Dozvola za pecanje na Borackom jezeru, te potrebni pribor??
- valter.ba
#1 Re: Dozvola za pecanje na Borackom jezeru, te potrebni pribor??
Dobro pitanje, hajmo pecarosi savjeti za pocetnike 
- karanana
#2 Re: Dozvola za pecanje na Borackom jezeru, te potrebni pribor??
odlicno pitanje. i mene ovo interesuje, i dozvola i taktika pecanja.
- rajvosa^
#3 Re: Dozvola za pecanje na Borackom jezeru, te potrebni pribor??
Turban peca, valjda ce se javiti.
- Ady88
#4 Re: Dozvola za pecanje na Borackom jezeru, te potrebni pribor??
lud i ponosan zovi kad budes isao,ja kupujem hranu i pice 
- Ady88
#5 Re: Dozvola za pecanje na Borackom jezeru, te potrebni pribor??
Ja sam mozda 2 puta dosad isao na pecanje i to nesto na kratko dok sam bio mlađi a volio bih naci vremena i otici opustiti se malo.Dosta zgrada,rada i fasada
nadam se da ce ubrzo neko doci pa javiti koliko je ta dozvola a sto se tice pribora ja mislim da dosta toga mozes jeftino naci na otoci.Tu nema sta nema a pristupacno je i uglavnom za rekreativce nije nista profesionalno,znaci od stapova do udica 
- Ady88
#6 Re: Dozvola za pecanje na Borackom jezeru, te potrebni pribor??
Evo nasao sam ja malo o jezeru i cijeni 
Boračko jezero, smješteno na planini Prenj, na putu iz Konjica prema Glavatičevu, jedno je od najvećih jezera u Bosni i Hercegovini.Dužina jezera je oko 750 m., širina oko 400 m., a dubina jezera je oko 12 m.Jezero se nalazi na 404 metra n/v.Jezerom gazduje udruženje sportskih ribolovaca iz Konjica, a dozvola se može kupiti na jezeru po cijeni od 20 km, zbog statusa posebnog revira.U jezeru ima potočne pastrmke i ubačene kalifornijske pastrmke, te ubaćenog šarana.Šaran postiže kapitalne veličine, najveći ulovljeni su težili od 20-35 kg

Boračko jezero, smješteno na planini Prenj, na putu iz Konjica prema Glavatičevu, jedno je od najvećih jezera u Bosni i Hercegovini.Dužina jezera je oko 750 m., širina oko 400 m., a dubina jezera je oko 12 m.Jezero se nalazi na 404 metra n/v.Jezerom gazduje udruženje sportskih ribolovaca iz Konjica, a dozvola se može kupiti na jezeru po cijeni od 20 km, zbog statusa posebnog revira.U jezeru ima potočne pastrmke i ubačene kalifornijske pastrmke, te ubaćenog šarana.Šaran postiže kapitalne veličine, najveći ulovljeni su težili od 20-35 kg

- holowey
#7 Re: Dozvola za pecanje na Borackom jezeru, te potrebni pribor??
jedan ciko stalno hoda oko jezera i naplacuje dozvole...dnevna je 10km...ti samo nadjes fino mjesto, zabacis i cekas, ciko ce te pronaciLud i ponosan wrote:Pozdrav svim forumasima...
Interesuje me da li neko zna gdje i kako mogu izvaditi dozvolu za pecanje na Borackom jezeru i koliko kosta?
Takodje me interesuje koje su ribe tamo zastupljene i na koju vrstu mamca najbolje idu?
Htio sam kupiti neki osnovni pribor, pa bih volio da me neko savjetuje sta da uzmem za jedno amatersko pecanje (vise odmaranje mozga i uzivanje u prirodi) i naravno gdje i pod kojim cijenama to mogu da nabavim?
HVALA SVIMA na buducim odgovorima!
od mamaca, ja sam probao svasta, glistu, kuhani kukuruz, pastu, hljeb, tulare, varalice... nista se nije istaklo kao posebno dobar mamac na borackom, tako da ti je svejedno sta ces koristiti...
sto se tice amaterskog pribora, najbolje ti je da odes na buvljak na otoci i za neku sicu ces moci da nabavis sve sto ti treba...ako imas viska para, otidji u neku prodavnicu (papagajka, skenderija, zovik...)
- valter.ba
#8 Re: Dozvola za pecanje na Borackom jezeru, te potrebni pribor??
Evo da poguram malo iako nemam pojma o ribolovu,ipak...
Kao prvo evo jedan dobar link gdje mozes skinuti dosta knjiga o ribolovu:
http://www.rapidserbia.com
Evo jedan direktni link za download
http://rapidshare.com/files/200368958/r ... rucnik.pdf
Evo i anegdota od prije par godina vezano za ciku i dozvole
Prolazio kroz Konjic sa drugom koji je strastveni ribolovac, shtap uvjek u autu. Kaze on ne moze izdrzati da ne zabaci te skrenu negdje uz Neretvu. Vozimo se mi i prodjosmo pored nekog granapa,sjede ljudi piju pive. Nakon par km stanemo i sidjemo u kanjon te ga zamolim da i meni pokaze kako zabaciti. Mahao ja jedno 40 min. nikako u vodu baciti
Kada prvi put ubacih udicu u vodu eto cike, sav se preznojio pedalajuci do nas od onog granapa
Kaze daj dozvolu, rekoh mu kakva dozvola vidis ba ne mogu u vodu zabaciti
. Kaze demonstriraj da ja to vidim
Kada je vidjeo moje umjece tek se onda sjebao i zazalio sto je morao toliko pedalati. Kaze chiko TEBI JE BOLJE MATICU od SHARAFA DA SVEZES UMJESTO UDICE i ljutito ode
JAO SHTO UTUSHIH ALI MORAO SAM I SADA SE SMIJEM

