posao u Libiji??
- ryan
#1 posao u Libiji??
prijateljica bila na intervjuu za neki posao(medicinari) u Libiji,pa me zamolila da pitam jel' zna neko nesto o tome? koliko je to sigurno?i tako to? posao/posredovanje organizuje neka firma "dino company" ,ugovor na godinu dana.
hvala:)
- hakazvaka
#2 Re: posao u Libiji??
ime ulijeva povjerenje
dino company
dino company
- chuchumbamayumbe
#3 Re: posao u Libiji??
ja mislim da je do sada bilo jedno 5 istovjetnih tema.
- ryan
#4 Re: posao u Libiji??
hakazvaka wrote:ime ulijeva povjerenje![]()
dino company
-
teletrader
#5 Re: posao u Libiji??
Posto sam imao zadovoljstvo da cesto boravim u toj zemlji,ja ne bih ni pod razno...
Odmah da ti neke stvari budu jasne:
1.Plate su vrlo neredovne
2.Odnosni na poslu jos gori,seksualno zlostavljanje je tamo hobby...Ti "bijela" jos iz Evrope,pa bices ko zebra na brionima
3.Lova (jer svi valjda misle da med.sestra u Libiji uzima po 5000KM sta li vec) je mizerna,znam slucajeva gdje su ljudi potpisali jedan ugovor na bosanskom a drugi na arapskom..naravno plata i druge stvari u arapskoj verziji su bile drugacije nego ove u bosanskoj...
4.Libija ti je jedna velika vukojebina,poslije nje ce ti se i Chajniche ciniti kao Pariz a Zenica kao NYC..

Nemojte se djeco po svaku cijenu hvatati grane,a pogotovo ne Afrike,nemate pojma u kakvoj lijepoj zemlji zhivite
2.Odnosni na poslu jos gori,seksualno zlostavljanje je tamo hobby...Ti "bijela" jos iz Evrope,pa bices ko zebra na brionima
3.Lova (jer svi valjda misle da med.sestra u Libiji uzima po 5000KM sta li vec) je mizerna,znam slucajeva gdje su ljudi potpisali jedan ugovor na bosanskom a drugi na arapskom..naravno plata i druge stvari u arapskoj verziji su bile drugacije nego ove u bosanskoj...
4.Libija ti je jedna velika vukojebina,poslije nje ce ti se i Chajniche ciniti kao Pariz a Zenica kao NYC..
Nemojte se djeco po svaku cijenu hvatati grane,a pogotovo ne Afrike,nemate pojma u kakvoj lijepoj zemlji zhivite
- medaaa
#6 Re: posao u Libiji??
ovo je nazalost istinateletrader wrote:Posto sam imao zadovoljstvo da cesto boravim u toj zemlji,ja ne bih ni pod razno...
4.Libija ti je jedna velika vukojebina,poslije nje ce ti se i Chajniche ciniti kao Pariz a Zenica kao NYC..![]()
![]()
![]()
ostalo, ne bih se slozila...
- chuchumbamayumbe
#7 Re: posao u Libiji??
Imao sam šansu da živim u Libiji osamdesetih i sjećam je se samo po dobrim stvarima, izgleda da se mnogo toga promijenilo ili se varam?!teletrader wrote:Posto sam imao zadovoljstvo da cesto boravim u toj zemlji,ja ne bih ni pod razno...
4.Libija ti je jedna velika vukojebina,poslije nje ce ti se i Chajniche ciniti kao Pariz a Zenica kao NYC..![]()
![]()
![]()
Živio sam u Tripoliju, Misurati, Bugrinu, Homsu (ko je radio za Energoinvest poznaje ta mjesta). U ta doba je bilo OK.
Želja mije da kao turista posjetim Libiju, nije nemoguće.
- Luke Perry
#8 Re: posao u Libiji??
Jesi li isao gledati javna vjesanja u Libiji? 
- Lawrence
#9 Re: posao u Libiji??
Covjek je 100% u pravu. Nemoj.teletrader wrote:Posto sam imao zadovoljstvo da cesto boravim u toj zemlji,ja ne bih ni pod razno...
![]()
![]()
- chuchumbamayumbe
#10 Re: posao u Libiji??
Nisam gledao uživo lada su ih vješali, ali samo poslije atentata na Gadafija gledao likove kako mrtvi vise sa bandera dok ih muhe grickaju.Luke Perry wrote:Jesi li isao gledati javna vjesanja u Libiji?
Nije lijep prizor, ali je poprilicno dobra i jasna poruka.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#11 Re: posao u Libiji??
sjetite se samo bugarskih medicinara...
- Luke Perry
#12 Re: posao u Libiji??
