Zlocin Amstettena
-
BelajBoy
#1 Zlocin Amstettena
Amstetten je jedan mali grad u Austriji, gdje ja zivim.
Austriju potresa nezapamćen slučaj incesta
Poput sablasti: kuća Jozefa Fricla u Amstettenu Otac, optužen da je 24 godine u skrovištu držao kćerku, priznao incest. On je podvrgnut DNK-analizi, kojom će se utvrditi njegovo očinstvo. Zlostavljana E. Fricl (42) i njena djeca nalaze se na psihijatriji.
Susjedi Jozefa Fricla u austrijskom Amstettenu su, blago rečeno, šokirani. 24 godine je, tako reći, pred njihovim očima Fricl držao svoju kćerku zatočenu u skrovištu. On ju je sa 18 godina namamio u klopku. Stavlja joj lisice u gura je u podzemno skrovište. Policiji prijavljuje njen nestanak i kaže da mu je kćerka pobjegla sa nekom sektom. Jozef Fricl je svoju kćerku prvi put silovao kada joj je bilo 11 godina. U skrovištu u podrumu držao ju je kao seksualnu robinju. Tokom narednih godina ona rađa sedmoro djece, od koje jedna beba umire odmah, nakon porođaja. Niski hodnik vodi iz podruma do skrovišta. Heinz Lenze, predsjednik opštine Amstetten kaže: "Skrovište je tako mudro napravljeno, vidite razne konzerve i predmete a iza toga su betonsko-željezna vrata, koja su elektronski osigurana i pomjeraju se po željeznoj šini. Šifru, odnosno pristup skrovištu, imao je samo optuženi."
Troje djece nikada nije vidjelo svjetlo dana
Zatočena djeca nikada nisu izlazila iz podruma ove kuće.Od šestoro djece koja su nastala incestom, Liza, kojoj je sada 15 godina, Monika kojoj je 14 i Aleksandar koji je napunio 12 godina rastu kod Fricla i njegove supruge Rozemari gore u kući. Jozef Fricl je stalno govorio da mu je kćerka noću pred vratima ostavljala bebe i ponovo bježala u svoju sektu. Friclovi su djecu zvanično adoptirali i vodili ih u obdanište i školu. Ostalo troje djece 19-godišnju Kerstin, 18-godišnjeg Štefana i petogodišnjeg Feliksa Fricl zajedno sa njihovom majkom, koja je ujedno i njegova kćerka drži zatvorene u skrovištu. Ova djeca nikada nisu vidjela svjetlo dana. Predsjednik opštine Amstetten Heinz Lenze: "Možete li zamisliti da je optuženi sa kćerkom imao sedmoro djece i da niko nikada, a to su sada odrasli ljudi, nije ni u šta posumnjao. Optuženi je izgradio o sebi sliku doduše autoritarnog oca ali o njegovom dvostrukom životu niko ništa nije znao, čak ni njegova supruga."
24 godine niko ništa nije primjetio
Nataša Kampuš je provela osam godina u podrumu Volfganga PrikopilaJedan susjed kaže: "O majci troje djece koja su živjela u kući nikada se nije govorilo. Mi smo znali da se nešto desilo sa majkom ali nikada nismo saznali šta." Do preokreta je došlo kada se u bolnici pojavila smrtno bolesna Kerstin (19), koja je sa majkom i dvoj braće živjela u podrumu. Doktori su je, zbog zakazivanja bubrega, bolesti prebacili u vještačku komu. U cijelu stvar umiješala se policija i sve počinje da izlazi na vidjelo. Prvo je otkrivena najstarija i prva žrtva, 42-godišnja Elisabet Fricl, koju je otac nakratko, pustio iz skrovišta. Potpuno zapuštena i pomračena uma ona izgleda 20 godina starija nego što jeste. Policija potom hapsi Jozefa Fricla, koji otkriva šifru za ulazak u skrovište, gdje policija nailazi na mladića Štefana i dječaka Feliksa. Djeca i majka nalaze se na psihijatriji. Stanje 19-godišnje Kerstin je, kako kažu doktori, kritično ali stabilno. 73-godišnji Jozef Fricl u međuvremenu je sve priznao.
