Zbogom ruzne navike

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

cHupjahalic@

#1 Zbogom ruzne navike

Post by cHupjahalic@ »

danas sam izgubila svoj 4. par rukavica - za samo 3 1/2 sedmice. :x
svaka godina mi je ista: kapa, rukavica, salova ne mogu da nakupujem koliko ih gubim.
zensko sam, znaci nosim uvijek sa sobom torbice gdje mogu ubaciti sve sto ne koristim. sama sam na sebe bila toliko iritirana danas da sam prosla kraj par shoping centara a namjerno nisam htjela svratiti da kupim novi par rukavica. :D

sta je sa vama? koju brigu vi mucite? jesam li jedina koja ima ruzne navike? imate li kakav dobar savjet?

ps imam ja jos dosta ruznih navika, o tome kasnije. :D
x0z0y0

#2 Re: Zbogom ruzne navike

Post by x0z0y0 »

cHupjahalic@ wrote:danas sam izgubila svoj 4. par rukavica - za samo 3 1/2 sedmice. :x
svaka godina mi je ista: kapa, rukavica, salova ne mogu da nakupujem koliko ih gubim.
zensko sam, znaci nosim uvijek sa sobom torbice gdje mogu ubaciti sve sto ne koristim. sama sam na sebe bila toliko iritirana danas da sam prosla kraj par shoping centara a namjerno nisam htjela svratiti da kupim novi par rukavica. :D

sta je sa vama? koju brigu vi mucite? jesam li jedina koja ima ruzne navike? imate li kakav dobar savjet?

ruzne navike..
uh..zavali se u fotelju da ti kazem :oops: :oops:
shipak

#3 Re: Zbogom ruzne navike

Post by shipak »

ja muža prekidam dok nešto priča :evil: :evil: :evil:

ali ne uvijek

trudim se da prestanem :D :D :D :D :D
cHupjahalic@

#4 Re: Zbogom ruzne navike

Post by cHupjahalic@ »

mashala, ovaj forum je pun ljudi koji nemaju nikakvih ruznih navika. :D

dajte makar savjete nama koji ih imamo. :D :D
cHupjahalic@

#5 Re: Zbogom ruzne navike

Post by cHupjahalic@ »

suti zagi, rekla sam da imam dosta ruznih navika. :D
kad sam napisala da mogu baciti u torbu sve sto ne koristim mislila sam na stvari u tom momentu sto ne koristim (kao npr rukavice kad skinem sa ruku, pa umjesto da ih ubacim u torbu ja to drzim u ruci i tako izgubim). :D

a da vidis moje torbice, neki dan sam ih "usisavala", nema cega nema. :D
harka

#6 Re: Zbogom ruzne navike

Post by harka »

Imam isti problem sa torbicama,kad ukuchani nesto traze
kazu" Pogledaj, sigurno je u jednom od tvojih kontejnera"
maybelline

#7 Re: Zbogom ruzne navike

Post by maybelline »

Ja stalno gubim sjajila za usne.. Ono, stavim jedan u jednu torbu, a onda drugi dan uzmem drugu i vec peti dan ne mogu da se sjetim gdje sam ga ostavila :-) A sto se tice ruznih navika,hmmm... mom dragom najvise smeta kad podrignem nakon jela, nenamjerno, naravno, i ne ni toliko glasno, ali ipak ludi od toga hehehehe... :lol: A ima ih jos sigurno...gubim i ja rukavice, kisobrane, kljuceve obavezno...
Suljagina_Fata

#8 Re: Zbogom ruzne navike

Post by Suljagina_Fata »

Sad ne mogu da se sjetim svega, pa kako se budem sjecala dolazicu na forum i dodavati :D
Al' evo, puno me nervira kod mene sto stalno rukama diram kosu i zato se brzo uprlja, implicira moram je cesto prati. Eto bas samu sebe nerviram zbog te ruzne navike, al sta cu kad mi stalno busenovi kose dodju na lice, sta da co'jek radi :D
Evo nije mi trebala ni minuta da se sjetim jos neceg 8-)
Imam jednu ruznu naviku sto se tice rasporedjivanja vlastitog kapitala. naime, imam taj rijetki talenat da do u fening anuliram sadrzaj svog novcanika. Ne znam kako, al evo npr. udjem u DM kupujem, trpam u kolica mala, kupujem, vratim se, uzmem velika kolica i rahat ih popunim, dodjem na kasu i ispraznim sve krupne novcanice iz novcanika (koje su tu rijetki gosti :D ), kovanice od marku, dvije i onda brojim onu smedju sicu i knap bude. a nije mi se jednom desilo, misteri :shock:
neprilagodjena

#9 Re: Zbogom ruzne navike

Post by neprilagodjena »

Ja grickam nokte :roll: :roll:

A ne volim kad drugi pricaju punih usta ili kad prekidaju druge tokom price :roll:
cHupjahalic@

#10 Re: Zbogom ruzne navike

Post by cHupjahalic@ »

neprilagodjena wrote:A ne volim kad drugi pricaju punih usta ili kad prekidaju druge tokom price :roll:
savjet sto se tice prekidanja: ja znam otvoreno reci na lijep nacin. :)

jedna od ruznih navika je sto imam obicaj pokupiti racun kad placam na kasi i samo ga tako ubacim u torbu (kontajuci da cu ga pregledati i imati punu kontrolu :D ). uredu je sto ja njih uzmem, brzinski pogledam, ALI tako ih znam ubaciti u torbicu pa kad je podjem cistiti nadjem ih puno, pa se onda sama pitam: zar sam ja tu bila? gdje je to? :shock: :D :D
potočanka

