Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Na golu je Supić. Spahić je centralni stoper, a pored njega bit će Vasilić i Prodanović. Na desnom boku je Jahić, a na lijevom Kuduzović. U veznom redu igrat će Čolić, Đurić i Jovanović, a napadači su Škoro i Hadžić.
Iako se radi o prijateljskoj utakmici, te na raspolaganju nema niti približno najjaču momčad, izbornik Blažević kaže da ovu provjeru shvaća kao kvalifikacijsku utakmicu.
Treninge sam prilagodio tako da ih umor ne savlada, a održao sam im i prigodno slovo. Dug put može biti samo izvinjenje. Ova utakmica je za sve njih biti ili ne biti, poručio je Ćiro dodajući da će oni igrači koji se dokažu kandidirati za sljedeća okupljanja reprezentacije.
Sve je do njih. Nekoliko ću ih ostaviti u kadru. Jasno sam im naglasio šta očekujem. Dao sam im primjer hrvatske reprezentacije iz 1998. godine. Spomenuo sam Krpana i Mamića, koji su imali minimalnu minutažu, a napravili su transfere od više od 5 miliona tadašnjih njemačkih maraka. Oni su bili svjesni pripadnosti grupi, znali su da nisu u prvom planu. Nikada se nisu bunili, a uvijek su radili maksimalno. Igračima sam rekao da, ako već nemaju taj patriotski naboj, onda moraju biti egoisti i misliti na sebe i na svoje karijere, kaže Ćiro.
Blažević je svjestan da bi Uzbekistan mogao biti nagazna mina, jer će danas s druge strane stajati izuzetno motiviran protivnik, koji silno želi pobjedu uoči nastavka kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.
Oni će letjeti kako bi ostvarili dobar rezultat uoči meča sa Japanom. Na nama je da im pokvarimo raspoloženje, dodaje Ćiro.
da li se ova tekma broji u fifin ranking? pa bolje je neigrat nego izgubit i brukat se. ovo ja nisam vidio da ijedna reprezentacija radi. ako se tekma igra, onda pozovi reprezentativce a ne B reprezentaciju. ali kako je kod nas sve naopako onda je i ovo normalno. ovo je opet tekma koja se igra i koja je namjestena za kladionicu, kao u rijeci, samo je pitanje sta je. ciroooooo, sta da igramo?
karanana wrote:da li se ova tekma broji u fifin ranking? pa bolje je neigrat nego izgubit i brukat se. ovo ja nisam vidio da ijedna reprezentacija radi. ako se tekma igra, onda pozovi reprezentativce a ne B reprezentaciju. ali kako je kod nas sve naopako onda je i ovo normalno. ovo je opet tekma koja se igra i koja je namjestena za kladionicu, kao u rijeci, samo je pitanje sta je. ciroooooo, sta da igramo?
Pošto nije FIFA-in termin, mislim da se ova tekma ne boduje, ali ne smijem se zakleti...
Meni stvarno nije jasno u cemu je svrha igranja ovakvih utakmica. Sta mi dobijamo pozitivnog od ove utakmice? Toliki put prevaliti da biste odigrali protiv jednog Uzbekistana i to sa B- reprezentacijom!
KPNCTNJAH wrote:Samo da ne bude kao sa Japanom, po meni je bolje i ne odigrati utakmicu nego se onako brukati sa nekim lijevim igracima ...
Slazem se, samo jebiga hoce Munib lovu da digne. Nevidim poentu sa ovom utakmicom, nit cemo probati A-igraci ni rezerve poput Pjanica, Stilica, Zeca i sl. nego nesta popit Premijer Liga-allstar. Igraci koji nikade nece ni igrati u reprezentaciji.
I da, ova utakmica se broji u fifin ranking. Nema veze sto nije zvanicni termin, utakmica je ipak zvanicna. Osim nas, danas jedino Kina i Iran igraju
karanana wrote:da li se ova tekma broji u fifin ranking? pa bolje je neigrat nego izgubit i brukat se. ovo ja nisam vidio da ijedna reprezentacija radi. ako se tekma igra, onda pozovi reprezentativce a ne B reprezentaciju. ali kako je kod nas sve naopako onda je i ovo normalno. ovo je opet tekma koja se igra i koja je namjestena za kladionicu, kao u rijeci, samo je pitanje sta je. ciroooooo, sta da igramo?
Nebi reko, Uzbekistan ima dosta ulja, pitaj Rivalda i Etoa. A to sto je zvanicna utakmica je jos bonus, svaki igrac koji udje na teren danas moze upisati "Reprezentativac BiH" u svoj CV. U drugim rijecima lova se veceras dize od prodanih igraca i Uzbekistanskog saveza. Ali mozda si i u pravu, more bit da je Ciro koju hiljadarku ulozio i u nekoj kladionici na aerodromu u Istanbulu.
scheph wrote:Meni stvarno nije jasno u cemu je svrha igranja ovakvih utakmica. Sta mi dobijamo pozitivnog od ove utakmice? Toliki put prevaliti da biste odigrali protiv jednog Uzbekistana i to sa B- reprezentacijom!
Kako nije jasno ????? Pa N/FSBIH uzima pare - da se jos malo rastale .....
a znaci uzbekistan ima lovu?! ja konto to neke jade gore od nas, pa se pitam koja nam je korist ici preko pola svijeta i igrati. nisam znao da su i oni na nafti.
karanana wrote:a znaci uzbekistan ima lovu?! ja konto to neke jade gore od nas, pa se pitam koja nam je korist ici preko pola svijeta i igrati. nisam znao da su i oni na nafti.
Nesta poput Irana. Nije ni Rivaldo preso u Bunyodkor zbog ljubavi prema tom klubu
scheph wrote:Meni stvarno nije jasno u cemu je svrha igranja ovakvih utakmica. Sta mi dobijamo pozitivnog od ove utakmice? Toliki put prevaliti da biste odigrali protiv jednog Uzbekistana i to sa B- reprezentacijom!
-nema tu sta biti nejasno...Munib oce nekih novaca,a Ciro da pojaca konkurenciju u timu..mozda ko i odigra dobro od ovih novih..ginuce danas sve i jedan..nema kod Cire zajebancije
Uzbekistan je veoma solidna reprezentacija. Svrha utakmice je ta da se pruži prilika nekim novim momcima, momcima koji ne mogu dobiti priliku u kvalifikacionim utakmicama.
Ovaj komentator je teški DEBIL!!! Yebo ga izuzetno pouzdani Kuduzović koji ne zna ubaciti loptu u šesnaest.
I još reče, ova sezona Premijer lige je sa znatno većim brojem pobjeda gostiju i neriješenih rezultata, što uopšte nije tačno. Prošla sezona je imala više gostujućih pobjeda.