"Zahtjev iz RS za oduzimanjem pasoša Bonu Voxu"

dr.gog
Grijem se na: briketi kanabisa
Horoskop: Vodolija

#1 "Zahtjev iz RS za oduzimanjem pasoša Bonu Voxu"

Post by dr.gog »

16.08.2009. 08:59, Dnevni Avaz

Informacije iz RS da bi frontmen čuvenog irskog benda U2 Bono Voks (Vox) mogao ostati bez bh. pasoša, koji mu je 1997. godine uručio rahmetli presjednik Alija Izetbegović, zamjenik ministra civilnih poslova BiH Senad Šepić jučer je za naš list prokomentirao kao pokušaj da se "oskrnave sve vrijednosti koje bilo ko iz svijeta pruža prema našoj zemlji".

- "Ovdje se radi o potpuno nepotrebnoj i promašenoj priči. Dizati prašinu u ovom trenutku oko pasoša Bone Voksa nije ništa drugo osim nečija frustracija. Čovjek je nedavno izjavio da mu je to jedna od najvrednijih nagrada koje ima i sada bi to trebalo politizirati?! Bono Voks je planetarno poznata ličnost i njemu ne treba bh. pasoš da bi putovao i okoristio se njim - rekao nam je Šepić.

On je dodao da ovakvim pričama šaljemo negativnu poruku Evropskoj uniji, ali i cijelom svijetu. Šepić tvrdi i da je ovo očigledan primjer da "u BiH postoje političke snage koje se samo deklarativno zalažu za liberalizaciju viznog režima, ali nas na sve moguće načine usporavaju na tom putu".

Važeći zakon

-" Oli Ren (Olli Rehn) je nedavno uzeo pasoš Srbije. Mislite li da će on koristiti taj pasoš kada bude putovao? To je emotivni odnos ljudi koji neku zemlju po bilo kojoj osnovi zaduže. Isti je slučaj i sa Bonom Voksom. Nemam ništa protiv toga da se, ako je to nekome u cilju, istraži način na koji je dobio pasoš. Ipak, sve to smatram samo nečijom frustracijom - zaključio je Šepić."

On navodi da današnji Zakon o državljanstvu BiH ne može biti mjerilo za izdavanje pasoša irskom pjevaču, jer u to vrijeme ovaj akt nije postojao. Međutim, kaže kako je siguran da je sve urađeno po tada zakonom predviđenim propisima.

Nema kredita ni za koga

Ministar civilnih poslova BiH Sredoje Nović, kako prenosi Srna, rekao je da će slučaj Bona Voksa biti provjeren i da će mu vlasti BiH oduzeti pasoš ukoliko se utvrdi da mu je dodijeljen mimo zakona.

"- Ako utvrdimo da je pasoš dobiven mimo zakonske procedure, nećemo imati drugog izbora nego da ga oduzmemo. Nema tog kredita ni za koga, pa ni za Bona Voksa" - istakao je Nović.

Autor: S. ROŽAJAC

Preneseno sa portala Avaz

Definitivno me je ova vijest pogodila kao nekoga ko zna, kao i vi nadam se, koliko je taj irski muzičar učinio za mnoge ljude u ovoj zemlji bez obzira koje su nacionalnosti.Ne mogu da vjerujem da su političari iz RS odlučili da čak i na ovim , vidno banalnim i simboličnim stvarima, prave skandal i oduzimaju pasoš čovjeku koji o BiH govori samo najbolje i nikoga nikada nije uvrijedio.

Kolika je mogućnost da se blamaža zaista izvede i da Bono vrati pasoš? Da li neko poznaje zakon kako bi dobili kompetentan odgovor?...

Da li postoji način da se sroči tekst koji bi došao do savjesti Sredoja Novića?

Žalosno zaista...
Train to Bombay

#2 Re: "Zahtjev iz RS za oduzimanjem pasoša Bonu Voxu"

Post by Train to Bombay »

Smiješni, zavidni, huškački, ublehaški izdajnici. Što oni nisu pasoš dali Kravitzu. :-)
Dio u kojem govoriš da Bono govori samo najbolje o Bosni, ponajveći je argument RS-u da traži što traži.
sodom

#3 Re: "Zahtjev iz RS za oduzimanjem pasoša Bonu Voxu"

Post by sodom »

