ŽENSKO ĆOŠE

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

anais_nin

#1 ŽENSKO ĆOŠE

Post by anais_nin »

da, postoje pojedinacne teme o cipelicama, haljinicama, kozmetickim proizvodima, zenskim filmovima itd...ali vrlo cesto naletim na neki proizvod, na neku stvarcicu, uzdahnem, podjelila bih to odusevljenje sa ostalim forumskim zenskim svijetom ali cesto te stvarcice ne pripadaju ni na jednu postojecu temu :D pa rekoh da otvorim jedan kutak za sve sto biste inace djelili sa prijateljima zenskog roda :)

znaci nije kutak samo za stvarcice, proizvode, nego i mjesto za pricu, trazenje savjeta, djeljenje savjeta, razgovore o modi, zenskim problemima, zenskim zadovoljsvtima, knjigama, filmovima, svemu sto vam padne na pamet a tice se nas zena :D

za pocetak par stvarcica od mene, iz raznih kategorija :D

Image

The new Mineral Flowers line of beauty products makes our dry and dehydrated winter skin soft and silky smooth.
Image

ImageImageImage
anais_nin

#2 Re: Žensko čoše

Post by anais_nin »

koliko cesto sebi priustite zadovoljstvo "domace maske za lice"? :D

Konzervansi, emulgatori, mineralna ulja i drugi naftni derivati u kozmetičkim proizvodima štetni su za kožu, pokazala su istraživanja. Za kožu lica je mnogo zdravija svježa prirodna kozmetika. - Potpuno prirodne, njegujuće maske za lice možete u tren oka napraviti sami u svojoj kuhinji. Sve što vam treba je nekoliko kapi eterična ulja koje ćete odabrati prema tipu vaše kože te svježe namirnice kao što su jogurt, maslinovo ulje, banana i med -

Prirodne maske usporavaju proces starenja kože jer stvaraju poseban film koji štiti kožu od štetnih vanjskih utjecaja te potiču mikrocirkulaciju i čuvaju vlažnost kože. Osim što kožu dubinski čiste, maske za lice poboljšavaju i njezin tonus te regulaciju sebuma (masnoću). One su i prava blagodat za vaš novčanik jer ih možete pripremiti uz vrlo malo novca.

PRIJE STAVLJANJA MASKE, MALO KAMILICE
Prije nanošenja maske na lice, pripremite kožu. Lice kratko naparite čajem od kamilice. To će otvoriti pore i poboljšati upijanje sastojaka maske. Čaj od kamilice također možete upotrijebiti i kao tonik. Natopite blazinice čajem i lagano očistite lice. Dok uživate u aromamaskama, na oči stavite vrećice čaja.

MASKA ZA NORMALNU I SUHU KOŽU
Pomiješajte žličicu jogurta sa žličicom meda. Dodajte kap eterična ulja ružina drveta. Miješajte sastojke dok ne dobijete finu, kremastu smjesu. Umasirajte je na čistu kožu lica, a nakon 15-ak minuta skinite masku mlakom vodom. Ova maska koži vraća vlažnost, a možete je primjenjivati dva puta na tjedan.

MASKA ZA ZRELU KOŽU
Manju bananu, žličicu djevičanskog maslinova ulja, žličicu cvjetnog meda i kap eterična ulja smilje umiješajte u glatku, kremastu smjesu i nanesite na čisto lice. Nakon 20 minuta skinite vatom i isperite. Kod izborane kože, nakon skidanja maske u kožu utapkajte nekoliko kapi čistog djevičanskog maslinova ulja.

MASKA ZA MASNU I MJEŠOVITU KOŽU
Pomiješajte žličicu čvrstog jogurta i žličicu hladno prešanog ulja jojobe te dodajte kap eterična ulja lavande. Smjesu nježno umasirajte na čisto lice. Nakon 15-ak minuta skinite masku mlakom vodom. Ova maska je vrlo nježna pa je možete koristiti svaki drugi dan. Dobra je i za kožu s aknama.

SVE SE MIJEŠA TOČNO PO MJERI
Recepture za "maske iz kuhinje" napravljene su specijalno prema tipovima kože. Tijekom priprave maski potrebno je strogo se pridržavati količine sastojaka.

