Peticija-Marjan Mijajlovic-Zelimo te da prenosis tekme BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Haris033

#1 Peticija-Marjan Mijajlovic-Zelimo te da prenosis tekme BiH

Post by Haris033 »

Za sve one koji bi zeljeli slusati ovog lika u TV prenosima fudbalskih utakmica BiH, ima otovoren link na Facebook-u:

http://www.facebook.com/group.php?gid=5 ... 257&ref=mf

Podrzimo ovog covjeka, jer stvarno uz njegove komentare jedna obicna utakmica toliko dobije na ljepoti, a kako bi tek bilo kada bi prenosio tekme gdje igra nacionalni tim.... :-D
Mahalac

#2 Re: Peticija-Marjan Mijajlovic-Zelimo te da prenosis tekme BiH

Post by Mahalac »

Sto bolje onaj na FETVI sa ubitacnim kombinacijama kravate/kosulje...Balukovic kako li?

Lahm.....10sec...

........hghm....3sec(kasalj) :shock:

Toni, Toni......i nistaaa
:mrgreen:

a tokom utakmice o kakvim ne daj boze detaljima, kalkulacijama, posljedicnim rijesenjima... e tad nije bio na casu. :skoljka:
zecko_kupuz

#3 Re: Peticija-Marjan Mijajlovic-Zelimo te da prenosis tekme BiH

Post by zecko_kupuz »

Čovjek stvarno sjajno komentariše, ali ljudi, budimo realni :-D . Ta grupa na facebook-u može biti samo dobra zezancija, ne mislite ozbiljno valjda :shock: .
Edin H.

#4 Re: Peticija-Marjan Mijajlovic-Zelimo te da prenosis tekme BiH

Post by Edin H. »

zecko_kupuz wrote:Čovjek stvarno sjajno komentariše, ali ljudi, budimo realni :-D . Ta grupa na facebook-u može biti samo dobra zezancija, ne mislite ozbiljno valjda :shock: .
Zasto ne.

Neka mu BHT ponodi odgovarajucu platu, samo izgleda da su oni kokuzi.
Baltazar_khan

#5 Re: Peticija-Marjan Mijajlovic-Zelimo te da prenosis tekme BiH

Post by Baltazar_khan »

Ne bi njega sport klub pustio nizašta...
KPNCTNJAH

#6 Re: Peticija-Marjan Mijajlovic-Zelimo te da prenosis tekme BiH

Post by KPNCTNJAH »

Baltazar_khan wrote:Ne bi njega sport klub pustio nizašta...
Sad ionako prenosi i na RTS-u neki sport tako da je moguce i ovo, pogotovo ako sad ukinu na SportKlubu Njemacku ligu ...
papacja

#7 Re: Peticija-Marjan Mijajlovic-Zelimo te da prenosis tekme BiH

Post by papacja »

KPNCTNJAH wrote:
Baltazar_khan wrote:Ne bi njega sport klub pustio nizašta...
Sad ionako prenosi i na RTS-u neki sport tako da je moguce i ovo, pogotovo ako sad ukinu na SportKlubu Njemacku ligu ...
Na RTS-u prenosi biciklizam. Čovjek kada bi šah prenosio direktno, bilo bi zanimljivije nego kada Ahmetović prenosi budesligu :run:
Compact

#8 Re: Peticija-Marjan Mijajlovic-Zelimo te da prenosis tekme BiH

Post by Compact »

Četvrtak 18.12.2008. Centralni zatvor FTV, gost Marjan Mijajlović! 90% sa njim u emisiji će biti Vedad Ibišević! Uživajte...
rado_vidjen

#9 Re: Peticija-Marjan Mijajlovic-Zelimo te da prenosis tekme BiH

Post by rado_vidjen »

za muštuluka si :-D

obratiti paznju na neđelju: hoffe- schalke, sport klub 8-)
Cholina_Lokica

#10 Re: Peticija-Marjan Mijajlovic-Zelimo te da prenosis tekme BiH

Post by Cholina_Lokica »

moracu maksuz da pogledam jednu utakmicu da cujem tog lika, koliko ga svi hvale...
LongDong

#11 Re: Peticija-Marjan Mijajlovic-Zelimo te da prenosis tekme BiH

Post by LongDong »

http://www.facebook.com/home.php#/group ... 084&ref=mf

Obavezno pogledati klip kada ga snimaju u toku samog prenosa :thumbup:
Compact

#12 Re: Peticija-Marjan Mijajlovic-Zelimo te da prenosis tekme BiH

Post by Compact »

