Nova kutija sa kucicima u Sarajevu

Za sve koji vole ta divna stvorenja...

Moderator: anex

csejla

#1 Nova kutija sa kucicima u Sarajevu

Post by csejla »

Opet napustena 4 kucica i ostavljena u kutiji :( Trebali bi ih skloniti jer ce sintori da ih pokupe. Hitno potrebna garaza ili avlija za cuvanje? Lokacija na pp
ajsela

#2 Re: Nova kutija sa kucicima u Sarajevu

Post by ajsela »

Cukice su male, oko mjesec dana.
miroslav76

#3 Re: Nova kutija sa kucicima u Sarajevu

Post by miroslav76 »

Sram neka bude svakog ko to radi,SRAM GA BILO I BOGA I Vas,koji goloruki spasavate zivotinje u ovom divljem gradu.Uh,sto li ova drzava nema Zakon i za ovakve beštije...Ali stice ga Bozija kazna i to ubrzo. Fujjjjjjjjjjjjj djubradi!!!!!!!!!!!!!
ajsela

#4 Re: Nova kutija sa kucicima u Sarajevu

Post by ajsela »

Stice njih njihova kazna, ne znam kako imaju duse izbaciti ih u kutiji malene. UZAS! Ali sad je na nama da ih spasimo! Ako iko moze da udomi bar privremeno neko od ovih malenih neka javi, bicemo mu VJECNO zahvalni!
amelino

#5 Re: Nova kutija sa kucicima u Sarajevu

Post by amelino »

Svi znate da je nemoguce da u danu rijesimo 4 kucica!!! Znaci hitno je potrebno da ih za pocetak sklonimo na sigurno jer su na meti sintora!!!! :( :( :x :x Znaci udomit cemo ih, nikog na cjedilu necemo ostaviti, samo je potrebno da ih smjestimo kod nekoga u avliju - garazu jer su to jos male bebe koje nisu zasluzile smrt !!! Pomozite da ih sklonimo na sigurno pa cemo im svi skupa naci dom!!!

Hitno je!!!!
csejla

#6 Re: Nova kutija sa kucicima u Sarajevu

Post by csejla »

Mi same ne mozemo spasiti kucice, udomiti ih kod nas, pa im naci dom, i brinuti se o njima. Ono sto konstantno radimo vec mjesecima jeste da ih sretno udomimo... al nemamo do udomljenja gdje sa njima. Procitali ste da nam gori za oba terijera. Ukoliko im ne nadjemo dom idu na ulicu. I cemu onda sav trud, sav novac i sva briga?

Trudimo se svim silama uraditi bar nesto dobro za ove jadne zivoinje. Al same ne mozemo. Imamo sansu da skupa spasimo i ova 4 neduzna psica ali nam trebaju udomitelji koji ce ih moci uzeti i cuvati dok ne nadjemo dom? Ima li neko?
ajsela

#7 Re: Nova kutija sa kucicima u Sarajevu

Post by ajsela »

Cukice su u kutiji ali na jako losem mjestu izlozeni opasnosti.
miroslav76

#8 Re: Nova kutija sa kucicima u Sarajevu

Post by miroslav76 »

ako se niko ne javi do veceras donesite ih meni,drzat cu ih samnom,jer je balkon zauzet sa jucerasnjim psicem,odoh do A... cujemo se poslije
ajsela

#9 Re: Nova kutija sa kucicima u Sarajevu

Post by ajsela »

Izgleda da ce ove cukice i dalje ostati na ulici na milost i nemilost prolaznika :( Nemamo ih gdje smjestiti :(
amelino

#10 Re: Nova kutija sa kucicima u Sarajevu

Post by amelino »

Hitno potreban dom jedinom pronadjenom kucicu iz kutije. Trenutno je u privremeom domu gdje moze biti do petka.