Ko mu je kriv što nije održao koncert na palama :D ( koji crni humor čovječe, sam se sebi smijem)
Sad će se izjasnit i onaj galijašević koji je inače ekpert za antiterorizam sa dokazima kako je bono kada je dolazio, ustvari došao da dostavi planove terorističkih napada mudzahedinima, izmedju ostalih plan napada ati i ekipi za 911 i kako je čuvao pare za aliju dok se nije zavrsio rat.
I tako će dokazati da je vjekovna tvorevina pisi imala vekovne neprijatelje čak od dolaska osmanlija na ove prostore...

e da je države...
blackepeace

#4 Re: "Zahtjev iz RS za oduzimanjem pasoša Bonu Voxu"

Post by blackepeace »

dr.gog wrote:Kolika je mogućnost da se blamaža zaista izvede i da Bono vrati pasoš?
Država koja mu je dala pasoš i današnja država nisu iste. Jesu ali nisu. Čak i prošlogodišnja BiH i današnja BiH nisu iste. Što se više Srbi i Hrvati budu uključivali u institucije BiH nje će biti sve manje. Pogotovo Srbi jer njima nije cilj jaka država već što labavija konfederacija.
Šansa da mu se oduzme pašoš je 99.9% jer Bono nema naše državljanstvo. Sramota ali eto... Nema šanse da on sam skonta zašto mu je oduzet pasoš i to od države za koju govori sve najbolje. Pasoš za koji je nedavno rekao da mu je najdraži poklon u životu. Trebalo bi mu bar par mjeseci izučavanja situacije u BiH.
and

#5 Re: "Zahtjev iz RS za oduzimanjem pasoša Bonu Voxu"

Post by and »

blackepeace wrote:
dr.gog wrote:Kolika je mogućnost da se blamaža zaista izvede i da Bono vrati pasoš?
Država koja mu je dala pasoš i današnja država nisu iste. Jesu ali nisu. Čak i prošlogodišnja BiH i današnja BiH nisu iste. Što se više Srbi i Hrvati budu uključivali u institucije BiH nje će biti sve manje. Pogotovo Srbi jer njima nije cilj jaka država već što labavija konfederacija.
Šansa da mu se oduzme pašoš je 99.9% jer Bono nema naše državljanstvo. Sramota ali eto... Nema šanse da on sam skonta zašto mu je oduzet pasoš i to od države za koju govori sve najbolje. Pasoš za koji je nedavno rekao da mu je najdraži poklon u životu. Trebalo bi mu bar par mjeseci izučavanja situacije u BiH.
jasno je bonu sve uvijek bilo,a i danas mu je jasno ko je ko u bih.
treba se potruditi da se ovo ne dogodi,jer nema ni jedan razlog da bi čovjeku oduzeli pasoš.
treba malo prečešljati državljanstva koja se daju kriminalcima iz srbije i srbima iz rsk.
tranquil

#6 Re: "Zahtjev iz RS za oduzimanjem pasoša Bonu Voxu"

Post by tranquil »

Ma garant je neka špijunčina. Ko je još vidio da neko iz Irske dolazi ovamo jer nas voli. Treba ga uhapsiti čim prekorači granicu.
RIZVA

#7 Re: "Zahtjev iz RS za oduzimanjem pasoša Bonu Voxu"

Post by RIZVA »

Sredoje uzmi sačmaru pa se rokni u nozdrvu
palermo

#8 Re: "Zahtjev iz RS za oduzimanjem pasoša Bonu Voxu"

Post by palermo »

RIZVA wrote:Sredoje uzmi sačmaru pa se rokni u nozdrvu
:thumbup: da ne pametujemo mnogo..............a ako probosanski politčati dozvove to da se uradi, onda i oni treba da mu se pridruže
pustopoljina

#9 Re: "Zahtjev iz RS za oduzimanjem pasoša Bonu Voxu"

Post by pustopoljina »

zavidni,ljubomorni,zli maloumnici.
dallton

#10 Re: "Zahtjev iz RS za oduzimanjem pasoša Bonu Voxu"

Post by dallton »

pustopoljina wrote:zavidni,ljubomorni,zli maloumnici.
ma dobro je bono prosao, kad dodje sljedeci put mogao bi dobiti i flasu u glavu radi tog pasosa , ko dubioza... :run:
jos da vidimo sta ce rajko vashka napisati na svom blogu o tome :D
bijelo_dugme

#11 Re: "Zahtjev iz RS za oduzimanjem pasoša Bonu Voxu"

Post by bijelo_dugme »

dallton wrote:
pustopoljina wrote:zavidni,ljubomorni,zli maloumnici.
ma dobro je bono prosao, kad dodje sljedeci put mogao bi dobiti i flasu u glavu radi tog pasosa , ko dubioza... :run:
jos da vidimo sta ce rajko vashka napisati na svom blogu o tome :D

