Napadi huligana sa Sokoca na vozače iz Federacije

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
sansun

#1 Napadi huligana sa Sokoca na vozače iz Federacije

Post by sansun »

Eto, n eznam da li će ovo ijedan medij objaviti pa ću stoga ovdje objaviti šta se danas mom prijatelju sa porodicom iz Novog Pazara dogodilo.

Negdje na putu između Sokoca i Rogatice su navijači/huligani danas zaustavljali vozače da bi one nesrpske nacionalnosti fizički napadali i vrijeđali. Prijatelj koji je iz srbije putovao sa registracijom NP je to danas sa porodicom doživio ( sestrom i dvoje maloljetne djece doživio), kaže da je "jedva živu glavu izvukao", kada su se prepriječili n aulicu i krenuli da mu otvore vrata psujući mu mater "balijsku" i gađajući ga flašama. Djeca su ogromne traume pretrpjela a on nije smio odmah ni u policijsku stanicu da ode. Ostali vozači su uz pokazivanje tri prsta dalje prolazili ali njega su tablice "izdale". Auto su mu također oštetili iako je to najmanja šteta. Zamislite sada da se neko od vas našao n atom putu.

Toliko mi se gadi ovaj narod, ne samo srpski već čitav ovaj balkanski mentalitet ( sve su to ista govna) da bih najradije sada otišao odavde da ikako mogu. Eto, zamislite divljaštva? I u Sarajevu su, dok je reprezentacija Srbije igrala sa BiH prije par godina, jednom slučajnom prolazniku iz Nikšića oko izbili ovi "naši". Ovo se svakome i na svakom područiju BiH može desiti, ovih događaja ima mnogo samo što se ne objavljuju. ovo je naša svakodnevnica, narod je toliko primitivan da mi nekada na Hitlera bude krivo što ovo sve nije poubijao. Normalan čovjek treba ići sa ovih brda, mi smo još barbari, stoka neotesana. Ja ću svoju djecu sigurno u drugom okruženju odgajati.
homar

#2 Re: Napadi huligana sa Sokoca na vozače iz Federacije

Post by homar »

sansun wrote:Eto, n eznam da li će ovo ijedan medij objaviti pa ću stoga ovdje objaviti šta se danas mom prijatelju sa porodicom iz Novog Pazara dogodilo.

Negdje na putu između Sokoca i Rogatice su navijači/huligani danas zaustavljali vozače da bi one nesrpske nacionalnosti fizički napadali i vrijeđali. Prijatelj koji je iz srbije putovao sa registracijom NP je to danas sa porodicom doživio ( sestrom i dvoje maloljetne djece doživio), kaže da je "jedva živu glavu izvukao", kada su se prepriječili n aulicu i krenuli da mu otvore vrata psujući mu mater "balijsku" i gađajući ga flašama. Djeca su ogromne traume pretrpjela a on nije smio odmah ni u policijsku stanicu da ode. Ostali vozači su uz pokazivanje tri prsta dalje prolazili ali njega su tablice "izdale". Auto su mu također oštetili iako je to najmanja šteta. Zamislite sada da se neko od vas našao n atom putu.

Toliko mi se gadi ovaj narod, ne samo srpski već čitav ovaj balkanski mentalitet ( sve su to ista govna) da bih najradije sada otišao odavde da ikako mogu. Eto, zamislite divljaštva? I u Sarajevu su, dok je reprezentacija Srbije igrala sa BiH prije par godina, jednom slučajnom prolazniku iz Nikšića oko izbili ovi "naši". Ovo se svakome i na svakom područiju BiH može desiti, ovih događaja ima mnogo samo što se ne objavljuju. ovo je naša svakodnevnica, narod je toliko primitivan da mi nekada na Hitlera bude krivo što ovo sve nije poubijao. Normalan čovjek treba ići sa ovih brda, mi smo još barbari, stoka neotesana. Ja ću svoju djecu sigurno u drugom okruženju odgajati.
To nisu samo huligani, to su fašisti koji divljaju po BiH već 20 godina. Ovo se nebi moglo događati da im podršku ne daje vlast genocidne tvorevine RS.
tamara*

#3 Re: Napadi huligana sa Sokoca na vozače iz Federacije

Post by tamara* »

Naslov teme:
Napadi huligana sa Sokoca na vozače iz Federacije
Tekst, dalje:
Eto, n eznam da li će ovo ijedan medij objaviti pa ću stoga ovdje objaviti šta se danas mom prijatelju sa porodicom iz Novog Pazara dogodilo.
Negdje na putu između Sokoca i Rogatice su navijači/huligani danas zaustavljali vozače da bi one nesrpske nacionalnosti fizički napadali i vrijeđali. Prijatelj koji je iz srbije putovao sa registracijom NP
Otkad je Novi Pazar u Federaciji :roll:
goshpar

