Branimir Johnny Štulić-Interview u današnjem Dnevnom Avazu
Moderator: anex
- seba
-
Hrvatinich
#2 Re: Branimir Johnny Štulić-Interview u današnjem Dnevnom Avazu
Čuj morao biti dio estrade - je li mu to neko pištolj u glavu uperio
Zašto je svima taj Štulić Bog nikad neću skužiti, to je neki trend šta li...
- GandalfSivi
#3 Re: Branimir Johnny Štulić-Interview u današnjem Dnevnom Avazu
Oh boze, kako da ti objasnim. Ah da, nije Johnny za svakoga, pa onda nemoj ni pokusavati da razumijes...Hrvatinich wrote:Čuj morao biti dio estrade - je li mu to neko pištolj u glavu uperioZašto je svima taj Štulić Bog nikad neću skužiti, to je neki trend šta li...
-
Hrvatinich
#4 Re: Branimir Johnny Štulić-Interview u današnjem Dnevnom Avazu
Ma da - tipičan i stereotipan odgovor - ako je toliko dobar mogao te je svojim pjesmama bar naučiti da ne budeš "svako"GandalfSivi wrote:Oh boze, kako da ti objasnim. Ah da, nije Johnny za svakoga, pa onda nemoj ni pokusavati da razumijes...Hrvatinich wrote:Čuj morao biti dio estrade - je li mu to neko pištolj u glavu uperioZašto je svima taj Štulić Bog nikad neću skužiti, to je neki trend šta li...
- Panthera
#5 Re: Branimir Johnny Štulić-Interview u današnjem Dnevnom Avazu
ovo je garant slucaj narodnjaci vs rokeri

-
Hrvatinich
#6 Re: Branimir Johnny Štulić-Interview u današnjem Dnevnom Avazu
"Ja sam Johnny Štulić, moje djelo ima 6000 stranica. Ja sam genije kog svi vole ali ja bježim od glupih Balkanaca iako ne bih bio niko da nije njih, danonoćno pišem, ne pijem ne jedem i ne dišem dok pišem - i naravno - moje knjige će biti prodavane na glupom Balkanu jer jedino njih zanima šta ja imam za reći - svi će kupiti ali baš me zanima ko će i pročitati knjigu od 6000 stranica ali svi će reći da sam genije čim sam uspio nagomilati toliko - sigurno se svi već pitaju jesam li ja to izmislio novi izvor energije koji se teorijama mora objasniti od prapočetaka zbog čega je i knjiga tako velika, ali oni se varaju - u pitanju je samo moja opsežna biografija osvrti, mišljenja i poezija"
- Drina Light
#7 Re: Branimir Johnny Štulić-Interview u današnjem Dnevnom Avazu
"Zasto trazis karizmu u sebi punjena ptico? "Hrvatinich wrote:Čuj morao biti dio estrade - je li mu to neko pištolj u glavu uperioZašto je svima taj Štulić Bog nikad neću skužiti, to je neki trend šta li...
"i rijeka nije bila rijeka u samom početku
i nije nužno da ne bude ponornica do kraja"
-
Hrvatinich
#8 Re: Branimir Johnny Štulić-Interview u današnjem Dnevnom Avazu
Ne, ja zapravo slušam rock ali strani. Ipak uvijek se čudim kako grupacije i mediji stvaraju idole od običnih ljudi.Panthera wrote:ovo je garant slucaj narodnjaci vs rokeri![]()
-
Hrvatinich
#9 Re: Branimir Johnny Štulić-Interview u današnjem Dnevnom Avazu
Napokon neki lijep i specifičan odgovor na moje sumnje - to veoma poštujem i čini me sretnomDrina Light wrote:"Zasto trazis karizmu u sebi punjena ptico? "Hrvatinich wrote:Čuj morao biti dio estrade - je li mu to neko pištolj u glavu uperioZašto je svima taj Štulić Bog nikad neću skužiti, to je neki trend šta li...
"i rijeka nije bila rijeka u samom početku
i nije nužno da ne bude ponornica do kraja"
- atko
#10 Re: Branimir Johnny Štulić-Interview u današnjem Dnevnom Avazu
Sjedi vamo da ti nesto obnjasnim ... Branimir Džoni Štulić ... u raji koja kuzi od milja je jos nazivan Branimir Dž.Š. ...svacasHrvatinich wrote:Čuj morao biti dio estrade - je li mu to neko pištolj u glavu uperioZašto je svima taj Štulić Bog nikad neću skužiti, to je neki trend šta li...
