Da i ja dam svoj glas, jel
- Bosanac i Hercegovac 2008. – nije bilo dosta ljudi koji su nas ove godine cinili ponosnim, ali ja bih izdvojila jednu koja je mene licno ucinila jako ponosnom sto dolazim iz Bosne i Hercegovine, a nemam rijetko priliku biti ponosna na to. On se zove Vedad Ibisevic. Momak koji je prosao kroz uzas BiH pakla, selio se iz drzave u drzavu, ali nikada nije odustao od svog sna da postane ono sto je danas, i nikada se ne stidi rece sa ponosom da je iz BiH. Momak zbog kojeg ja vjerujem da su snovi zaista moguci i da se ostvaruju i za nas Bosance i Hercegovce. On i jos nekolicina nasih momaka su vratili osmijeh na lica ovog napacenog naroda, a zna se koliko nama malo treba da se veselimo. Dosta ljudi sam cula da pricaju o njemu i cine to sa tolikim ponosom i zarom, jer mislim da je Vedad jedan od najsjajnijih dragulja koje trenutno imamo. Zato Vedo, ziv i zdrav bio, i uvijek sa ponosom u srcu nosi BiH.
- Dogadjaj 2008. u BiH
Ne znam ni sama sta da izdvojim, bar lijepo. Skoro 365 dana je iza nas u kojima se slusalo jadikovanje, svadjanje, nacionalizam, vrijedjanje, psovanje, kao po obicaju.
Nazalost jedan od dogadjaja koji je obiljezio ovu godinu u BiH su silna ubistva. Najstrasnije od njih je ubistvo Denisa. Mladi zivot je pao da bi se ovi nazovi gradjani konacno probudili, bar jedan dan. Denis bi danas punio 17. godina. Ovaj grad duguje tom djetetu, da se konacno probudi i ustane. A i drzava.
A mozda jedna od lijepih stvari koju bih mogla izdvojiti ove godine je zajednicka borba nas Bosanaca i Hercegovaca protiv nacionalizma na Facebooku. Dokaz da se moze kada se hoce.
I izbori naravno.
- Osoba 2008. u svijetu
Neprikosnoveno i bez ikakve dvojbe moj glas ide Baracku Obami. Covjek koji je svima zacepio usta i dokazao da postoji i drugacija slika Amerike od one koju smo poznavali ili su nam servirali oduvijek. Covjek koji je spreman, bar tako izgleda, da se uhvati u kostac sa silnim problemima u svojoj avliji. Covjek koji ima najtezi zadatak na svijetu. Da popravi ono sto je uradio jos uvijek aktuelni predsjednik SAD-a, a to su nimalo lahke stvari. Covjek koji je unistio sve predrasude ovog svijeta. I svijet je bio neizmjerno sretan 4.11.2008.
- Dogadjaj 2008. u svijetu
Pa vjerovatno izbor Obame kao sto napisah gore da se ne ponavljam. Uspio je ono sto niko do sada nije
Olimpijske igre u Pekingu, velicanstveno.
Pad doktora Dabica
I nesto simpaticno, Bush je dobio cipele