#4 Re: Napadi huligana sa Sokoca na vozače iz Federacije

Post by goshpar »

ne ri-se tatjana
karanana

#5 Re: Napadi huligana sa Sokoca na vozače iz Federacije

Post by karanana »

jeli bilo jos zaustavljenih auta ili se to desilo samo tvome poznaniku?
iz naslova i prve recenice mi se cini kao da je bilo mnostvo ovih zaustavljanja i prakticno da je bila barikada. eh onda vec imamo balvan revoluciju i nesto treba poduzeti. ali iz nastavka teksta mi se cini kao da se ovo desilo samo tvome poznaniku. ako je ovo tacno onda je ovo izolirani incident huligana.
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#6 Re: Napadi huligana sa Sokoca na vozače iz Federacije

Post by PipiDugaDevetka »

...
Last edited by PipiDugaDevetka on 04/05/2009 06:10, edited 1 time in total.
sansun

#7 Re: Napadi huligana sa Sokoca na vozače iz Federacije

Post by sansun »

malo je kontradiktornosti u ovom tekstu,piše u naslovu vozač iz federacije,a u tekstu da je iz novog pazara.

Da ne mislite kako se radi o nekoj teoriji zavjere ili pokušaju destabilizacije političke situacije u BiH sa strane moje malenkosti, kristalizirt ću malo bolje moju poruku.
U naslovu ne piše "vozač" nego "vozači", uz malu dozu analitičkog promišljanja ćete moći zaključiti da se napad pripremao na vozače iz FBiH pošto većina njih nisu Srbi, moj prijatelj iz NP nije dobro prošao jer su znali da također ni on nije Srbin.
Sada za one koji ne gledaju dalje od Sarajeva; Novi Pazar čini 90% Bošnjačko-Muslimanskog stanovništva.

Zaključak:
Napadnut vozač iz sandzaka jer nije Srbin implicira da su se napadi usmjeravali prema nesrbima, i sada kada saberete 1+1= napad pripreman na vozače iz federacije.

..."Ostali vozači su uz pokazivanje tri prsta dalje prolazili ali njega su tablice "izdale". Auto su mu također oštetili iako je to najmanja šteta. Zamislite sada da se neko od vas našao na tom putu...."

Još jedna indicija koja govori da se napad nije samo na njega pripremao, bilo je planirano i čekali su se "neprijatelji" iz ostala dva naroda.

Ima li još pitanja?
karanana

#8 Re: Napadi huligana sa Sokoca na vozače iz Federacije

Post by karanana »

ima pitanja....molim pogledati moj post nekoliko postova iznad i odgovoriti jer ni iz ovog drugog posta objasnjenja nisam shvatio niti dobio odgovor na moje pitanje
sansun

#9 Re: Napadi huligana sa Sokoca na vozače iz Federacije

Post by sansun »

PostPostao/la karanana dana 03/05/2009 20:55
jeli bilo jos zaustavljenih auta ili se to desilo samo tvome poznaniku?
iz naslova i prve recenice mi se cini kao da je bilo mnostvo ovih zaustavljanja i prakticno da je bila barikada. eh onda vec imamo balvan revoluciju i nesto treba poduzeti. ali iz nastavka teksta mi se cini kao da se ovo desilo samo tvome poznaniku. ako je ovo tacno onda je ovo izolirani incident huligana.
On kaže da su svi vozači ispred njega pokazivali tri prsta pa bi ih tako propuštali. Nije mi rekao da je tu još vozača bilo koje su napali ali sama situacija i taktika njihovog djelovanja ukazuje na to da napad nije bio usmjeren isključivo na njega lično jer nisu samo njega zaustavili. Možda su nakon njega uhvatili još nekog "uljeza", on nije mogao sačekati pa da to provjeri. Kakav izolirani incident? Hoćeš reći da su samo njega iz Novog Pazara pratili i tu sačekali, eh tek tada bi se o izoliranom slučaju/incidentu radilo.
Pera Trta
Location: Zabela kod Požarevca,rodnog mesta predsednika,njegova je zadužbina i njegova verna slika.