Znam neke nase koje su nekad u to doba izveli iz kuca da gledaju vjesanja 
-
teletrader
- ryan
#14 Re: posao u Libiji??
mislim da ce joj biti dovoljno
-
rosegirl
#15 Re: posao u Libiji??
moji roditelji rade trenutno tamo.
sve zavisi od toga hoce li se raditi u stranim bolnicama ili domacim. razlika nebo i zemlja.
ako ti je prijateljica vec spremna da radi vani, bolje bi joj bilo da se fata katara ili ujedinjenih arapskih emirata, uslovi su bolji a i plata. narocito zensko osoblje u zdravstvenom sektoru je jako trazeno.
sve zavisi od toga hoce li se raditi u stranim bolnicama ili domacim. razlika nebo i zemlja.
ako ti je prijateljica vec spremna da radi vani, bolje bi joj bilo da se fata katara ili ujedinjenih arapskih emirata, uslovi su bolji a i plata. narocito zensko osoblje u zdravstvenom sektoru je jako trazeno.
- ryan
#16 Re: posao u Libiji??
mislim da je ovo drzavna bolnica...prijateljica je fizioterapetut..a ne znam mislim da je ona spremna da ide vanka jer je bila na jos 2-3 intervjua na slican fazon..a to za Katar znam,stari bio dolje:)rosegirl wrote:moji roditelji rade trenutno tamo.
-
backclocker
#17 Re: posao u Libiji??
Sestra hoce da ide u Libiju 24g joj.
U prici "predstavnik za radnike za Libiju" - Safet Subo.
1350€ se placa "sve za dokumente, prevodjenje dokumenata i avio karta".
Plata startna 1000$ nakon 3 mjeseca "probnog" rada bude 1500$.
U pitanju je bolnica El-Khadra - n'j'aka nova bolnica.
U ludilu cura nakon svega sto sam nasao na internetu koji se ticu ovoga.
A kajs oko vrata stegnut, sa ovim politicarima, smrzavaju se u stanu - grijanja nema.
Totalni haos od zivota.
Ja ih guram pomalo koliko mogu. Ali to nema perspektive.
Pa eto da ne otvaram temu drugu - ima li ko kakvu pametnu?.
Ja cu da osvjezavam temu dok ne dobijem kakav takav odgovor od nekog. Pozeljno bi bilo da se javi neko ko je vec tamo.
A kajs oko vrata stegnut, sa ovim politicarima, smrzavaju se u stanu - grijanja nema.
Totalni haos od zivota.
Ja cu da osvjezavam temu dok ne dobijem kakav takav odgovor od nekog. Pozeljno bi bilo da se javi neko ko je vec tamo.
-
Fuke
#18 Re: posao u Libiji??
vozdra raja
U libiji sam ukupno oko pet godina i super je sve sto se prica prtiv libije je laz mislim opcenito niko vas ovdje ne dira ukoliko vi prvi nepocnete kao i kod nas svijet je normalan ne bas kao u evropi ali nadolaze pomalo, radio sam u medicini i napustio sam sada radim za njemcku firmu, ali hocu da vam kazem sto se tice safeta sube moja supruga je dosla preko njega platili smo 2100 eura nizasto kao imat ce platu 1000-15000 dolara sve je laz taj covjek je najveci kriminalac kao i njegov sin on nesmije da se poajvi ovdje jer je i ministrstvu libije duzan oko 12 hiljada eura, mi smo zivjeli u nekoj kuhinji koju smo preuredili sam sebi kao fol stan 9 mjeseci tako bez viza bez ista od nejgovog obecanog bilo nas je 7 u grupi (mislim jedna od njegovih najveca plata je bila 500 dolara), svi smo napustili i radimo zxa druge bolnice mislim ja vise ne jer medicina mi je se ogadila radim kao sto rekoh u firmi sada, ali hocu jos jednom da vam kazem nedajte mu pare jer to sto vam je obecao je laz pitajte ga sta je bilo sa grupom od 45 ljudi koje je poslao svi su se vratili... i nikom nije pare vratio ali kada tada ce da platii on svojom glavom, pozdrav za sve vas i nezavravajte se maksmimalna plata je do 800 dolara stim da imate iskustva preko 10 godina ili oil klinika tao imaju do 1500 dolara ali tesko je tamo da se zaposli sve ostale bolnice su na istom nivou, najbolje je da cekate jer svake godine dolaze po ljude iz libije njihovi ljudi preko ambasade i to vam je sigurno sfate je papak,kriminalac blago receno
U libiji sam ukupno oko pet godina i super je sve sto se prica prtiv libije je laz mislim opcenito niko vas ovdje ne dira ukoliko vi prvi nepocnete kao i kod nas svijet je normalan ne bas kao u evropi ali nadolaze pomalo, radio sam u medicini i napustio sam sada radim za njemcku firmu, ali hocu da vam kazem sto se tice safeta sube moja supruga je dosla preko njega platili smo 2100 eura nizasto kao imat ce platu 1000-15000 dolara sve je laz taj covjek je najveci kriminalac kao i njegov sin on nesmije da se poajvi ovdje jer je i ministrstvu libije duzan oko 12 hiljada eura, mi smo zivjeli u nekoj kuhinji koju smo preuredili sam sebi kao fol stan 9 mjeseci tako bez viza bez ista od nejgovog obecanog bilo nas je 7 u grupi (mislim jedna od njegovih najveca plata je bila 500 dolara), svi smo napustili i radimo zxa druge bolnice mislim ja vise ne jer medicina mi je se ogadila radim kao sto rekoh u firmi sada, ali hocu jos jednom da vam kazem nedajte mu pare jer to sto vam je obecao je laz pitajte ga sta je bilo sa grupom od 45 ljudi koje je poslao svi su se vratili... i nikom nije pare vratio ali kada tada ce da platii on svojom glavom, pozdrav za sve vas i nezavravajte se maksmimalna plata je do 800 dolara stim da imate iskustva preko 10 godina ili oil klinika tao imaju do 1500 dolara ali tesko je tamo da se zaposli sve ostale bolnice su na istom nivou, najbolje je da cekate jer svake godine dolaze po ljude iz libije njihovi ljudi preko ambasade i to vam je sigurno sfate je papak,kriminalac blago receno
-
Fuke
#19 Re: posao u Libiji??