SAVJETOVANJE S LIJEČNIKOM
Ljudi s kožnim bolestima prije korištenja pripravaka trebaju se posavjetovati sa svojim liječnikom kako bi izbjegli moguće komplikacije, savjetuje aromaterapeutkinja.

SAMO PRAVA ETERIČNA ULJA
Eterična ulja koja koristite moraju biti aromaterapijske kvalitete, tj. kupljena isključivo kod specijaliziranih prodavača, upućuje aromaterapeutkinja.
anais_nin

#3 Re: Žensko čoše

Post by anais_nin »

hadzinica wrote: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
divna ideja za ovo cose
divna haljina! :D
samo kako da ova tema bude medju onih prvih 5 na listi da je ne moram "ganjati"
p.s. i mogla si vala velikim slovima napisati naslov teme :)
i naravno :kiss:

to sve zavisi od forumasica i njihovog ucesca na temi :) ukoliko odaziv bude dobar tema ce se preseliti na vrh :D
a rado bih ja napisala naslov velikim slovima, ako mi neko od vas koje imate nasu tastaturu posudi velika slova "CH" i "SH" :D samo mi ih postirajte ovde ili na PP i promjenicu :D ovo se svercam kopirajuci od raje s foruma :D

i hvala puno za haljinu :kiss: znas moj ukus :) uh sto volim gola ledja :D
callmethebreeeze

#4 Re: Žensko čoše

Post by callmethebreeeze »

:D mogul' i ja biti na temi?
Deeney

#5 Re: Žensko čoše

Post by Deeney »

Evo odmah, draga:

ŽENSKO ĆOŠE
♥ Julianna ♥

#6 Re: Žensko čoše

Post by ♥ Julianna ♥ »

anais_nin wrote: ImageImageImage
Eh ovo mi je super! Ima li u još nekim bojama? :-D
tech10

#7 Re: Žensko čoše

Post by tech10 »

Jedan za Mirci. :D
Image
Last edited by tech10 on 05/03/2009 00:22, edited 1 time in total.
black

#8 Re: Žensko čoše

Post by black »

čoše :roll:
anais_nin

#9 Re: Žensko čoše

Post by anais_nin »

Deeney wrote:Evo odmah, draga:

ŽENSKO ĆOŠE
hvala ti puno :) nisam nigdje mogla naci ni velika slova, ni "meko ch" :-) a ovo je jedna od rijeci sa puno kvacica gdje bi C ili S, ili CH ili SH, stvarili preveliku konfuziju :skoljka: :)
anais_nin

#10 Re: Žensko čoše

Post by anais_nin »

black wrote:čoše :roll:
da, znam da sam stavila "č" umjesto mekog "ch"... :) tragedija :D
anais_nin

#11 Re: ŽENSKO ĆOŠE

Post by anais_nin »

Image

cover girl + olay = simply ageless foundation :) jako volim tecne pudere u kombinaciji sa odgovarajucom kremom (i dalje mi je omiljeni MAX Factorov koji se vise ne proizvodi), ali do sada su krema i tecni puder uvijek bili odvojeni...po prvi put mix :D plus preslatko pakovanje :)
pustopoljina

#12 Re: ŽENSKO ĆOŠE

Post by pustopoljina »

ja sebi kupila crnu kosulju u hm...i sal...crno-sivi...gledam ove haljine...pa sve nesto kontam- a sto ja to,kog vraga,nemam obicaj nositi?! u mom ormaru 2 haljine... i dvije suknje...od toga jednu suknju nosim ljeti...ponekad...
vrlo me raduje ovaj topic :thumbup: ,nadam se,da ce postati i vise od topica.
anais_nin

#13 Re: Žensko čoše

Post by anais_nin »

callmethebreeeze wrote::D mogul' i ja biti na temi?
ti ces biti pocasni clan :lol: :D

Julianna ja sam naletila samo na tu verziju...iznenadila sam se prijatno, inace mi se svidja MACov dizajn :)

kao recimo ovo :D

Image

ili ovo :)

Image
idia

#14 Re: ŽENSKO ĆOŠE

Post by idia »

meni salova nikad dosta..
Image

Image

Image

Image

julianna: ja sam vidjela prelijep laptop, njezna roza sa divnim cvijetnim dezenom :D ali sa jabukom :D a cijena je prevazilazila mogucnosti mog novcanika tako da nisam ni gledala konfiguraciju :D
♥ Julianna ♥

