Šokantno - BiH izbrisana sa Citroenove mape

Novi_Nick

#1 Šokantno - BiH izbrisana sa Citroenove mape

Post by Novi_Nick »

http://www.sarajevo-x.com/clanak/090703006

BiH|03.07.2009. u 10:00

Šokantno - Bosna i Hercegovina izbrisana sa Citroenove mape

Neće nas začuditi ako neki polupismeni stanovnik neimenovane bantu zemlje nikada nije čuo za Bosnu i Hercegovinu, ne zna njen geografski položaj, jezik koji se u toj zemlji govori, koja je struktura stanovništva, historijsko naslijeđe, kultura... No, očekujemo ili umišljamo da bi znanje Evropljana, dakle stanovnika našeg kontinenta, svakako trebalo biti na puno većem nivou. Pogotovo smo uvjereni da se jednoj ozbiljnoj firmi svjetskog glasa, koja posluje na globalnom tržištu, ne bi smjelo desiti da ne zna gdje se nalazi naša zemlja. Upravo takvu kardinalnu grešku napravili su predstavnici francuskog proizvođača automobila Citroena kada su na prezentaciji svoga novog modela Citroena C3 u Parizu demonstrirali i svoje 'znanje' iz geografije.

Image

Naime, ova kompanija koja posluje i na našem tržištu, u svom prospektu ima kartu Evrope, a na njoj je Bosna i Hercegovina potpuno izbrisana kao država, ili tačnije otišla je u ruke našim susjednim zemljama, Hrvatskoj i Srbiji.

Bez sumnje, ovakav propust svjetski priznate kompanije treba da nas vrijeđa, ali i da nas natjera da se zapitamo šta rade naše diplomate u toj zemlji. Ne pokušavajući ublažiti njihov veliki propust, nameće se logično pitanje šta naš ambasador i njegovi pomoćnici rade na promociji naše države i njenog imidža. U slučaju da ne znate, ambasador Bosne i Hercegovine u Francuskoj je Almir Šahović, za većinu ime nepoznato kao i Bosna i Hercegovina francuskom Citroenu.

(Sarajevo-x.com)
Stvarno sta se vise desava i ko je odgovoran od Bosnjackih i Bosanskih politicara za konstantno sabotiranje drzave Bosne i Hercegovine i naroda Bosnjaka i Bosanaca od strane nekih drugih nacija i drzava. Tog BH ambasadora u Francuskoj treba odmah smjeniti, uloziti protestnu notu ambasadoru Francuske u Bosni i Hercegovini i tuziti Citroen zbog falsifikovanja karti i slicno.

Kako vidim na karti Bosna i Hercegovina je podijeljena izmedju Hrvatske i Srbije, CG i Kosovo su otisli pod Srbiju a ime drzave Albanije nisu ni stavili?

Izvolite Bosnjaci i Bosanci, vas komentar na ovu temu?
Last edited by Novi_Nick on 03/07/2009 12:33, edited 3 times in total.
Luke Perry

#2 Re: Šokantno - BiH izbrisana sa Citroenove mape

Post by Luke Perry »

napad na suverenitet BiH. O jebote :-)
karanana

#3 Re: Šokantno - BiH izbrisana sa Citroenove mape

Post by karanana »

Shok, shok i samo shok. nemam rijeci, nemam sta da kazem od silnoga shoka koji me je spopao.

ustvari imam kratak komentar: SLOVENIJA DO TOKIJA!
Novi_Nick

#4 Re: Šokantno - BiH izbrisana sa Citroenove mape

Post by Novi_Nick »

Luke Perry wrote:napad na suverenitet BiH. O jebote :-)
Normalno da je napad na suverenitet drzave Bosne i Hercegovine i njen narod Bosnjake i Bosance. Kako se nisu kao slucajno zeznuli pa izbrisali i podjelili Srbiju i Hrvatsku i stavili ih pod Bosnu i Hercegovinu. Ili kako se nisu zeznuli pa izbrisali Srbiju i stavili Srbiju pod CG i Kosovo?
Last edited by Novi_Nick on 03/07/2009 12:25, edited 2 times in total.
vaca

#5 Re: Šokantno - BiH izbrisana sa Citroenove mape

Post by vaca »

