Cerić-rezidencija;Puljić-rezidencija ?!?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

sijedi

#1 Cerić-rezidencija;Puljić-rezidencija ?!?

Post by sijedi »

PULJIĆ DEMANTIRAO CERIĆA
Kardinal vrhbosanski Vinko Puljić izjavio je danas da se u opštini Stari grad u Sarajevu gradi Starački dom za penzionisane katoličke sveštenike, a ne rezidencijalno zdanje za katoličku crkvu od pet hiljada kvadrata, kako tvrdi poglavar Islamske zajednice Mustafa Cerić.

"Mi ne gradimo novo rezidencijalno sjedište katoličke crkve, već Starački dom za penzionisane sveštenike koji nemaju svoj dom nakon što im istekne služba", objasnio je kardinal Puljić.

Cerić je izjavio juče za federalne medije da kardinal Puljić gradi rezidencijalno sjedište za katoličku crkvu u BiH od pet hiljada kvadrata i čestitao njemu, ali i opštini što je u rekordnom roku dobio dozvolu za gradnju.

"Dozvola za izgradnju Staračkog doma nije dobijena u rekordnom roku kako je to rekao reis. Bilo je pet sudskih procesa na administrativnom sudu u Sarajevu, jer jedan od stanara nije želio dati saglasnost za izgradnju doma. On je nas ucjenjivao, tražio da mu isplatimo 150.000 KM na što nismo željeli pristati iz etičkih razloga, i zbog tog smo morali ići na Sud", precizirao je kardinal Puljić.

On je dodao da je Biskupija od stanara kupila kuću nobelovca Vladimira Preloga, koji je u okviru Bogoslovije i budućeg svešteničkog Staračkog doma, koja je u ruševnom stanju i ima 471 kvadrat, a ne 5.000.

"Ta kuća bi u budućnosti mogla biti novo rezidencijalno sjedište Katoličke crkve, ali u ovom trenutku prioritet je izgradnja svešteničkog staračkog doma... S obzirom da je kuća Vladimira Preloga zaštićena kao kulturni spomenik, ona u budućnosti može izgledati samo kao što i danas izgleda", istakao je kardinal Puljić.

Šta mislite o lažljivom Reisu, a takav je po riječima Kardinala
a i o neimarstvu Reisovom, i finansijerima
o toj moralnoj vertikali, a bio je sudotnjem CD-u
uvjek dobar gost

#2 Re: Cerić-rezidncija;Puljić-rezidecija ?!?

Post by uvjek dobar gost »

Gledah pomenutog Reisa i ostao sam bez teksta... iskreno da nisam ovoliko među ljudima i na terenu... mislio bih da je Reis govorio istinu, samo istinu i ništa osim istine.... kad ono niđe veze....

Sve u svemu ja ne vjerujem nikome....
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#3 Re: Cerić-rezidencija;Puljić-rezidencija ?!?

Post by Truba »

samo da dodam kako se izgradnja kuće za stare svećenike blokirala više od godine...
pokušaji komšija da tužbama iznude novac od crkve...
Miki123

#4 Re: Cerić-rezidencija;Puljić-rezidencija ?!?

Post by Miki123 »

Ako je istina ovo što kardinal Puljić govori, a nema razloga da ne bude, to onda znači da je reis Cerić lagao :-) :?
splavar šime

#5 Re: Cerić-rezidencija;Puljić-rezidencija ?!?

Post by splavar šime »

:D Pa i Cerić pravi starački dom,jer kada ostari da može da živi u njemu sa svojom familijom i unučadi.A eno gledam juče oglas na drvetu gdije jedan demobilisani borac traži stan to jeste da bude podstanar da bi smijestio sebe ,ženu i troe dijece a samo on ima primanje i to minimalac.Hajmo praviti za takve domove a ne za reise,popove i kardinale.A ujedno da samo napišem za jednoga čika što se non stop smije: LOPOVE VRATI STAN. :D
notsure

#6 Re: Cerić-rezidencija;Puljić-rezidencija ?!?

Post by notsure »

Šta misliti o lažovu i demagogu...
"Rezidenciju neće finansirati država nego privatnici koji NEMAJU U ŠTA PAMETNIJE ULOŽITI SVOJ KAPITAL!!!!!"
Kad ga Senad pita za rezidenciju, PRVO pomene katlike, pa pravoslavce pa tek onda odgovori na pitanje. I još slaže.
A najbolje mi je ono da će biti reis SAMO do 2012. To je ljudi moji još 4 godine! Valja to izdržati.
Asana

#7 Re: Cerić-rezidencija;Puljić-rezidencija ?!?