#11 Re: Zbogom ruzne navike

Post by potočanka »

ja nemam ružnih navika, jednostavno sam savršena :lol: :lol: :lol: :lol: malo se šalim
ja stalno diram uho i naušnicu ili vrtim prstenje po ruci, još ne znam koliko sam ih tako izgubila
torbu ne volim da nosim pa sve trpam po džepovima pa strši na sve strane
potočanka

#12 Re: Zbogom ruzne navike

Post by potočanka »

u jbt, evo i sad diram naušnicu :mrgreen:
fgr

#13 Re: Zbogom ruzne navike

Post by fgr »

cHupjahalic@ wrote:danas sam izgubila svoj 4. par rukavica - za samo 3 1/2 sedmice. :x

to nije ruzna navika, to je nepaznja....
amrica

#14 Re: Zbogom ruzne navike

Post by amrica »

fgr wrote:

to nije ruzna navika, to je nepaznja....

Upravo tako, ruzne navike su nesto sto ne mozes kontrolirati, a znas da radis, tipa grickanja noktiju, dirkanja napr. usiju, ili pusenja, ili psovanja...ili sl, a gubljenje ili zaboravljanje stvari je nesto sasvim drugo, nepaznja, nemar, neozbiljnost, rastresenost, zaboravnost,....
cHupjahalic@

#15 Re: Zbogom ruzne navike

Post by cHupjahalic@ »

prije bih rekla da je kombinacija ruznih navika i nepaznje, ali o tom po tom. duga je prica da bih vas ubjedjivala. :D imate li vi sta da kazete na ovu temu ili kod vas sve fercera dobro? :D
Zoya

#16 Re: Zbogom ruzne navike

Post by Zoya »

.
Last edited by Zoya on 25/01/2013 21:31, edited 1 time in total.
cHupjahalic@

#17 Re: Zbogom ruzne navike

Post by cHupjahalic@ »

Zoya wrote:Chupi, a da promjenis naziv u "Nase ruzne navike".
Ja sam inace perfektna i nemam losih navika :lol: :lol:
jok, bolje da naucimo kako da ih mozemo kontrolisati ili jednostavno ignorisati totalno. :D
ja vec dobila PP u vezi rukavica. :D :lol: :lol:
Zoya

#18 Re: Zbogom ruzne navike

Post by Zoya »

.
Last edited by Zoya on 25/01/2013 21:32, edited 1 time in total.
cHupjahalic@

#19 Re: Zbogom ruzne navike

Post by cHupjahalic@ »

ima jos jedan laksi i jednostavniji spas: H & M :D , ali nije to to. :D
Zoya, karte na stol, da cujemo: jedes li kosu :D :lol: ili nesto drugo radis sto ne bi trebala da radis? :D
Zoya

#20 Re: Zbogom ruzne navike

Post by Zoya »

.
Last edited by Zoya on 25/01/2013 21:32, edited 1 time in total.
Skyfox

#21 Re: Zbogom ruzne navike

Post by Skyfox »

zagazaga wrote:ja pokupim i svoje i tuđe :lol: jednom sam našla 8 upaljača, a opet izvadim USB i s njim pripaljujem :lol: :lol:
pazi da ne gurnes upaljac u PC :D

rune navike :? nemam ih :mrgreen:
x0z0y0

#22 Re: Zbogom ruzne navike

Post by x0z0y0 »

NOT PERFECT!
But So Close It Scares Me!

:D :D :D
easy

#23 Re: Zbogom ruzne navike

Post by easy »

Meni suncane nema sanse da budu dvije sezone 8) 8) 8)

Pod ovim ne mislim dva ljeta ili ti dvije godine... vec ako ih kupim na ljeto do kraja ljeta su vec zaboravljene u nekom kaficu, negdje na faksu, u nekoj garderobi i sl :D :D :D

zato samo jeftinoca, bi me strefilo da izgubim cvikere od 200-300 eura
lala_sa

#24 Re: Zbogom ruzne navike

Post by lala_sa »

Suljagina_Fata wrote:Sad ne mogu da se sjetim svega, pa kako se budem sjecala dolazicu na forum i dodavati :D
Al' evo, puno me nervira kod mene sto stalno rukama diram kosu i zato se brzo uprlja, implicira moram je cesto prati. Eto bas samu sebe nerviram zbog te ruzne navike, al sta cu kad mi stalno busenovi kose dodju na lice, sta da co'jek radi :D
Imam jednu ruznu naviku sto se tice rasporedjivanja vlastitog kapitala. naime, imam taj rijetki talenat da do u fening anuliram sadrzaj svog novcanika. Ne znam kako, al evo npr. udjem u DM kupujem, trpam u kolica mala, kupujem, vratim se, uzmem velika kolica i rahat ih popunim, dodjem na kasu i ispraznim sve krupne novcanice iz novcanika (koje su tu rijetki gosti :D ), kovanice od marku, dvije i onda brojim onu smedju sicu i knap bude. a nije mi se jednom desilo, misteri :shock:
Kad udjem u DM, ja sam kao Alisa u zemlji cuda... :run:
maybelline

#25 Re: Zbogom ruzne navike

Post by maybelline »

lala_sa wrote:
Suljagina_Fata wrote:Sad ne mogu da se sjetim svega, pa kako se budem sjecala dolazicu na forum i dodavati :D
Kad udjem u DM, ja sam kao Alisa u zemlji cuda... :run:

Hehehee i ja isto tako :lol:
Post Reply