Zasto Bosnjaci i Bosanci i zasto tim redom?
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#6 Re: Šokantno - BiH izbrisana sa Citroenove mape

Post by Truba »

na ovake stvari sam se ložio 1996 :mrgreen:

budući kako je ova država mene precrtala šta fali da tamo neki francuzis lerne precrta PiH :dance:
L.e.g

#7 Re: Šokantno - BiH izbrisana sa Citroenove mape

Post by L.e.g »

Oni iz Citroena svaku zemlju koju mogu da prođu sa više od 6 litara goriva ne j..u ni 1% ......a malo troše skroz hahaha
karanana

#8 Re: Šokantno - BiH izbrisana sa Citroenove mape

Post by karanana »

Novi_Nick wrote:
Luke Perry wrote:napad na suverenitet BiH. O jebote :-)
Normalno da je napad na suverenitet drzave Bosne i Hercegovine i njen narod Bosnjake i Bosance. Kako se nisu kao slucajno zeznuli pa podjelili Srbiju i Hrvatsku i stavili ih pod Bosnu i Hercegovinu. Ili kako se nisu zeznuli pa stavili Srbiju pod CG i Kosovo?
kako se hrvati ne loze na ovo? eno slovenija im otela citavu istru, pola dalmacije i beli zagreb grad. kako ne vidis ime slovenije? kako se crnogorci ne ljute kad pise da su pod srbijom? gdje su luxemburg, lihtenstajn, san marino na ovoj mapi?

sta si se odmah puske uhvatio, vidis da je neko neuk crtao mapu, greska i to je to. odmah neka anti bosnjacka zavjera.

jos jedan post do 9 tisucitog
Novi_Nick

#9 Re: Šokantno - BiH izbrisana sa Citroenove mape

Post by Novi_Nick »

vaca wrote:Zasto Bosnjaci i Bosanci i zasto tim redom?
Zato sto se to odnosi jedino na Bosnjake i Bosance jer se vecinom Srbi iz Bosne i Hercegovine izjasnjavaju kao Srbi a Hrvati kao Hrvati a cilj najvise takvih je podjela teritorije BiH izmedju Hrvatske i Srbije. U razvoju jedne takve situacije bi normalno Bosnjaci i Bosanci ostali donji jer nemaju rezervne drzave, valjda je toliko jasno.
Drvosjeca iz Dejcica

#10 Re: Šokantno - BiH izbrisana sa Citroenove mape

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

Mislim da se ovdje radi o zonama poslovanja (trzista) ne o administrativnim granicama drzava. :wink: Konkretno znam recimo da Volvo ovlasteni servis u Sarajevu stavlja pod ingerenciju Zagreba.
Last edited by Drvosjeca iz Dejcica on 03/07/2009 12:26, edited 1 time in total.
vaca

#11 Re: Šokantno - BiH izbrisana sa Citroenove mape

Post by vaca »

Novi_Nick wrote:
Zato sto se to odnosi jedino na Bosnjake i Bosance jer se vecinom Srbi iz Bosne i Hercegovine izjasnjavaju kao Srbi a Hrvati kao Hrvati a cilj najvise takvih je podjela teritorije BiH izmedju Hrvatske i Srbije. U razvoju jedne takve situacije bi normalno Bosnjaci i Bosanci ostali donji jer nemaju rezervne drzave, valjda je toliko jasno.
Aha
Tomislav MO

#12 Re: Šokantno - BiH izbrisana sa Citroenove mape

Post by Tomislav MO »

karanana wrote: kako se hrvati ne loze na ovo? eno slovenija im otela citavu istru, pola dalmacije i beli zagreb grad.
He, he, odmah sutra mobilizacija. :D
Novi_Nick

#13 Re: Šokantno - BiH izbrisana sa Citroenove mape

Post by Novi_Nick »

vaca wrote:
Novi_Nick wrote:
Aha
Bu
Priorat
Location: Naučio sam krajnje oprezno upotrebljavati riječ nemoguće...