Predivna je, ima plave oci...jako razigrana i umiljata:

Image

Image

Image

Image

Image

Image
blackberry

#11 Re: Nova kutija sa kucicima u Sarajevu

Post by blackberry »

niste nasle ostale????? :( :( :(
amelino

#12 Re: Nova kutija sa kucicima u Sarajevu

Post by amelino »

Samra je na A.Polju pronasla seku ove malene, koja je prvobitno vidjena na Mojmilu i za veceras je zbrinuta kod nekih djevojcica uz roditeljsko dopustenje. Imaju Samrin broj telefona i ako bude problema Samra ce je uzeti na nekoliko dana sebi dok je ne udomimo. Djevojka ima macka, i goluba i golubicu na terasi i njihovo gnjezdo:) Malena na slici je vakcinisana, drugu na A.Polju treba vakcinisati. Treba nam pomoc.

Kucice djeca raznose po Sarajevu, iz naselja u naselje...

Ostalih kucica nema, zadnji put su vidjeni u nedjelju koliko sam shvatila.
ajsela

#13 Re: Nova kutija sa kucicima u Sarajevu

Post by ajsela »

Jeste, u ponedjeljak ih vec nije bilo, tako su nam rekle radnice iz obliznjih radnji koje su ih hranile. One tvrde da su ih ljudi razgrabili, za nadati se da je tako, samo da nisu sintori:( Ova curica je presretna sto je spasena jer smo jedva, necete vjerovati uz pomoc policije, dosli do nje. Konacno je policija intervenisala i odazvala se pozivu!! :)
ajsela

#14 Re: Nova kutija sa kucicima u Sarajevu

Post by ajsela »

CSejla napisi kako smo dosli do cukice :)
csejla

#15 Re: Nova kutija sa kucicima u Sarajevu

Post by csejla »

Ovako: sinoc smo nas tri otisle do lokacije na kojoj nam je receno da su stenci, medjutim ni jednog nije bilo. Receno je da su ih vjerovatno razgrabili ljudi i da ih od ponedjeljka nema. :( Onda smo otisle do jedne zgrade (znale smo da je jedan beskucnik, pjano koji inace kada se napije maltretira zivotinje) uzeo jedno stene (od tih) i da zivi sa njim u smetljarniku. Dosle smo do cuvenog smetljarnika i cule toliku skiku i cviljenje cukice (kao da ih ima vise a ne jedan). Bespomocno je trazio pomoc. Uspjele smo proviriti kroz rupicu i vidjeti jorgan na podu (na kojem vjerovatno pjano spava kada je tu). Srecom nije ga bilo u tom momentu. Zeljezna vrata su bila zatvorena, na njima debeli zeljezni lanac i katanac. :( Poksuale smo otvoriti ali nismo mogle. Jedna gospodja sa prvog sprata nam je rekla da je cukica vec dva dana cvili i da ga on po cijeli dan ostavi tu. Zamolile smo je da nam baci neka kljesta ne bi li sa njima uspjele otvoriti vrata. Medjutim ni to nije uspjelo. Nismo imale snage da same to razvalimo. Odlucile smo da zovemo policiju i na srecu dosle smo i do gospodina Miokovica. Zahvaljujuci njemu policija je nakon par minuta dosla. Pjano im je bio dobro poznat i kaze pokicajac da bi prodao cuku za 20KM cim bi mu zafalilo :(Otisli su sa nama do smetljarnika, gospodju ispitali cije je vlasnistvo i onda dosli na ideju da palicom malo razdvoje vrata pri dnu i cukica je izvirio bespomocno. Povukli su palicom jos malo vrata i cukica je izasao. :) Bile smo presretne jer smo ga uspjele prije svega sapstiti malu ljepoticu a i zbog cinjenice da je POLICJA ipak reagovala i pomogla nam. Cukica je do petka kod jedne djevojke al onda moramo hitno traziti dalje dom. Ako neko ima mogucnost da ga uzme za stalno ili privremeno molim da nam se javi. Cukica je odmah sinoc vakcinisan.

