Skuter u Sarajevu

Podforum za motocikliste...
cistunac

#1 Skuter u Sarajevu

Post by cistunac »

Doslo vrijeme da se razmislja oko kupovine skutera.

Gledam ove u Hrasnom od firme KEEWAY kao i fabricki website pa mi izgledaju generalno prihvatljivi u pogledu specifikacija, izgleda i cijene. Medjutim, tesko je naci misljenje nekog od korisnika dok nekorisnici uglavnom spominju 'kinesko djubre' i slicno.

Dakle, ko zna vise o Keeway-u (ili ako postoji neki slican brand u BiH, koji im je kontakt).

Ujedno, da li neko ovdje prodaje rabljen skuter od 100-150 ccm ili zna dilera koji to upraznjava? Hvala unaprijed
phil manzanera

#2 Re: Skuter u Sarajevu

Post by phil manzanera »

Kupi Vespu i budi mangup.
cistunac

#3 Re: Skuter u Sarajevu

Post by cistunac »

Budi jaran pa dodaj 2-3000 dodatnih za Vespu!
susc_ovjek

#4 Re: Skuter u Sarajevu

Post by susc_ovjek »

Generalno, keeway je najlosiji od grupe dobrih kineskih skutera. Kako sam cuo imaju hondine motore. Ne kvari se ni blizu kao oni iz robota i razni yamasakiji i to.

Moj blizak prijatelj ima jednog.. keewaya sa 150 ccm i motor je presao do sada oko 6000 km divljanjem po brdima sedrenika i nikad mu nista nije bilo. Jako dobro i brzo moze ici.

A shta ce ti ziv bio u ovo doba godine skuter?:D
d2

#5 Re: Skuter u Sarajevu

Post by d2 »

prijatelj koji je biker kaze da je keeway ok, pogledaj po hr forumima njihova iskustva posto oni puno vise voze skutere
phil manzanera

#6 Re: Skuter u Sarajevu

Post by phil manzanera »

E, cekajte malo, sad sam se sjetio, moj prijatelj prodaje NAPUCAN - Boze koji li ono bijese motor - lici na choppera, isti Harley-Davidson, samo manji, pa posto je kupio drugi motor, dao bi ga za povoljnu lovu, mislim da trazi nesto....hmmmmm.....ne znam, da ne zaje*em posao......ako ima interesa, mogu se raspitati...evo, zvao sam i saznao sam: LBC 150 ccm, model 20, godina 2005, prva registracija 2006, presao 6000 km, cijena 2500 KM , uz motor ide dosta dodatne opreme...eto....prilika......
Citizen-X

#7 Re: Skuter u Sarajevu

Post by Citizen-X »

phil manzanera wrote:E, cekajte malo, sad sam se sjetio, moj prijatelj prodaje NAPUCAN - Boze koji li ono bijese motor - lici na choppera, isti Harley-Davidson, samo manji, pa posto je kupio drugi motor, dao bi ga za povoljnu lovu, mislim da trazi nesto....hmmmmm.....ne znam, da ne zaje*em posao......ako ima interesa, mogu se raspitati...evo, zvao sam i saznao sam: LBC 150 ccm, model 20, godina 2005, prva registracija 2006, presao 6000 km, cijena 2500 KM , uz motor ide dosta dodatne opreme...eto....prilika......
Ima hm, ovaj, khm - nov za tu lovu sa khm,phm,ovaj - puno dodatne opreme - nego khm, trk, kah - reci jaranu da niko nije vesla sis'o - jedino ako nadje dobrog sisaca motki - uspjece da ga utusi za tu lovu.
phil manzanera

#8 Re: Skuter u Sarajevu

Post by phil manzanera »

Sta si ti, njegov advokat?