Austriju potresa nezapamćen slučaj incesta
Poput sablasti: kuća Jozefa Fricla u Amstettenu Otac, optužen da je 24 godine u skrovištu držao kćerku, priznao incest. On je podvrgnut DNK-analizi, kojom će se utvrditi njegovo očinstvo. Zlostavljana E. Fricl (42) i njena djeca nalaze se na psihijatriji.
Susjedi Jozefa Fricla u austrijskom Amstettenu su, blago rečeno, šokirani. 24 godine je, tako reći, pred njihovim očima Fricl držao svoju kćerku zatočenu u skrovištu. On ju je sa 18 godina namamio u klopku. Stavlja joj lisice u gura je u podzemno skrovište. Policiji prijavljuje njen nestanak i kaže da mu je kćerka pobjegla sa nekom sektom. Jozef Fricl je svoju kćerku prvi put silovao kada joj je bilo 11 godina. U skrovištu u podrumu držao ju je kao seksualnu robinju. Tokom narednih godina ona rađa sedmoro djece, od koje jedna beba umire odmah, nakon porođaja. Niski hodnik vodi iz podruma do skrovišta. Heinz Lenze, predsjednik opštine Amstetten kaže: "Skrovište je tako mudro napravljeno, vidite razne konzerve i predmete a iza toga su betonsko-željezna vrata, koja su elektronski osigurana i pomjeraju se po željeznoj šini. Šifru, odnosno pristup skrovištu, imao je samo optuženi."
Troje djece nikada nije vidjelo svjetlo dana
Zatočena djeca nikada nisu izlazila iz podruma ove kuće.Od šestoro djece koja su nastala incestom, Liza, kojoj je sada 15 godina, Monika kojoj je 14 i Aleksandar koji je napunio 12 godina rastu kod Fricla i njegove supruge Rozemari gore u kući. Jozef Fricl je stalno govorio da mu je kćerka noću pred vratima ostavljala bebe i ponovo bježala u svoju sektu. Friclovi su djecu zvanično adoptirali i vodili ih u obdanište i školu. Ostalo troje djece 19-godišnju Kerstin, 18-godišnjeg Štefana i petogodišnjeg Feliksa Fricl zajedno sa njihovom majkom, koja je ujedno i njegova kćerka drži zatvorene u skrovištu. Ova djeca nikada nisu vidjela svjetlo dana. Predsjednik opštine Amstetten Heinz Lenze: "Možete li zamisliti da je optuženi sa kćerkom imao sedmoro djece i da niko nikada, a to su sada odrasli ljudi, nije ni u šta posumnjao. Optuženi je izgradio o sebi sliku doduše autoritarnog oca ali o njegovom dvostrukom životu niko ništa nije znao, čak ni njegova supruga."
24 godine niko ništa nije primjetio
Nataša Kampuš je provela osam godina u podrumu Volfganga PrikopilaJedan susjed kaže: "O majci troje djece koja su živjela u kući nikada se nije govorilo. Mi smo znali da se nešto desilo sa majkom ali nikada nismo saznali šta." Do preokreta je došlo kada se u bolnici pojavila smrtno bolesna Kerstin (19), koja je sa majkom i dvoj braće živjela u podrumu. Doktori su je, zbog zakazivanja bubrega, bolesti prebacili u vještačku komu. U cijelu stvar umiješala se policija i sve počinje da izlazi na vidjelo. Prvo je otkrivena najstarija i prva žrtva, 42-godišnja Elisabet Fricl, koju je otac nakratko, pustio iz skrovišta. Potpuno zapuštena i pomračena uma ona izgleda 20 godina starija nego što jeste. Policija potom hapsi Jozefa Fricla, koji otkriva šifru za ulazak u skrovište, gdje policija nailazi na mladića Štefana i dječaka Feliksa. Djeca i majka nalaze se na psihijatriji. Stanje 19-godišnje Kerstin je, kako kažu doktori, kritično ali stabilno. 73-godišnji Jozef Fricl u međuvremenu je sve priznao.
Last edited by BelajBoy on 17/03/2009 21:49, edited 1 time in total.
- bato99
#2 Re: Zlocin Amstettena
sjeba vam reputaciju gradića onaj monstrum
-
BelajBoy
#3 Re: Zlocin Amstettena
bato99 wrote:sjeba vam reputaciju gradića onaj monstrum
hehe neka je, eto im njima je, nek samo nemogu reci daje nas ausländer!
