DJ Tiesto SARAJEVO 15.05.2009

Kulturna dešavanja, predstave, izložbe, festivali, obrazovanje i budućnost mladih...

Moderator: Chloe

darkpitar

#1 DJ Tiesto SARAJEVO 15.05.2009

Post by darkpitar »

Da li cete dolaziti i sta mislite o cjenama ulaznica???
cikcanga

#2 Re: DJ Tiesto SARAJEVO 15.05.2009

Post by cikcanga »

darkpitar wrote:Da li cete dolaziti i sta mislite o cjenama ulaznica???
Sve naki pitari.Pitar ovakav,pitar onakav.

Nego,
cijene su OK,kad se uzme reputacija doticnog gospodina.
Sad ce sigurno vecina reci da je preskupo.
Tacno je da je cijena visoka u odnosu na standard u BiH,medutim,ako zelimo da nam gostuju renomirani muzicari,moramo
to prihvatiti.
Samo cu reci da je za Beyonce cijena i do 900Kn u Zagrebu.
darkpitar

#3 Re: DJ Tiesto SARAJEVO 15.05.2009

Post by darkpitar »

cikcanga wrote:
darkpitar wrote:Da li cete dolaziti i sta mislite o cjenama ulaznica???
Sve naki pitari.Pitar ovakav,pitar onakav.
Sta ces drug kad nas ima ko kineza :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Neelix

#4 Re: DJ Tiesto SARAJEVO 15.05.2009

Post by Neelix »

gdje ces ovo u umjetnost ziv bio.
kirby

#5 Re: DJ Tiesto SARAJEVO 15.05.2009

Post by kirby »

Svaka cast organizatoru.nadam se da cete uzivati .Ipak nije mala stvar najboljeg DJ-a dovesti u Sarajevo.
Phobius

#6 Re: DJ Tiesto SARAJEVO 15.05.2009

Post by Phobius »

kako je neko spomenuo beyonce, reci cu da je u elektronskoj muzici tiesto ono sto je beyonce u pop, r&b zanru. taj njegov nastup ce biti zaista dobro organizovan. vidjecete spektakularne visualne efekte, ali tvrditi da je on najbolji dj na svijetu je apsurdno. elektronska muzika je uvijek svoje srce i kvalitetu imala u nekim "vise underground" krugovima. svaki pravi ljubitelj iste ce se samo nasmijati na tu konstataciju da je tiesto najbolji. upravo ta komercijalizacija, koja je nekako zaista uzela maha pojavom raznih trance, holland trance dj-eva i producenata polako, ali sigurno unistava onaj lijepi duh elektronske muzike. uostalom, to se desilo i sa hip hopom, pojavom raznih 50 centova i slicnih "vidi mi felne, vidi mi lanca, ja sam pimp" mc-jeva.
ipak, taj tiesto je zvijezda u tom komercijalnom svijetu, i siguran sam da ce imati dobru posjetu, bas kao sto bi imala i beyonce da je dosla u sarajevo. ne zelim reci nista lose ovim postom, jer sigurno ima puno onih koji ce ovaj event podrzati.

da se zaista radi o necemu, sto se zove "preseravanje marketing", potvrdjuje i ovo:

Image
dube

#7 Re: DJ Tiesto SARAJEVO 15.05.2009

Post by dube »

Dj-vi mogu biti netalentovani, kao što i manekenke mogu biti glupe ;-)
zlatanko

#8 Re: DJ Tiesto SARAJEVO 15.05.2009

Post by zlatanko »

Licno mislim da u ovakvim vremenima ne treba dovoditi likove koji traze da peskiri budu tacno odredjene tezine, i koji traze bruku para..i ko ce sad reci da se nema para, da je kriza.. :-) Ako sad bude puna dvorana, svaki iduci koncert ce karte biti ultra skupe.. to je garant..

p.s. :twisted: a svako moze biti dj..dakle, no respect!
campa_xxx

#9 Re: DJ Tiesto SARAJEVO 15.05.2009

Post by campa_xxx »

Ja mogu reci samo ovo ... :mrgreen:

cikcanga

#10 Re: DJ Tiesto SARAJEVO 15.05.2009

Post by cikcanga »

Phobius wrote:kako je neko spomenuo beyonce, reci cu da je u elektronskoj muzici tiesto ono sto je beyonce u pop, r&b zanru. taj njegov nastup ce biti zaista dobro organizovan. vidjecete spektakularne visualne efekte, ali tvrditi da je on najbolji dj na svijetu je apsurdno. elektronska muzika je uvijek svoje srce i kvalitetu imala u nekim "vise underground" krugovima. svaki pravi ljubitelj iste ce se samo nasmijati na tu konstataciju da je tiesto najbolji. upravo ta komercijalizacija, koja je nekako zaista uzela maha pojavom raznih trance, holland trance dj-eva i producenata polako, ali sigurno unistava onaj lijepi duh elektronske muzike. uostalom, to se desilo i sa hip hopom, pojavom raznih 50 centova i slicnih "vidi mi felne, vidi mi lanca, ja sam pimp" mc-jeva.
ipak, taj tiesto je zvijezda u tom komercijalnom svijetu, i siguran sam da ce imati dobru posjetu, bas kao sto bi imala i beyonce da je dosla u sarajevo. ne zelim reci nista lose ovim postom, jer sigurno ima puno onih koji ce ovaj event podrzati.