Kao prvo evo jedan dobar link gdje mozes skinuti dosta knjiga o ribolovu:
http://www.rapidserbia.com
Evo jedan direktni link za download
http://rapidshare.com/files/200368958/r ... rucnik.pdf
Evo i anegdota od prije par godina vezano za ciku i dozvole
Prolazio kroz Konjic sa drugom koji je strastveni ribolovac, shtap uvjek u autu. Kaze on ne moze izdrzati da ne zabaci te skrenu negdje uz Neretvu. Vozimo se mi i prodjosmo pored nekog granapa,sjede ljudi piju pive. Nakon par km stanemo i sidjemo u kanjon te ga zamolim da i meni pokaze kako zabaciti. Mahao ja jedno 40 min. nikako u vodu baciti
Kaze daj dozvolu, rekoh mu kakva dozvola vidis ba ne mogu u vodu zabaciti
Kada je vidjeo moje umjece tek se onda sjebao i zazalio sto je morao toliko pedalati. Kaze chiko TEBI JE BOLJE MATICU od SHARAFA DA SVEZES UMJESTO UDICE i ljutito ode
JAO SHTO UTUSHIH ALI MORAO SAM I SADA SE SMIJEM
- valter.ba
#9 Re: Dozvola za pecanje na Borackom jezeru, te potrebni pribor??
to be continued...

- rajvosa^
#10 Re: Dozvola za pecanje na Borackom jezeru, te potrebni pribor??
haha dobar....Ja sam U februaru isao s jaranom isto strastveni, negdje na Dreznjicu tako nesto se zvalo....Ja laik znam osnovne stvari, zabacit, mamac ovo ono, al nikakve sam srece svi oko mene mogu hvatati ja nista...I hajde ovaj jaran kaze garantujem ti da ces upecat samnom.(a on se nikad bez ribe ne vrati)..11 stapova, vatrica se zapalila....i tako citav dan.....nista. Na kraju mi je rekao nemoj majke ti me vise zvati da idemo pecat....kad si ku.... srece.

- valter.ba
- Ady88
#12 Re: Dozvola za pecanje na Borackom jezeru, te potrebni pribor??
ma kao da je bitno uhvatis li sta,bitno se opustiti i lijepo provesti dan uz rijeku,jezerorajvosa^ wrote:haha dobar....Ja sam U februaru isao s jaranom isto strastveni, negdje na Dreznjicu tako nesto se zvalo....Ja laik znam osnovne stvari, zabacit, mamac ovo ono, al nikakve sam srece svi oko mene mogu hvatati ja nista...I hajde ovaj jaran kaze garantujem ti da ces upecat samnom.(a on se nikad bez ribe ne vrati)..11 stapova, vatrica se zapalila....i tako citav dan.....nista. Na kraju mi je rekao nemoj majke ti me vise zvati da idemo pecat....kad si ku.... srece.![]()
![]()
- black
#13 Re: Dozvola za pecanje na Borackom jezeru, te potrebni pribor??
godisnja ti je mislim 100km, a kad vec ides na borachko onda obavezno otidji na neretvu (svakako ti je usput) i ako imas vremena rakitinicu, okolina ti je za pozeliti, da se odmoris i opustisLud i ponosan wrote:Hvala na korisnim informacijama...
10 km je dnevna, a ima li kakva na godisnjem nivou?
Takodje mozemo ovdje spomenuti i jos neke destinacije za ribolov koje nisu tako daleko i bitno je samo da je priroda i okolina privlacna, relaksacija za mozak i dusu je najbolja u prirodi... Zna li ko kakva mjesta???