-
BelajBoy
#4 Re: Zlocin Amstettena
suđenje pocelo 16.03.2009
Nastavljeno suđenje Friclu
17. mart 2009.
U austrijskom gradu st. pöltenu nastavljeno je suđenje Jozefu Friclu, optuženom da je 24 godine svoju ćerku držao zarobljenu u podrumu.
Fricl se i danas pojavio u sudu skrivajući lice plavom fasciklom. Drugog dana suđenja, članovi porote gledali su video snimak svedočenja Friclove ćerke Elizabet, koju je otac prisilno držao u zatočeništvu. Fricl je ćerki napravio sedmoro dece, od kojih je jedno umrlo.
Inače, jedna od glavnih tema među meštanima St. Pöltena je plava fascikla kojoj je Fricl krio svoje lice.
Pre početka današnjeg suđenja Friclov advokat rekao je novinarima da se njegov klijent osjeća postiđeno.
"Razgovarao sam s njim jutros i pitao ga za fasciklu, i on mi je rekao da se osećao postiđeno i da zato nije želio da daje nikakve izjave. Vjerovatno će se i narednih dana kriti iza plave fascikle”, rekao je branilac Jozefa Fricla Rudolf Majer.
“Inače, mislim da je bio veoma kooperativan u sudu. Odgovorio je na sva postavljena pitanja”, kazao je on.
Mještani St. Pöltena smatraju da je to što se Fricl krio iza fascikle - kukavički.
"Vidjeo sam Jozefa Fricla na televiziji kako krije lice iza fascikle, i to za mene nije bilo iznenađenje. On se krije od nas, stanovnika St. Pöltena”, kazao je stanovnik St. Pöltena Engelbert Halmer.
Fricl je juče priznao krivicu za incest i utamničenje svoje ćerke, ali ne i za ubistvo jednog njenog djeteta i silovanje.
Jedno od sedmero djece je, naime, umrlo je u drugoj godini i tužioci smatraju da bi preživjelo da je imalo adekvatnu ljekarsku negu, za šta optužuju Fricla.
Ukoliko bude proglašen krivim za ubistvo iz nehata, Fricl bi mogao da bude osuđen na doživotnu robiju. Presuda bi mogla da bude izrečena najranije u četvrtak.
Nastavljeno suđenje Friclu
17. mart 2009.
U austrijskom gradu st. pöltenu nastavljeno je suđenje Jozefu Friclu, optuženom da je 24 godine svoju ćerku držao zarobljenu u podrumu.
Fricl se i danas pojavio u sudu skrivajući lice plavom fasciklom. Drugog dana suđenja, članovi porote gledali su video snimak svedočenja Friclove ćerke Elizabet, koju je otac prisilno držao u zatočeništvu. Fricl je ćerki napravio sedmoro dece, od kojih je jedno umrlo.
Inače, jedna od glavnih tema među meštanima St. Pöltena je plava fascikla kojoj je Fricl krio svoje lice.
Pre početka današnjeg suđenja Friclov advokat rekao je novinarima da se njegov klijent osjeća postiđeno.
"Razgovarao sam s njim jutros i pitao ga za fasciklu, i on mi je rekao da se osećao postiđeno i da zato nije želio da daje nikakve izjave. Vjerovatno će se i narednih dana kriti iza plave fascikle”, rekao je branilac Jozefa Fricla Rudolf Majer.
“Inače, mislim da je bio veoma kooperativan u sudu. Odgovorio je na sva postavljena pitanja”, kazao je on.
Mještani St. Pöltena smatraju da je to što se Fricl krio iza fascikle - kukavički.
"Vidjeo sam Jozefa Fricla na televiziji kako krije lice iza fascikle, i to za mene nije bilo iznenađenje. On se krije od nas, stanovnika St. Pöltena”, kazao je stanovnik St. Pöltena Engelbert Halmer.
Fricl je juče priznao krivicu za incest i utamničenje svoje ćerke, ali ne i za ubistvo jednog njenog djeteta i silovanje.
Jedno od sedmero djece je, naime, umrlo je u drugoj godini i tužioci smatraju da bi preživjelo da je imalo adekvatnu ljekarsku negu, za šta optužuju Fricla.