#10 Re: Napadi huligana sa Sokoca na vozače iz Federacije

Post by Pera Trta »

Taj tvoj prijatelj prvoborac Sandžaklija je malo više "dodao" u toj priči, izgleda. Prošao sam tim putem od rata naovamo par stotina puta i takve stvari su se zadnji put desile 1996.
karanana

#11 Re: Napadi huligana sa Sokoca na vozače iz Federacije

Post by karanana »

znaci, kolko sam ja razumio, ti huligani su non stop tu jer su svi ostali federalni vozaci znali za taj razbojnicki punkt i znali su da tim razbojnicima samo treba bacit 3 prsta kroz prozor i da im je to propusnica a on jedini to nije znao pa su ga zaganjali i ispreprijecili se ispred njega.
in33sa

#12 Re: Napadi huligana sa Sokoca na vozače iz Federacije

Post by in33sa »

Ja ne znam koja luda ce u onoj vukojebini na ravnoj Romaniji sacekivati vozace, jer kroz Sokolac se ne prolazi na putu od Rogatice do Sarajeva vec samo kroz onu visoravan gdje, a prosao sam vise desetina puta tom rutom, mozes sresti samo pastire sa ovcama, dokle god pogled puca.

Mislim da ni huligani nisu toliko opaljeni po glavi.
karanana

#13 Re: Napadi huligana sa Sokoca na vozače iz Federacije

Post by karanana »

ne kazem ja da covjek laze i da mu se to nije desilo, ali opet kazem da je ovo izolirani incident jer nije cest slucaj. da jeste sigurno bi culi o tome ranije ili od mnogo vise ljudi i vozaca.
a isto ne mogu da vjerujem i da jesu zaustavili 5-6 vozaca da niko nije otisao u policiju i ne znam zasto bi bili prestravljeni odlaskom u policiju. mozda jer je policija rs i jer su isti ko i huligani, ali ako ljude to brine postoji eupm, postoji eufor.....
uglavnom, ja bih otiso do policije pa kakvi god da su
Pera Trta
Location: Zabela kod Požarevca,rodnog mesta predsednika,njegova je zadužbina i njegova verna slika.

#14 Re: Napadi huligana sa Sokoca na vozače iz Federacije

Post by Pera Trta »

Imam informaciju da je danas prošao kroz Goražde autobus iz RS-a firme "Aroma" i da su u njemu bili navijači (kakvi? Je li bilo neke utakmice bitne danas?), da su izbacivali tri prsta kroz prozor i pjevali "P.k. ko te j...itd... Federacijooo", ma znate već tu njihovu "himnu". Nikakvih incidenata nije bilo. Vjerovatno su to ti isti, zaustavili se negdje kod Rogatice da pišaju i predahnu pa onako pijani provocirali. Ništa ozbiljnije od toga nije bilo, siguran sam. Znalo bi se da jeste.
Toffee karamela

#15 Re: Napadi huligana sa Sokoca na vozače iz Federacije

Post by Toffee karamela »

kakavdanakneiskustvu wrote:
ali i dalje piše da su napadnuti vozači iz federacije,je li tako,a ti si naveo primjer čovjeka koji nije iz federacije,nego iz druge države,srbije.
ne kažem ja da nije bilo tih napada,daleko od toga.

.
Ljudi zar je moguće da ste vi svi toliki slijepci ili da vas je mržnja/zavist prema Sandžaklijama toliko zaslijepila da na ovakvo nešto ostavljate ovakve komentare.

"Nije NP u Federaciji".

Pa to bi se dogodilo bilo kome koga bi oni mogli pouzdano identifikovati kao Bošnjaka/Hrvata, đavola bi se vi tako sigurno vozali po Romaniji da su vam na autu oznake SA ili VI ili bilo šta drugo što četnike asocira na Turke.
I je li važno što nije niko domicilan nego je dijaspora? Tako bi valjda bilo i za Hercegovca...ma u konačnici je to jedno "ne diraj samo mene".
Fuuuuj milion puta fuj!!! :x
I nije tačno da se takvi incidenti ne događaju.
Poznanik mi je pričao da mu je staru majku, koja je putovala u Srebrenicu, vozač autobusa istjerao iz busa na sred puta jer su mu zasmetale njene dimije. Starica je ostavljena s torbom u nekoj vukojebini i nikom ništa.
Ooopss...pa ni Srebrenica nije u Federaciji...izvinjavam se!!!
Sram da vas bude!
homar

#16 Re: Napadi huligana sa Sokoca na vozače iz Federacije

Post by homar »

Ova pisanja pojedinaca me podsjećaju na "izolirane slučajeve postavljanja barikada 92. u i oko Sarajeva". Ako se nešto radi na fašističkoj osnovi ono se ne može nazvati "izolirani slučaj", jer to ima duboke korijene i jasnu poruku. Prema tome, ne radi se ovdje o slučajnom prolazniku, već pokušaj linča 4-5 lica koji ne pripadaju "mome narodu".
Pera Trta

