Skuter u Sarajevu
-
cistunac
#1 Skuter u Sarajevu
Doslo vrijeme da se razmislja oko kupovine skutera.
Gledam ove u Hrasnom od firme KEEWAY kao i fabricki website pa mi izgledaju generalno prihvatljivi u pogledu specifikacija, izgleda i cijene. Medjutim, tesko je naci misljenje nekog od korisnika dok nekorisnici uglavnom spominju 'kinesko djubre' i slicno.
Dakle, ko zna vise o Keeway-u (ili ako postoji neki slican brand u BiH, koji im je kontakt).
Ujedno, da li neko ovdje prodaje rabljen skuter od 100-150 ccm ili zna dilera koji to upraznjava? Hvala unaprijed
Gledam ove u Hrasnom od firme KEEWAY kao i fabricki website pa mi izgledaju generalno prihvatljivi u pogledu specifikacija, izgleda i cijene. Medjutim, tesko je naci misljenje nekog od korisnika dok nekorisnici uglavnom spominju 'kinesko djubre' i slicno.
Dakle, ko zna vise o Keeway-u (ili ako postoji neki slican brand u BiH, koji im je kontakt).
Ujedno, da li neko ovdje prodaje rabljen skuter od 100-150 ccm ili zna dilera koji to upraznjava? Hvala unaprijed
- phil manzanera
#2 Re: Skuter u Sarajevu
Kupi Vespu i budi mangup.
-
cistunac
#3 Re: Skuter u Sarajevu
Budi jaran pa dodaj 2-3000 dodatnih za Vespu!
-
susc_ovjek
#4 Re: Skuter u Sarajevu
Generalno, keeway je najlosiji od grupe dobrih kineskih skutera. Kako sam cuo imaju hondine motore. Ne kvari se ni blizu kao oni iz robota i razni yamasakiji i to.
Moj blizak prijatelj ima jednog.. keewaya sa 150 ccm i motor je presao do sada oko 6000 km divljanjem po brdima sedrenika i nikad mu nista nije bilo. Jako dobro i brzo moze ici.
A shta ce ti ziv bio u ovo doba godine skuter?:D
Moj blizak prijatelj ima jednog.. keewaya sa 150 ccm i motor je presao do sada oko 6000 km divljanjem po brdima sedrenika i nikad mu nista nije bilo. Jako dobro i brzo moze ici.
A shta ce ti ziv bio u ovo doba godine skuter?:D
-
d2
#5 Re: Skuter u Sarajevu
prijatelj koji je biker kaze da je keeway ok, pogledaj po hr forumima njihova iskustva posto oni puno vise voze skutere
- phil manzanera
#6 Re: Skuter u Sarajevu
E, cekajte malo, sad sam se sjetio, moj prijatelj prodaje NAPUCAN - Boze koji li ono bijese motor - lici na choppera, isti Harley-Davidson, samo manji, pa posto je kupio drugi motor, dao bi ga za povoljnu lovu, mislim da trazi nesto....hmmmmm.....ne znam, da ne zaje*em posao......ako ima interesa, mogu se raspitati...evo, zvao sam i saznao sam: LBC 150 ccm, model 20, godina 2005, prva registracija 2006, presao 6000 km, cijena 2500 KM , uz motor ide dosta dodatne opreme...eto....prilika......
- Citizen-X
#7 Re: Skuter u Sarajevu
Ima hm, ovaj, khm - nov za tu lovu sa khm,phm,ovaj - puno dodatne opreme - nego khm, trk, kah - reci jaranu da niko nije vesla sis'o - jedino ako nadje dobrog sisaca motki - uspjece da ga utusi za tu lovu.phil manzanera wrote:E, cekajte malo, sad sam se sjetio, moj prijatelj prodaje NAPUCAN - Boze koji li ono bijese motor - lici na choppera, isti Harley-Davidson, samo manji, pa posto je kupio drugi motor, dao bi ga za povoljnu lovu, mislim da trazi nesto....hmmmmm.....ne znam, da ne zaje*em posao......ako ima interesa, mogu se raspitati...evo, zvao sam i saznao sam: LBC 150 ccm, model 20, godina 2005, prva registracija 2006, presao 6000 km, cijena 2500 KM , uz motor ide dosta dodatne opreme...eto....prilika......
- phil manzanera
#8 Re: Skuter u Sarajevu
Sta si ti, njegov advokat?