Ukoliko bude proglašen krivim za ubistvo iz nehata, Fricl bi mogao da bude osuđen na doživotnu robiju. Presuda bi mogla da bude izrečena najranije u četvrtak.
- bato99
#5 Re: Zlocin Amstettena
ja stvarno neznam da ga osude na 1800 godina robije malo je 
- Kraljica_Suza
#6 Re: Zlocin Amstettena
Njegova supruga nista nije znala? daj ba!
Prijavio nestanak kceri, a policija nije provjerila kucu i nacin njenog nestanka, nista otkrili nisu? Ma daj!
Niko u komsiluku nista nije posumnjao ni vidio tolike godine? Ma da!
Vodio djecu u skolu i obdaniste?-kako ih je predstavio, upisao u skole?
Ovo preostalo dvoje ili troje djece koja nikad nisu vidjela svjetlo dana? - Ma da!
Osim toga, Elizabet se poradjala sedam puta sama u podrumu...i gle Bozijeg cuda, sve sama obavila i zivjela 24godine u podrumu s povremenim izlascima unutar kuce, nikad joj nije trebala lijecnicka pomoc? djeca od rodjenja nikad nisu trebala lijecnicku pomoc?
Morbidno!
Prijavio nestanak kceri, a policija nije provjerila kucu i nacin njenog nestanka, nista otkrili nisu? Ma daj!
Ovo preostalo dvoje ili troje djece koja nikad nisu vidjela svjetlo dana? - Ma da!
Osim toga, Elizabet se poradjala sedam puta sama u podrumu...i gle Bozijeg cuda, sve sama obavila i zivjela 24godine u podrumu s povremenim izlascima unutar kuce, nikad joj nije trebala lijecnicka pomoc? djeca od rodjenja nikad nisu trebala lijecnicku pomoc?
Morbidno!
Last edited by Kraljica_Suza on 17/03/2009 22:14, edited 1 time in total.
- bato99
#7 Re: Zlocin Amstettena
i jegovu suprugu pred sud
ha ja čuj nije ništa znala
-
BelajBoy
#8 Re: Zlocin Amstettena
bato99 wrote:ja stvarno neznam da ga osude na 1800 godina robije malo je
neka i svabe imaju neke rekorde hehe, kad je svabo to bio covjek - kako ja znam nikad, stase god dogodi po nama odma mi krivi e nek sad i oni vide koje kriv, ma zakon je arabija odma konopac oko vrata i vjesanje, tako bi trebali i ovoga, ali hajd staces im oni ga vole
- vox-populi
#9 Re: Zlocin Amstettena
Nisi ti bas najbolji u glavi jarane. Opusti se malo.BelajBoy wrote:
neka i svabe imaju neke rekorde hehe, kad je svabo to bio covjek - kako ja znam nikad, stase god dogodi po nama odma mi krivi e nek sad i oni vide koje kriv, ma zakon je arabija odma konopac oko vrata i vjesanje, tako bi trebali i ovoga, ali hajd staces im oni ga vole
-
BelajBoy
#10 Re: Zlocin Amstettena
kaze se da nije mu zena nista znala, ali nevjerujem ni ja u to ali moze biti svasta jer i ona je neka luda koja je se njega bojala i nije smNijejela nista a nije smjela po kuci dase krece cijeloj, ali opet koce im znati.Kraljica_Suza wrote:Njegova supruga nista nije znala? daj ba!
Morbidno!
Sto da neko provjerava kucu ili nesto kad je on natjerao kcer da napise pismo i da navede daje otisla u neku sektu i da netraze za njom daje dobro.
Oni koji su stanovali u toj kuci kod njega kao postanari on im nije dozvoljavo da idu u dvoriste i da idu u njegov podrum a isto nije dozvoljavo da neko ima psa, tako dasu neki i culi nesto iz podruma ali nije niko smjeo ici dole niti im je to bilo dozvoljeno u tudjoj kuci, a tako daje se tu izmjenilo dosta postanara.
Djecu je dobijo putem njenog pisma kojeg je ona isto pisala na opstinu da nemoze djecu uzdrzavati i da ih nemoze imati u toj sekti da daje roditeljima dase brinu o njima, tako daje prvo djete osvojio i dobijo papire za njega a drugo dijete je uzo i prihvatijo kao da familija neka uzima neko djete da odgoji i za to je dobijo pare, jer u to vrijeme koje prihvatijo necije djete dobivali su se veliki novac.