Genije ... da skratimo pricu
- Panthera
#11 Re: Branimir Johnny Štulić-Interview u današnjem Dnevnom Avazu
Pa onda saslusaj nekoliko pjesama Stulicha pa nam reci sta mislisHrvatinich wrote:Ne, ja zapravo slušam rock ali strani. Ipak uvijek se čudim kako grupacije i mediji stvaraju idole od običnih ljudi.Panthera wrote:ovo je garant slucaj narodnjaci vs rokeri![]()
-
Hrvatinich
#12 Re: Branimir Johnny Štulić-Interview u današnjem Dnevnom Avazu
Saslušala nekoliko i bilo mi dosadno nisam mogla više. Nemam ja ništa protiv njega ali et ne volim to kad ljudi nešto uveličavaju kao da niko i ne smije misliti drugačije jer je automatski papak ako se ne d'o Bog usudi...Panthera wrote:Pa onda saslusaj nekoliko pjesama Stulicha pa nam reci sta mislisHrvatinich wrote:Ne, ja zapravo slušam rock ali strani. Ipak uvijek se čudim kako grupacije i mediji stvaraju idole od običnih ljudi.Panthera wrote:ovo je garant slucaj narodnjaci vs rokeri![]()
-
Hrvatinich
#13 Re: Branimir Johnny Štulić-Interview u današnjem Dnevnom Avazu
Evo linkova na lyricse Azre - meni to liči na jeftinu poeziju ne vidim ništa genijalno - možda postoje dvije tri pjesme koje kažu nešto dublje a da su mi promakle...a muzika nije po mom ukusu, preferiram žešći rock. http://www.stlyrics.com/songs/a/azra8809.html
-
Hrvatinich
#14 Re: Branimir Johnny Štulić-Interview u današnjem Dnevnom Avazu
Jesi li ti onaj atko sa Cyberbulevara koji obožava Balaševića i diplomirao si nešto već tada čini mi se? - ako jesi onda se znamoatko wrote:Sjedi vamo da ti nesto obnjasnim ... Branimir Džoni Štulić ... u raji koja kuzi od milja je jos nazivan Branimir Dž.Š. ...svacasHrvatinich wrote:Čuj morao biti dio estrade - je li mu to neko pištolj u glavu uperioZašto je svima taj Štulić Bog nikad neću skužiti, to je neki trend šta li...
![]()
- Panthera
#15 Re: Branimir Johnny Štulić-Interview u današnjem Dnevnom Avazu
nomala..a cuj o ukusima se ne raspravlja...e sad pjesme treba staviti u prostor i vrijeme kada su nastale..a ima i onih koje su evergreen..Hrvatinich wrote:Evo linkova na lyricse Azre - meni to liči na jeftinu poeziju ne vidim ništa genijalno - možda postoje dvije tri pjesme koje kažu nešto dublje a da su mi promakle...a muzika nije po mom ukusu, preferiram žešći rock. http://www.stlyrics.com/songs/a/azra8809.html
-
Hrvatinich
#16 Re: Branimir Johnny Štulić-Interview u današnjem Dnevnom Avazu
To je tačno... al et moj buntovnički duh mi je nalagao da malo pokažem šta mi nije jasno a i da razbijem monotonijuPanthera wrote:nomala..a cuj o ukusima se ne raspravlja...e sad pjesme treba staviti u prostor i vrijeme kada su nastale..a ima i onih koje su evergreen..Hrvatinich wrote:Evo linkova na lyricse Azre - meni to liči na jeftinu poeziju ne vidim ništa genijalno - možda postoje dvije tri pjesme koje kažu nešto dublje a da su mi promakle...a muzika nije po mom ukusu, preferiram žešći rock. http://www.stlyrics.com/songs/a/azra8809.html
- GandalfSivi
#17 Re: Branimir Johnny Štulić-Interview u današnjem Dnevnom Avazu
Ako slusas strani rock mozes to recimo uporediti sa Doorsima i Jim Morrisonom, mozda ce ti neke stvari biti jasnije...Hrvatinich wrote:Ne, ja zapravo slušam rock ali strani. Ipak uvijek se čudim kako grupacije i mediji stvaraju idole od običnih ljudi.Panthera wrote:ovo je garant slucaj narodnjaci vs rokeri![]()
-
Hrvatinich
#18 Re: Branimir Johnny Štulić-Interview u današnjem Dnevnom Avazu
Pa et dobra ti je komparacija sigurno s obzirom da mi ni oni nisu neštoGandalfSivi wrote:Ako slusas strani rock mozes to recimo uporediti sa Doorsima i Jim Morrisonom, mozda ce ti neke stvari biti jasnije...Hrvatinich wrote:Ne, ja zapravo slušam rock ali strani. Ipak uvijek se čudim kako grupacije i mediji stvaraju idole od običnih ljudi.Panthera wrote:ovo je garant slucaj narodnjaci vs rokeri![]()
-
HomeArt
#19 Re: Branimir Johnny Štulić-Interview u današnjem Dnevnom Avazu
Danasnje generacije se nesjecaju kada su Azra i Laibach bili drzavni neprijatelji no1 jer kvare omladinu, eh... Sumnjam da bi tako nesto danas proslo kao sto kazes prostor i vrijeme.Panthera wrote:nomala..a cuj o ukusima se ne raspravlja...e sad pjesme treba staviti u prostor i vrijeme kada su nastale..a ima i onih koje su evergreen..Hrvatinich wrote:Evo linkova na lyricse Azre - meni to liči na jeftinu poeziju ne vidim ništa genijalno - možda postoje dvije tri pjesme koje kažu nešto dublje a da su mi promakle...a muzika nije po mom ukusu, preferiram žešći rock. http://www.stlyrics.com/songs/a/azra8809.html
Evo za momka koji voli nesto zesce:
- Panthera
#20 Re: Branimir Johnny Štulić-Interview u današnjem Dnevnom Avazu
Ma ovo je vrijeme...kome pricat ......Prejaka stvar!