Dani 12.12.2008

Ja teram dalje i 'oću da teram žešće

Prošlonedjeljni derbi njemačkog prvenstva Bayern - Hoffenheim definitivno je ustoličio novu zvijezdu ovog sporta - komentatora utakmice o kojem ljubitelji fudbala govore s jednakim ushićenjem kao o majstorijama Ibiševića i Salihovića. Napokon se na jedinstvenom jezičkom području bivše Jugoslavije pojavio sportski komentator koji posjeduje najbolje osobine Mladena Delića, Ivana Tomića, Dragana Nikitovića, Borisa Mutića, Milorada Đurkovića i Sabahudina Topalbećirevića: Marjan Mijajlović za Dane - uz molbu da ne zaboravimo navesti zasluge njegovih urednika Nebojše Viškovića i Predraga Juriševića - govori o sebi, omiljenim igračima i klubovima, načinu na koji prenosi utakmice, reagiranjima gledalaca na njegove komentare... i skorom dolasku u Sarajevo

Marjan Mijajlović: "Ja sam morao da pohvalim Bayern, ali i da kažem: 'Sejade, Vedade, glavu gore'"

Kako da nisam gledao Slobodu: Ja sam se rodio 17. marta 1972. u Tuzli. Živeo sam u Tušnju pored stadiona Sloboda. Tata mi je vojno lice, inače je s juga Srbije, a mama mi je rođena Beograđanka. Skupili smo sedam godina u Tuzli i još skoro dve godine u Sarajevu. U Bosni smo bili nekih devet i po godina... Ma, kako da nisam gledao Slobodu! Pošto je u to vreme fudbal bio jak, tata je gledao sve te lige, putovao je u Beograd da gleda Zvezdu, u Tuzli je gledao Slobodu, pa su nama svi ti igrači često dolazili na sijela, kako se to kaže u Bosni. Bila je to ona čuvena generacija Slobode sa Šećerbegovićem, Mulahasanovićem, Kovačevićem, koga je isto mama znala. Tada je mami u sećanju ostala Bosna i ona kaže da joj je najlepši deo života bio u Bosni, iako je rođena Beograđanka. (Iz pozadine majka potvrđuje: "Jeste, u Bosni nam je bilo najlepše!"; op. S.P.) Onda je došla tatina prekomanda, otišli smo u Sarajevo i opet sam živio pored stadiona, ovaj put Grbavica, pored Želje, i opet utakmice. Da, kažem da sam živeo na Grbavici, ali nisam rekao za koga navijam u Bosni. Ne mogu da otkrijem za koga navijam tamo (smijeh; op. S.P.), znaš kakav je rivalitet. Priznajem da mi je Baka Slišković bio omiljeni igrač, ali nisam navijao za Velež. Šalu nastranu, draga su mi oba kluba, ali ja sam odmalena krenuo na taj strani fudbal. Još s 13 godina počele su me zanimati strane lige, strani fudbal. Jeste naša liga bila jaka, i s deset godina znao sam sastave i Osijeka i Slobode, da ne govorim o ostalima, sećaš se kakvu smo ligu imali!? Tada nije bilo interneta, ali sam se nekako snalazio, pratio strani fudbal, dolazio sam do novina iz inostranstva i tako sam počeo da se zanimam. Na samom početku su me zanimali timovi koji su igrali protiv naših. Zapravo, moj omiljeni tim za koji navijam od malih nogu je Carl Zeiss iz Jene. Kad sam imao devet godina, gledao sam finale Kupa kupova, Carl Zeiss protiv Dinama iz Tbilisija i to mi se svidelo. Tako već 27 godina i kad me ljudi pitaju i ja kažem da nije ni Zvezda, ni Partizan, nego da navijam za Carl Zeiss, malo im je smešno, čudno... Možda i jeste tako, ali ja najviše volim Carl Zeiss i Galatasaray, to su mi omiljeni klubovi van ovih prostora.

