Kučice u starom bosanskom stilu

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
sarajevonekad

#1 Kučice u starom bosanskom stilu

Post by sarajevonekad »

Forumasi,
da li neko slucajno (ili namjerno) zna ko pravi kucice ( ili vikendicice) u bosanskom stilu ( znate na sta mislim, one tipicne nase sa visokim krovom a la Travnik, Vares i sl.)?

Pozdrav
S.
Van Halen

#2 Re: Kućice u starom bosanskom stilu

Post by Van Halen »

Nažalost ne znam, ali su prelijepe. Čitav stari dio Jajca je napravljen u tom stilu. Kao što kažeš i Travnik, Vareš i ostala manja mjesta u srednoj Bosni. Nažalost, toga u Sarajevu nema.
in33sa

#3 Re: Kučice u starom bosanskom stilu

Post by in33sa »

Te sa visokim krovom nisu "tipicno nase" vec tipicne za svako planinsko podrucje, s obzirom da ti visoki krovovi sluze za brze spadanje snijega sa istih.

Ko ih pravi, ne znam, znam ko ih je pravio ali ta firma je odavno propala.
Dezinsefekticid

#4 Re: Kučice u starom bosanskom stilu

Post by Dezinsefekticid »

...
Last edited by Dezinsefekticid on 17/10/2013 22:58, edited 1 time in total.
Vares City

#5 Re: Kučice u starom bosanskom stilu

Post by Vares City »

Ima onaj tip sto tokom rata nabrao u Bijeljinu i tamo napravio etno selo po uzoru na njegovo selo Brgule(Vares)ne znam bas kako se zove ali nije tesko naci,....

Fino izgleda,najvise drveta,prilicno autenticno starom nacinu gradenja,meni se svidjelo
ko pita ne skita

#6 Re: Kučice u starom bosanskom stilu

Post by ko pita ne skita »

sarajevonekad wrote:Forumasi,
da li neko slucajno (ili namjerno) zna ko pravi kucice ( ili vikendicice) u bosanskom stilu ( znate na sta mislim, one tipicne nase sa visokim krovom a la Travnik, Vares i sl.)?

Pozdrav
S.
Pokusaj u Gornjem Vakufu, firma se zove Drvostil ili tako nesto, oni su radili dosta tih objekata na Vlasicu, a mislim da ima neka firma i u Zenici. Nazovi Privrednu komoru 033 220 760 pa vidi s njima....Sretno!
Post Reply