-
Hrvatinich
#21 Re: Branimir Johnny Štulić-Interview u današnjem Dnevnom Avazu
To je super samo ne znam je li to baš rock, bar za mene nije... hvalasahan wrote:
Evo za momka koji voli nesto zesce:
- BarbaDue
#22 Re: Branimir Johnny Štulić-Interview u današnjem Dnevnom Avazu
Dobro, posto si pokazala svoj buntovnicki duh i razbila nam monotoniju...mislim da je vrijeme da se malo zaustavis.Hrvatinich wrote:To je tačno... al et moj buntovnički duh mi je nalagao da malo pokažem šta mi nije jasno a i da razbijem monotonijuPanthera wrote:nomala..a cuj o ukusima se ne raspravlja...e sad pjesme treba staviti u prostor i vrijeme kada su nastale..a ima i onih koje su evergreen..Hrvatinich wrote:Evo linkova na lyricse Azre - meni to liči na jeftinu poeziju ne vidim ništa genijalno - možda postoje dvije tri pjesme koje kažu nešto dublje a da su mi promakle...a muzika nije po mom ukusu, preferiram žešći rock. http://www.stlyrics.com/songs/a/azra8809.html
Sta hocu reci, ako imas neku kritiku...bujrum, ali kritike tipa Džoni je papak ili ja ne slusam meHki rok...ostavi tamo iza ugla.
Hvala.
-
Hrvatinich
#23 Re: Branimir Johnny Štulić-Interview u današnjem Dnevnom Avazu
Ja nisam rekla da je Džoni papak i zato se javi nakon što pročitaš šta pišem a ne prije toga. I da budem iskrena - nisi mi dokazao da bih trebala cijeniti tvoje mišljenje. Zato ću se zaustaviti kada ja odredim da treba.BarbaDue wrote:
Dobro, posto si pokazala svoj buntovnicki duh i razbila nam monotoniju...mislim da je vrijeme da se malo zaustavis.
Sta hocu reci, ako imas neku kritiku...bujrum, ali kritike tipa Džoni je papak ili ja ne slusam meHki rok...ostavi tamo iza ugla.
Hvala.
Hvala i tebi.
- atko
#24 Re: Branimir Johnny Štulić-Interview u današnjem Dnevnom Avazu
Naravno da jesamHrvatinich wrote:Jesi li ti onaj atko sa Cyberbulevara koji obožava Balaševića i diplomirao si nešto već tada čini mi se? - ako jesi onda se znamoatko wrote:Sjedi vamo da ti nesto obnjasnim ... Branimir Džoni Štulić ... u raji koja kuzi od milja je jos nazivan Branimir Dž.Š. ...svacasHrvatinich wrote:Čuj morao biti dio estrade - je li mu to neko pištolj u glavu uperioZašto je svima taj Štulić Bog nikad neću skužiti, to je neki trend šta li...
![]()
Dok pojedini imaju i po 3-4 nicka na forumu ja ima jedan nick na 3-4 foruma
A ti si na cb ... ?
-
Hrvatinich
#25 Re: Branimir Johnny Štulić-Interview u današnjem Dnevnom Avazu
Bila sam nekad davno ali otkako sam sa tog foruma otišla nisam bila ni na jednom drugom sad ovdje naišla iz dosade - poslala sam ti pp pa pogledaj heheatko wrote: Naravno da jesam![]()
Dok pojedini imaju i po 3-4 nicka na forumu ja ima jedan nick na 3-4 foruma![]()
![]()
A ti si na cb ... ?