Niko poslije Mladena Delića: Od samog početka su mi se malo dopadali komentatori s originalnim stilom, to me privlačilo. Veruj, nije tačna ona floskula: "Ja sam uvek sanjao da budem komentator." Uvek sam voleo sport, prolazilo mi je to kroz glavu, ali ja ovo radim tek dve godine, nisam bio toliko zagrizen, završio sam za trgovca i bio sam u pisanoj reči, radio sam na radiju, ali stvarno ljudi ponekad znaju da kažu, ja sam to hteo da budem celog života. Jeste mi to bila jedna od želja, ali neću te lagati i reći da sam bio opsednut tim. I onda je tu bio Mladen Delić, tada je bilo malo komentatora, bio Nikita, bio Hadžijahić, Popovski, znalo se ko tu otprilike šta radi, Vladanko Stojaković... Bilo je iz Sarajeva ljudi na zimskim sportovima, ovde, u Beogradu, Duško Korać. Ali, već tad sam primetio da posle Mladena Delića nismo imali komentatora koji je onako... Ja sam zapravo najviše voleo Ivana Tomića, koji je bio komentator, sećaš se ono "Crna strela - Mitar Mrkela", on je imao te fore, bio je duhovit, bilo je nekih inovacija. Ali, kad sam dobio satelitsku antenu, video sam mentalitet Turaka, temperament komentatora koji prate Galatasaray. Ja sam među prvima primetio da će Turska biti to što jeste u fudbalu i jedan od retkih koji je počeo pratiti tursku ligu od sredine 90-tih godina. Jedan sam od prvih koji je saznao i za Hakana Süküra, i za Arifa Erdena, i za tu generaciju, već sam tad pričao kakva je Galata, kakvi su Turci. Zaista, osim Mladena Delića, ne mogu da kažem da je iko bio, sve sam ih znao, kako šta ko komentariše, ali ne mogu reći da sam kupio neke cake, nego sam dosta vremena, uz samo gledanje utakmica, u životu potrošio čitajući knjige i gledajući filmove, pa ponekad čujem sve to u mojim prenosima. Sve se to zbilo u ovu moju glavu i sad kulja. Poznat sam kao popriličan perfekcionist. Zaista ne mogu da uđem nepripremljen ni u najneznačajniju utakmicu. To su emotivni momenti, posle onakve utakmice Bayern - Hoffenheim, ide mnogo tvrđa utakmica Schalke - Hertha, posle toga Xanti - Panatinaikos, ali ja ispoštujem svaku utakmicu... Kad je utakmica jako dobra, kad je tempo dobar, nikada mi se, ili mi se vrlo retko desi, da usred šanse za gol dajem neki podatak. Ja to koristim dok je lopta na centru, dok se igrač previja, ja ne pričam o tome da se on previja, nego koristim priliku da ljudima kažem neku anegdotu, jer svaki gledalac vidi da se, ne d'o dragi Bog, Sejad previja na terenu, da mu se ukazuje pomoć. Mislim da je glupo da za to vreme, dok to gledaš, ne čuješ od mene neku priču da, ne znam, Sejada traži neko za 11,5 miliona, da je neki igrač uhapšen, eto, čisto da malo zanimam ljude. Ali najbitnije mi je, naravno, da pratim tu igru, i pošto sam ja jedno vreme i trenirao fudbal, znam ko je bek, ko je štoper, ko kako probija, ko kako razvija. Kad je utakmica slaba i bez sadržaja, onda, naravno, podaci više dolaze do izražaja i neke priče da bi to bilo oblikovano. Ali drugo poluvreme Bayerna i Hoffenheima je bilo takvo da sam ja vratio četiri i po tone neiskorištenih papira, jer nisam hteo da ljude opterećujem tim. Kad je vreme za to, vreme je za to. Oni koji me ne vole, a ima ih, smatraju da ja nekad suviše bacam akcenat na to, ali je istina da u jednom momentu od deset sekundi kad predahneš, zaslužuješ da od mene čuješ da Hoffenheim daje najviše golova u tom kvartalu utakmice i ne znam zašto to ne bih rekao.

Nisam zapadnjak, ja sam istočnjak: Pa, veliko je to je pitanje hoće li se otkriti iz mog prenosa za koga navijam. U Beogradu je 95 posto ljudi navijalo za Hoffenheim. Moja devojka i moja mama, koje ne gledaju utakmice, gledale su ovu. To ti isto nešto govori. Pored mene su zavolele ove naše, što ja kažem. Meni je posao bila ta objektivnost i mnogi me pitaju je li ti bilo teško zbog onakvog kraja. Ja sam morao da pohvalim Bayern, ali i da kažem: "Sejade, Vedade, glavu gore"... Kod mene se pojavljuju ti ekstremi. U Bosni sam jako dobro prihvaćen, i kod dobrog dela ljudi u Srbiji; međutim, isto tako postoje ljudi koji smatraju i govore da mene treba ukloniti. To su ljudi koji smatraju da suviše galamim. Ja ne volim kad neko kaže da ja vičem zato što je fudbal muški, srčani, fajterski, beskompromisni, glasni sport... Ima Narodno pozorište u Sarajevu ili Beogradu, balet u Sarajevu ili Beogradu, ili tenis - gde se ćuti. Ko smatra da je suvišan adrenalin, neka pređe na sportove i na kulturne događaje gde se ćuti. Na fudbalu ne može da se ćuti, jer je fudbal sport koji pokreće mase. Onih 69.000 ljudi nije ludo što gleda Bayern - Hoffenheim, cela Bosna nije luda što gleda fudbal. Naravno, kad je utakmica loša, nema potrebe vikati bez razloga. Možeš nekad primetiti da moj tonalitet nije isti u svakoj utakmici, ali kad je tempo dobar, kad je beskompromisna borba, onda sam i ja jak. Kad nije tako, utakmica se odradi profesionalno, uvek možeš čuti neki biser, ali ne može biti isto Schalke - Hertha od subote s onim tempom i Bayern - Hoffenheim. I priznaćeš da bi bilo nelogično da je moje ponašanje bilo isto. Dao Bog da je svaka utakmica brutalna. Na kraju, složimo se, prvo poluvreme Bayern - Hoffenheim je ipak bilo dosta slabije od drugog, pa je u prvom poluvremenu bilo prostora da kažem da Vedad juri da uđe u Top 500 najboljih strelaca Bundes lige, što nekom možda ne deluje bitno. Čujem neke kritičare koji su ovde rekli: "A šta je koga briga što će Vedad ući u Top 500?" Ja smatram da je to bitno. To su neke stvari koje su jako bitne, i moraš priznati da je Nemačka suviše velika nacija, mnogo veća i od Srbije i od nas ovde, na Balkanu, i da neke stvari moraš jednostavno kupiti od najboljih. Recimo, moja opozicija kaže da je nemački komentator bolji jer on ne priča toliko. Ali, rođo, on je Nemac, on je zapadnjak! Ja zapadnjak nisam, ja sam istočnjak.