da se zaista radi o necemu, sto se zove "preseravanje marketing", potvrdjuje i ovo:
Ovo apsolutno stoji!
Medutim,ko je raspolozen za provod i izbacivanje negativne energije,mogao bi i ovo posjetiti.
Samo sto mene more oni siljani,sto dodu,eto da se mogu hvalit da su bili na nekakvom partyu.
Haj, pozdrav.
cikcanga

#11 Re: DJ Tiesto SARAJEVO 15.05.2009

Post by cikcanga »

Neelix wrote:gdje ces ovo u umjetnost ziv bio.
Nek smo se i mi u necemu slozili.

Ima odlicnih Dj-eva,ali ovaj sigurno nije umjetnik.
R A V E N

#12 Re: DJ Tiesto SARAJEVO 15.05.2009

Post by R A V E N »

Mislim da samo glupani slijede DJ-a i marketing,a pametni slijede muziku.

Hoću ići i kupio sam kartu.
kirby

#13 Re: DJ Tiesto SARAJEVO 15.05.2009

Post by kirby »

Phobius wrote:kako je neko spomenuo beyonce, reci cu da je u elektronskoj muzici tiesto ono sto je beyonce u pop, r&b zanru. taj njegov nastup ce biti zaista dobro organizovan. vidjecete spektakularne visualne efekte, ali tvrditi da je on najbolji dj na svijetu je apsurdno. elektronska muzika je uvijek svoje srce i kvalitetu imala u nekim "vise underground" krugovima. svaki pravi ljubitelj iste ce se samo nasmijati na tu konstataciju da je tiesto najbolji. upravo ta komercijalizacija, koja je nekako zaista uzela maha pojavom raznih trance, holland trance dj-eva i producenata polako, ali sigurno unistava onaj lijepi duh elektronske muzike. uostalom, to se desilo i sa hip hopom, pojavom raznih 50 centova i slicnih "vidi mi felne, vidi mi lanca, ja sam pimp" mc-jeva.

Image

izgleda nema vecih strucnjaka nego Bosanaca.djaba sto je DJ Tiesto proglasavan tri god. zaredom za najboljeg dj na svijetu.
ali sta zna svijet.....
fixer

#14 Re: DJ Tiesto SARAJEVO 15.05.2009

Post by fixer »

campa_xxx wrote:Ja mogu reci samo ovo ... :mrgreen:

neizbjezna tema svakog partia u mojoj kucnoj radinosti.
JThomas

#15 Re: DJ Tiesto SARAJEVO 15.05.2009

Post by JThomas »

tiestu svaka čast, ali u kojem su to žanru oni najplaćeniji, najkomercijalniji i najpopularniji stvarno i najvrijedniji?

a osim toga, podžanrovi elektronske muzike su vrlo različiti, pa kad gledate recimo te DJ mag's liste morate imati na umu da su tu u istom košu ljudi koji furaju vrlo različite stilove i "filmove".
kirby

#16 Re: DJ Tiesto SARAJEVO 15.05.2009

Post by kirby »

JThomas wrote:tiestu svaka čast, ali u kojem su to žanru oni najplaćeniji, najkomercijalniji i najpopularniji stvarno i najvrijedniji?

a osim toga, podžanrovi elektronske muzike su vrlo različiti, pa kad gledate recimo te DJ mag's liste morate imati na umu da su tu u istom košu ljudi koji furaju vrlo različite stilove i "filmove".

ma jarane ne razumujem se u tu vrstu muzike ali ipak je momak tri puta proglasavan za najboljeg u svijetu.da ne spominjem sviranje na otvorenju olimpijskih igara.
JThomas

#17 Re: DJ Tiesto SARAJEVO 15.05.2009

Post by JThomas »

šta znači najbolji na svijetu? je li 50 cent najbolji reper na svijetu zato što ima najviše billboard i grammy nagrada?

naravno da nije, samo je najkomercijalniji...
kirby

#18 Re: DJ Tiesto SARAJEVO 15.05.2009

Post by kirby »

JThomas wrote:šta znači najbolji na svijetu? je li 50 cent najbolji reper na svijetu zato što ima najviše billboard i grammy nagrada?

o komercijali bi mogli do sutra,ali ipak je on neko i nesto u svijetu tehna.i dolazi u SA.svaka cast organizatorima.da sam dole isao bih.
gold'n'brown

