znam da nema za svako nase slovo njihovo odgovarajuce, ali recimo da li postoji neki sablon po kojem se moze sloziti neka nasa rijec ?
ubih se trazeci vec 2 sata i nista konkretno pa je vrijeme da zatrazim pomoc
Moderator: anex
Dzaba trazis, kinesko pismo je znakovno pismo gdje jedan znak oznacava jedan pojam. Kombinacija dva ili vise znakova moze oznacavati nesto sasvim drugo. Jedno slovo jedan znak kod njih ne fercera.dimu wrote:ima li negdje na netu da se moze sloziti neka nasa rijec na kineskim slovima ?
znam da nema za svako nase slovo njihovo odgovarajuce, ali recimo da li postoji neki sablon po kojem se moze sloziti neka nasa rijec ?
vox-populi wrote:Dzaba trazis, kinesko pismo je znakovno pismo gdje jedan znak oznacava jedan pojam. Kombinacija dva ili vise znakova moze oznacavati nesto sasvim drugo. Jedno slovo jedan znak kod njih ne fercera.dimu wrote:ima li negdje na netu da se moze sloziti neka nasa rijec na kineskim slovima ?
dvije opcije:dimu wrote:
pa dobro kako ljudi recimo tetoviraju svoje ime sa kineskim znakovima ? mora se nesto moci iskombinovati
encian wrote:japanci su to malo modifikovali, a kinezi su u medjuvremenu pojednostavili pismo pa im japanski kanjiji izgledaju glupavo teski.
davanje imena na japanskom je prava procedura. svaki kanji ima svoje originalno znacenje, npr. kanji za auto kad stoji sam cita se "kuruma" (tzv. japansko citanje), a kad stoji kao sastav neke druge rijeci cita se "sha" (tzv. kinesko citanje, koje nije uvijek isto kao i u kini). vecina kanjija ima vise nego jedno kinesko citanje, koje je u pravilu neki od slogova (ka, ki, ku, ke, ko, i td.) s tim da imas i a, i, u, e, o, i n, ali nemas ti, tu, si, (umjesto njih imas chi, tzu i shi - japanci kazu shiti bank
i kad ti nude da sjedes nerijetko cujes shit please
) bilo sta sa v, l, i ograniceno sa f, j, sh, dz i ch. znaci, npr. komi bi trazio kanjije koji imaju kinesko citanje "ko" i "mi", i izabrao one cija mu se znacenja svidjaju, pojedinacno i u paru. japanci brinu i o tome sa koliko se pokreta (tzv. strokes) kanji pise i jos milion drugih stvari. bukvalno imaju knjigicu vodic kako da nadju djetetovo ime (ne nadjenu, nego nadju).
A, to je onaj o mladom Indijancud2 wrote:" a zasto to pitas dva psa koja se .ebu"
ako se ko sjeca tog vica
d2 wrote:ja sam cuo da je neko sebi na ruci istetovirao japanski znak za WC, jebiga svidjlo mu se kako izgleda
kineski je lak za nauciti, samo promjenis fonttataratira wrote:d2 wrote:ja sam cuo da je neko sebi na ruci istetovirao japanski znak za WC, jebiga svidjlo mu se kako izgleda
Ja gledao...momak u wordu ukuca ime i prebaci na kineski font i tetovira/Otes-Ilidža
pirmin wrote:"Pozdrav iz Zaostroga"
shin wrote:Tetovirana kineska slova su totalno out. Ne znam odakle ti ideja, svaki drugi seljak i ceski rejver ima to istetovirano na podlaktici.

tataratira wrote:d2 wrote:ja sam cuo da je neko sebi na ruci istetovirao japanski znak za WC, jebiga svidjlo mu se kako izgleda
Ja gledao...momak u wordu ukuca ime i prebaci na kineski font i tetovira/Otes-Ilidža
totalni turnoffLatinica wrote:shin wrote:Tetovirana kineska slova su totalno out. Ne znam odakle ti ideja, svaki drugi seljak i ceski rejver ima to istetovirano na podlaktici.![]()
Ma tetoviranje uopste je losing game.
faye wrote:tataratira wrote:d2 wrote:ja sam cuo da je neko sebi na ruci istetovirao japanski znak za WC, jebiga svidjlo mu se kako izgleda
Ja gledao...momak u wordu ukuca ime i prebaci na kineski font i tetovira/Otes-Ilidža![]()
![]()
![]()
ne vjerujem, ali dobar vic![]()