Rembrandt, bez priprema: Čuo sam za odlične ocene mog komentara utakmice Bayern - Hoffenheim u Bosni. Pohvale koje upućujem igračima se zaslužuju, pa taman da dolaze iz Mozambika. Recimo, Milivoja Novakovića sam, kao, ja izdigao, ali nisam ja lično, nego njegove odlične igre. Evo, recimo, primer ti je isto s utakmice Hoffenheim - Kiel. Nemanja Vučićević, koji je moj drug, Beograđanin, a promašio je s tri metra, i ne mogu onda ljudi koji to gledaju reći: "Dok je Vedad postigao gol..." Ko uradi dobru stvar, on to zaslužuje. Drugo, moje informacije kažu da se ti momci, kao i Gojko Kačar iz Herthe, ponašaju kako treba. Ti znaš koliko je igrača s Balkana otišlo u Nemačku, a ostavilo loš utisak. Nisu se ponašali kako treba. I Sejad, i Vedad, i Gojko Kačar ostavljaju utisak ljudi koji su čvrsto na zemlji, koji su skromni momci, koji igraju dobro, i to je ono što nama, Balkancima, treba. Da oni u toj zemlji ostavljaju takav utisak. Nema te nacije koja mene zanima, jer sam ja kosmopolita i za mene je sve to potpuno isto. Ti, naravno, možeš pretpostaviti da ovde ima zlih jezika kojima to smeta. Bio je jedan poziv u toku te utakmice, čemu to i tako te stvari, ali to su ljudi koji imaju problema. Na forumu B92 svi ljudi iz Srbije su čestitali Vedadu, meni je prijatelj odavde poslao poruku i rekao: "Marjane, bio si u pravu, Vedad je Bog!" Mislim da se ovim ruše bilo kakve glupe nacionalne predrasude ili bilo šta drugo. Na kraju krajeva, pogledaj mene koji sam to srušio - ja se zovem Marjan Mijajlović, a u takvim sam odnosima s Bosnom da meni to dođe isto. Znači, ne vidim razliku, tu sam živeo, mogu da pređem granicu za 15 minuta.

