protočni bojler

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
loprilh

#1 protočni bojler

Post by loprilh »

htio bih ugraditi kombinirani protočni bojler (plin+struja) u kupatilo, pa me zanima ima li ko kakvo iskustvo sa takvim uredjajem, koja marka ima najpovoljniji odnos kvalitete i cijene i ko se bavi ugradnjom? hvala unaprijed
slavkoimamodilera

#2 Re: protočni bojler

Post by slavkoimamodilera »

loprilh wrote:htio bih ugraditi kombinirani protočni bojler (plin+struja) u kupatilo, pa me zanima ima li ko kakvo iskustvo sa takvim uredjajem, koja marka ima najpovoljniji odnos kvalitete i cijene i ko se bavi ugradnjom? hvala unaprijed
Ne postoji kombinovani bojler plin+struja... kombinovani bojler je plinski koji pravi toplu vodu za centralno grijanje i toplu sanitarnu vodu... pored njega jeste moguce ugraditi nesto sto se zove elektro-blok, sto je elektricni bojler koji u slucaju nestanka plina vodu zagrijava pomocu strujnog grijaca...

Sto se tice marke, moja preporuka je Vaillant, imaju jako dobru podrsku kod vise firmi... ;-)
loprilh

#3 Re: protočni bojler

Post by loprilh »

e, hvala... tako nesto sam vec i ranije cuo, pa je tvoj komentar samo potvrda vise i istom pravcu:)

hvala jos jednom
van Basten

#4 Re: protočni bojler

Post by van Basten »

imam etažno grijanje na plinski bojler, ali sa firmom koja održava bojler imam loša iskustva (na drugoj temi ću o tome ovih dana). Alternativno grijanje za "ne daj Bože" smo riješili konvektorima i prezadovoljni smo. Mežutim, još nemam alternativni izvor tople vode za pranje suđa, kupanje... pa me interesuje:
- koliki bojler bi mi trebao (ja kontao 50litara da je dovoljno, obzirom da je alternativna opcija?)
- ko to ugrađuje (ima neka firma, električar, vodoinstalater, neko treći?) lična iskustva su dobro došla
Post Reply