan, a ako pocini ovakve stvari ubijas se
-
u_prolazu2
nepoznat wrote:
ne ne ne , slusaj sad dobro, vidim da si nadojen propagandom od onih sto mrze islam
ovako to ide
muslimani moraju placati jedan dio svoje imovine za drzavu, da se dijele te pare siromasnim i za druge potrebe ljudima u islamskoj drzavi
sta bih to ti sad, da muslimani placaju jedan dio imovine a da krscani i zidovi ne placaju , bas si pametan
sta bih bilo kad bi na zapadu krscani i zidvoi placali porez a muslimani kazu , ne mi necemo jer smo ugrozeni na taj nacin , eh tako ti razmisljas
jer taj dio sto muslimani placaju je jedan vid ko poreza pa tako ko zivi u islamskoj drzavi moraju placati taj porez , bio ti musliman ili krscanin ili zidov , to samo sto muslimani daju zekat a ne muslimani dzizja
tako to ide, jesil sad razumio
zapetljao si. da pojednostavimo: ne radi se o jednakim iznosima koje treba placati (procitaj, nije propaganda). cak niti novcano-zna se koliko su raja placali, a koliko muslimani. a uzimanje djece da bi bili ratnici je takodjer malo skuplje, no njih sad i ne racunam.
nepoznat wrote: zato sto na svcijetu sad nema islamske drzave, nego muslimani vladaju nevjernici , sad , onaj ko misli da je saudijska arabija, egipat, i sta ja znam koja drzava islamska, varaju se , tamo vlada korupsija, diktatura i sta ja znam sve pa zato muslimani i bjeze iz takvih mjesta.
naravno, nijedna ako ne valja nije islamska. sve su to drugi krivi. sranje, stari moj od argumenata. po dobrom starom "sve sto je dobro od alaha je...sve sto je lose od drugih". samo okreni, pa nisi daleko od istine. citaj logiku za pucku skolu. ajmo sad papagajski: dok je islam bio jak....tralalalala......trkeljas.....
nepoznat wrote: e za ovo neznam, ali znam da za verijme muhameda , muhamed nije zabaranjivao zidovske i krscaniske knjige
eto sad znas.
muhamed je dozvoljavao knjige uz napomenu kako su sve druge krivotvorene, a o kuranu je zabranio diskutirati.
[/quote]nepoznat wrote: ako nisi ubio nekoga, ako nisi silovao zene itd na takve stvari se misli
tad si neduzan, a ako pocini ovakve stvari ubijas se
procitaj ti to malo bolje.....ne misli se samo na takve stvari!
-
seas of cheese
koji ste fanatici to je grozomorno i jezovito...

-
nepoznat
zapetljao si. da pojednostavimo: ne radi se o jednakim iznosima koje treba placati (procitaj, nije propaganda). cak niti novcano-zna se koliko su raja placali, a koliko muslimani. a uzimanje djece da bi bili ratnici je takodjer malo skuplje, no njih sad i ne racunam.
a koliko su to placali ??????cak niti novcano-zna se koliko su raja placali,
cuj to, e koliko ja znam da po islamu nije dozvoljeno tudju djecu uzimati, a to sto su turci srbima radili ja neznam, ako su njihovi roditelji to zabranjivali to je zabranjenokoliko muslimani. a uzimanje djece da bi bili ratnici je takodjer malo skupl
eto sad znas.
muhamed je dozvoljavao knjige uz napomenu kako su sve druge krivotvorene, a o kuranu je zabranio diskutirati.
/ pa recu ti i ja ne ne Muhamed, i to u oci, i dat cu ti dokaz da su krivo tvorne
ako hoces dokaze iz same biblije postirat cu ti greske pa vidi jesu li krviotvorne ili nisu
necitam ja propaganda ko ti , to ako si krscanin odma si duzan ko muslimana, me jelprocitaj ti to malo bolje.....ne misli se samo na takve stvari!
-
u_prolazu2
petljas li petljas....oces mi dokazati ispravnost kurana teorijom struna i matematickom konstrukcijom? (prvo izbaci par stvari pa ce nesto biti i djeljivo s necim).nepoznat wrote:eto sad znas.
/ pa recu ti i ja ne ne Muhamed, i to u oci, i dat cu ti dokaz da su krivo tvorne
ako hoces dokaze iz same biblije postirat cu ti greske pa vidi jesu li krviotvorne ili nisu
kuran nije krivotvoren, nego je izvorno pisan tako sto je dosaptan muhamedu. samo je problem tko je tu saptao?? jer se zajebao u masi povjesnih cinjenica. da se lako dokazati.