Ama, šta ti je, da se pripremim da bih Sejada nazvao Rembrandtom?! Onog momenta kad budem pripremao epitete, ja ću te zvati i reći da više neću biti komentator. Znači, samo iskreno, iz srca, i to je ono što su ljudi prepoznali. Na onom mom Facebooku, kad dođu neke poruke, najviše mi se sviđaju one koje kažu: "Jarane, ostani takav, ostani neposredan, voliš fudbal!" I taj dečko, Senad Kadić, je pokrenuo moju Facebook grupu, koja ima već blizu 1.000 članova, što je apsurdno, ima više članova nego grupe nekih fudbalera. To, naravno, čoveku ne može da ne prija. On je napisao: "Marjana možete da volite, možete da ga ne volite (teško), ali ne možete poreći da Marjan voli fudbal." I ta mi se rečenica mnogo svidela i čestitao sam Senadu na tome. Dobio sam poruku jednog mladića koji je rekao: "Nemoj da te ovo stavlja pod pritisak, molim te, ostani na utakmici isti kakav si." Ako ne ide tom Vedadu i Sejadu, onda ne ide. Ti si mene čuo, Sejad je izgubio onu loptu i ja ne mogu reći da je to dobro. Mladen Krstajić je, recimo, juče odigrao perfektnu utakmicu, ali je imao dve greške koje sam ja apostrofirao i rekao: "Mladen Krstajić je odigrao odličnu utakmicu, ali smo svi videli dve greške." Ne možeš narod lagati, razumeš? A narod je prepoznao da se ja nikom ne ulagujem i da jednostavno komentarišem ono što jeste. Moja naklonost ka visokim tehničkim umećima igrača zaista dolazi do izražaja. Jer, ipak, taj Ribéry i Salihović objektivno više znaju lopte od... ne znam, Ottla. Ne možemo svi biti isti. To se apsolutno podrazumeva, kao kad sam ja rekao, nemoj dirati umetnika. Ja sam radio u Sportskom žurnalu i moj glavni i odgovorni urednik je otac mog urednika na Sport klubu. On je mene preporučio mom sadašnjem uredniku i rekao: "Probaj s Marjanom, koji je radio na radiju, koji zna sve o sportu, koji ima dobar glas." Ja sam odradio kao konsultant hokej, dve nedelje. Moj šef Nemanja Simeunović, moj glavni i odgovorni urednik, je vrlo zaslužan, jer sam imao tu sreću da imam šefa koji je to pustio. Gomila šefova bi rekla: "Nemoj da se dernjaš, smanji tonus, nećeš raditi ako si takav!" Posle moja prva dva prenosa, ujesen 2006, mene je šef zvao i rekao mi: "Zašto si tako tih?", što je dosta čudno. On mi je rekao: "Imaš potencijal i rokaj. Imaš carte blanche, budi ono što jesi." Ja sam dobio od njega taj carte blanche i jednostavno imam tu sreću da imam šefa kojem se to takođe svidelo, i koji je želeo da to bude originalno. Da nije bilo njega, pitanje je da li bi mi neko drugi ovo dopustio i kako bi sve to išlo da on nije osetio da to može biti malo drugačije. Naravno, nije tako bilo odmah, ali bilo je valjanje od smeha kad su mi posle drugog prenosa ljudi rekli: "Izvini, Marjane, moramo da pojačamo ton." Sada, nekad moraš da stišavaš ton ako ti je povišen. Ali, on mi je dao carte blanche i kad sam imao neke krizne trenutke, jer znaš kako je - opozicija radi punom parom. Bilo je teško ovde, u Srbiji, mnogo lakše će ljudi u Bosni shvatiti šta sam hteo da kažem.

Kad je Ali - Muhammed, onda je i Ribéry - Bilal: Rekao sam ti da su mi knjige i filmovi veliki hobi, kao i religije. Čitam mnogo i dosta toga crpim iz tih stvari. Recimo, da li znaš da postoji samo jedan komentator u Evropi koji kaže da je Ribéry i Bilal? Vidiš, ja ne insistiram na tome, ja samo poštujem pravila. Ako je taj čovek prešao na islam, a iz svojih razloga ima puno pravo da pređe na islam, kao što ima pravo moja majka ili ja, to nije zabranjeno, i ako je uzeo drugo ime, ja samo poštujem pravila. Znači, ako to nekom smeta, to je naš pusti Balkan, ali ja ću to pričati tako jer to tako jeste. Pa zašto zoveš Muhammeda Alija Muhammed Ali? Što ga ne zoveš Cassius Clay? Nećemo ulaziti u te stvari. I drugo, iako Bilal nije rođen kao islamski vernik, on se jedini moli pred utakmice. Ja nisam video igrače Galatasaraya da to rade pred utakmice. Znači, svako ima pravo na svoja mišljenja, ja apsolutno stojim iza toga. Drugo, ne volim kad neko kaže da sam filozof. Ako si primetio, ne tražim dlaku u jajetu. Kažem za nekog kad igra loše da igra loše, našalimo se, kažem: "Bolje mu je da ide raditi nešto drugo jer igra lošu utakmicu", ali to stvarno nije iz najgore namere. Da se vratim na ono što si rekao za Ibričića - da je nazvao mog jednog sarajevskog kolegu i sve mu po spisku opsovao zbog toga što je objavio da je bio loš na utakmici na kojoj je stvarno bio loš - te su stvari vrlo učestale ovde, na Balkanu. Stvari se ne rade tako. U Nemačkoj Uli Henes ima pravo da u petak kaže Senadu i Marjanu: "Vi ne znate ništa." U subotu to osvane u novinama, ali u subotu on sedi pored mene i tebe. Ne plaši se, bolan! Rekao je to što ima. Tako sam ja posle dva-tri prenosa pokupio gnev ljudi ovde, pogotovo na jednoj utakmici Freiburga. Ljudi se ono pred Božić svi fino obukli i ja prokomentarišem: "Bože, Bože, kako se ovde dobro živi, a negde tranzicija uvek." Da me razapnu! Čekaj, šta sam rekao loše, pa ne može se živeti bolje u Beogradu i Sarajevu nego u Freiburgu? Znaš, trebaš biti realan, i ja gledam da ljude malo edukujem, da utičem. Neki ljudi mi kažu: "Tvoji prenosi ponekad podsećaju i na neke druge dodatne stvari." Isto tako mi je draga izjava: "Marjane, ja pored tebe zaboravim na 90 minuta da živim u svim ovim problemima." To je s našim igračima tako... Ja sam imao slučaj da su mene u redakciji posle utakmice prozvali i rekli: "Mladena Krstajića si napao, ovog nisi." Reko': "Ljudi, za devedeset minuta gledaoci su videli da je Mladen imao šest grešaka." Ja neću da lažem ljude. Ja ne mogu da govorim: "Sejo, Sejo, majstore!", ako Sejo u nedelju bude poslao dvanaest loših lopti. Meni je puno srce da svi odigraju kako treba. Evo, Marko Pantelić, koji je meni jedan od omiljenih srpskih igrača, uđe juče u igru, i jedna šansa Herthe preko njega. Jebiga, zna! Ne možeš ti to nikom osporiti, pa je bilo smejanje kad sam rekao: "Pozdrav gospodinu Dieteru Hennesu na njegovoj proceni za Salihovića." Pa, on je kriv, nisam ja prodao Sejada u regionalnu ligu. Ja nemam dlake na jeziku, briga mene, kažem ono što mislim i uopšte ne volim izreku: "Ćutanje je zlato." Ako smatram da neko zaslužuje epitet, on će ga od mene dobiti. A opet, bilo bi glupo i kad bi te svi voleli. Mora da ima i neko ko te ne voli, najgore je kad je čovek indiferentan. Ali, veruj mi, ja ništa ne planiram - i "zmaj od Bosne", i "dijamant", sve je to izašlo spontano iz mojih usta. "Raduj se, Bosno!" - potpuno isto. Ja sam jedva čekao tu utakmicu. Ja se obično pomolim svim bogovima ovog sveta, razumeš, pa se ljudima javljam na sve moguće načine, volim da kažem i ovako i onako. Mogu da kažem i "Selam alejkum", "Pomoz' Bog", vernik sam i poštujem svaku religiju izuzetno i fanatično. Poštujem, jer kad bi se to poštovalo, bilo bi dobro. Tako sam ušao u tu utakmicu i naravno da mi je bila želja da neko od njih postigne gol, ali, veruj mi, javiću ti se i reći: "Slušaj, završavam karijeru, počeo sam da pravim gluposti i da pišem po papiru." Ovako ljudi osećaju da je to to. Velika zasluga toga je prirodni karakter na majku, koja je, tako, malo osebujna, i na tetku, koja je isto pročitala milion knjiga. One su mi glavni kreativci u familiji, razumeš, pa sam valjda na njih potegao gomile knjiga. Pročitao sam sve o istoriji Francuske revolucije, o istoriji Osmanskog carstva, o hanibalima, ja to sve znam, da ti nabrojim svaku bitku koja je bila ne znam gde.