Ne volim takav nacin komuniciranja, pa cu ti tako i odgovoriti: niko nikome nista ne pokusava da uvali, sloboda je ponude i potraznje, a sa druge strane samo bijednici pokusavaju nesto nekome da UVALE, a moja raja i ja niti smo kokuzi, pa da nam je za bremede da nesto tusnemo, niti smo bijednici da nekome nesto uvaljujemo.
Ne volim takav nacin komuniciranja, pa cu ti tako i odgovoriti: niko nikome nista ne pokusava da uvali, sloboda je ponude i potraznje, a sa druge strane samo bijednici pokusavaju nesto nekome da UVALE, a moja raja i ja niti smo kokuzi, pa da nam je za bremede da nesto tusnemo, niti smo bijednici da nekome nesto uvaljujemo.
-
Cober
#9 Re: Skuter u Sarajevu
Taj LBC kinez zaista ima dosta dobre dodatne opreme, većinom od Viraga, veoma očuvan i sa ljubavlju pažen i previše ulagano na njega, mislim da je to napucavanje zajedno sa motorom koštalo oko 4,5 - 5.000 KM, i fakat je dobra prilika puno bolja nego skuter. Ima oglas i slika u Route 66 a ko hoće ima i broj telefona, bar će imati motor za te pare. A sretni vlasnik je kupio pravi motor iako je i sa ovim išao sa nama. I misim da jeste "nov" tj star godinu i po.
- ljubav_aha
-
AdnanSA
#11 Re: Skuter u Sarajevu
Keeway ti je ponajbolji od kineskih skutera ali je ujedno i najskuplji.
Lično vozim Outlook model od 150 ccm. Prešao sam oko 2000 km za ovu sezonu. Potrošnja oko 3 litre bezolovnog.
Može navući 110 km/h. Do 70 km/h sasvim živahan poslije ubrzava sporije. Udobnost dobra,stabilnost solidna,kočnice isto ok, gume loše i na mokrom šlajdra ako malo jače dodaš gas.Preporuka promijeniti gume ako voliš neku malo bržu vožnju. Od kvarova ništa sad za sada osim alarma koji je se pokvario u startu i od tada nikada nije proradio.
Sve u svemu sasvim ok za one pare koje sam dao za njega.
Jedan prijatelj ima model Matrix prešao je 6000 km i čitava mahala ga vozila i nikada mu se ništa nije pokvarilo.
Lično vozim Outlook model od 150 ccm. Prešao sam oko 2000 km za ovu sezonu. Potrošnja oko 3 litre bezolovnog.
Može navući 110 km/h. Do 70 km/h sasvim živahan poslije ubrzava sporije. Udobnost dobra,stabilnost solidna,kočnice isto ok, gume loše i na mokrom šlajdra ako malo jače dodaš gas.Preporuka promijeniti gume ako voliš neku malo bržu vožnju. Od kvarova ništa sad za sada osim alarma koji je se pokvario u startu i od tada nikada nije proradio.
Sve u svemu sasvim ok za one pare koje sam dao za njega.
Jedan prijatelj ima model Matrix prešao je 6000 km i čitava mahala ga vozila i nikada mu se ništa nije pokvarilo.
-
d2
#12 Re: Skuter u Sarajevu
a koliko je kostao taj outlook i ima li outlook express ? 
-
AdnanSA
#13 Re: Skuter u Sarajevu
Pa koštao je odprilike koliko košta jedna tebi toliko omiljena Golf II dizel iz 87 god.d2 wrote:a koliko je kostao taj outlook i ima li outlook express ?
Express stize iduce godine sa motorom od 250ccm.
-
d2
#14 Re: Skuter u Sarajevu
nije valjda 6000 ? 
ne fakat, koliko je, oko 2 milje ?
ne fakat, koliko je, oko 2 milje ?
-
AdnanSA
#15 Re: Skuter u Sarajevu
Pa nije valjda da još postoji ljudi koji plačaju dvojku 6000 KM.
Koštao je 1600 eura.
Koštao je 1600 eura.
-
d2
#16 Re: Skuter u Sarajevu
nista, bolje uzeti ocuvanu dvicu 
hvala
ja sam razmisljao o nekom skutercicu od 50 kubika da ne moram polagati A kategoriju medjutim jedna od briga mi je da li je to dovoljno da izvuce 120 kila recimo uz bistrik ili kobilju glavu...
ima li ko iskustva sa tim ?
hvala
ja sam razmisljao o nekom skutercicu od 50 kubika da ne moram polagati A kategoriju medjutim jedna od briga mi je da li je to dovoljno da izvuce 120 kila recimo uz bistrik ili kobilju glavu...
