Nemam pojma o...

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

anais_nin

#1 Nemam pojma o...

Post by anais_nin »

Ubjedjena sam da sam nekad davno otvorila istu ovu temu, ali stari se, zaboravlja se, pa posto ne mogu naci dokaze tom mom ubjedjenju idemo jovo nanovo :D

na forumu (a i inace u zivotu) diskutujemo o mnostvu tema, svako od nas ima oblasti koje poznaje vise, neke manje :) ali meni je vrlo zanimljiva tendencija da se svi u sve plekamo, da smo svi strucnjaci za mnostvo oblasti, pa stoga otvorih ovu temu na kojoj bismo javno priznali o kojim to oblastima/temama ne znamo ama bas nista :D

polazim od same sebe, znam da ima puno toga o cemu bas nemam pojma :D pa evo da otvorim sezonu, cisto iz zabave i u svrhu boljeg medjusobnog upoznavanja na forumu :D

Nemam pojma o....

- vecini sportova (osim nesto malo o fudbalu, hokeju i odbojci :D)...znaci kosarka 0, tenis 0, autotrke 0, baseball 0 itd itd :D
- agrikulturi, vrtlarstvu, vocarstvu, vinogradarstvu (i svim slicnim kategorijama, cak ni o uzgajanju ukrasnih biljaka :D osim bosiljka/faslidzana i slicnih zachinskih preparata 0 sam bodova) :D
- autima (razlikujem ih po "lijepo" i "ruzno" ili svidja/ne svidja) :D
- shahu
- vecini narodne muzike
- astronomiji
- berzi i dionicama :D
- vecini high tech opcija na ovim raznoraznim novijim mobitelima, blackberry-ima, palm pilotima itd :D
- arheologiji
- antropologiji
- pletenju, vezenju, heklanju, shivanju itd itd
- filateliji
- veterini, ni o brizi o kucnim ljubimcima (osim nesto malo o psima i ribama :D)

ovo je tek pocetak...sigurna sam da ima jos puno oblasti o kojima veze s vezom nemam :D
cyprus

#2 Re: Nemam pojma o...

Post by cyprus »

anais nin wrote:- autima (razlikujem ih po "lijepo" i "ruzno" ili svidja/ne svidja) :D
Nepoznavanje auta nam je zajedničko, al sam ja muško pa mi je to bitno veći belaj :roll: . Inače auto prepoznam tek kad mu vidim znak ili natpis :D . Po obliku nema šanse (ubodem jedino fiću i eventualno Golfa 2 :D ).
anais_nin

#3 Re: Nemam pojma o...

Post by anais_nin »

cyprus wrote:
anais nin wrote:- autima (razlikujem ih po "lijepo" i "ruzno" ili svidja/ne svidja) :D
Nepoznavanje auta nam je zajedničko, al sam ja muško pa mi je to bitno veći belaj :roll: . Inače auto prepoznam tek kad mu vidim znak ili natpis :D . Po obliku nema šanse (ubodem jedino fiću i eventualno Golfa 2 :D ).
i sama sam ti takva :D ja znam raspoznat jos po koji praistorijski model kao recimo Stojadina, Ladu i stare folcike (volkswagen bubu) vjerovatno zato sto ih nema vise tako puno :D :D :D

uvijek kad gledam one krimi TV serije pa kad svjedok opisuje auto, kontam kako bi im bilo slabe fajde od mene, ja bi im osim boje i okvirne generalne kategorije auta (ono dzip, malo sportsko auto ili kamionet) ne bih nista znala reci :-?

@zagi sad mi je puno toga jasnije :kiss: :D

ja sam vec pomislila da sam jedino ja spremna javno priznati svoje silno neznanje :D :D :D

sjetila sam se jos neceg da dodam na listu

Nemam pojma o

- dizajnu i arhitekturi - vrlo cesto pogresnim imenom zovem odredjene stilove gradnje...jedan jaran dizajner me redovno opominje za futurizam :run: :D
KENJAC

#4 Re: Nemam pojma o...

Post by KENJAC »

Sestro, trebalo bi mi vremena da ti nabrojim u sta se ne razumijem i sta sve ne kontam! Lakse mi rec da sam dobar u sahu i da graficku industriju poznajem kao malo ko! Ostalo - taraba!!!!
drama

#5 Re: Nemam pojma o...

Post by drama »

zagazaga wrote:Nemam pojma o....