Ima zlih jezika: Uskoro dolazim u Sarajevo, čim završe Nemci, s devojkom koja nikad nije bila i sa sestrom koja je davno bila. Prvo ću da odem na Baščaršiju, a onda imam svoj neki ćeif - moram da budem na jednom mestu potpuno sam jedno dva sata, da uživam u tišini. A onda želim da pričam s ljudima dobre volje, da obiđem neka mesta. Znaš da ima zlih jezika, ali mene baš briga. Zoveš me ti, zvali su me i iz drugih bosanskih redakcija, ali niko se, dragi moj, nije setio odavde, iz Srbije, da me nazove. Znači, relacije su sasvim drugačije i jasno je ko bolje shvata otvorenost. Ja kažem "junaci iz Srbije" i "zmajevi iz Bosne" i meni je to sve isto. Meni je i "Kraljević Marko" i "megdandžija Vedad" - isto. Ja nisam neki ekstremni jugonostalgičar, rođen sam '72, ali ne volim kad mi ljudi počnu pričati ono: "Imaš na Facebooku sve Sarajlije, samo dvojicu ljudi iz Republike Srpske." Da ti kažem, ja prihvatam prijatelje i apsolutno ne gledam odakle su i ko su. Ako neko neće da mi se javi iz Banje Luke, to je njegov problem, ja nemam ništa protiv. Ja i ovde nisam terao ljude da me zavole, ja sam komentarisao stvarno kako želim, i zaista imam dve-tri poruke da mi ljudi kažu: "Ostani takav kakav jesi, nemoj se uzbuđivati", i ja zaista svima odgovorim da se trudim. A to što su mene neki bolje prihvatili i što su osetili moje pozitivne vibracije, to je druga stvar. Sinoć sam imao dva poziva, od Hame i Ćamila, koji su mi ostavili brojeve svojih telefona i zamolili me da se vidimo kad dođem u Sarajevo. I kako da čoveku ne bude puno srce? Ima ta fina osobina kod Sarajlija, a mislim da su to Sarajlije prepoznale kod mene, da odgovaram svima kod god mogu i da sam, kako Sarajlije kažu, čovek iz raje, koji je isto ponikao iz radničke klase. Ja uvek kažem: "'Ajmo, ljudi, malo da se pomaže i radnicima i svima ostalima!" I tako, kad budem došao u Sarajevo, za deset dana, neću ni smatrati da ću preći granicu, nego da na neki način dolazim kući. Da bi fudbal bio to što jeste, mislim da treba da to volimo i da je to jednostavno 90 minuta imaginacije i strasti. Parola je: "Do poslednjeg daha" i onda će svi biti zadovoljni. S moje strane, meni ne pada na pamet da se menjam. Ja teram dalje i 'oću da teram žešće.
striker