#17 Re: Napadi huligana sa Sokoca na vozače iz Federacije

Post by Pera Trta »

kakavdanakneiskustvu wrote:ovakvih incidenata će,na žalost,uvijek biti,pijanih budala nikad neće nestati,pa još kad se na to doda nacionalizam,eto ti belaja.
Naravno. Ali je postavljač teme to prikazao da se pomisli kao da se radi o sistematskom i organizovanom napastvovanju putnika "iz Federacije", kao uoči rata u vrijeme SAO Romanije. Njegov prijatelj je to možda i nesvjesno preuveličao jer, kako se kaže, "u strahu su velike oči", a on, nenaviknut na naša svakodnevna dešavanja i odnose, doživio je to mnogo ozbiljnijim nego što ono, u stvari, jeste.
karanana

#18 Re: Napadi huligana sa Sokoca na vozače iz Federacije

Post by karanana »

ko je rekao i ikada nazvao barikade u sarajevu izoliranim slucajevima? ja to nikad nisam cuo. naprotiv, za te barikade sam cuo da su organizovane i osmisljenje mnogo prije njihovog postavljanja. to se ne moze usporedjivati sa grupicom huligana seljaka u stojadinu ili yugi koji su zaganjali ove ljude u autu.
ja koliko sam shvatio, iako je prica relativno stura i nejasna, nije bilo nikakve barikade ni punkta. pa mene je i moje auto prije par sedmica na sred glavne dzade na malti u sarajevu jedan seljacina iz golfa dvojke gadjao plasticnom bocom i psovao mi balijsku mater iako je 99,9% vjerovatnoce i sam balija, jer sam mu valjda uletio u traku i presjekao ga.

opet pitam, zasto se nije prijavilo policiji, srpskoj, federalnoj, medjunarodnoj...bilo kojoj? barem policija imamo da biras.
sansun

#19 Re: Napadi huligana sa Sokoca na vozače iz Federacije

Post by sansun »

da ja pokrenem temu: naslov-huligani iz gruda napali vozače iz rep. srpske-a u tekstu gruđani napali vozače iz beograda
Ovako, dosadan si postao, taj momak živi u FBIH i radi ovdje, u mojoj firmi je dugo vremena radio, čeka BH državljanstvo, tablice nije mijenjao jer auto ovdje u BiH n emože registrovati pošto je starije od 7 godina ( golf 2) Znači, momak živi u FBiH. napadi su usmjereni na one koji idu prema FBiH pod pretpostavkom da su nesrbi. Zaustavljali su vozila, i svaki vozač ( koj eje on ispred sebe vidio) im je uzvraćao pozdrav sa tri prsta bivan je propušten.

ja sam samo spomenuo da je u naslovu napisano da su napadnuti vozači iz federacije,a u tekstu nigdje tih vozača iz federacije,ali baš nigdje,ništa više nisam spomenuo.
Evo, dobio si konačan odgovor, momak živi u FBiH nekoliko godina i čeka državljanstvo. Stvarno nisam znao da je to toliko bitno napominjati... jer i da nije stanovnik ovog entitete očigledno je da su napadi bili usmjereni na žitelje ovog dijela BiH.
Pera Trta

#20 Re: Napadi huligana sa Sokoca na vozače iz Federacije

Post by Pera Trta »

sansun wrote:
da ja pokrenem temu: naslov-huligani iz gruda napali vozače iz rep. srpske-a u tekstu gruđani napali vozače iz beograda
Ovako, dosadan si postao, taj momak živi u FBIH i radi ovdje, u mojoj firmi je dugo vremena radio, čeka BH državljanstvo, tablice nije mijenjao jer auto ovdje u BiH n emože registrovati pošto je starije od 7 godina ( golf 2) Znači, momak živi u FBiH. napadi su usmjereni na one koji idu prema FBiH pod pretpostavkom da su nesrbi. Zaustavljali su vozila, i svaki vozač ( koj eje on ispred sebe vidio) im je uzvraćao pozdrav sa tri prsta bivan je propušten.