Ne volim takav nacin komuniciranja, pa cu ti tako i odgovoriti: niko nikome nista ne pokusava da uvali, sloboda je ponude i potraznje, a sa druge strane samo bijednici pokusavaju nesto nekome da UVALE, a moja raja i ja niti smo kokuzi, pa da nam je za bremede da nesto tusnemo, niti smo bijednici da nekome nesto uvaljujemo.
Cober

#9 Re: Skuter u Sarajevu

Post by Cober »

Taj LBC kinez zaista ima dosta dobre dodatne opreme, većinom od Viraga, veoma očuvan i sa ljubavlju pažen i previše ulagano na njega, mislim da je to napucavanje zajedno sa motorom koštalo oko 4,5 - 5.000 KM, i fakat je dobra prilika puno bolja nego skuter. Ima oglas i slika u Route 66 a ko hoće ima i broj telefona, bar će imati motor za te pare. A sretni vlasnik je kupio pravi motor iako je i sa ovim išao sa nama. I misim da jeste "nov" tj star godinu i po.
ljubav_aha

#10 Re: Skuter u Sarajevu

Post by ljubav_aha »

:shock: :roll:
AdnanSA

#11 Re: Skuter u Sarajevu

Post by AdnanSA »

Keeway ti je ponajbolji od kineskih skutera ali je ujedno i najskuplji.
Lično vozim Outlook model od 150 ccm. Prešao sam oko 2000 km za ovu sezonu. Potrošnja oko 3 litre bezolovnog.
Može navući 110 km/h. Do 70 km/h sasvim živahan poslije ubrzava sporije. Udobnost dobra,stabilnost solidna,kočnice isto ok, gume loše i na mokrom šlajdra ako malo jače dodaš gas.Preporuka promijeniti gume ako voliš neku malo bržu vožnju. Od kvarova ništa sad za sada osim alarma koji je se pokvario u startu i od tada nikada nije proradio.
Sve u svemu sasvim ok za one pare koje sam dao za njega.
Jedan prijatelj ima model Matrix prešao je 6000 km i čitava mahala ga vozila i nikada mu se ništa nije pokvarilo.
d2

#12 Re: Skuter u Sarajevu

Post by d2 »

a koliko je kostao taj outlook i ima li outlook express ? :D
AdnanSA

#13 Re: Skuter u Sarajevu

Post by AdnanSA »

d2 wrote:a koliko je kostao taj outlook i ima li outlook express ? :D
Pa koštao je odprilike koliko košta jedna tebi toliko omiljena Golf II dizel iz 87 god.
Express stize iduce godine sa motorom od 250ccm. :D :D :D :D
d2

#14 Re: Skuter u Sarajevu

Post by d2 »

nije valjda 6000 ? :D

ne fakat, koliko je, oko 2 milje ?
AdnanSA

#15 Re: Skuter u Sarajevu

Post by AdnanSA »

Pa nije valjda da još postoji ljudi koji plačaju dvojku 6000 KM.
Koštao je 1600 eura. :-D
d2

#16 Re: Skuter u Sarajevu

Post by d2 »

nista, bolje uzeti ocuvanu dvicu :D

hvala :D

ja sam razmisljao o nekom skutercicu od 50 kubika da ne moram polagati A kategoriju medjutim jedna od briga mi je da li je to dovoljno da izvuce 120 kila recimo uz bistrik ili kobilju glavu...

ima li ko iskustva sa tim ?
Gorštak

#17 Re: Skuter u Sarajevu

Post by Gorštak »

d2 wrote:nista, bolje uzeti ocuvanu dvicu :D

ja sam razmisljao o nekom skutercicu od 50 kubika da ne moram polagati A kategoriju medjutim jedna od briga mi je da li je to dovoljno da izvuce 120 kila recimo uz bistrik ili kobilju glavu...

Po novom zakonu nema motora za koji ne moraš polagati A. Za usisiv... ovaj, pardon, skuter do 50 kubika jedina je olaksica sto ga mozes trajno registrirati.
A 120 kg na kinezu 50 ccm... bolje nemoj probati. :D
d2

#18 Re: Skuter u Sarajevu

Post by d2 »

Gorštak wrote:
d2 wrote:nista, bolje uzeti ocuvanu dvicu :D

Po novom zakonu nema motora za koji ne moraš polagati A. Za usisiv... ovaj, pardon, skuter do 50 kubika jedina je olaksica sto ga mozes trajno registrirati.
A 120 kg na kinezu 50 ccm... bolje nemoj probati. :D
ah dakle polagati je kako god...
koliko je recimo registracija za 100 ili 150 ccm ?
Gorštak

#19 Re: Skuter u Sarajevu

Post by Gorštak »

Nešto oko 200 KM, možda malko manje.
d2

#20 Re: Skuter u Sarajevu

Post by d2 »

hvala !
cistunac

#21 Re: Skuter u Sarajevu

Post by cistunac »

Hvala svima na korisnim komentarima.