Gospodine Miokovicu HVALA sto ste nam opet pokazali da ste spremni ispostovati zakon i pomoci nam da spasimo ova jadna mala bica!
PRVENSTVENO MU HVALA DO NEBA STO VOLI ZIVOTINJE KAO MI
Last edited by csejla on 06/05/2009 08:53, edited 1 time in total.
Pasiflora

#16 Re: Nova kutija sa kucicima u Sarajevu

Post by Pasiflora »

Djevojke, stvarno ste nevjerovatne :!: :!: :!: :!: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
Javite se ako treba kakva logisticka podrska ;-)
eglantina

#17 Re: Nova kutija sa kucicima u Sarajevu

Post by eglantina »

Kao sto je Sejla napisala u nekom od prethodnim postova..mi radimo SVE sto je u nasoj moci...voljele bismo da mozemo i taj dio same, ali ne mozemo...potrebni su nam ljudi koji vole zivotinje i koji su spremni pruziti jedan bolji zivot ovim jadnicima..nikad necete naci zahvalnijeg psa od onog koji je iskusio prije vas sta je ulica...
Molim Vas pomozite nam da udomimo ovu curicu i druge cukice kojima mi pruzamo sve sto mi mozemo...
Ja se zahvaljujem jos jednom ljudima koji nam pomazu privremenim cuvanjem te doniraju novac i hranu
i naravno posebno na ovoj temi gospodinu Miokovicu jer bez njega i njegovih momaka koji su dosli na lice mjesta, sinoc ne bismo nista uspjele! :)
csejla

#18 Re: Nova kutija sa kucicima u Sarajevu

Post by csejla »

Eh ljudi opet nam gori... Spasile smo jedva cukicu, vodiel ga vet, nasle mu dom na par dana ali kod djevojke koja nam je izasla u susret i pricuvala, cukica moze biti do sutra. Medjutim za vikend nema gdje? U pon-uto bi mozda mogla kod druge djevojke ali do tada nam treba udomitelj? Ima li neko da bi pricuvao ovu ljepoticu :(
kulturni_jelen

#19 Re: Nova kutija sa kucicima u Sarajevu

Post by kulturni_jelen »

Registrirao sam se zbog ove teme. Rado bih pomogao oko jednog kucica. Problem je samo u tome sto ja fakat nemam vremena da ga izvodim svaki dan tri puta dnevno napolje, sto se tice prostora nije problem ako kucic moze neko vrijeme da provode na balkonu. Dakle rado bih ga udomio barem na neko vrijeme dok ne nadjemo nekoga ko ce ga prihvatiti za stalno, jednini uslov da to uradim kako treba (tj da kucicu nista ne nedostaje) je da mi bar jos neko odgovoran pomogne oko izvodjenja kucica napolje i povremenog boravka kucica kod njega vikendom kada nisam u sarajevu.
amelino

#20 Re: Nova kutija sa kucicima u Sarajevu

Post by amelino »

Mini kako se zove nasa malena je od jutros kod mene, pa ce sutra kod Terri nekad poslije podne. Bila je do jutros kod dvije divne djevojke koje su je cuvale, pazile i mazile i hvala im na tome do neba!!!!

Nekoliko slikica u gostima jutros - igrala se skoro cijeli dan sa super pekinezerom i kasnije kod mene sa svojim igrackama:

Image

Image

Image
csejla

#21 Re: Nova kutija sa kucicima u Sarajevu

Post by csejla »

Ova curica je juce sretno udomljena :) Hvala momku koji je udomio ;) Amela ce napisati vise detalja posto ja nisam bila u Sa par dana ;) Pozdrav
ajsela

#22 Re: Nova kutija sa kucicima u Sarajevu

Post by ajsela »

Jos jedan happy end i to za curicu koja je to bas zasluzila!!!
eglantina

#23 Re: Nova kutija sa kucicima u Sarajevu

Post by eglantina »

:thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
csejla

#24 Re: Nova kutija sa kucicima u Sarajevu

Post by csejla »

Ljudi jos uvijek seka od ove ljepotice ceka stalni dom? :( Ima li iko kao potencijalni udomitelj?
amelino

#25 Re: Nova kutija sa kucicima u Sarajevu

Post by amelino »

Dvije seke :( Jedna je u Hrasnici u priv. domu , a druga u Kiseljaku. Trecu seku @kiseljak i ja d vozimo danas u Ilijas, mozda bue udomljena, ako ne..onda trazimo i dalje za 3 seke novi dom :(
Post Reply