- vecini sportova (osim nesto malo o fudbalu, hokeju i odbojci :D)...znaci, tenis 0, autotrke 0, baseball 0 itd itd :D
- agrikulturi, vrtlarstvu, vocarstvu, vinogradarstvu (i svim slicnim kategorijama, cak ni o uzgajanju ukrasnih biljaka :D osim bosiljka/faslidzana i slicnih zachinskih preparata 0 sam bodova) :D
- autima (razlikujem ih po "lijepo" i "ruzno" ili svidja/ne svidja) :D po boji :-)
- vecini narodne muzike
- astronomiji
- vecini high tech opcija na ovim raznoraznim novijim mobitelima, blackberry-ima, palm pilotima itd :D
- arheologiji
- antropologiji
- filateliji
- veterini, ni o brizi o kucnim ljubimcima (osim nesto malo o psima i ribama :D)

malo razlike i prepravki :-) :-) :-)ako se sjetim nečeg, doda'ću :D

da ne bi' i ja nabraj'o samo cu rec' da nesto vise od tebe znam o sportovima i antropologiji.... :D

al' bi' zato dod'o historiju, pa i geografiju...

i ako mogu, iskoriostio bi' ovu temu da zamolim sve one koji o medicini i srodnim naukama znaju
ono sto cuju na tv-u ili procitaju u novinama da ne dijele savjete po podfurumu ' zdravlje '.
nevjerovatno kako ljudi pametuju o stvarima o kojima pojma nemaju...
Admir_1984
Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće

#6 Re: Nemam pojma o...

Post by Admir_1984 »

Nemam pojma o

poljoprivredi
struji
filmovima
serijama
modi
hemiji
likovnoj umjetnosti
pjevanju
folkloru
plesu
.....
bez_ideje

#7 Re: Nemam pojma o...

Post by bez_ideje »

sad nesto kontam ........znam o svemu pomalo :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Bumbar

#8 Re: Nemam pojma o...

Post by Bumbar »

(lakse ovako :D) Nemam pojma o....

- haman pa svim sportovima (osim nesto malo o borilackim vjestinama :D)...
- agrikulturi, vrtlarstvu, vocarstvu, vinogradarstvu (cak mi se i kaktus uspio osusiti) :D
- autima (razlikujem ih po "lijepo" i "ruzno" ili svidja/ne svidja)
- kartama
- vecini narodne muzike
- astronomiji
- vecini high tech opcija na ovim raznoraznim novijim mobitelima, blackberry-ima, palm pilotima itd :D (prima li/salje sms-ve/pozive...ugodan mi na ok...valjaaa :D)
- brizi o kucnim ljubimcima :roll:
- sminkanju :roll: :lol: :oops:
- medjuljudskim odnosima (misteri cisti)
- matematici i fizici :D
Last edited by Bumbar on 30/01/2009 11:31, edited 1 time in total.
s@mson

#9 Re: Nemam pojma o...

Post by s@mson »

Ja ne znam nista ali znam ko zna...
svemocni gugl...
kockica_kockica

#10 Re: Nemam pojma o...

Post by kockica_kockica »

anais_nin wrote:Ubjedjena sam da sam nekad davno otvorila istu ovu temu, ali stari se, zaboravlja se, pa posto ne mogu naci dokaze tom mom ubjedjenju idemo jovo nanovo :D

na forumu (a i inace u zivotu) diskutujemo o mnostvu tema, svako od nas ima oblasti koje poznaje vise, neke manje :) ali meni je vrlo zanimljiva tendencija da se svi u sve plekamo, da smo svi strucnjaci za mnostvo oblasti, pa stoga otvorih ovu temu na kojoj bismo javno priznali o kojim to oblastima/temama ne znamo ama bas nista :D

polazim od same sebe, znam da ima puno toga o cemu bas nemam pojma :D pa evo da otvorim sezonu, cisto iz zabave i u svrhu boljeg medjusobnog upoznavanja na forumu :D

Nemam pojma o....

- vecini sportova (osim nesto malo o fudbalu, hokeju i odbojci :D)...znaci kosarka 0, tenis 0, autotrke 0, baseball 0 itd itd :D
- autima (razlikujem ih po "lijepo" i "ruzno" ili svidja/ne svidja) :D
- shahu
- vecini narodne muzike
- astronomiji
- arheologiji
- antropologiji
- pletenju, vezenju, heklanju, shivanju itd itd
- filateliji

ovo je tek pocetak...sigurna sam da ima jos puno oblasti o kojima veze s vezom nemam :D

:mrgreen: anais naucit cu te:

igrati saha :)
plesti, vesti i heklati 8-)

ostalo u vecini nemam ni ja pojma :zoka:
EllaD

#11 Re: Nemam pojma o...

Post by EllaD »

matematici
statistici (niti zelim znati)
berzi
popravljanju sitnih kucanskih aparata (probala, nije dobro zavrsilo)
modi (ne razumijem i ponosim se time)
modernoj umjetnosti
"seoskim selebritijima" (kako kaze Z.Pervan)
raznim Sekama, Macama, Cicama
reality emisijama
(samo se zagrijavam :D )
Pasiflora

#12 Re: Nemam pojma o...

Post by Pasiflora »

bez_ideje wrote:sad nesto kontam ........znam o svemu pomalo :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Ali ni o cemu dovoljno :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-)
To sam ja.
Topla voda

#13 Re: Nemam pojma o...