Sta je bilo?
tober

#12 Re: "Zahtjev iz RS za oduzimanjem pasoša Bonu Voxu"

Post by tober »

Već vidim Bonovu reakciju: Pasoš :? . Koji pasoš, kakav pasoš? Ah da, onaj što sam dobio prije 12-13 godina. Čovječe gdje sam ga ono ostavio? Nadam se da ga kućna pomoćnica nije nekada bacila sa ostalim smećem. :D
dallton

#13 Re: "Zahtjev iz RS za oduzimanjem pasoša Bonu Voxu"

Post by dallton »

rajko the vox populi vasic
POPIS TERORISTA
U Zagrebu je pjevala i svirala grupa U2. Asocijativno.
Pjevao je i svirao Bono Vox, frontmen, za rata u BiH poznat kao ratni prijatelj Alije Izetbegovića, estrad-propagator nesreće Sarajeva, srno-bijelog srpsko-muslimanskog svijeta i Bosne.
Bono je imalac počasnog pasoša BiH kojeg mu je dodijelio Alija, putem tadašnjeg ministra inostranih poslova Šaćirbegovića. Novinari su ga, u Zagrebu, pitali o tome a on se dičio i hvalio. Poslije su pitali i zvaničnike MIP-a koji su rekli da će se taj ratni trofej morati oduzeti kao i drugima.
Na istoj strani, gdje i o tome, Večernji list piše o nekom suludom Amerikancu, mada Sadki nije nikakvo američko prezime, koji je okupljao teroriste iz Pakistana, Avganistana pa i BiH (Bektašević) da napadnu Pentagon.
Dakle, šta je na stvari?
Dok se u BiH širila inostrana kamarila i gerila sumnjivih abuhamzalija i regrutovala mreža za alkaidinu euro-zonu, paralelno je stvarana svjetska mreža medijske, estradne i političke podrške stradanjima Srajeva i muslimana u BiH. Od strane Srba divljaka, agresora i genocidaša.
Bono vox nije zadužen za objektivan pristup, niti da zna da li je baš sve tako kako je predočeno. On je BiH, Sarajevo i Aliju, koristio, kao i druge, mnogo puta dotad, da bi na prljav način, stavljajući se na profitabilnu stranu u političkim igrama, pojačao svoju popularnost koja mu donosi velike pare. Kao od dva koncerta u Zagrebu.
Na stvari je prljavština ratnog rukovodstva Bošnjaka koja je onemogućila revitalizaciju BiH za sva vremena i koja ju je okarakterisala kao terorističko euroleglo. Prljavština velikih obmanjivača.
Na stvari je to što se neprestano insistira na kontinuitetu Države koja je nastala referendumom na kome nisu učestvovali Srbi, koja je nastala na mutnim igrama priznanja od strane geopolitičkih manipulatora i koja je bila vulkansko leglo terorizma i rasadnik pasoša za koje niko ne zna niti će kada saznati. Bez obzira što oni danas ne vrijede, prljav posao su obavili. Taj eksplozivni prsluk nelegalnosti, prljavštine i terorizma želi se, danas, navući svima, ne samo ratnom sarajrukovodstvu, i legalizovati i amnestirati sve, od abuhamzalija do Bona. To je zadatak kontinuiteta.
Popis imovine na dan tridesetprvog decembra devedeset prve nije kompletan ako ne sadrži i popis pokretne imovine od tridesetprvog.
Želim, kao genocidni građanin Države, da znam koliko imam terorista i kako ću da ih knjižim, da znam ko je sve o meni kao genocidnom Srbinu, po svijetu slao istinu i samo istinu a na osnovu pasoša koju davani po sarajevskim ćenifama ili nelegalnim ambasadama po svijetu.
Teroristi su danas bogatstvo, najtraženija svjetska roba.
To je popis.
ovaj tekst vec treba proslijediti dr. slobodanu logi na razmatranje - bono, teroristi, popis imovine.... :lol: :lol: :lol: :lol:
Orbini

#14 Re: "Zahtjev iz RS za oduzimanjem pasoša Bonu Voxu"

Post by Orbini »

Pa,.. ruku na srce,... mogao je bar svratiti u Banjaluku na kafu za ovih godina gdje je navracao u BiH sto sa bendom, sto sam.
Inace - malo je previse da su sva svjetska imena kulture, sporta, muzike, filma,... samo navracala u Sarajevo i ni makac dalje. Evt. poneko i u Mostar i to je to.
Banjaluka ima pravo da se ljuti, ali ovo sa oduzimanjem pasosa je glupiranje. Inace bi trebalo otvoriti pitanje zasto se puno toga, pa i gostovanje mnogih - veze samo za Sarajevo.

