maca povratila :(

Za sve koji vole ta divna stvorenja...

Moderator: anex

Post Reply
anjusha
Location: u 206 koraka, duzini tog sokaka koje nikad ne brojim

#1 maca povratila :(

Post by anjusha »

Ljudi moji, upravo sam se istraumirala. Maci mojoj bilo vrijeme da jede, sva se uzmuvala, uzmjaukala, ja otisla u kuhinju, dala joj njenu veceru (kesicu- ne konzervu friskiesa) i vratila se u sobu. Maca dosla u sobu i legla na njeno mjesto i pocela da drijema. Kad sam izasla u kuhinju nakon 15ak minuta imala sam sta vidjeti- citavi komadici friskiesa po kuhinji u baricama na 3 mjesta. Dusa moja se ispovracala!
Kad je vidjela da sam dosla u kuhinju doletila za mnom i pocela da mjauce i da se mazi oko nogu, vidim- gladna. otvorim joj malu konzervicu gourmeta i nju je pola pojela i vratila se u sobu.

Provjerila sam datum na kesici- istice tek nekad za godinu dana ili sl.

Apsolutno ne znam sta da radim. Evo cekam njenu reakciju i pravo sam se uplasila. Ne bih da je drzim gladnu, a opet, mozda joj nisam trebala dati ovu drugu hranu? Sta se desava? Zasto mi je maca tako povratila?

Image

PS- da se nije nahladila?
melb26sa

#2 Re: maca povratila :(

Post by melb26sa »

Nista joj nije - ako se polakomila pa halapljivo sve progutala sve je to izaslo nazad. To i moj Tommy radi - pojede sve sto je u zdjelici (da slucajno mu sestra ne bi sta pojela) i onda za 5 minuta cujem povracanje - vidim komade sto ce reci da nije ni sazvakao kako treba, samo je bilo vazno da prodje kroz grlo. :lol:

Nakon toga ga pustim da "odmori" pola sata i dam jos (ali manje) hrane.
blackberry

#3 Re: maca povratila :(

Post by blackberry »

nije joj nista - to je samo brzo jela...nije ni zvakala :D i moji to stalno rade :D
The Nightwatchman

#4 Re: maca povratila :(

Post by The Nightwatchman »

moj ker je znao to uraditi. ali moj ker je bio vrlo učtiv i odgojen, tako da je sve sto povrati ponovo pojeo :D
anjusha

#5 Re: maca povratila :(

Post by anjusha »

uh, hvala vam ljudi. vec sam se zabrinula. 100 misli mi je proslo kroz glavu sta joj moze biti. :D
a jeste mala halapljivica, sigurno :D
terra_incognita

#6 Re: maca povratila :(

Post by terra_incognita »

Ako je kasnije opet jela-najvjerovatnije joj nije ništa.
Za brigu je tek kada počne da odbija hranu.

Moj mačak je skoro povraćao nakon što je pojeo pola buketa cvijeća sa stola.
Valjda mu onaj zeleniš nije najbolje legao :D
*mima*

#7 Re: maca povratila :(

Post by *mima* »

A jel dodje tako macama da nemaju apetit?
anjusha

#8 Re: maca povratila :(

Post by anjusha »

Pa iz svog skromnog iskustva rekla bih - da. Ili mozda strajkuje? Znam da ce moja maca radije ostati gladna, ali bas gladna nego da jede ono sto ne voli. Citav dan jedva gricka onu suhu hranu (svejedno da li je friskies, whiskas, royal canine ili sl-- kesica joj moze biti i mjesec) ali zato ceka vece i svoju kesicu vlazne hrane. I onda me istraumira ko sinoc....
Post Reply