#13 Re: Peticija-Marjan Mijajlovic-Zelimo te da prenosis tekme BiH

Post by striker »

Dobra utakmica je dobra, samo ako Marjan Miajlović kaze da jeste.
Marjan Miajlović bi oziveo i srpski fudbal.
Cak Noris je zbog Marjana uveo SBB.
Marjan Miajlović je posebniji od Murinja.
Marjan Miajlović je uveo Keln u Bundes.
Marjan Miajlović ne dozvoljava Cehu da skine masku s glave.
Marjan Miajlović ne dozvoljava Riberiju da nosi masku na glavi.
Pantelic daje golove samo kada Marjan Miajlović prenosi Hertu.
Marjan Miajlović je naterao Kana da ostavi fudbal.
Marjan Miajlović je sagradio Alianc Arenu.
Marjan Miajlović je oterao Kuranjija iz reprezentacije.
Marjan Miajlović ne dozvoljava da Greuter Furth udje u Bundesligu.
Marjan Miajlović bi i Zigica vratio u formu.
Marjan Miajlović je izmislio Oktobarfest.
Nemci piju pivo samo zato sto ga pije i Marjan Miajlović.
Marjan Miajlović ne mora da vraca sat unazad.
Marjan Miajlović ima jaci sut od Tomasa Hiclspregera.
Marjan Miajlović je povredio Ameli Morezmo.
Kada Marjan Miajlović prenosi Cvajtu, i Sanibal Orahovac ulazi u gol sanse.
Kada Marjan Miajlović prenosi Salcburg, Dudic ne pravi penale. Jednostavno ne sme.
Kada Marjan Miajlović prenosi Bundesligu, samo Turci smeju da kolabriraju na terenu.
Marjan Miajlović je otreznio Nadu Topcagic.
Marjan Miajlović je jaci od sudbine.
Marjan Miajlović je pustio Diega i Rafinju na OI.
Marjan Miajlović nikada ne bi reklamirao carape Udarnik.
Rudi Feler je osedeo zbog Marjana Miajlovića.

Marjan Miajlović je zapalio žito.
Marjan Miajlović je zabranio Davidsu da skida naočare.
Marjan Miajlović je srušio berlinski zid.
Marjan Miajlović je pogodio field-goal sa 120 jardi.
Marjan Miajlović je naterao Mesija da poraste.
Marjan Miajlović je zabranio Zidanu da koristi revitabion.
Marjan Miajlovic je osvojio Moto GP šampionat na Pony biciklu.
Marjan Miajlovic moze da nareže 5gb na običan CD.
The__Doctor

#14 Re: Peticija-Marjan Mijajlovic-Zelimo te da prenosis tekme BiH

Post by The__Doctor »

Odlican komentator jos je i ljudina da je vise takvih ljudi na brdovitom balkanu ne bi bilo ovoliko problema... :thumbup:
Edin H.

#15 Re: Peticija-Marjan Mijajlovic-Zelimo te da prenosis tekme BiH

Post by Edin H. »

Zaista bi bilo steta da nasi urednici promase ovu mogucnost i ne dovedu Marjana da neku od nasih televizija da prenosi barem honorarno neke od utakmice.

Prije svega utakmice reprezentacije, ali bi bilo super kada bi prenosio Premiership :dance:
zalizani

#16 Re: Peticija-Marjan Mijajlovic-Zelimo te da prenosis tekme BiH

Post by zalizani »

Edin H. wrote:Zaista bi bilo steta da nasi urednici promase ovu mogucnost i ne dovedu Marjana da neku od nasih televizija da prenosi barem honorarno neke od utakmice.

Prije svega utakmice reprezentacije, ali bi bilo super kada bi prenosio Premiership :dance:
puste želje...
Edin H.