- Gorštak
#17 Re: Skuter u Sarajevu
Po novom zakonu nema motora za koji ne moraš polagati A. Za usisiv... ovaj, pardon, skuter do 50 kubika jedina je olaksica sto ga mozes trajno registrirati.d2 wrote:nista, bolje uzeti ocuvanu dvicu
hvala
A 120 kg na kinezu 50 ccm... bolje nemoj probati.
-
d2
#18 Re: Skuter u Sarajevu
ah dakle polagati je kako god...Gorštak wrote:Po novom zakonu nema motora za koji ne moraš polagati A. Za usisiv... ovaj, pardon, skuter do 50 kubika jedina je olaksica sto ga mozes trajno registrirati.d2 wrote:nista, bolje uzeti ocuvanu dvicu
hvala
A 120 kg na kinezu 50 ccm... bolje nemoj probati.
koliko je recimo registracija za 100 ili 150 ccm ?
- Gorštak
#19 Re: Skuter u Sarajevu
Nešto oko 200 KM, možda malko manje.
-
cistunac
#21 Re: Skuter u Sarajevu
Hvala svima na korisnim komentarima.
Neko upita zasto kupujem sada. Pa ne kupujem ali racunam da su jeftiniji u zimu.
A ujedno, Keeway daje 10% popusta preko zime. Na primjer model F-Act 150 ccm kosta sada 2.291KM sa PDV. To je odlicna cijena za lijepo opremljen skuter koji dolazi sa alarmom i koferom pozadi.
U medjuvremenu, pisao sam i firmi u Kinu i ovdasnjem distributeru u Doboju i saznao da Keeway ima garanaciju na 1 godinu ali to ukljucuje neogranicenu kilometrazu! Dakle, to govori nesto pozitivno oko njihovih masina. S druge strane traze da se prvih 6000 km servis pravi 5 puta sto je mozda malo previse, ali je servis vrlo jeftin (20 KM).
Dakle, Keeway je definitivno u najuzoj konkurenciji. Ima u Sarajevu i jedna divna Yamaha 125 skuter ali je 3,950 KM pa je sada pitanje ustupaka: finansijskih i rezonskih.
Neko upita zasto kupujem sada. Pa ne kupujem ali racunam da su jeftiniji u zimu.
U medjuvremenu, pisao sam i firmi u Kinu i ovdasnjem distributeru u Doboju i saznao da Keeway ima garanaciju na 1 godinu ali to ukljucuje neogranicenu kilometrazu! Dakle, to govori nesto pozitivno oko njihovih masina. S druge strane traze da se prvih 6000 km servis pravi 5 puta sto je mozda malo previse, ali je servis vrlo jeftin (20 KM).
Dakle, Keeway je definitivno u najuzoj konkurenciji. Ima u Sarajevu i jedna divna Yamaha 125 skuter ali je 3,950 KM pa je sada pitanje ustupaka: finansijskih i rezonskih.
-
Cober
#22 Re: Skuter u Sarajevu
Je li moguće da analiziraš, pišeš u Kinu, znači studiozno prilaziš odluci a onda češ zaista da kreneš u tako nešto i doneseš odluku a da se nisi raspitao, uporedio karakteristike pa ni pogledao onaj LBC ???cistunac wrote:Hvala svima na korisnim komentarima.
-
AdnanSA
#23 Re: Skuter u Sarajevu
Registracija za skuter od 150 ccm je 298 KM.Gorštak wrote:Nešto oko 200 KM, možda malko manje.
-
AdnanSA
#24 Re: Skuter u Sarajevu
Dodaj još par stoja i trazi da ti spuste cijenu za Outlook.cistunac wrote:Hvala svima na korisnim komentarima.
Neko upita zasto kupujem sada. Pa ne kupujem ali racunam da su jeftiniji u zimu.A ujedno, Keeway daje 10% popusta preko zime. Na primjer model F-Act 150 ccm kosta sada 2.291KM sa PDV. To je odlicna cijena za lijepo opremljen skuter koji dolazi sa alarmom i koferom pozadi.
Mnogo je bolji od F-acta. Dobijaš vodeno hlađenje motora,2x disk kočnicu,felge od 16",bolju udobnost i sigurnost od F-acta mada ni on nije loš za te pare.
-
d2
#25 Re: Skuter u Sarajevu
hvala ljudi, mislim da mi se ne isplati uzimati nov skuter...AdnanSA wrote:Registracija za skuter od 150 ccm je 298 KM.Gorštak wrote:Nešto oko 200 KM, možda malko manje.
gledam samo komercijalnu stranu toga da se razumijemo, nisam bajker da uzimam radi uzitka...