Ostala djeca u podrumu su provela cijelo vrijeme imajuci dole sve od hrabe, tv, ribe i tako to, jedno dijete stoje umrlo je on onda spalijo u pec koja mu je isto bila u podrumu.
Elizabeth je zivjela kao i njena djeca cijelo vrijeme u podrumu i nije se mogla nigdje drugo kretati, taj bunker stoje bio napravljen ispod dvorista vodi iz ulaza podruma u dvorisni dio ispod zemlje, imali su i ventilaciju kao mali prozor za kojeg jos nisu objavili tacno gdje se nalazi to, sve je imala za porodjaj i sama je sve radila.
Plan za taj bunker mu je opstina dala davno kad je jos austrija ratovala dase mogu kriti i tako ostalo, u toj ulici sam ja nekada stanovo i vidjo sam ga ali koce znati, obicni covjek bio, sa mojim ocem je radijo u firmi samo stoje drugi poso on radijo.
-
BelajBoy
#11 Re: Zlocin Amstettena
vox-populi wrote:Nisi ti bas najbolji u glavi jarane. Opusti se malo.BelajBoy wrote:
ako mislis dasi svabo i da njiha branis eto ti oni, a imam hvala bogu vise pameti od tebe ali kome da dokazujem to, necu da branim svabe jer sam protiv njiha uvijek bio i tako ostaje.
- vox-populi
#12 Re: Zlocin Amstettena
Pise se njih a ne njiha. Malo gramatike nije na odmet. A ako si protiv njih, zasto svoj hljeb kod njih zaradjujes?BelajBoy wrote:
ako mislis dasi svabo i da njiha branis eto ti oni, a imam hvala bogu vise pameti od tebe ali kome da dokazujem to, necu da branim svabe jer sam protiv njiha uvijek bio i tako ostaje.
-
BelajBoy
#13 Re: Zlocin Amstettena
znam dase kaze tako ali zurim pa se pogrijesi, more svakako ba nek se samo razumije, nego ne jedem njihov hljeb nego svoj hehe jer radim u Bosanca u firmi nas covjek nasi ljudi, kuzis!vox-populi wrote:Pise se njih a ne njiha. Malo gramatike nije na odmet. A ako si protiv njih, zasto svoj hljeb kod njih zaradjujes?BelajBoy wrote:
-
SnezanaM
#14 Re: Zlocin Amstettena
Pa premjestite firmu u BiH , ako vec toliko mrzite SvabeBelajBoy wrote:znam dase kaze tako ali zurim pa se pogrijesi, more svakako ba nek se samo razumije, nego ne jedem njihov hljeb nego svoj hehe jer radim u Bosanca u firmi nas covjek nasi ljudi, kuzis!vox-populi wrote:Pise se njih a ne njiha. Malo gramatike nije na odmet. A ako si protiv njih, zasto svoj hljeb kod njih zaradjujes?BelajBoy wrote:
-
dnaxy
#15 Re: Zlocin Amstettena
a odkad su svabe u austriji?? zar nisu austrijanci?BelajBoy wrote:vox-populi wrote:Nisi ti bas najbolji u glavi jarane. Opusti se malo.BelajBoy wrote:
haveru kakvu vutru ti trosis?
-
BelajBoy
#16 Re: Zlocin Amstettena
evo odgovor za ovu fatu gore:
daje moja firma odma bih je premjestio ali kad bi je premjestilo stabi svabe bez te firme i bez Bosanaca, oni sami nece nista da rade cijelu sbaviju smo im izgradili, i srbi mrze nas pa zive opet u nasoj zemlji!!!
daje moja firma odma bih je premjestio ali kad bi je premjestilo stabi svabe bez te firme i bez Bosanaca, oni sami nece nista da rade cijelu sbaviju smo im izgradili, i srbi mrze nas pa zive opet u nasoj zemlji!!!