backclocker wrote:Sestra hoce da ide u Libiju 24g joj.
Totalni haos od zivota.
-
SSenad
#20 Re: posao u Libiji??
Bio sam u libiji godinu dana i nista nisam ostvario.Organizacija koja nas je vodila i to predvodila kao stado izgubljenih ovaca je Dino Company iz Sarajeva direktor Subo Safet u dosluhu sa Razijom Brasnjic i firmom Ferman trade iz Tuzle je sta drugo reci vec bezdusnici koji su nam ukrali po 2800 km za odlazak.Kad sam stigao u Libiju i na sastanku iznio da su nam uzeli toliko para ljudi su ostali bez teksta jer je i putni trosak i sve platila bolnica u kojoj smo trebali pocet radit.Tri mjeseca nismo dobili platu osim 200 dinara akontacije kao da se hranimo.Da bi prezivjeli krali smo iz restorana sir zdenke i kuhana jaja i po 2 kifle.Bili smo gladni.Ta godina dana boravka mi je uzela 10 godina zivota.Libijci su dobri ljudi ali nasi su nas izvarali.Bila mi je obecana plata preko 1500 eura a kad sam nakon 3 mjeseca dobio platu iznosila je 500 eura.Tamo nema vece plate od 500 eura za zdravstvene radnike sa sss i vss.Doktori imaju 1000 eura.Laz je da je tamo sve jeftino,samo je gorivo i cigare i hljeb jeftino a sve ostalo je isto pa mozda malo i skuplje nego kod nas.Slatkisi su im jako skupi.Telefon skup,internet skup ma sve je skuplje nego kod nas.DRAGI MOJI TAKO MI ALAHA DRAGOG JA VAS SAVJETUJEM NEMOJTE NASJEDAT NA PRICE,DOBRO RAZMISLITE PA ODLUCITE.CIM CUJETE DA JE GLAVNI ORGANIZATOR SUBO SAFET I DINO COMPANY IZ SARAJEVA MIS IRBINA 10 NE NASJEDAJTE.UJEDNO OPOMINJEM I ZA RAZIJU BRASNJIC I FERMAN TRADE IZ TUZLE.BOSNA JE PRELIJEPA I BOLJI JE 100 PUTA ZIVOT OVDE NEGO TAMO.PRIJATNO
-
medoIL
#21 Re: posao u Libiji??
Libija , ugovor sa nasom kompanijom = prevara 
- Dushica
#22 Re: posao u Libiji??
ryan wrote:prijateljica bila na intervjuu za neki posao(medicinari) u Libiji,pa me zamolila da pitam jel' zna neko nesto o tome? koliko je to sigurno?i tako to? posao/posredovanje organizuje neka firma "dino company" ,ugovor na godinu dana.
Moja tetka je bila u Libiji 4 godine. Dva puta po 2 godine. Žena je malo čudna pa nije pričala o parama ali sumnjam da bi ostala toliko dugo da joj je bilo loše jer je daleko od toga da nema drugoga posla, imala je dosta poslovnih ponuda. Kaže da su svi stranci bili u nekom... ne mogu baš naći riječ, kamp ili neko ograđeno naselje. Izdvojeni su bili od domaćeg naroda. Koliko mi se čini nije joj baš loše bilo
-
michio
#23 Re: posao u Libiji??
To je neugodna zemlja za zene. Ali ima ih kojima ne smeta. Libijci su dosta praznovjeran svijet pa su u tome dosta slicni Bosancima . Ona ruka ko za srecu sto se na svakom koraku moze vidjeti 
-
zlajaBHF
#24 Re: posao u Libiji??
Libija kao drzava nije problem
Ali nakon ovih komentara od ljudi koji su imali iskustva sa tim nasim firmama,
mislim da smo dobili odgovor na pitanje koje je postavio pokretac teme
Ali nakon ovih komentara od ljudi koji su imali iskustva sa tim nasim firmama,
mislim da smo dobili odgovor na pitanje koje je postavio pokretac teme
- Comrad
#25 Re: posao u Libiji??
Ma cim moras platiti da pocnes raditi ne moze valjat nikako.
Jedino ako se ne radi o bhtelecomu ili elektroprivredi.
Jedino ako se ne radi o bhtelecomu ili elektroprivredi.