#15 Re: ŽENSKO ĆOŠE

Post by ♥ Julianna ♥ »

A vidite ovog žene :-D

Image

Baš bi tako neki u boji. Šta nas briga za konfiguraciju jel dupla jezgra il nije, jel ima 1 GB ili 516 brljr čega već, jel ima tamo neku grafičku karticu...bitno je da ima cvjetiće :D
tech10

#16 Re: ŽENSKO ĆOŠE

Post by tech10 »

samo za curice :D

Image
alica.k

#17 Re: ŽENSKO ĆOŠE

Post by alica.k »

evo za sve djevojke/zene, ovdje mi nekako najprikladnije napisati :D
alima pure uz narudzbu salje i besplatno rumenilo (ne tester, nego bas u velikoj kutijici)!
melb26sa

#18 Re: ŽENSKO ĆOŠE

Post by melb26sa »

anais_nin wrote:Image

cover girl + olay = simply ageless foundation :) jako volim tecne pudere u kombinaciji sa odgovarajucom kremom (i dalje mi je omiljeni MAX Factorov koji se vise ne proizvodi), ali do sada su krema i tecni puder uvijek bili odvojeni...po prvi put mix :D plus preslatko pakovanje :)
Anais_nin, jesi isprobala ovaj? I ja ga mjerkam (jos imam i kupon za njega heheh) ali kakav je zaista?
anais_nin

#19 Re: ŽENSKO ĆOŠE

Post by anais_nin »

melb26sa wrote: Anais_nin, jesi isprobala ovaj? I ja ga mjerkam (jos imam i kupon za njega heheh) ali kakav je zaista?
cim probam prijavicu...voljela bih da ima tester da mogu prvo probati kuci par puta, ali nigdje nisam naletila na to, cak ni u novinama :roll: ja imam dosta suhu kozu zimi, ne dolazi u obzir da koristim tecni puder bez kreme, tako da mi se cini super ova kombinacija, mislim da cu ipak oprobati... :)

imam jednu isporuku za pocasnog clana ove teme :D poslala mu jaranica poklon :D

Image
anais_nin

#20 Re: ŽENSKO ĆOŠE

Post by anais_nin »

Image

ova tasnica mi je super :)

Image

@idia i ja jako volim lijepe salove :) volim vesele boje...i to ne samo zimi (i ne samo oko vrata :))..volim i one tanje za toplije dane :)

Image

Image

Image
anais_nin

#21 Re: ŽENSKO ĆOŠE

Post by anais_nin »

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image
Bumbar

#22 Re: Žensko čoše

Post by Bumbar »

anais_nin wrote:
black wrote:čoše :roll:
da, znam da sam stavila "č" umjesto mekog "ch"... :) tragedija :D
harakiri odmah :D :D :D :D

ah...raj... :D

pravo volim carape iznad koljena :D :D

Image

jeste da je za malenu nozicu :D :D ali nisam mogla odoljeti... za one koje vole mary jane's :D (prepoznat ce se :D :kiss:)

Image

Image

Image

za laptop :) :)

Image

cokolada oblikovana kao maslina...za koktele :-) :)

Image
anais_nin

#23 Re: Žensko čoše

Post by anais_nin »

Bumbar wrote: Image

za laptop :) :)

Image
ovo dvoje mi je fenomenalno, posebno haljinica :thumbup: :D

a ima par primjera torbica sa likom Audrey koje su mi super :)

Image

uz to ludo volim tabakere :D

ImageImage

Image

i super su mi ove kurirske tasnice (messenger handbags) :D samo nesto nisam mogla naci toliko privlacnih slika koliko ima super modela u radnjama...

Image

Image
anais_nin

#24 Re: ŽENSKO ĆOŠE

Post by anais_nin »

@hadzinice super cool jaje, a i haljine su :thumbup: :)

ImageImage

ImageImage
anais_nin

#25 Re: ŽENSKO ĆOŠE

Post by anais_nin »

jedan od mojih rodjendanskih poklona :D

Image

i jos par simpa stvarcica :)

Image

Image

hellooooooooooooooooooooooooooooooou kitty :D mrnjaaau :)
Image
Post Reply