#14 Re: Šokantno - BiH izbrisana sa Citroenove mape

Post by Priorat »

jaoooooooo, skandal...uhhhhhh, srce mi zamalo stade..... ma boli me hasim sto nas nisu stavili...bem ti ovakve vijest... :x
BHCluster

#15 Re: Šokantno - BiH izbrisana sa Citroenove mape

Post by BHCluster »

Zar je tesko upaliti google earth ili google maps pa fino pogledati mape kakve jesu
sistem

#16 Re: Šokantno - BiH izbrisana sa Citroenove mape

Post by sistem »

pod hitno smijeniti ambasadora koji ne provodi vrijeme klikajuci na stranice francuskih firmi, da provjeri da li su granice suverene i nedjeljive bih uredno nacrtane :oops:
pa jel' on zna sta mu je posao :x
slavkoimamodilera

#17 Re: Šokantno - BiH izbrisana sa Citroenove mape

Post by slavkoimamodilera »

Sokantno! Nevjerica! Nervni slom!! :shock: :shock: :shock:

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Drvosjeca iz Dejcica wrote:Mislim da se ovdje radi o zonama poslovanja (trzista) ne o administrativnim granicama drzava. :wink: Konkretno znam recimo da Volvo ovlasteni servis u Sarajevu stavlja pod ingerenciju Zagreba.
Hvala Bogu na jedinom glasu razuma :wink:
kosmos

#18 Re: Šokantno - BiH izbrisana sa Citroenove mape

Post by kosmos »

Citroen je uvijek bio avantgardan.
Treba razlikovati dali je pogrijesio ili nas je uvrijedio. Ko i odakle upravlja BiH (Tadic iz Beograda preko Dodika, opcepoznata stvar, BiH u totalnoj komi gdje se neka funkcije organizma hlade) dakle nije greska. Posto Bosnjacki politicari na to uopce ne reagiraju, ljudi napravili po politickom opredjeljenju Bosnjackih politicara mapu. Sta je tu cudno?
Uvrijedjeni svakako jesmo, ali mi bar na ovom forumu duze vrijeme skrecemo paznju na to. Druga je stvar sto Citroen cita printane i gleda federalne medije, pa nije upoznat sa prosjecnim misljenjem
Maraschino

#19 Re: Šokantno - BiH izbrisana sa Citroenove mape

Post by Maraschino »

...i onda mi dodje da mu taj citroen C3 razbijem o glavu... :D

mo's misliti kada nas Philips stavi pod Albaniju... :sax:
veljaca

#20 Re: Šokantno - BiH izbrisana sa Citroenove mape

Post by veljaca »

Treba upitit protestnu notu Citroenu ( neko iz MIP-a ) .....
Dee dee zagreb

#21 Re: Šokantno - BiH izbrisana sa Citroenove mape

Post by Dee dee zagreb »

Joj ljudi uopće nije vrijedno komentara, ali danas mi je jedan od najdosadnijih dana pa barem da malo tipkam :zzzz:
Kao što vidite na toj karti nema ni Crne Gore, a Hrvatska je izgubila Istru, Dubrovnik pa čak i glavni grad :lol: :lol:
Ljudi su se vjerojatno zbunili ili im obrazovanje nije baš na visokoj razini.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#22 Re: Šokantno - BiH izbrisana sa Citroenove mape

Post by pici »

znaČi gotovo sijelo :( ....citroen nam je prekrojio sudbinu......Velika Slovenija,Velika Srbija,osuneĆena HRvatCka,NeJma BiH ni na mapi :mrgreen: ,crnogorci se vratili pod okrilje Srbije,albaniji smišljaju novo ime :mrgreen: .......ovo mora da im je Vuk JeremiĆ poslo mapu puta od novog gasovoda iz Rusje :thumbup: :bih:
UndergroundMan

#23 Re: Šokantno - BiH izbrisana sa Citroenove mape

Post by UndergroundMan »

Nije to sluchajno tako nacrtano ... na-a! Samo se nadam da "neko to od gore vidi sve" :D
kiky

#24 Re: Šokantno - BiH izbrisana sa Citroenove mape

Post by kiky »

ja sam svog citroena ( ganc novog ) odmah skrho urijeku i izbriso sa poreske kartice ...
vratnik

#25 Re: Šokantno - BiH izbrisana sa Citroenove mape

Post by vratnik »

Dragi Karanana, cestitam ti 9000ti post. Da nam jos toliko ispostis!
Post Reply