#19 Re: DJ Tiesto SARAJEVO 15.05.2009

Post by gold'n'brown »

cikcanga wrote:

a jos manje muzicar ...
JThomas

#20 Re: DJ Tiesto SARAJEVO 15.05.2009

Post by JThomas »

kirby wrote:
JThomas wrote:šta znači najbolji na svijetu? je li 50 cent najbolji reper na svijetu zato što ima najviše billboard i grammy nagrada?

o komercijali bi mogli do sutra,ali ipak je on neko i nesto u svijetu tehna.i dolazi u SA.svaka cast organizatorima.da sam dole isao bih.
ma ići ću ja sigurno, ali "najbolji" vala nije, ni u kojem pogledu, samo najplaćeniji...

i to je trance, techna to vidjelo nije :)
Neelix

#21 Re: DJ Tiesto SARAJEVO 15.05.2009

Post by Neelix »

gold'n'brown wrote:
cikcanga wrote:

a jos manje muzicar ...
naravno. klasicni pustac muzike :-) nema mi smjesnije sintagme od "DJ svira...." :D
Compact

#22 Re: DJ Tiesto SARAJEVO 15.05.2009

Post by Compact »

Opet naletih na tijesto! :shock:

Nema veze, kada je neko popularan onda nije problem otvoriti nekoliko istih tema, tijesto ovo, ili tijesto ono! Tijesto karte, ili tijesto najbolji ili ne! Uglavnom on je tijesto!

Ko ne bude imao 12887 Eura da vidi "Tijesto", biće u UNITICu za 2 Eura DJ "Fant", za prijeratne revere i partijanere iz Stelexa! :D

Živio tijesto!
_Josse

#23 Re: DJ Tiesto SARAJEVO 15.05.2009

Post by _Josse »

Ljudi svak ima svoj ukus ok ne svidja ti se Tiesto nemoj ici na njega tvoja stvar normala,ali nemoj ga blatiti nesto i sl lik je Najjaci dj bio 3 g zaredom i prvi je Dj i jedini koji je svirao na olimpijadi u Atheni lik je producent i sve sto treba mozda nije umjetnik po starom gledanju na to,ali je sigurno umjetnik modernog doba to sto se po MTV*u vrte njegove stvarkei baca na komercijalu to je cista formalnost on je na svojim partyima skroz drugi lik to su setovi mixevi razni lik je zvijer!! Znam mnoge ljude koje idu na partye,ali znaju za njega i hoce da idu ipak to je Tiesto Boga pitaj kada ce opet doci ne samo ovdje na balkan uopste i od ovog projekta zavisi hoce li doci ostali best Dj-evi svijeta ipak to ovaj grad treba i zele ga 80% raje kako iz Sa tako iz ostalih vecih gradova iz BiH cak i ko ne voli ovu vrstu muzike treba da zeli ovo svom gradu ovo ce otjerati turbofolkase i sl gluposti !!! pozz raja Urban Sarajevo .......
cikcanga

#24 Re: DJ Tiesto SARAJEVO 15.05.2009

Post by cikcanga »

_Josse wrote:Ljudi svak ima svoj ukus ok ne svidja ti se Tiesto nemoj ici na njega tvoja stvar normala,ali nemoj ga blatiti nesto i sl lik je Najjaci dj bio 3 g zaredom i prvi je Dj i jedini koji je svirao na olimpijadi u Atheni lik je producent i sve sto treba mozda nije umjetnik po starom gledanju na to,ali je sigurno umjetnik modernog doba to sto se po MTV*u vrte njegove stvarkei baca na komercijalu to je cista formalnost on je na svojim partyima skroz drugi lik to su setovi mixevi razni lik je zvijer!! Znam mnoge ljude koje idu na partye,ali znaju za njega i hoce da idu ipak to je Tiesto Boga pitaj kada ce opet doci ne samo ovdje na balkan uopste i od ovog projekta zavisi hoce li doci ostali best Dj-evi svijeta ipak to ovaj grad treba i zele ga 80% raje kako iz Sa tako iz ostalih vecih gradova iz BiH cak i ko ne voli ovu vrstu muzike treba da zeli ovo svom gradu ovo ce otjerati turbofolkase i sl gluposti !!! pozz raja Urban Sarajevo .......
Kakav je bio izbor govori i cinjenica sa King Carl Coxa nema ni u top 20,ako se ne varam,al zato su tu razni umjetnici gay house scene. 8-)
Johnny68

#25 Re: DJ Tiesto SARAJEVO 15.05.2009

Post by Johnny68 »

Nažalost, sa godinama muzika ne napreduje i sva elektrika nikada neće od svojih začetaka bolja biti:
http://www.youtube.com/watch?v=uXm-Xco5 ... re=related
Post Reply