A da su prijatelji BiH uglavnom bosnjacki prijatelji je odavno nepisano pravilo. Ako su ostali odlucili da gravitiraju nekome drugome i bjeze od Bosne koliko je moguce, onda neka se i ne ljute sto Bosnjacima pripada eksluzivitet nad ovom drzavom - pa tako i ko moze dobiti pasos.
vee-jay

#15 Re: "Zahtjev iz RS za oduzimanjem pasoša Bonu Voxu"

Post by vee-jay »

blackepeace wrote:
:-) :-) :-) :-)

po ko zna koji put, ti :-) :-) :-) :-) :-) :-)

ne zelim da ti nanosim dusevnu bol, ali danasnja BiH ne samo da nije ista kao ona sto mu je dala pasos nego je jos jaca i veca, i iz dana u dan i godine u godine ona biva sve jaca i veca. mozemo se mi ovdje svadjati o ciljevima, pokusajima i retorici Dodika, istina je ipak da on Veliku Srbiju u BiH stvara samo rijecima dok je BiH u praksi svakim danom sve vise (mukotrpno, presporo, ali je napredak tu).

sansa da se Bonu oduzme pasos je ista kolika i da nestane RS.

i da, zna Bono vrlo dobro zasto je on dobio pasos, zna Bono zasto se zalagao za vrijeme rata u BiH. i ako ga izgubi, zna zasto bi ga izgubio.

sramota u ime BiH ali ipak je veca sramota u ime srpskog naroda.

:thumbup:
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#16 Re: "Zahtjev iz RS za oduzimanjem pasoša Bonu Voxu"

Post by Truba »

bolesni ljudi
sodom

#17 Re: "Zahtjev iz RS za oduzimanjem pasoša Bonu Voxu"

Post by sodom »

dallton wrote:rajko the vox populi vasic
POPIS TERORISTA
U Zagrebu je pjevala i svirala grupa U2. Asocijativno.
Pjevao je i svirao Bono Vox, frontmen, za rata u BiH poznat kao ratni prijatelj Alije Izetbegovića, estrad-propagator nesreće Sarajeva, srno-bijelog srpsko-muslimanskog svijeta i Bosne.
Bono je imalac počasnog pasoša BiH kojeg mu je dodijelio Alija, putem tadašnjeg ministra inostranih poslova Šaćirbegovića. Novinari su ga, u Zagrebu, pitali o tome a on se dičio i hvalio. Poslije su pitali i zvaničnike MIP-a koji su rekli da će se taj ratni trofej morati oduzeti kao i drugima.
Na istoj strani, gdje i o tome, Večernji list piše o nekom suludom Amerikancu, mada Sadki nije nikakvo američko prezime, koji je okupljao teroriste iz Pakistana, Avganistana pa i BiH (Bektašević) da napadnu Pentagon.
Dakle, šta je na stvari?
Dok se u BiH širila inostrana kamarila i gerila sumnjivih abuhamzalija i regrutovala mreža za alkaidinu euro-zonu, paralelno je stvarana svjetska mreža medijske, estradne i političke podrške stradanjima Srajeva i muslimana u BiH. Od strane Srba divljaka, agresora i genocidaša.
Bono vox nije zadužen za objektivan pristup, niti da zna da li je baš sve tako kako je predočeno. On je BiH, Sarajevo i Aliju, koristio, kao i druge, mnogo puta dotad, da bi na prljav način, stavljajući se na profitabilnu stranu u političkim igrama, pojačao svoju popularnost koja mu donosi velike pare. Kao od dva koncerta u Zagrebu.
Na stvari je prljavština ratnog rukovodstva Bošnjaka koja je onemogućila revitalizaciju BiH za sva vremena i koja ju je okarakterisala kao terorističko euroleglo. Prljavština velikih obmanjivača.
Na stvari je to što se neprestano insistira na kontinuitetu Države koja je nastala referendumom na kome nisu učestvovali Srbi, koja je nastala na mutnim igrama priznanja od strane geopolitičkih manipulatora i koja je bila vulkansko leglo terorizma i rasadnik pasoša za koje niko ne zna niti će kada saznati. Bez obzira što oni danas ne vrijede, prljav posao su obavili. Taj eksplozivni prsluk nelegalnosti, prljavštine i terorizma želi se, danas, navući svima, ne samo ratnom sarajrukovodstvu, i legalizovati i amnestirati sve, od abuhamzalija do Bona. To je zadatak kontinuiteta.
Popis imovine na dan tridesetprvog decembra devedeset prve nije kompletan ako ne sadrži i popis pokretne imovine od tridesetprvog.
Želim, kao genocidni građanin Države, da znam koliko imam terorista i kako ću da ih knjižim, da znam ko je sve o meni kao genocidnom Srbinu, po svijetu slao istinu i samo istinu a na osnovu pasoša koju davani po sarajevskim ćenifama ili nelegalnim ambasadama po svijetu.
Teroristi su danas bogatstvo, najtraženija svjetska roba.
To je popis.
ovaj tekst vec treba proslijediti dr. slobodanu logi na razmatranje - bono, teroristi, popis imovine.... :lol: :lol: :lol: :lol:
Ja se zajeb...kad ono fakat, :roll: ... glumci drugi al scenario 1/1
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#19 Re: "Zahtjev iz RS za oduzimanjem pasoša Bonu Voxu"

