prijava za posao sa slikom
Moderator: anex
-
pridearijana
#1 prijava za posao sa slikom
Jeste li ikada poslali cv sa slikom i kakvu ste sliku poslali?Jeste se posebno slikali ili ste slali stariju sliku?I realno,kakva su vasa iskustva sa poslovima u kojima je navedeno da je potrebno dostaviti sliku sa biografijom?
- ljubav_aha
#2 Re: prijava za posao sa slikom
Montreal CA
organizacija je medjunarodnog profila
ali sam cula da se u BiH traze molbe sa slikom na lokalnom nivou

ali sam cula da se u BiH traze molbe sa slikom na lokalnom nivou
-
pridearijana
#3 Re: prijava za posao sa slikom
ljubav_aha wrote:Montreal CA
ali sam cula da se u BiH traze molbe sa slikom na lokalnom nivou![]()
Moja prijateljica je pozvana da dostavi CV sa slikom za neki posao i pita me sta ja mislim o tome...ja ne znam da se tako nesto trazi pa mi se odmah javila neka sumnja jer ako neko zeli da ti pomogne u zaposljavanju zasto ces i sliku dodavati...
- ljubav_aha
#4 Re: prijava za posao sa slikom
to je izgleda u BiH postala moda
runway project
-
BajrinNajmladji
#5 Re: prijava za posao sa slikom
I u banci, RAJFAJZENSKOJ, da bih dobio ovlaštenje za podizanje majčine invalidnine, tražili su mi da popunim formular, a jedno od veoma privatnih pitanja je bilo KOLIKO JA IMAM DJECE!
(Mislim da sam ostao u okviru teme)
-
akcija007
#6 Re: prijava za posao sa slikom
I ja sam se javljao na takve oglase gdje traze sliku i ja im posaljem sliku kao za pasos
-
melb26sa
#7 Re: prijava za posao sa slikom
Za Evropu je prijava za posao sa slikom standard - dobijala sam biografije za staziranje sa slikom (sve EU zemlje aplikanti). Zadnji posao u SA isto sam poslala sa slikom jer su tako trazili i dobijem posao.
Ovdje u USA apsolutno sve informacije koje bi mogle kasnije posluziti kao razlog za tuzbu na osnovu diskriminacije se ne traze (ni M/Z, datum i godina rodjenja a posebno ne bracno stanje).
Opet kakvih sam biografija citala... rodjen sam te i te godine. Polazim u osnovnu u tom i tom gradu kod tetke te i te. Srednju zavrsavam...
Imam divnu zenu i troje djece - jedno je ....
Ovdje u USA apsolutno sve informacije koje bi mogle kasnije posluziti kao razlog za tuzbu na osnovu diskriminacije se ne traze (ni M/Z, datum i godina rodjenja a posebno ne bracno stanje).
Opet kakvih sam biografija citala... rodjen sam te i te godine. Polazim u osnovnu u tom i tom gradu kod tetke te i te. Srednju zavrsavam...
Imam divnu zenu i troje djece - jedno je ....
- janje_
#8 Re: prijava za posao sa slikom
dok sam zivio i radio u austriji, nijednu aplikaciju za poso nisam poslo bez slike.. cak sam se i maksuz sliko da ne bude ona mrtvacka sa pasosa, nego gdje sam fino "ispo".. 
- rumenige_brajtner
#9 Re: prijava za posao sa slikom
a ti si ravnas po sebi? ono sto ti ne znas, to i ne postoji? ccc, ignorance is a bliss...pridearijana wrote:ljubav_aha wrote:Montreal CA
![]()
![]()
![]()
![]()
molbe sa slikom na lokalnom nivou?
![]()
![]()
![]()
Moja prijateljica je pozvana da dostavi CV sa slikom za neki posao i pita me sta ja mislim o tome...ja ne znam da se tako nesto trazi pa mi se odmah javila neka sumnja jer ako neko zeli da ti pomogne u zaposljavanju zasto ces i sliku dodavati...
- ljubav_aha
#10 Re: prijava za posao sa slikom
melba26,u EU se salju slike sa prijavom sa bilo koji posao,cak i na lokalnom nivoumelb26sa wrote:Za Evropu je prijava za posao sa slikom standard - dobijala sam biografije za staziranje sa slikom (sve EU zemlje aplikanti). Zadnji posao u SA isto sam poslala sa slikom jer su tako trazili i dobijem posao.
- ljubav_aha
#11 Re: prijava za posao sa slikom
akcija007 wrote:I ja sam se javljao na takve oglase gdje traze sliku i ja im posaljem sliku kao za pasos
janje_ wrote:dok sam zivio i radio u austriji, nijednu aplikaciju za poso nisam poslo bez slike.. cak sam se i maksuz sliko da ne bude ona mrtvacka sa pasosa, nego gdje sam fino "ispo"..
o kakvim je poslovaima tacno rijec
- ljubav_aha
#12 Re: prijava za posao sa slikom
djeca su im GARANCIJABajrinNajmladji wrote:I u banci, RAJFAJZENSKOJ, da bih dobio ovlaštenje za podizanje majčine invalidnine, tražili su mi da popunim formular, a jedno od veoma privatnih pitanja je bilo KOLIKO JA IMAM DJECE!
