Rajfešlus problem

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
nauchnica

#1 Rajfešlus problem

Post by nauchnica »

Pozdrav!
Na mojoj omiljenoj zimskoj jakni je otišao rajfešlus, dakle kad ga normalno povučem da zakopčam jaknu, on normalno ide ali kako ide tako se jakna raskopčava. Uspijem je zakopčati iz možda dvadesetog puta pa polako ludim. Htjela bih zamjeniti taj rajfešlus sa novim, ali nosila sam jaknu jednoj krojačici koja mi je rekla da to ona ne može i da se ne isplati to raditi. Pošto sam ja po prirodi tvrdoglava, a i volim tu jaknu, odlučila sam je ne poslušati.

Eh sad, jel neko zna ko od krojača u Sarajevu mjenja tako velike rajfešluse, jel vam ikad tako nešto zatrebalo? Puno bi mi pomoglo da znam da li to neko radi, da ne idem od krojača do krojača. No, u krajnjem slučaju to mi je zadnja opcija - jaknu u kesu, čizme na noge i polako od radnje do radnje :D
chuchumbamayumbe

#2 Re: Rajfešlus problem

Post by chuchumbamayumbe »

Isto pitanje ide i od mene!
Kome na Charshiji da se obratim a da to ne sfusheri?!
black

#3 Re: Rajfešlus problem

Post by black »

ne znam da li jos rade, ali nekad je bilo na platou skenderije (cini mi se da je pored nekadasnjeg kaktusa)
Clint_Eastwood

#4 Re: Rajfešlus problem

Post by Clint_Eastwood »

Ima radnja 30km izvan Sarajeva ako koga zanima, tj. ako vam nije daleko
otherside

#5 Re: Rajfešlus problem

Post by otherside »

ako je metalni rajfeslus u pitanju probaj kod obucara. ne zezam se, tako sam ja uradila i problem rijesen za jedan dan.
nauchnica

#6 Re: Rajfešlus problem

Post by nauchnica »

Obućar :? A valjda bi i to mogla probati, možda i uspije jer jest metalni je rajfešlus. Kod kojeg si obućara išla, ako možeš napisati i koji ti je bio problem, meni ne nedostaju zubci, samo se ne može zakopčati. Hvala možda si me upravo spasila :-D
otherside

#7 Re: Rajfešlus problem

Post by otherside »

nauchnica wrote:Obućar :? A valjda bi i to mogla probati, možda i uspije jer jest metalni je rajfešlus. Kod kojeg si obućara išla, ako možeš napisati i koji ti je bio problem, meni ne nedostaju zubci, samo se ne može zakopčati. Hvala možda si me upravo spasila :-D
imas pp :wink:
Dendrlix

#8 Re: Rajfešlus problem

Post by Dendrlix »

Od silnog otvaranja i zatvaranja, zatvarac se olabavio. Uzmes kombinjerke i stisnes malo donji kraj zatvaraca. Pa onda pokusas, pa ako ne ide, stisnes jos malo. Ja sam tako rijesio isti problem.

Edit: Nemoj ko sivonja stisnuti odjednom, jer ako to uradis zatvarac ce puknuti kod ponovnog razdvajanja. Prave ih od nekakve legure i krto je ko djavo.
Post Reply