Post by pici »

Ma mogu Laganini da ga popušHe Bonu :bih:
Ne pada mi na pamet

#20 Re: "Zahtjev iz RS za oduzimanjem pasoša Bonu Voxu"

Post by Ne pada mi na pamet »

Sensei wrote:akcija === >>> reakcija

Image

http://www.pressonline.rs/page/stories/ ... view=story
Sve ce se to "legalizirati". Obzirom ko kontrolise CIPS.
Cholina_Lokica

#21 Re: "Zahtjev iz RS za oduzimanjem pasoša Bonu Voxu"

Post by Cholina_Lokica »

hoce on da pravi teroristicke planove.. e eto mu ga sad... nece moci nigdje ici :mrgreen:
Vozdra_123

#22 Re: "Zahtjev iz RS za oduzimanjem pasoša Bonu Voxu"

Post by Vozdra_123 »

"ma ja... hebo bonu... nego kad ce nam ceca u rajvosa???"
rekose mujo i suljo jedan drugom...
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#23 Re: "Zahtjev iz RS za oduzimanjem pasoša Bonu Voxu"

Post by pici »

zoom66 wrote:hajd' dobro ovaj terorista bono :D i bh pasosh no, jel se iko sjetio da onom dobricini :oops: sa durmitora :D oduzme bh drzavljanstvo? :oops: :D

a pa DabiČka je Multi-Kulti......... :mrgreen:
A VREME DRUGOG IDENTITETA...

Odgovarajući na pitanja sudije Orija o svojoj poslednjoj adresi, Karadžić je rekao da je njegova službena adresa Pale, Republika Srpska.
- Ali, ako me pitate za neformalnu adresu za vreme drugog identiteta, ona glasi Jurija Gagarina 267, Beograd - pojasnio je Karadžić. On je dodao da su o njegovom prebacivanju u Tribunal obavešteni ambasadori Srbije i BiH s kojima se sreo na aerodromu prilikom transfera. Budući da je rođen na teritoriji Crne Gore, sudiju Orija je zanimalo i da li Karadžić želi da i njihov ambasador bude informisan:
- Ako ne znaju da sam ovde, neka ih neko obavesti, ali zasad mi njihov diplomatski predstavnik nije potreban - poručio je Karadžić.
Mx

#24 Re: "Zahtjev iz RS za oduzimanjem pasoša Bonu Voxu"

Post by Mx »

Ne pada mi na pamet wrote:
Sensei wrote:akcija === >>> reakcija

Image

http://www.pressonline.rs/page/stories/ ... view=story
Sve ce se to "legalizirati". Obzirom ko kontrolise CIPS.
Kojih samo 20.000 prognanih srba iz Hrvatske i naseljene u R. Srpskoj? Kad ih je naseljeno izmedju 300.000 i 400.000 iz Hrvatske u R. Srpsku. Znaci Bosanskohercegovacka strana treba da trazi ukidanje Bosanskohercegovackog drzavljanstva i oduzimanje pasosa za izmedju 300 ili 400 hiljada Srba naseljenih iz Hrvatske u R. Srpsku i njihovo vracanje u njihovu maticnu drzavu Hrvatsku.
osa

#25 Re: "Zahtjev iz RS za oduzimanjem pasoša Bonu Voxu"

Post by osa »

pravo i pravda, dva različita pojma, nekad smo za jedno, nekad za drugo, zavisi šta nam trenutno odgovara, a dok je tako....
Post Reply