Post by Asana »

Lagao :shock: ... ma jok... :-? samo je prenio ono sto je cuo 8)
hbg slagali ga :oops:

P.S. zna on dobro da je plasiranje takve informacije u vrlo gledanoj emisiji isto kao bacanje vrece perja u vjetar
jos ce se godinama spominjati Puljiceva "rezidencija" od "5000 kvadrata" (nula gore dole)
Asana

#8 Re: Cerić-rezidencija;Puljić-rezidencija ?!?

Post by Asana »

notsure wrote: A najbolje mi je ono da će biti reis SAMO do 2012.
Cek malo, ako ne bude re-izabran za Reisa, znaci li to da ce se slijedeci Reis useliti u tu rezidenciju?
amrica

#9 Re: Cerić-rezidencija;Puljić-rezidencija ?!?

Post by amrica »

Tuga je sto je ogromna vecina Bosnjaka cula, direktno ili indirektno, cericevu izjavu o katolickoj rezidenciji, i uzeli je kao 100 % tacnu, rekao REIS, poglavar vjerske institucije, u emisiji kod renomiranog novinara.... :sad: smajlikojipovraca

A jako malo od njih ce procitati ili cuti za ovaj demanti, mada ovo nije pravi demanti nego kardinalovo objasnjenje. A i ko cuje, slabo ce vjerovati, sigurno kardinal laze, nece valjda "nas" reis nesto slagati :shock:

I ima jos jedno pitanje, ko finansira taj staracki dom? Ja nisam cula da Puljic reketira firme po Hercegovini i trazi novac za to.
grunt
Location: Ne budi med da te raznesu,ni otrov da se od tebe truju.

#10 Re: Cerić-rezidencija;Puljić-rezidencija ?!?

Post by grunt »

Miki123 wrote:Ako je istina ovo što kardinal Puljić govori, a nema razloga da ne bude, to onda znači da je reis Cerić lagao :-) :?
Gluho bilo,kako se usudjujes to i da pomislis :evil: ,pravac u pakao :D
splavar šime

#11 Re: Cerić-rezidencija;Puljić-rezidencija ?!?

Post by splavar šime »

Asana wrote:
notsure wrote: A najbolje mi je ono da će biti reis SAMO do 2012.
Cek malo, ako ne bude re-izabran za Reisa, znaci li to da ce se slijedeci Reis useliti u tu rezidenciju?
:lol: Ma ne nisi dobro skontao ili skontala,sledeći Reis će praviti novu rezidenciju a ova za zaslugu ostaje Ceriću a može se desiti da ovaj ostane doživotno Reis ko Munib Ušanović sekretar Nogometnog saveza.Samo opet zaboravih da napišem jednom Nedžadu što se non stop smije: LOPOVE VRATI STAN. :dance:
Truba

#12 Re: Cerić-rezidencija;Puljić-rezidencija ?!?

Post by Truba »

svecenicki dom se financira od samopomoći svećenika... ima ih oko 250 i svaki je dužan mislim nekih 600 godisnje tokom vise godina dati :D
debela

#13 Re: Cerić-rezidencija;Puljić-rezidencija ?!?

Post by debela »

sijedi wrote:On je dodao da je Biskupija od stanara kupila kuću nobelovca Vladimira Preloga, koji je u okviru Bogoslovije i budućeg svešteničkog Staračkog doma, koja je u ruševnom stanju i ima 471 kvadrat, a ne 5.000.

"Ta kuća bi u budućnosti mogla biti novo rezidencijalno sjedište Katoličke crkve, ali u ovom trenutku prioritet je izgradnja svešteničkog staračkog doma... S obzirom da je kuća Vladimira Preloga zaštićena kao kulturni spomenik, ona u budućnosti može izgledati samo kao što i danas izgleda", istakao je kardinal Puljić.
meni je ovo jedino interesantno u vijesti. zasticeni kulturni spomenik u rusevnom stanju. lijepo od njih sto ce obnoviti kucu, a ujedno ce biti i od koristi.
Vincent Raine

#14 Re: Cerić-rezidencija;Puljić-rezidencija ?!?

Post by Vincent Raine »

Reakcija kardinala Puljića na izjavu reisa Cerića

Intervju s nadbiskupom metropolitom vrhbosanskim kardinalom Vinkom Puljićem - http://www.ktabkbih.net/info.asp?id=18978

Ko laze jasno je ko dan!!!
Compact

#15 Re: Cerić-rezidencija;Puljić-rezidencija ?!?

