slavkoimamodilera wrote:Meni su najbolji ovi sto sanjaju o drzavnim firmama... joooj ocam u drzavnoj firmi, ocam godisnjeg 680 dana godisnje, plata milja ocam nista ne radim...
Digni se iz zabokrecine, pometi tu paucinu izmedju usiju, izdnigni se iz sivila, pa da vidis kako itekako diploma vrijedi, pa da vidis kako je fino smijuljit se ovima iz "drzavnih" kolisnu platicu imaju u odnosu na tebe...
Slažem se sa svim, posebno sa ovim bodiranim, ja završio fax, i zaposlio se u privredi (dakle na osnovu zvanja, bez da me neko "pogurao") i nikada ne bih radio u državnoj firmi, evo 6 godina ne mijenjam, plata extra, stan se kupio, paze me, a brate zna se i raditi. Nije odmah bilo ovako, kada sam počeo raditi valjalo se dokazivati, učiti, primjenjivati teoriju u praksi, boriti sa situacijama i poslovima sa kojima se prvi puta suočavaš, ali na kraju se uvijek isplati.
slavkoimamodilera wrote:Ti malo isla u skolu, pa malo dobila diplomicu i kontas to je to, a? Evo ga, sad imam diplomu, to je sve sto mi treba... i dje je sad taj pos'o? Dajte mi jedno kilu i po tog posla i nabacite i dvaes deka plate uz to... aha...
I ovaj dio ti je dobar, kod nas svršeni studenti odmah kontaju dočiće neko da ih traži, da im da poziciju direktora neke državne firme smještene u centru grada, pauza za ručak sahat vakta, da se lagano prošeta Ferhadijom, pa kad sretnu nekoga od raje, da se mogu faliti kako im je sve ok, eto kako landraju, a drugi koji nisu u državnoj firmi sada rintaju. Zaboravite omladino to, danas kada nekome kažete ima super firma i konkurs u nekoj firmi koja je na Ilidži, Rajlovcu, Semizovcu i sl., odgovor je, "Joj nemoj mene, pa to je daleko, kako ću se voziti toliko tramvajem ili busem". Sve neki stručnjaci kad završe fax, i svi bi da su važni.... Dokazivanje tek slijedi, a diploma je odskočna daska