ALI TO NIJE TEMA SADA BILA. procitaj sto je napisano. nije bitno sto je tocno sto nije. svak moze dokazati sto zeli na nacin na koji to vi radite. a o tome s tobom ne zelim diskutirati jer to ne bi shvatio. sorry sto moram ovako pisati ali najiskrenije.
radi se o drustvu u kome je nesto uzeto kao apsolutna istina o kojoj se ne smije diskutirati (jer da smije vrlo se lako dokazu pogreske u kuranu i da nisu djelo svevisnjeg, a onda bi bio podlozan kritici), a s druge strane se govori da je ono sto drugi vjeruju krivotvorina. to NIJE tolerancija, nego najgora teokracija, u kojoj kao sto rekoh se druge religije u najbolju ruku toleriraju pod odredjenim, strogo utvrdjenim pravilima.
hvala bogu pa ti mogu isto ovako u oci reci, da me zaboli k. za kur...an i tvoje dokaze i sto ti vjerujes. drzim ga na wc-u s ostalom beletristikom i procitam tek tako da vidim s kim imam posla. eto tako mi je bitan i mjerodavan odredjivati pravila u zivotu, a ne kao sto pretendira svima odredjivati pod kojim pravilima smiju upraznjavati kakvu religiju. jel bi i ovo smio otvoreno reci u vasoj idealnoj islamskoj drzavi ?
Last edited by u_prolazu2 on 28/10/2004 20:14, edited 1 time in total.
-
dana scully
djubre jedno sugavo
ti ces pricati o svetoj knjizi
fukaro
sikter!
fukaro
sikter!
-
Carl_Cox
Sta se raspravljate sa kafirima jer ko je imalo objektivan (od zidova i krsaca) recice kako su muslimani postupili sa njima jer Islam je vjra mira, svi znamo sta je se desilo sa zidovima prilikom muslimanskog oslobadjanja Jerusalema, a sta se desilo kada su krscani upali, i to je hvala muslimanima ?!
Bilo kako bilo iako su muslimani trenutno bez vodje i na sve su strane razbacani ali zavladat ce kad tad, jer ipak iz dana u dan masha'Allah najvise nas je, uprkos padu Islamske drzave i islamskih dinastija, nije nam se desilo ono sto se desilo zorroastri ili mongolima...
nezaboravite preko 10 stoljeca islamske vladavine najuspjesije i najpravednije vladavine otkako planeta zemlja postoji....
Muslims unite, Muslims 4 life!
Bilo kako bilo iako su muslimani trenutno bez vodje i na sve su strane razbacani ali zavladat ce kad tad, jer ipak iz dana u dan masha'Allah najvise nas je, uprkos padu Islamske drzave i islamskih dinastija, nije nam se desilo ono sto se desilo zorroastri ili mongolima...
nezaboravite preko 10 stoljeca islamske vladavine najuspjesije i najpravednije vladavine otkako planeta zemlja postoji....
Muslims unite, Muslims 4 life!
-
u_prolazu2
to i jeste vas problem!Carl_Cox wrote: Bilo kako bilo iako su muslimani trenutno bez vodje i na sve su strane razbacani ali zavladat ce kad tad.........
-
u_prolazu2
sveta...kako za koga!dana scully wrote:djubre jedno sugavo
fukaro
sikter!
-
blenta
u_prolazu2 wrote: zapetljao si. da pojednostavimo: ne radi se o jednakim iznosima koje treba placati (procitaj, nije propaganda). cak niti novcano-zna se koliko su raja placali, a koliko muslimani.
tachno je da je djizija bila veca od zekata. vidim, znash to, prolazniche. sigurno znash i da je razlog tome taj shto su nemuslimani bili oslobodjeni obaveze da uchestvuju u ratu i brane drzhavu. kao shto sam sigurna da ga namjerno preshuchujes.
u_prolazu2 wrote:naravno, nijedna ako ne valja nije islamska. sve su to drugi krivi. sranje, stari moj od argumenata. po dobrom starom "sve sto je dobro od alaha je...sve sto je lose od drugih". samo okreni, pa nisi daleko od istine. citaj logiku za pucku skolu. ajmo sad papagajski: dok je islam bio jak....tralalalala......trkeljas.....