-
BelajBoy
#17 Re: Zlocin Amstettena
odgovor za ovog gore haver
a odkad to nisu svabe u Austriji, ti mislis svabe su samo u njemackoj haha zezno si se mali,
cuj vutru subhanAllah nedaj boze da trosim tako nesto kao ti sto trosis!
a odkad to nisu svabe u Austriji, ti mislis svabe su samo u njemackoj haha zezno si se mali,
-
Hamica
#18 Re: Zlocin Amstettena
Covjeche ti si zvjezda ovog forumaBelajBoy wrote:evo odgovor za ovu fatu gore:
-
BelajBoy
#19 Re: Zlocin Amstettena
hehe samo ti zajebaji hamiceHamica wrote:Covjeche ti si zvjezda ovog forumaBelajBoy wrote:evo odgovor za ovu fatu gore:
- harač
#20 Re: Zlocin Amstettena
bring me ŠERIJAt
ne priznajem ja to "stanovanje" u zatvorima zapadne evrope, sa standarnodm hotela sa 2 zvijezdice
-
BelajBoy
#21 Re: Zlocin Amstettena
staces tako ti je ovdje, u zatvoru je bolje nego kod kuce sve uslove imas unutra!harač wrote:bring me ŠERIJAt![]()
![]()
![]()
ne priznajem ja to "stanovanje" u zatvorima zapadne evrope, sa standarnodm hotela sa 2 zvijezdice
-
dnaxy
#22 Re: Zlocin Amstettena
vidis da neznas..BelajBoy wrote:odgovor za ovog gore haver
rijec svabo potice od nijemca koji je nastanjen u pokrajini schwaben.pokrajina u bayernu ili ti bavarskoj..(poznati su po tome sto cuvaju novac ko oci svoje..)ima i jedna izreka koja se odnosi na njih a koja glasi..Zipa Dijalekt: schaffe schaffe Häusle baua...glavni grad te pokrajine koja granici na Baden-Würtemberga je Augsburg.i samo tu zive svabe.Ovo ostalo zovu njemcima, (i ako im kazes da su svabe bice im krivo)....primjer,mada kad uzmes i stanovnik u Bavarskoj ce rec uvijek da je on prvo Bavarac pa tek onda Nijemac..oni su uvijek ovako malo posebni..(Bavarci)
a kako vidim ti neznas nista o zemlji u kojoj zivis.. e sine moj..imas previse visoko misljenje i o sebi a i o nama..da su oni lijeni kao sto kazes ,nebi ti kod njih dolazio da radis..
samo je ruzno sto pljujes na sve sto su ti pruzili..da si dole odakle si potekao vjerujem da nebi bio u ovoj vecini koja pise po sax-u jer nebi imao od cega da si priustis racunar..o tom po tom..
a vutra ko vutra..opusta..probaj vidjet ces..peace..
-
BelajBoy
#23 Re: Zlocin Amstettena
ili njemci ili austrijanci svi su oni svabe i to priznaju, jer je i Hitler rodjen u austriji i isti su oni, a oni su lijeni ko cuskije nece kile da rade dobro ima izuzetaka ko i svugdje, ali ti nemas pojma dzaba stosu u svabiji!!!
-
dnaxy
#24 Re: Zlocin Amstettena
ama ne priznaju,da priznaju onda bi se austrija pripojila njemackoj..samo ih veze jezik..a posve razliciti ljudi..sad i hitlera ubaci u pricu,kakve on veze ima sa tim??..hajd eto neka ti imas..ko kaze da sam u njemackoj?BelajBoy wrote:ili njemci ili austrijanci svi su oni svabe i to priznaju, jer je i Hitler rodjen u austriji i isti su oni, a oni su lijeni ko cuskije nece kile da rade dobro ima izuzetaka ko i svugdje, ali ti nemas pojma dzaba stosu u svabiji!!!
-
BelajBoy
#25 Re: Zlocin Amstettena
ti sto posto jesi u njemackoj ali nema veze, jesam pobjego poslije rata i necu se vratiti dole, hocu sad da napustim BiH drzavljanstvo i uzecu iransko samo se moram raspitati oko toga, i jeli ti krivo, Bosanci su izdajice kao stosi ti, a njemci ili austrijanci toje isto sranje samo drugo pakovanje, austrijanci nemaju svog jezika pa upotrebljavaju jezik od njemaca sta god njemci promjene u svom jeziku odma se i ovdje to mjenja!
hajd sad purgaj odavde!
hajd sad purgaj odavde!