MEGAMIX Sarajevo

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
nonca

#1 MEGAMIX Sarajevo

Post by nonca »

evo da pitam sve forumase kako je raditi u firmi MEGAMIX?

da li i kod njih ima "guranja" na konkursima, ili ide sve posteno i po zasluzi?

generalno me interesuje kakvi su radni uslovi za key account managera, jer trenutno imaju otvorene konkurse za 3-4 grada u BiH.

hvala puno!
Padishah

#2 Re: MEGAMIX Sarajevo

Post by Padishah »

Ponovo je otvotren konkurs u Megamixu za poziciju Key Account Managera.

Ima li neko bilo kakvih informacija o ovoj firmi?
nick1

#3 Re: MEGAMIX Sarajevo

Post by nick1 »

Znam ja, kod mene jaran je radio u toj firmi isto bio oglas ovaj isti. Trojca su se zaposlila, dvojca sa stelom i ovaj moj jaran bez stele, sve bilo ok jedno mjesec i malo nesto vise, dok ga direktor nije poceo u svakom smislu psihicki zezati, covjek je radio u firmi nesto duze ostajao nego je radno vrijeme, onda je kuci morao raditi jos 4 sata, dok je mogao izdrzati, radio je.
Ovaj oglas isti izlazi vec nekoliko puta. 6 ljudi se promjenilo na njegovom mjestu za ev godinu dana znaci svi po 2 mjeseca, kao sto je i on, sto ti odmah moze reci da to nesto nije ok. Ja sam trenutno nezaposlen al ne pada mi na pamet da se prijavim tu. Ukoliko nemas stele odnosno tamo nekog da te drzi ne preporucujem, al recimo to nije samo tako u megamixu to je tako svugdje gdje nemas nekog da te odrzava tu.
Padishah

#4 Re: MEGAMIX Sarajevo

Post by Padishah »

nick1, hvala ti, ali uz duzno postovanje vise bih volio informaciju iz prve ruke, po mogucnosti od nekoga ko je licno radio ili radi za pomenutu kompaniju.

Ja imam jako drugacije informacije od ljudi koje poznajem i koji su tamo zaposleni, a prije svega po pitanju da apsolutno nije bilo nikakvih stela prilikom njihovog zaposljavanja. Ovdje sam se obratio forumasima jer me interesuje i drugo misljenje.
nick1

#5 Re: MEGAMIX Sarajevo

Post by nick1 »

Ovo ti je informacija iz prve ruke. A ti ako imas informacije od ljudi koji rade tamo, znaci moguce da imas stelu. Samo pogledaj koliko su puta objavili isti konkurs, nista ti vise niko ne mora reci. Ja sam se prijavio kad i moj kolega, ako ce ti pomoci, prvo testiranje ti je na engleskom jeziku, pa ko prodjes ides na razgovor. Znaci mozes se ti zaposliti kod njih bez stele, a kazem ti da je stela kljucni faktor koji ce te dalje paziti. Kontas.
nonca

#6 Re: MEGAMIX Sarajevo

Post by nonca »

znaci i u megamix-u je kao i orbico firmi...:stela + mobbing!!

pa jebooooo te vise zakon o radu i pravna drzava!
ins

#7 Re: MEGAMIX Sarajevo

Post by ins »

Ne kontam.

MEGAMIX je 100% privatna firma, sto znaci ako zele mogu zaposliti i cobanina na mjesto generalnog direktora, pa prema tome nema mi logike da:

-ako vec objave konkurs nekoga zaposljavaju preko stele?!
-ako vec nekoga zaposle jer je bio dobar na konkursu, da ga onda sefovi pokusavaju otjerati?!
nick1

#8 Re: MEGAMIX Sarajevo

Post by nick1 »

Znam da nema logike odpustati tako radnike. A kakve veze ima sto je privatna firma a da nema stele, to apsolutno nema smisla jer kod nas svugje ima stele i sve se radi na vezama i poslovi i zaposljavanje, sve. Mislim cinjenica je da je jako dosta ljudi proslo kroz to radno mjesto, ne kontam sta radi taj direktor, mozda iskoristva to sto probni rad ne placa, odnosno mjesec dana probnog rada ne placa. i tako na taj nacin dobije da rade ljudi besplatno al opet kad okrenes na drugu stranu, treba vremena da se covjek prilagodi i opet sve to nije to kad svaki put neko novi. Nelogicno to sto radi.
saibaba

#9 Re: MEGAMIX Sarajevo

Post by saibaba »

ins wrote:Ne kontam.

MEGAMIX je 100% privatna firma, sto znaci ako zele mogu zaposliti i cobanina na mjesto generalnog direktora, pa prema tome nema mi logike da:

-ako vec objave konkurs nekoga zaposljavaju preko stele?!
-ako vec nekoga zaposle jer je bio dobar na konkursu, da ga onda sefovi pokusavaju otjerati?!
Ne znam jeli to slučaj sa megamixom ali znam firmu koja kad nema posla da oglas u novine kako prima 10 zanatlija 5 inzenjera i tako to, niđe veze, onda se počne pričati o njima, traže se stele i tako to, to im dođe kao vid marketinga
vjesticanametli

#10 Re: MEGAMIX Sarajevo

Post by vjesticanametli »

uzas..........ako zelis zivjeti u skladistu ili u autu samo naprijed...........hebu ko sansku kozu ...........
konkurs ima svaki mjesec :lol:
sarajevo_com

#11 Re: MEGAMIX Sarajevo

Post by sarajevo_com »

Da ozivim temu...Zna li neko da li se popravilo stanje u ovoj firmi. Kako je sad stanje itd plata i slicno :)
Post Reply