Post by Topla voda »

nemam pojma o ekonomiji...kad mi neko prica o kamatama i tim stvarima,pa mi prica o portfolijima,ucescima,hipotekama...ja to nista ne kontam....i kazem..haj ja to nista ne kontam,haj mi opet objasni...i opet i opet i ja opet nista ne kontam,samo glavom klimam :dance:

i viceve ne pamtim,sjecam se ko mali jednog klinca,znao je hiljadu viceva...ja naprosto nemam dio mozga koji sluzi toj stvari,ako cujem neki vic,i trudim se da ga zapamtim i pricam s nekim pola sata,ja nemam pojma ,za milion maraka se ne mogu sjetit o cemu je vic bio,a kamoli da ga ispricam.
vee-jay

#14 Re: Nemam pojma o...

Post by vee-jay »

kad bih bio SASVIM iskren:

nemam pojma ni o cemu

:D 8-)

ali posto nisam...

nemam pojma

avionima
motorima
energiji
fizici i kemiji
audio i video prenosenju sa zicama i bez zica
svemiru
postojanju
mikrocipovima i cipovima uopste
zenskoj logici (znam da MORA postojati :D )
......

toliko toga :(
Maraschino

#15 Re: Nemam pojma o...

Post by Maraschino »

svasta po malo... :-)

nista savrseno... :D

p.s. zeMskinje kaze da '' nemam dvije lijeve ruke'' ako to sta znaci :-) :dance:
Sutra

#16 Re: Nemam pojma o...

Post by Sutra »

nemam pojma o životinjama, osim što razlikujem vrste i sjecam se nesto biologije iz srednjoskolskih dana...Ono znam one podjele na sisare, vodozemce, i neke osnovne stvari.. Eh sad mozda ovo vec nije da nemam pojma..
Kad malo razmislim, relativna je ova izjava nemam pojma. Ja bih mogla za npr. swahili ili svedski jezik reci da nemam pojma, jer ga ne bih ni prepoznala da cujem :lol:
Microsoft

#17 Re: Nemam pojma o...

Post by Microsoft »

nemam pojma o narodnjacima, ali sam cuo za nekog shabana... :D :D :D
Aurora Borealis

#18 Re: Nemam pojma o...

Post by Aurora Borealis »

.
Last edited by Aurora Borealis on 23/11/2010 23:58, edited 1 time in total.
cyprus

#19 Re: Nemam pojma o...

Post by cyprus »

Eh da, iako imam kompjuter punih 5 godina, evo priznajem da ne razumjem bar 90% onoga što sve priča ovdje: http://www.sarajevo-x.com/forum/viewforum.php?f=21

:oops: :oops:
to sam ja

#20 Re: Nemam pojma o...

Post by to sam ja »

Ja znam da nista ne znam :oops:
teAMICA

#21 Re: Nemam pojma o...

Post by teAMICA »

na sve ovo već napisano (OSIM KUĆNIH LJUBIMACA :D ) dodat ću još neke stvari o kojima pojma nemam:
- matematika (Bog dao digitron za ono osnovno) :-)
- ne znam masuuuuu "poznatih" imenom i prezimenom, kao ni nazive knjiga, filmova i grupa (zaboravim vazda :D )
- biologija, hemija
- engleski sam mislila da znam, uzeh knjigu da čitam i nakon stotinjak stranica skontah da ne znam :roll:
- gdje se šta nalazi u nama (tipa gušterača, jednjak, itd.) :lol:
- pjevati, plesati (mislim da se ovo moje ne zove plesom), glumiti, niti zviždati
- spariti boje
- crtati ( išla u školu za to, al džaba :lol: :lol: )
- zatvoriti vrata a da ne lupim
- kihnuti tiho
- se popeti na merdevine (dobro, to više ne smijem nego što ne znam)
- naći ulicu nakon što sam par puta se provozala istom :lol:
- strane svijeta
mogla bih do sutra, nastavak slijedi...
cyprus

#22 Re: Nemam pojma o...

Post by cyprus »

Ne znam napuhat balon od žvake :sad:
Aurora Borealis

#23 Re: Nemam pojma o...

Post by Aurora Borealis »

.
Last edited by Aurora Borealis on 23/11/2010 23:59, edited 1 time in total.
saga

#24 Re: Nemam pojma o...

Post by saga »

mnogo toga :(
lijevo-desno (mada savladavam to u zadnje vrijeme)
strane svijeta (znam gdje sunce izlazi i zalazi... i onda po 5 minuta racunam gdje je jug... sjever...)
o autima, motorima i sl... naravno
o fizici
o biljkama, drvecu i tak tome... ne znam razlikovati ni lipu od hrasta imam osjecaj, o cvijecu necu ni da pricam... znam za ruzu, tratincicu i maslacak
pjevanje, peslanje, muzika - znam je samo slusati
kuhanje :sad: nekad se ucini tako lagano, i radim kako mi je neko pokazao... al to i ne bude bas jestivo
ne znam napraviti kafu! normalnu crnu kafu... mada je ni ne pijem, ali me mama ucila vise puta... al jok
moda, sminka i sve to
i tak bi se moglo o ovome do preksutra... :|
hocunecu

#25 Re: Nemam pojma o...

Post by hocunecu »

uh teme.....
nisam imala pojma o cemu sve nemam pojma :cry: :D
Post Reply