ja sam samo spomenuo da je u naslovu napisano da su napadnuti vozači iz federacije,a u tekstu nigdje tih vozača iz federacije,ali baš nigdje,ništa više nisam spomenuo.
Evo, dobio si konačan odgovor, momak živi u FBiH nekoliko godina i čeka državljanstvo. Stvarno nisam znao da je to toliko bitno napominjati... jer i da nije stanovnik ovog entitete očigledno je da su napadi bili usmjereni na žitelje ovog dijela BiH.
Znači, zaustavljali su SVA VOZILA?? :shock:
Hmmm, nekako mi se to ne uklapa u ponašanje huligana. Još kad bi znao da se na tom relativno kratkom rastojanju od Rogatice do skretanja za Sokolac skoro redovno nalaze bar dvije policijske patrole, možda ne bi na prvu povjerovao sve što ti je drug ispričao. Ponavljam, nije ovo 1996. A vjeruj mi da znam razliku jer istim putem često prolazim sve ove godine od rata. Putnička vozila odsvakle tuda prolaze i nikad se nije desilo tako nešto. Štaviše, autobusi Goražde-Sarajevo prođu svaki dan 10-ak puta tim putem, u oba pravca i, ponavljam, od 1996.nije se desilo ništa slično.
sansun

#21 Re: Napadi huligana sa Sokoca na vozače iz Federacije

Post by sansun »

Negdje na putu između Sokoca i Rogatice su navijači/huligani danas zaustavljali vozače
ovo sam u uvodu napisao, sada samo ovisi šta ti podrazumijevaš pod barikadama.

ja koliko sam shvatio, iako je prica relativno stura i nejasna, nije bilo nikakve barikade ni punkta.

Ne mora biti nikakav punkt, i nisam htio reći da je po nalogu iz Beograda između Sokoca i Rogatice uspostavljen punkt sa navijačima koji će strijeljati Bošnjake u prolazu. Bezveze cjepidlačiš i tražiš dlaku u jajetu. Pošto je tebi ovo nešto sasvim normalno i nebitno nadam se da ćeš se ubrzo sam suočiti sa ovim izazovom pa tek tada da shvatiš kakve traume su ta djeca doživjela. U ratu sam bio u srednjoj bosni, tada, dok su se oko vlašića borbe vodile, većina vitežana je kafe ispijalo govoreći da se o nekoj seljačkoj buni radi... Tako se i po Sarajevu pričalo dok je istočna Bosna gorijela,...
sansun

#22 Re: Napadi huligana sa Sokoca na vozače iz Federacije

Post by sansun »

Znači, zaustavljali su SVA VOZILA?? :shock:
Hmmm, nekako mi se to ne uklapa u ponašanje huligana. Još kad bi znao da se na tom relativno kratkom rastojanju od Rogatice do skretanja za Sokolac skoro redovno nalaze bar dvije policijske patrole, možda ne bi na prvu povjerovao sve što ti je drug ispričao. Ponavljam, nije ovo 1996. A vjeruj mi da znam razliku jer istim putem često prolazim sve ove godine od rata. Putnička vozila odsvakle tuda prolaze i nikad se nije desilo tako nešto. Štaviše, autobusi Goražde-Sarajevo prođu svaki dan 10-ak puta tim putem, u oba pravca i, ponavljam, od 1996.nije se desilo ništa slično.
Vi stvarno niste normalni, ok, priznajem, sve sam ovo izmislio, samo sam bio željan vaše pažnje. Ti si dežurao od 96 na tom putu pa si bio svjedok tome da se od tada ništa desilo nije. Boli me ona stvar šta vi skeptici mislite, eto, vi koji imate dovoljno IQ-a da povežete ovo što sam rekao, ubuduće se pazite takvih situacija, uz osmijeh im pokažite tri prsta i nipošto nemojte zaustavljati auto iako vam se fizički prepriječe n aputu.

Pozdrav, zajebavajte se sa nekim drugim.
BaileyS

#23 Re: Napadi huligana sa Sokoca na vozače iz Federacije

Post by BaileyS »

@sansun, dzaba objasnjavas, mi biramo da ne vidimo stvari i da ih ne nazivamo pravim imenom. To nije nista novo, bilo je tako i 91', 41 itd.itd. Mesa Selimovic je to najbolje opisao.

Po mom misljenju razlog je to sto smo uvijek osjecali da smo u bezizlaznoj situaciji (geografija) te je lakse zazmiriti pred problemima nego razmisljati o njima. Da nije kao sto jeste i mi bi vjerovatno bili agresivniji.
Pera Trta

#24 Re: Napadi huligana sa Sokoca na vozače iz Federacije

Post by Pera Trta »

Tek sad vidjeh da je postavljač teme onaj isti što misli da je njegov seminarski rad rješenje problema u BiH (tema "Hajmo Federaciju podijeliti ili ukinuti").
Ok, sad je i meni štošta jasnije. :D
Eto, toliko. Odo' i ja.
TheMule

#25 Re: Napadi huligana sa Sokoca na vozače iz Federacije

Post by TheMule »

Za takve stvari treba imati pistolj, pa umjesto tri prsta, po nogama opucati...
Locked