#17 Re: Peticija-Marjan Mijajlovic-Zelimo te da prenosis tekme BiH

Post by Edin H. »

zalizani wrote:
Edin H. wrote:Zaista bi bilo steta da nasi urednici promase ovu mogucnost i ne dovedu Marjana da neku od nasih televizija da prenosi barem honorarno neke od utakmice.

puste želje...
Vjerovatno si u pravu, ali ipak je sada nekakva trzisna ekonomija.
Covjek bi im povecao broj gledalaca, sa povecanjem broja gledalaca povecava se broj i postaju skuplje marketinske poruke....
zalizani

#18 Re: Peticija-Marjan Mijajlovic-Zelimo te da prenosis tekme BiH

Post by zalizani »

Edin H. wrote:
zalizani wrote:

puste želje...
Vjerovatno si u pravu, ali ipak je sada nekakva trzisna ekonomija.
Covjek bi im povecao broj gledalaca, sa povecanjem broja gledalaca povecava se broj i postaju skuplje marketinske poruke....
znam Edo,ali.....kako se kaze gdje smo šta smo
Compact

#19 Re: Peticija-Marjan Mijajlovic-Zelimo te da prenosis tekme BiH

Post by Compact »

Ovaj je najjači:

Daba Karadžić se predao, da bi na miru mogao slušati Marjanove komentare, jer na brdu gdje se sakrivao nije bilo tv signala!

Marjan je upalio Olimpijski plamen u Sarajevu i rekao Uglješi Uzelcu da maše zastavom!

Marjan je rekao da Željo ne smije postaviti reflektore na stadion!

Marjan je najbolji strijelac Bundes lige!

Marjan je naučio Vedada Ibiševića kako će Papetu Sušiću probaciti loptu kroz noge!

Marjan je naučio Seju Salihovića kako će Draganu Panteliću zabiti sa gola na gol!

Marjan je Materacija opalio glavom!

Zbog Marjana sa ukida Play Station!

Marjan je odbranio Maradoni penal!

Marjan sakuplja slikice "Životinjsko carstvo"!

Marjan navija za F.K. Sarajevo!

Marjan je Holifildu odgrizao pola uha!

Marjan vozi poni bicikl!

Zbog Marjana Dino Merlin okupi 100 000 ljudi na Koševu!

Drug Stari je volio Marjana!

Na Marjana ne može pasti klavir!

Džems Bond je glumio Marjana, ali mu nije uspjelo!
Enticer

#20 Re: Peticija-Marjan Mijajlovic-Zelimo te da prenosis tekme BiH

Post by Enticer »

rado_vidjen wrote:za muštuluka si :-D

Ja na satelitskoj imam vise tih sport klubova, jeli to sport klub hrvatski ili neki drugi?
Doda37

#21 Re: Peticija-Marjan Mijajlovic-Zelimo te da prenosis tekme BiH

Post by Doda37 »

Enticer wrote:

Ja na satelitskoj imam vise tih sport klubova, jeli to sport klub hrvatski ili neki drugi?
Sport klub srbija
Enticer

#22 Re: Peticija-Marjan Mijajlovic-Zelimo te da prenosis tekme BiH

Post by Enticer »

Doda37 wrote:
Enticer wrote:

Sport klub srbija
Evo upravo gledam sta imam od sport klubova:
1. Sport Klub Cr
2. Sport Klub R
3. Sport Klub HU
4. Sport Klub +
Izgleda da nemam Sport Klub Srbija, ovo mi je sve na satelitu THOR, zna li iko kako da dodjem do Sport Klub srbija? :?
zalizani

#23 Re: Peticija-Marjan Mijajlovic-Zelimo te da prenosis tekme BiH

Post by zalizani »

Ti si na Thoru i imas jedini razumljiv SportKLub (Hrv)
SportKlub(Srb) je na satelitu Eutelsat w2 i njega nemozes gledati zato sto je u kompliciranijem sustavu kodiranja
Opcija ti je da ga gledas preko kablovske,da kupis digi TV karticu,ili CS u slucaju da imas dreambox ili skystar2
symbolstar

#24 Re: Peticija-Marjan Mijajlovic-Zelimo te da prenosis tekme BiH

Post by symbolstar »

ima li ikakve sanse da danas neko pusti njegov prijenos (nadam se da ce raditi) utakmice Schalke-Hoffenheim na Sopcast? Ja sam Marjana otkrio prije godinu dana na odmoru u BH, i lik je fakat odlican :) Kontam kako bi bilo super slusati ga danas ako bude radio tu tekmu, ali sam 2000km daleko :(
Enticer

#25 Re: Peticija-Marjan Mijajlovic-Zelimo te da prenosis tekme BiH

Post by Enticer »

Ja sad slusao Marjana na youtube kad je prenosio utakmicu Bayern - Hoffenheim, pa lik je lud, lik je manijak, covjek kao da je ulozio cijelo svoje bogatstvo na kladionicu da ce Vedo zabiti gol Bayernu, svaka mu cast na komentarisanju, a na CD-u Vedo bio gost i rece Senad Hadzifejzovic da mu je Marjan spomenuo ime cak 1864 puta!!!
Treba njega da komentarise repku :-)
Post Reply