opel zafira

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
ibizza

#1 opel zafira

Post by ibizza »

hocu da kupim ovaj auto...pa ako moze vase misljenje o ovom autu...
corsa

#2 Re: opel zafira

Post by corsa »

Nije los auto, samo izbjegavaj DTI dizele. Bosh pumpa im je kriticna. Ako ces dizela samo trazi CDTI motor.
ibizza

#3 Re: opel zafira

Post by ibizza »

corsa wrote:Nije los auto, samo izbjegavaj DTI dizele. Bosh pumpa im je kriticna. Ako ces dizela samo trazi CDTI motor.
ja ev gledam,nemaju 2002/2003 CDTI motori...to su motiri na ovoj novijoj 2005/2006
corsa

#4 Re: opel zafira

Post by corsa »

Pa nisam znao koju godinu hoces. Ali DTI definitivno izbjegavaj jer ja licno znam tri primjera gdje su otisle bosh pumpe,a opravka te dodje oko 2000. Moja preporuka ti je 1.8 16V. Moze i 1.6 16v, ali zafira je ipak malo lijena s tim motorom.
edoze

#5 Re: opel zafira

Post by edoze »

opel ima 2 vrste dizela,onaj koji pravi opel i onaj koji kupuje od isuzua...isuzu motori su se extra pokazali,opelov dizel je krsh...raspitaj se,ak mislis dizela kupovat,ni slucajno nemoj kupit s opelovim motorom,jedino sto ces time dobit je glavobolja ;-) ;-)
davidigolijat

#6 Re: opel zafira

Post by davidigolijat »

Vozi moj rodjak Zafiru 1,8 benzinca. Auto je skroz ok i vani ga strucnjaci preporucuju kao vodece auto obiteljske klase.Vozio sam se sa njim i na duza putovanja i doista je ok auto, udobno, prostrano, tiho...

Opelovi dieseli su prilicno losi.

Kad sam ja kupio Cordobu, dolazi jedan moj komsija da je razgleda, i on je nasao neku pa da se malo raspita i ja mu kazem...Poslije mjesec dana vidimo se i pitam ga sta bi za auto, kaze "Komso, nista ne pitaj.Isao sam gledat Cordobu, nadjem joj nekih sitnih mana, i uzmem Opel Astru 1,7 dti. Bila mi je tri dana ok i četvrti, rikne bos pumpa. Platio je 10,5 hiljada i prodao je za 7,5 tako neispravnu, dodao para i uzeo golfa tricu diesel".

Znam licno jos par iskustava da su opelovi dieseli prilicno losi, tj. da nisu dobro rijeseni to je jos od vremena kadetta suza...Ako hoces diesela, ganjaj vw ili mercedes auta, kakvi su francuski dieseli ne znam.
samiraki

#7 Re: opel zafira

Post by samiraki »

narode, imam problema sa ovim autom (1.8 16)

auto je super, motor, limarija, oprema i sli;no. 9 godina je staro ali funkcionise besprijekorno

ipak, odnekud mi voda ulazi ispod vozacevih nogu. nije permant, nije klima, a ni voda za stakla.

imate li kakav savjet sta bi moglo biti
Lesli Eldridž

#8 Re: opel zafira

Post by Lesli Eldridž »

Začepio ti se odvod za kišnicu. Vjerovatno od lišća i prljavštine, pa se voda vraća nazad i otiče u kabinu. Očisti to. Ako treba skini plasične dijelove i pročisti to.
Post Reply