Neko upita zasto kupujem sada. Pa ne kupujem ali racunam da su jeftiniji u zimu. :D A ujedno, Keeway daje 10% popusta preko zime. Na primjer model F-Act 150 ccm kosta sada 2.291KM sa PDV. To je odlicna cijena za lijepo opremljen skuter koji dolazi sa alarmom i koferom pozadi.

U medjuvremenu, pisao sam i firmi u Kinu i ovdasnjem distributeru u Doboju i saznao da Keeway ima garanaciju na 1 godinu ali to ukljucuje neogranicenu kilometrazu! Dakle, to govori nesto pozitivno oko njihovih masina. S druge strane traze da se prvih 6000 km servis pravi 5 puta sto je mozda malo previse, ali je servis vrlo jeftin (20 KM).

Dakle, Keeway je definitivno u najuzoj konkurenciji. Ima u Sarajevu i jedna divna Yamaha 125 skuter ali je 3,950 KM pa je sada pitanje ustupaka: finansijskih i rezonskih.
Cober

#22 Re: Skuter u Sarajevu

Post by Cober »

cistunac wrote:Hvala svima na korisnim komentarima.
Je li moguće da analiziraš, pišeš u Kinu, znači studiozno prilaziš odluci a onda češ zaista da kreneš u tako nešto i doneseš odluku a da se nisi raspitao, uporedio karakteristike pa ni pogledao onaj LBC ???
AdnanSA

#23 Re: Skuter u Sarajevu

Post by AdnanSA »

Gorštak wrote:Nešto oko 200 KM, možda malko manje.
Registracija za skuter od 150 ccm je 298 KM.
AdnanSA

#24 Re: Skuter u Sarajevu

Post by AdnanSA »

cistunac wrote:Hvala svima na korisnim komentarima.

Neko upita zasto kupujem sada. Pa ne kupujem ali racunam da su jeftiniji u zimu. :D A ujedno, Keeway daje 10% popusta preko zime. Na primjer model F-Act 150 ccm kosta sada 2.291KM sa PDV. To je odlicna cijena za lijepo opremljen skuter koji dolazi sa alarmom i koferom pozadi.

U medjuvremenu, pisao sam i firmi u Kinu i ovdasnjem distributeru u Doboju i saznao da Keeway ima garanaciju na 1 godinu ali to ukljucuje neogranicenu kilometrazu! Dakle, to govori nesto pozitivno oko njihovih masina. S druge strane traze da se prvih 6000 km servis pravi 5 puta sto je mozda malo previse, ali je servis vrlo jeftin (20 KM).

Dakle, Keeway je definitivno u najuzoj konkurenciji. Ima u Sarajevu i jedna divna Yamaha 125 skuter ali je 3,950 KM pa je sada pitanje ustupaka: finansijskih i rezonskih.
Dodaj još par stoja i trazi da ti spuste cijenu za Outlook.
Mnogo je bolji od F-acta. Dobijaš vodeno hlađenje motora,2x disk kočnicu,felge od 16",bolju udobnost i sigurnost od F-acta mada ni on nije loš za te pare.
d2

#25 Re: Skuter u Sarajevu

Post by d2 »

AdnanSA wrote:
Gorštak wrote:Nešto oko 200 KM, možda malko manje.
Registracija za skuter od 150 ccm je 298 KM.
hvala ljudi, mislim da mi se ne isplati uzimati nov skuter...
gledam samo komercijalnu stranu toga da se razumijemo, nisam bajker da uzimam radi uzitka...
Post Reply