ako neko beskrajno, poput papagaja, ponavlja da je mlijeko bijelo, to ne znachi da ono nije bijelo. ono JESTE bijelo. a broj ponavljanja je jednak broju tudjih tvrdnji da je mlijeko crno, jer ponavljanja predstavljaju odgovore na te papagajske tvrdnje.
nepoznat wrote: e za ovo neznam, ali znam da za verijme muhameda , muhamed nije zabaranjivao zidovske i krscaniske knjige
u_prolazu2 wrote:eto sad znas.
stupidno. pa da muslimani misle da su biblija ili tora autentichne i da nisu mijenjane (krivotvorene), bili bi jevreji ili krschani. uopce mi nije jasno shta si novo htio rechi.
-
sport billy
ovaj gore postira slike Muhameda Alija koji stoji pored tipa kojeg je prethodno namariso a naslov teme "U Kuranu nema prisile"... mislim...neko zlonamjeran bi mogao upitati za logicku vezu izmedju postiranog i naslova teme

-
u_prolazu2
blenta wrote: tachno je da je djizija bila veca od zekata. vidim, znash to, prolazniche. sigurno znash i da je razlog tome taj shto su nemuslimani bili oslobodjeni obaveze da uchestvuju u ratu i brane drzhavu. kao shto sam sigurna da ga namjerno preshuchujes.
znam. pise i u kuranu.
oslobodjeni? samo su morali dati musko djete, koga vise nikad u zivotu nece vidjeti. ah da nema prisile. pristali su dobrovoljno.
slabo citas. kao sto rekoh i ponavljam uprkos ovim sto zele da me baniraju. zaboli me sta misle muslimani. rasprava nje o tome sta tko misli. nego o tome da oni propagiraju krivotvorenje tore i biblije, a ne daju diskutirati o kuranu. i teze takvom drustvenom uredjenju gdje ce to biti omoguceno. a ako ne teze nisu pravi muslimani. evo vidis sad bi i na internetu zabranili. za mene je to beletristika kao i zagor. mada je zagor logicniji i jasniji. za kog je sveta knjiga neka bude. i zagor je mozda za nekog svet - stvar izbora.blenta wrote: stupidno. pa da muslimani misle da su biblija ili tora autentichne i da nisu mijenjane (krivotvorene), bili bi jevreji ili krschani. uopce mi nije jasno shta si novo htio rechi.
- Saian
Daj covjeche nemoj porediti svete knjige sa stripovima, nevazno koju, bar iz postovanja prema ljudima koje u njih vjeruju, sve sto mozes rechi je da ne vjerujes da je to sto je unutra napisano tachno ili ispravno, ali ne mozes vrijedjati ljude koji su izabrali da vjeruju u to, ma koje vjere bili. Mislim mozes naravno , ali to govori vishe o tebi nego o sadrzajima u tim knjigama
Na kraju krajeva citava ova diskusija je suvisna jer ne znam kojim argumentima da se sluzis neces uspjet nijednog vjernika ubijediti da je to u sto vjeruje krivo, jer je na kraju to vjera, a ne nauka koja se moze pobiti ili dokazati.
-
u_prolazu2
ubjediti? diskutirali smo kako je tolerantan islam, ja nisam misionar - to me uopce ne zanima. ima ih koji pokusavaju praviti znanost od religije tu i daju matematicki i fizikalni dokazSaian wrote: jer ne znam kojim argumentima da se sluzis neces uspjet nijednog vjernika ubijediti da je to u sto vjeruje krivo, jer je na kraju to vjera, a ne nauka koja se moze pobiti ili dokazati.
-
Panasonic
citat: u_prolazu2
definiraj pojam "neduzan". ja bi vec odavno bio duzan. neduzan je onaj koji ne smije reci nista protiv islama. koji se poklopi i suti, dok drugi smiju reci kako je sve njegovo krivotvoreno u sto vjeruje. psiholosko okruzenje u kom je islam jedini ispravan a drugi se toleriraju pod odredjenim uvjetima ili se nikako ne toleriraju, ovisno o tumacenju
citat: nepoznat
...