Post by Compact »

Još jedan razlog da u budućnosti treba dobro provjeriti informaciju prije nego na nju reagiraš! Svašta sam napisao loše za ovog katoličkog mafijaša u vezi 5000m2, a sad me prozivaju po forumu i izgledam sam sebi smiješan, ali šta je tu je, nisam provjerio.
Reis efendija baš si me izradio, ali nema veze ti si moj Reis, naćiću ja tebi opravdanje. I tebi je neko krivo prenio :D
Last edited by Compact on 12/01/2009 18:09, edited 1 time in total.
sijedi

#16 Re: Cerić-rezidencija;Puljić-rezidencija ?!?

Post by sijedi »

sve ja kontam, ali ko će mojoj materi i inim materama i očevima objasniti da Reis laže, jer on je "kod Senada rekao da Puljić i blaa,blaa....
eto u tome mislim da je problem jer senad je bio ufunkciji Reisa kao što je mnogo puta do sada bio i mnogih naših i resovih što prinčeva , što pijačara, što osnivača i izdavača
Senadov cd je za pranje onoga, što se oprati ne može, ali narod puši li, puši
CiCiban

#17 Re: Cerić-rezidencija;Puljić-rezidencija ?!?

Post by CiCiban »

komi wrote:samo da dodam kako se izgradnja kuće za stare svećenike blokirala više od godine...
pokušaji komšija da tužbama iznude novac od crkve...
tuzbama na sta? evo negdje procitah da se to vuklo 5 god?
ne, idem opet naci
evo,5 sudskih procesa? po kojem osnovu?
Truba

#18 Re: Cerić-rezidencija;Puljić-rezidencija ?!?

Post by Truba »

sjena doma za svećenike ne pada pod zakonskim kutom na privatnu kuću - komšiju ( bukvalno ne zezam se)
CiCiban

#19 Re: Cerić-rezidencija;Puljić-rezidencija ?!?

Post by CiCiban »

sta on bi 10 sati insolacije na racun zasticenog objekta :D cc
Vozdra raja :-)

#20 Re: Cerić-rezidencija;Puljić-rezidencija ?!?

Post by Vozdra raja :-) »

Miki123 wrote:Ako je istina ovo što kardinal Puljić govori, a nema razloga da ne bude, to onda znači da je reis Cerić lagao :-) :?
Od kaada je to Puljic postao istinoljubac i bolji od Rejsa?????
Vozdra raja :-)

#21 Re: Cerić-rezidencija;Puljić-rezidencija ?!?

Post by Vozdra raja :-) »

amrica wrote:u emisiji kod renomiranog novinara.... :sad: smajlikojipovraca
Ostavi se ti Senada i samo nastavi citati svoj Glas srpske! smajlikojipovraca na tebe!

Da tebi nije sta onaj Slavuj u rodu :?: :!:
burek_in_space

#22 Re: Cerić-rezidencija;Puljić-rezidencija ?!?

Post by burek_in_space »

A sad znam zashto ne navracam na ovaj pdf! :D
pure_love

#23 Re: Cerić-rezidencija;Puljić-rezidencija ?!?

Post by pure_love »

uhhh sta Puljic ima da gradi staracki dom a narod gladuje? ko su to oni pa zele poseban dom?!? sta je s ostalim starcima???? bolje da su ulozili pare u vec postojece domove kako bi olaksali ljudima!!!! lopoviiiii :x
amrica

#24 Re: Cerić-rezidencija;Puljić-rezidencija ?!?

Post by amrica »

pure_love wrote:uhhh sta Puljic ima da gradi staracki dom a narod gladuje? ko su to oni pa zele poseban dom?!? sta je s ostalim starcima???? bolje da su ulozili pare u vec postojece domove kako bi olaksali ljudima!!!! lopoviiiii :x
komi wrote:svecenicki dom se financira od samopomoći svećenika... ima ih oko 250 i svaki je dužan mislim nekih 600 godisnje tokom vise godina dati :D
Ljudi rade sa svojim parama sta hoce, ulazu u svoju starost, tako se to radi u uredjenim organizacijama i drustvima.
pure_love

#25 Re: Cerić-rezidencija;Puljić-rezidencija ?!?

Post by pure_love »

amrica wrote:
pure_love wrote:uhhh sta Puljic ima da gradi staracki dom a narod gladuje? ko su to oni pa zele poseban dom?!? sta je s ostalim starcima???? bolje da su ulozili pare u vec postojece domove kako bi olaksali ljudima!!!! lopoviiiii :x
komi wrote:svecenicki dom se financira od samopomoći svećenika... ima ih oko 250 i svaki je dužan mislim nekih 600 godisnje tokom vise godina dati :D
Ljudi rade sa svojim parama sta hoce, ulazu u svoju starost, tako se to radi u uredjenim organizacijama i drustvima.

pa u cemu je onda problem sa sjedistem rijaseta?

kako vam Allah otkriva prava lica,dobro je reis spomenuo ono,,sad se vidi koliko vas zaista brinu gladni
Locked