-
melb26sa
#13 Re: prijava za posao sa slikom
Pa vecina ih trazi, ne znam zasto.ljubav_aha wrote:melba26,u EU se salju slike sa prijavom sa bilo koji posao,cak i na lokalnom nivoumelb26sa wrote:Za Evropu je prijava za posao sa slikom standard - dobijala sam biografije za staziranje sa slikom (sve EU zemlje aplikanti). Zadnji posao u SA isto sam poslala sa slikom jer su tako trazili i dobijem posao.
- ljubav_aha
#14 Re: prijava za posao sa slikom
melba26sa,ma cista diskriminacija,iskreno receno 
-
sarayewo
#15 Re: prijava za posao sa slikom
Za EU nije istina da je standard CV sa slikom. Zadnjih 10 dana sam pogledao preko 50 CV-a jer zaposljavamo nove ljude, od toga su dva imala sliku. Po starim standardima neke EU zemlje su prakticirale slike (npr. Njemacka i Austrija) a sada ih niko ne trazi i mislim da i ne mogu biti trazene kao dio aplikacije (kao u USA).
- Zox
#16 Re: prijava za posao sa slikom
Ja sam slao sliku i kad su trazili i kad nisu. Mislim da se, inace suhoparna lista poslodavaca i skola, na taj nacin personalizira, lakse je predstaviti sebi s kim imas posla. Nisam slao sliku iz pasosa vec jednu drugu, u tim dimenzijama i takvog kadriranja ali dosta opusteniju. Tu sliku sam poslao dvaput u zivotu, jednom nisam dobio posao a jednom jesam.
- Ady88
#17 Re: prijava za posao sa slikom
Ne znam kako je to kod nas u Sarajevu u nasim firmama itd. ali cisto sumljam da vecina trazi sliku,ja sam bio upoznat s tim da trebam donijeti sliku jer je americka firma i otisao se slikati "specijalno" za tu priliku
sad ne znam jesu li me primili zbog ljepote ili ...
Ali ne vidim nikakav problem u tome da se salje i slika 
- Loulou
#18 Re: prijava za posao sa slikom
Koliko je meni poznato, aplikacije sa slikom se ne šalju, osim ako se ne prijavljujete za posao fotomodela.
Sve ostalo je osnov za diskriminaciju.
- Zox
#19 Re: prijava za posao sa slikom
Ruznim ljudimaLoulou wrote: Sve ostalo je osnov za diskriminaciju.
-
pridearijana
#20 Re: prijava za posao sa slikom
ne ravnam se po sebi ali znam da sliku ne traze...i mislim da ako znas citati napisano je da se taj cv salje bez konkursa i da taj lik pomaze mojoj prijateljici da se zaposli i ako je tako zasto bi joj trebala slika....ne smatram da ako poslodavac trazi sliku da je to diskriminacija ali isto tako smatram da bez konkursa ako ti neko zeli pomoci u svojoj firmi nije potrebno da dostavljas cv sa slikom....rumenige_brajtner wrote:a ti si ravnas po sebi? ono sto ti ne znas, to i ne postoji? ccc, ignorance is a bliss...pridearijana wrote:ljubav_aha wrote:Montreal CA
![]()
![]()
![]()
![]()
molbe sa slikom na lokalnom nivou?
![]()
![]()
![]()
- Loulou
#21 Re: prijava za posao sa slikom
Ko je kome ružan, subjektivna je stvar.Zox wrote:Ruznim ljudimaLoulou wrote: Sve ostalo je osnov za diskriminaciju.
Kompetencije za obavljanje posla nemaju veze s fizičkim izgledom.
- madner
#22 Re: prijava za posao sa slikom
To nije tacno. Trebalo bi biti nevazno, ali za bilo koji posao koji ima veze sa ljudima izgled je itekako bitan. S tim da ljepota ne mora biti uvijek plus.
- ljubav_aha
#23 Re: prijava za posao sa slikom
Loulou wrote:Koliko je meni poznato, aplikacije sa slikom se ne šalju, osim ako se ne prijavljujete za posao fotomodela.
istina
- ljubav_aha
#24 Re: prijava za posao sa slikom
madner wrote:To nije tacno. Trebalo bi biti nevazno, ali za bilo koji posao koji ima veze sa ljudima izgled je itekako bitan. S tim da ljepota ne mora biti uvijek plus.
hajde,molim te,ovo preformulisi,ljepota je vazna,ili nije vazna
- ljubav_aha
#25 Re: prijava za posao sa slikom
i ti je realtivno,no ti isteo sobe koje nisu dobile posao,mozda nisu fotogenicne,ali su vlro dobro kvalifikovane,tako se odradila masa zaposljavanja na salterima u banci i posti u SAZox wrote:Ruznim ljudimaLoulou wrote: Sve ostalo je osnov za diskriminaciju.