Plaćanje struje unaprijed?

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
Pera Trta
Location: Zabela kod Požarevca,rodnog mesta predsednika,njegova je zadužbina i njegova verna slika.

#1 Plaćanje struje unaprijed?

Post by Pera Trta »

Pitanje može izgledati glupo, ali sam čuo da se ovo može, a i logično je. Naime, pošto zbog posla veći dio godine provodim van Sarajeva, a u Sarajevu imam stan u kome niko osim mene ne živi, imam problema sa računima za struju. Pošto nisam tu kada dođu računi, poštar ih da staroj komšinici koja ih ponekada zagubi, što je razumljivo, s obzirom na njene godine i zdravlje. E sad, da li je moguće da ja uplatim jednu veću sumu novca pa da tako unaprijed platim struju za nekoliko mjeseci? S obzirom da u tom stanu uglavnom niko ne boravi osim vikend-dva mjesečno, potrošnja struje je mala, mjesečno 7-20 maraka, ali ne bih volio da mi zbog tako male sume isključe struju.
Napominjem da mi je ovo jako bitno jer nekad moram doći u Sa. samo zbog plaćanja računa. Ne preporučujte mi internet bankarstvo, to sam razmotrio i ne želim za sada u to da se upuštam. Hvala unaprijed na odgovorima!
starii

#2 Re: Plaćanje struje unaprijed?

Post by starii »

moze odes u elektrodistribuciju i od njih uzmi uplatnicu(njihove uplatnice) i uplati na racun koliko ti treba...i ja sam to prije radio...
mrtva kokoš

#3 Re: Plaćanje struje unaprijed?

Post by mrtva kokoš »

samo da pare das,sve se moze...btw rade ti do 2h nemoj da okasnis :D
Pera Trta
Location: Zabela kod Požarevca,rodnog mesta predsednika,njegova je zadužbina i njegova verna slika.

#4 Re: Plaćanje struje unaprijed?

Post by Pera Trta »

Hvala momci :thumbup:
I šta onda bude...je li ti ne dolaze računi za to vrijeme, ili dolaze a na njima naznačeno da je već plaćeno?
dazden42

#5 Re: Plaćanje struje unaprijed?

Post by dazden42 »

dolaze računi redovno i na dnu piše
HVALA NA UREDNO IZMIRENIM OBAVEZAMA

a saldo je pravi - pretplata/preplata kako već
Big Boy
Location: Sve bitke u životu služe da nas nečemu nauče - uključujući i one koje gubimo.

#6 Re: Plaćanje struje unaprijed?

Post by Big Boy »

Zna li neko... :-)

Nekad, koliko se sjecam je postojala opcija da se sa Elektroprivredom potpise neki ugovor za grijanje nekog objekta gdje bi primarni energent bila elektricna energija. Prednost tog ugovora su bile nesto nize cijene po kWh ali pod uslovom neke odredjene mjesecne potrosnje.

Jel' ja lupam i sanjam ili je to fakat bilo tako. I... zna li neko da li mozda sada postoji takvo sto !?
starii

#7 Re: Plaćanje struje unaprijed?

Post by starii »

evo sve ti je vec napisano, oni ti samo skidaju od sume koju si uplatio i zahvaljuju ti se na uredno izmirenim obavezama :)
Post Reply