Apsolutno mi dodje da zadavim neku osobu koja pricajuci o svojim problemima mi kaze: ah, blago tebi ti.... Sta mi je blago?
Jao, ti radis od kuce, blago tebi... Blago mi zato sto nekad radim po 14 sati dnevno, pa nemam vremena ni da jedem? U tom slucaju mi je samo blago sto ima kucna dostava i suha hrana za macke jer bi inace obje crkle...
Jao blago tebi na tvom poslu... Blago mi sto nikad nemam slobodnog vremena, za mene ne postoje vikedni, praznici - Bajrami, Bozici ili sl- niti slobodni dani, vec kad ima posla- radi magare!
Jao ti zivis sama, blago tebi... Blago mi zato sto nemam nekad ni sa kim da progovorim po citav dan, i sto bih mogla da umrem ko pas sama a da to niko ne skonta za par dana?
Cuj, ne kazem ni ja da je moja situacija losa. Ali kad mi neko kaze blago tebi samo na osnovu nekog povrsnog utiska zadavila bih ga. A jos mi je gore kad to neko kaze ko me poznaje dobro. Svaka medalja ima dva lica, ali je grozno sto se nekad ljudi ne zapitaju koja je druga strana. Nekada se ljudima cini da je svima bolje nego njima, da je svima blago osim njima jadnicima. Ma nije! Samo se mi neki ne zalimo na situaciju i prihvatili smo je takvu kakva jeste i zaboga, sami smo za nju "krivi".
Blago tebi, ti...
Koje su vase "najdraze" recenice/rijeci koje slijede to "blago tebi" i kako rjesavate to? treba mi par konstruktuvnih savjeta jer prilicno sam na rubu zivaca i ako mi jos neko to kaze ili cu ga zadaviti ili poslati svoju macku da ga pojede