a Muhammed kaze:
definiraj pojam "neduzan". ja bi vec odavno bio duzan. neduzan je onaj koji ne smije reci nista protiv islama. koji se poklopi i suti, dok drugi smiju reci kako je sve njegovo krivotvoreno u sto vjeruje. psiholosko okruzenje u kom je islam jedini ispravan a drugi se toleriraju pod odredjenim uvjetima ili se nikako ne toleriraju, ovisno o tumacenju
pa chekaj presuti dio o Zagoru, to je ok znachi? ono sto tebe kako ti reche" boli qrac " i informaciju sta sve drzis kod sebe u WC-u nema veze sa tolerantnosti u islamu ako cemo se drzati teme i suvisne su informacije koje su tu s jedinim ciljem vrijedjanja, kakav misionar (i da zelis biti) ti si primitivac u prvom redu, ono sto si napisao je jadno

-
u_prolazu2
razumno rjesavanje krize u sudanu. nitko ih nije napao. krscani i animisti se ubijaju i protjeruju vec godinama od strane muslimanske vlasti u khartoumu.Panasonic wrote:Sta ti predstavlja ovaj post iznad?
-
Panasonic
Ono sto sam spomenuo "...zabranjeno ubijanje..." odnosi se na Islam i na one koji ga prate.u_prolazu2 wrote:razumno rjesavanje krize u sudanu. nitko ih nije napao. krscani i animisti se ubijaju i protjeruju vec godinama od strane muslimanske vlasti u khartoumu.Panasonic wrote:Sta ti predstavlja ovaj post iznad?
Nisam nista izmislio, prelistaj Kur'an pa ces vidjeti o cemu je rijec.
Vidi,ako se (kako ti kazes) "muslimani" u sudanu stvarno tako ponasaju onda to znaci da ne prate Kur'an i nepostuju njegov sadrzaj iz cega proizilazi => nisu muslimani
Kontas?
-
nepoznat
oces mi dokazati ispravnost kurana teorijom struna i matematickom konstrukcijom? (prvo izbaci par stvari pa ce nesto biti i djeljivo s necim).
nisam ja to pokusavao probrko si me sa nekim, ali ako hoces mogu ti dokazati matematickom konstrukcijom kako je kuran istina
/ samo vici yes yes , hajd da vidimo ko bih to mogo bitikuran nije krivotvoren, nego je izvorno pisan tako sto je dosaptan muhamedu. samo je problem tko je tu saptao?? jer se zajebao u masi povjesnih cinjenica. da se lako dokazati.
Allah kaze u kuranu:
60:43. Objava je on(kuran) od Gospodara svjetova!
44. A da je on(muhammed) o Nama kojekakve riječi iznosio,
45. Mi bismo ga za desnu ruku uhvatili,
46. a onda mu žilu kucavicu presjekli,
47. i niko ga između vas ne bi mogao od toga odbraniti.
ko bih ovo mogo dosapnuti muhammedu , da ce ga preklati ako bude prico nesto od sebe
A vidi ovo
Allah kaze:
016:103. Mi dobro znamo da oni govore: "Poučava ga jedan čovjek!" Jezik onoga zbog koga oni krivo govore je jezik tuđina, a ovaj Kur’an je na jasnom arapskom jeziku.
104. Onima koji neće da vjeruju u Allahove dokaze Allah, sigurno, neće ukazati na Pravi put, i njih čeka patnja nesnosna.
105. Usuđuju se da laži izmišljaju samo oni koji u Allahove riječi ne vjeruju, i oni su pravi lažljivci.
hvala bogu pa ti mogu isto ovako u oci reci, da me zaboli k. za kur...an i tvoje dokaze i sto ti vjerujes. drzim ga na wc-u s ostalom beletristikom i procitam tek tako da vidim s kim imam posla. eto tako mi je bitan i mjerodavan odredjivati pravila u zivotu, a ne kao sto pretendira svima odredjivati pod kojim pravilima smiju upraznjavati kakvu religiju. jel bi i ovo smio otvoreno reci u vasoj idealnoj islamskoj drzavi ?
to sto ti drzis kuran u wc neces nama muslimanima nista naskoditi , a ni Allahu neces nista naskoditi , ti sam sebi skodis, ali ti nisi svjestan toga
kako , eto recimo ako je mozda kuran od BOga dosao a ti se sprdas na taj nacin sta ti mislis da ces dobro proci kod Boga
Allah kaze:
038:087. Kur’an je doista svijetu cijelome opomena! -
038:008.... Ali, oni u Opomenu Moju sumnjaju zato što kaznu Moju nisu iskusili.
014:042. A ti nikako ne misli da Allah ne motri/gleda na ono što rade nevjernici! On im samo pušta do Dana kada će im oči ostati otvorene